HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 09:35

Kedves Mindenki! Sajnos úgy alakult, hogy a csili-vili új fórummotor sem bírja a túl nagy topikokat, ezért az ötezer hozzászólásnál nagyobbakat bezárjuk, és újat indítunk. Erre a sorsra jutott ez a topik is, a korábbit bezuártuk, aki ott akar keresgélni, az kattintson ide:

https://forum.hwsw.h...showtopic=22465

#2 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:01

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 6:58

reggel egy fokkal jobb, 7óra van hajnalban:) csak az a baj hogy nem vagyok egy éjszakai kukac
olyan átlag 150 csak kérdés meddig 7óráig jön így, 8kor már csak a fele 75:) 9kor meg már csak 30-40k

Úgy hallottam a héten, hogy Nyíregyházán egyes területeken jól állnak a catv hálózat átépítésével, és nem kizárt, hogy februárban itt-ott már elindul a docsis migráció. Területeket sajnos egyelőre nem tudok mondani, mivel még túl sok a feltételes mód.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2005. 01. 16. 10:02 -kor

#3 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:07

és szhellyel mivan?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#4 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:23

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 10:07

és szhellyel mivan?

Ott megy a migráció, a docsis headendeken lévő modemszámemelkedésből úgy látom, napi 20-30 modemcserét csinálnak.

#5 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:28

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 10:23

Ott megy a migráció, a docsis headendeken lévő modemszámemelkedésből úgy látom, napi 20-30 modemcserét csinálnak.

tegnap este nagyon sokszor volt, hogy egyszerűen elment a net... (sekép, sehang.) a hia nálam van, vagy ezzel kapcsolatos?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#6 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:33

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 10:28

tegnap este nagyon sokszor volt, hogy egyszerűen elment a net... (sekép, sehang.) a hia nálam van, vagy ezzel kapcsolatos?

Tegnap 23:24-23:27 között volt egy 3 perces fennakadás, de az más miatt. A modemmig nem zavar be, mivel másik usernél régi modemet leszedik, újat felrakják, regisztálják, kész. Ha a modemed online maradt és nem volt catv-s para, akkor a mi oldalunkon nem volt gáz (ugyan hétvége van nekem is, de sms-t nem kaptam róla, hogy történt valami).

#7 Felhasználó inaktív   ::mrt:: 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:51

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 10:01

Úgy hallottam a héten, hogy Nyíregyházán egyes területeken jól állnak a catv hálózat átépítésével, és nem kizárt, hogy februárban itt-ott már elindul a docsis migráció. Területeket sajnos egyelőre nem tudok mondani, mivel még túl sok a feltételes mód.

Akkor Szolnokot hagyják utoljára? :(

#8 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:54

Idézet: ::mrt:: - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 10:51

Akkor Szolnokot hagyják utoljára? :(

Nem, a catv hálózatok gatyába rázása párhuzamosan, egymástól függetlenül, a helyi műszakiak koordinálásával zajlik. Csak onnan nem hallottam semmit mostanában.

#9 Felhasználó inaktív   ::mrt:: 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 10:56

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 10:54

Nem, a catv hálózatok gatyába rázása párhuzamosan, egymástól függetlenül, a helyi műszakiak koordinálásával zajlik. Csak onnan nem hallottam semmit mostanában.

értem,köszi!

#10 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 12:17

:offtopic:
NSD!

Tudom nem a Te asztalod, de mit tudsz róla, mennyire vannak felkészülve a telefonos rendszerrel?
Nálam folyamatosan gondok vannak. Két hét alatt négyszer kellett vivaldit hallgatnom. Egyéni eset, vagy ennyire kezdetleges lenne a rendszer?
Csak mert február 10-ig jár le amíg lemondhatom az egészet hűség nélkül, és nem tudom mi tévő legyek.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#11 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 12:31

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 12:17

:offtopic:
NSD!

Tudom nem a Te asztalod, de mit tudsz róla, mennyire vannak felkészülve a telefonos rendszerrel?
Nálam folyamatosan gondok vannak. Két hét alatt négyszer kellett vivaldit hallgatnom. Egyéni eset, vagy ennyire kezdetleges lenne a rendszer?
Csak mert február 10-ig jár le amíg lemondhatom az egészet hűség nélkül, és nem tudom mi tévő legyek.

Általánosságban véve jónak mondható, viszont néha a cisco aták nem szeretnek IP-t kérni, ezzel volt/van a legtöbb probléma. Változik az IP-je pl, és nem kér újat. Most workaround-ként 10 perc a lease-time, tehát ha leesik a hálózatról, legkésőbb 10 perc múlva ismét felmegy magától. Megszűntek az ilyen mágikus lepottyanásos-visszanemjelentkezéses hibák. Amúgy meg most van a 30-as vagy még nagyobb tesztje* az eMTA-knak, ami egyben modem+ata, ez ebből a szempontból (is) sokkal stabilabb darab.

*30-as teszt: rezidens előfizetői hálózaton éles környezetben erre kiválasztott embereknél és saját dolgozóknál eMTA-k telepítése modem+ata helyett. Aki részt vett a voip előfizetői 300-as tesztjében, az kb tudja, miről beszélek.

#12 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 12:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 11:01

ok, köszi szépen végre talán vmi jó hír:) :cool:

modemcsere amúgy minek kell? ezek a régi terayon modemek is bírják simán, volt olyan amikor elkaptam egy bugot, és jött 400-500k-val is, szal ezek bírják bőven, vagy arra a docsis rendszerre kell az új modem? stabilabb? azt mondják csak júliusban cserélik ki nyh-n a modemeket, remélem ennek nem sok köze van a stabil nethez hogy milyen a modem, de félek hogy igen:)

belvárosban lakom, hátha itt kezdik cserélgetni:) itt a legszarabb a helyzet, azt mondta a műszakis

kösz

üdv

#13 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:00

Idézet: pauz - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 12:48

ok, köszi szépen végre talán vmi jó hír:) :cool:

modemcsere amúgy minek kell? ezek a régi terayon modemek is bírják simán, volt olyan amikor elkaptam egy bugot, és jött 400-500k-val is, szal ezek bírják bőven, vagy arra a docsis rendszerre kell az új modem? stabilabb? azt mondják csak júliusban cserélik ki nyh-n a modemeket, remélem ennek nem sok köze van a stabil nethez hogy milyen a modem, de félek hogy igen:)

belvárosban lakom, hátha itt kezdik cserélgetni:) itt a legszarabb a helyzet, azt mondta a műszakis

kösz

üdv

A modem igen, de a fejállomás a szűk keresztmetszet, egyszerűen nem bír elég sávszélességet biztosítani. Csak hogy érzékeltessem: a jelenlegiből kellene kb 20, docsisból olyan 3 db. A docsis egy szabvány, melyhez sok gyártó sok készüléke készül, amit meg most használsz, az a Terayon cég saját fejlesztése. Nem kompatibilisek egymással. A docsisban van a jövő. A modemeket meg egy darabig nem kell lecserélni, azok 30Mbit-et is bírnak, fejállomásokból meg már most is van akkora, ami a jelenleg beépítetteknél éppen 32x nagyobb. Szóval van hova fejlődni.

#14 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 16. 13:03

Most meg a 13 kerben megint haldoklik a net. Amolyan hol volt, hol nem volt...
Múltkor voltak kint nálam, és azt mondták, hogy ennél jobb nete senkinek sem lehet, mint az enyém, sőt! Viszont akkor mitől lehet ez a nagy akadozás a Béke úton?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#15 Felhasználó inaktív   Straum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:25

NSD, múltkor említetted, hogy az új cuccokból elsők között kap Veszprém is. Várpalota függ Veszprémtől technikailag? Itt is javít ez a helyzeten?
Köszi ;) ;)

Szerkesztette: Straum 2005. 01. 16. 13:28 -kor

#16 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:28

Idézet: Straum - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 13:25

NSD, múltkor említetted, hogy az új cuccokból elsők között kap Veszprém is. Várpalota függ Veszprémtől technikailag? Itt is javít ez a helyzeten?
Köszi ;)

Nem, nem. De várpalotán eddig azért nem indult el a modemcsere, mivel elfogyott a headend. Úgyhogy ott is indul tavasszal.

#17 Felhasználó inaktív   Straum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 13:30

Ok. Várjuk a tavaszt, de jelenleg meg vagyok elégedve, még akkor is ha a sebesség nem a max. De legalább megy stabilan jelenleg.

#18 Felhasználó inaktív   Zsoltika 007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 14:52

Ma hajnalban 1 óra körül vmi történt a nettel mert hírtelen megugrott. Pár másodperc alatt a pingem CS source-ban 50-ről 9-re esett.  :D  Egyből le is lőttem mindenkit, kezdték is a cheaterezést.  :p Már nagyon várom a jan 30-at mert ez jelenleg LOL  :kakukk:

#19 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 15:09

Idézet: Zsoltika 007 - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 14:52

Ma hajnalban 1 óra körül vmi történt a nettel mert hírtelen megugrott. Pár másodperc alatt a pingem CS source-ban 50-ről 9-re esett.  :D  Egyből le is lőttem mindenkit, kezdték is a cheaterezést.  :p Már nagyon várom a jan 30-at mert ez jelenleg LOL  :kakukk:

Mi lesz január 30.-án?

#20 Felhasználó inaktív   bitye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 15:48

NSD pár dolgot árulj el légyszives....

A tavasszal mit jelent modemcsere ügyben, mert nem akarok úgy járni mint egyik haverom, vagy 4-5 hónapja tönkrement a modeme (még ilyen 2 A4-es lap méretű barna terayon fos) És szépen emg akarják fizetetni a javítás költségét....

Na most én már akkor is féltem a terayon modemtől mikor meglátaam hogy kis városunk olyan elmaradott hogy július közepén ezt adnak, mikor a kedves hülgy azt állította hogy már motorollát adnak, mert neki is az van :D Akkor nekem miért nem?

Idegesít hogy ki be kell huzni ha ki akarom kapcsolni, és ez persze minden elektoromos dolognak jót is tesz persze....

Na most a 2. nagy kérdés... Valami tavaszi sávszélemelésről beszélnek itt nekem...

Szóval ez igaz? Mire jó lesz a rendszer megint elcsesik emeléssel vagy msot előre gondolkodnak?
MY CPU-Z Validated OC

Core2 Duo E6550@3.3GHz  || 2x2GB Kingmax Mars || DDR2-800@940MHz || Inno3D Geforce 7300GT@7600GT-600/1600MHz

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó