HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (107 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások II. fórummotor 2. topik Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   bitye 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 16. 15:50

pingem a CSS-ben nekem mióta nincs kehe a nettel azóta kb 13-25, eddig 50 alá nem is ment.. ezt a upc javára írom, de majd ha 1 hónap mulva is ez lesz akkor merek dícsérni :)

Szerkesztette: bitye 2005. 01. 16. 15:50 -kor

MY CPU-Z Validated OC

Core2 Duo E6550@3.3GHz  || 2x2GB Kingmax Mars || DDR2-800@940MHz || Inno3D Geforce 7300GT@7600GT-600/1600MHz

#22 Felhasználó inaktív   bitye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 15:58

Apropó, remélem nem bánja a upc ha a mult havi csekkemet nem fizetem be egyenlőre, előbb megvárom Juszt bácsi műsorát, hátha nem is kell fizetni a semmire....
MY CPU-Z Validated OC

Core2 Duo E6550@3.3GHz  || 2x2GB Kingmax Mars || DDR2-800@940MHz || Inno3D Geforce 7300GT@7600GT-600/1600MHz

#23 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:05

Idézet: bitye - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 15:48

NSD pár dolgot árulj el légyszives....

A tavasszal mit jelent modemcsere ügyben, mert nem akarok úgy járni mint egyik haverom, vagy 4-5 hónapja tönkrement a modeme (még ilyen 2 A4-es lap méretű barna terayon fos) És szépen emg akarják fizetetni a javítás költségét....

Na most én már akkor is féltem a terayon modemtől mikor meglátaam hogy kis városunk olyan elmaradott hogy július közepén ezt adnak, mikor a kedves hülgy azt állította hogy már motorollát adnak, mert neki is az van :D Akkor nekem miért nem?

Idegesít hogy ki be kell huzni ha ki akarom kapcsolni, és ez persze minden elektoromos dolognak jót is tesz persze....

Na most a 2. nagy kérdés... Valami tavaszi sávszélemelésről beszélnek itt nekem...

Szóval ez igaz? Mire jó lesz a rendszer megint elcsesik emeléssel vagy msot előre gondolkodnak?

Modemcserét csak akkor fizettetnek meg vele, ha egyértelműen az ő hibájából ment tönkre. Külsérelmi nyom, ilyesmi. Esetleg ha betörnek, ellopják, de akkor úgyis a biztosító fizet helyette.

Az a modem nem olyan rossz, a hibatűrés/javítás igen masszív a régi eszközökben. A hölgy pedig ha ezt állította, hogy ő motorolát kapott, akkor Veszprémből ingázik hozzátok, mivel Várpalotán 0 (nulla) db docsis headend van.

Kikapcsolni a többi modemet sem lehet. A terayon docsis modemén semmi gomb sincs, a motorola és az arris modemeken van egy standby, de attól még világítani fog. Nem kell kihúzgálni, jó az online-ban.

Tavaszi sávszélemelésről én nem hallottam, a pletykák igen. Te döntsd el, melyiket hiszed el :) (Lehet, hogy a BIX kapcsolat 2x1G-ről 2x10G-re emelésére gondoltak a pletykák, de az nem végpontonkénti sávszélemelés.)

#24 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:06

Idézet: bitye - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 15:58

Apropó, remélem nem bánja a upc ha a mult havi csekkemet nem fizetem be egyenlőre, előbb megvárom Juszt bácsi műsorát, hátha nem is kell fizetni a semmire....

Jól beterhelik a késedelmi kamatot, meg kapsz egy felszólító levelet. Tömeges jóváírás biztos hogy nem lesz, úgyhogy szerintem hétfőn indulhatsz a postára... Nem tudom, mit remélsz a műsortól.

#25 Felhasználó inaktív   bitye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 17:05

Modemcserét csak akkor fizettetnek meg vele, ha egyértelműen az ő hibájából ment tönkre. Külsérelmi nyom, ilyesmi. Esetleg ha betörnek, ellopják, de akkor úgyis a biztosító fizet helyette.

Az a modem nem olyan rossz, a hibatűrés/javítás igen masszív a régi eszközökben. A hölgy pedig ha ezt állította, hogy ő motorolát kapott, akkor Veszprémből ingázik hozzátok, mivel Várpalotán 0 (nulla) db docsis headend van.

Kikapcsolni a többi modemet sem lehet. A terayon docsis modemén semmi gomb sincs, a motorola és az arris modemeken van egy standby, de attól még világítani fog. Nem kell kihúzgálni, jó az online-ban.

Tavaszi sávszélemelésről én nem hallottam, a pletykák igen. Te döntsd el, melyiket hiszed el :) (Lehet, hogy a BIX kapcsolat 2x1G-ről 2x10G-re emelésére gondoltak a pletykák, de az nem végpontonkénti sávszélemelés.)

Az emelés téma akkor egyértelmű...

A hölgy is valószínű veszprémi...

A modemcserét emg már várom.... Az nem lehet hogy az a baj a srácnál hogy nem jelentette be időben... valami ilyesmi gondok voltak....
MY CPU-Z Validated OC

#26 Felhasználó inaktív   bitye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:10

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 17:06

Jól beterhelik a késedelmi kamatot, meg kapsz egy felszólító levelet. Tömeges jóváírás biztos hogy nem lesz, úgyhogy szerintem hétfőn indulhatsz a postára... Nem tudom, mit remélsz a műsortól.

Értem.
MY CPU-Z Validated OC

#27 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:19

az nem gáz, hogy kibaszot forro a modem?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#28 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:24

A szellőzői szabdon vannak?
Üdvözlettel:
Gabi

#29 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:34

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 16:19

az nem gáz, hogy kibaszot forro a modem?

Vedd ki a sütőből :)

#30 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:37

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 16:24

A szellőzői szabdon vannak?

jah, simán rajt van a gépre rakva.. a gép nem fut, mert az jéghideg :)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#31 Felhasználó inaktív   CorsairS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 16:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 16:09

Mi lesz január 30.-án?

http://www.bloodysunday.de.tt/

Magyar résztvevő is lesz, jó sok chellos, szal nem kéne nekik keresztbe tenni  :p  :)

#32 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 17:59

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 12:31

Általánosságban véve jónak mondható, viszont néha a cisco aták nem szeretnek IP-t kérni, ezzel volt/van a legtöbb probléma. Változik az IP-je pl, és nem kér újat. Most workaround-ként 10 perc a lease-time, tehát ha leesik a hálózatról, legkésőbb 10 perc múlva ismét felmegy magától. Megszűntek az ilyen mágikus lepottyanásos-visszanemjelentkezéses hibák. Amúgy meg most van a 30-as vagy még nagyobb tesztje* az eMTA-knak, ami egyben modem+ata, ez ebből a szempontból (is) sokkal stabilabb darab.

*30-as teszt: rezidens előfizetői hálózaton éles környezetben erre kiválasztott embereknél és saját dolgozóknál eMTA-k telepítése modem+ata helyett. Aki részt vett a voip előfizetői 300-as tesztjében, az kb tudja, miről beszélek.

Köszi a választ!
Azt hiszem, most visszaadjuk a telcsit. Túl sok gond volt vele ebben a két hétben, és már két napja nem tudok 06-al kezdődő számokat hívi, és hiába jelentettem be, nem csinálnak semmit.  :grrr:
De ezt az alábbi topicban már leírtam.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...20#entry2390407
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#33 Felhasználó inaktív   AZO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 18:01

NSD! Mi a fene van 7kerben? Egyszeruen lehetetlen jatszani! Olyan laggos az egesz, hogy hasznalhatatlan! Azert van chellom, mert nem erdekel, hogy korlat van, ugysem toltok tobbet, de a ping az legyen jo.. Mit lehet tenni? Termeszetesen hetvegen, meg hetkoznap este 7-9 korul a legocsmanyabb! Multkor ejjel 3-kor kiprobaltam akkor 7-9 volta ping stabilan!
If you hold back anything, I'll kill ya. If you bend the truth or I think you're bending the truth, I'll kill ya. If you forget anything I'll kill ya. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive, Nick. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill ya.

#34 Felhasználó inaktív   nickol26 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 16. 19:20

Lenne egy marha nagy kérdésem NSD. Az hogy lehet, hogy van olyan ember akinek elismerte a chello, hogy náluk volt a hiba és ezért a következő havi csekken kevesebbet kell fizetnie? Én hiába fordultam panasszal, mint sokan mások Várpalotán nem ismerték el, hogy a UPC-nél van a hiba és nem hajlandóak alacsonyabb összegű csekket küldeni jövő hónapra. A röhej az, hogy bárkit megkérdeznek Palotán mindenki azt mondja, hogy 1 hónapig volt szinte használhatatlan a net. persze a UPC azt írta, meg mondta, hogy a hiba nálunk a számítógéppel van. Nem gondolják, hogy nevetséges ez az egész? Nem véletlen, hogy az emberek ügyvédhez, meg fogyasztóvédelemhez mennek. Szóval kicsit túlzás a hazudozás amit művelenk. :(

#35 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 23:42

Lehet, hogy még nem tömeges, a visszatérítés, de majd a Juszt Laci bácsi segít??????!!!!!!!
Ha a UPC nem térít vissza tömegesen, akkor nem korrekt cég, de a hibát akkor is elkövette, mert részlegesen már elismerte, hogy balhés a szolgáltatása, a többi már csak idő kérdése.., ja és a türelemé!

#36 Felhasználó inaktív   Zsoltika 007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 23:43

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 16:09

Mi lesz január 30.-án?

Bakker neked kéne tudni. :p Itt salgótarjánban nem akkor lesz backbone csere??? Magyarul nem akkor lesz rendes net?

#37 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 16. 23:59

Ez már megint mi volt? volt hogy el sem értem, volt hogy ez volt...

Kép

Szerkesztette: Qpack 2005. 01. 17. 00:01 -kor

---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#38 Felhasználó inaktív   nickol26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 08:15

Nem gondolod, hogy a részleges elismeréssel csak magát járatja le a UPC? Mitől félnek? Attól, hogy tömegesen mennek az emberek, hogy nem volt jó a net és árkompenzációt kérnek? Pedig jogos a felháborodás és a kérés is, hogy valamilyen szinten legyen elszámolva az az 1 hónap.  :reklamacio:

#39 Felhasználó inaktív   nickol26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 08:19

Idézet: Straum - Dátum: 2005. jan. 16., vasárnap - 14:30

Ok. Várjuk a tavaszt, de jelenleg meg vagyok elégedve, még akkor is ha a sebesség nem a max. De legalább megy stabilan jelenleg.

Győzd kivárni a tavaszt. Tavasszal meg majd azt mondják ,majd nyáron ;)  Erre azt válaszolom, hogy hiszem ha látom. Hiszem ha megcsinálták.  :p

#40 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 17. 10:46

Másoknál is volt 23:50 környékén ez akadozás? :confused:  :think:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

Téma megosztása:

• (107 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó