HWSW Informatikai Kerekasztal: Notebook BIOS -- ennyi az egész? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Notebook BIOS -- ennyi az egész? ECS G320-ról van szó...

#451 Felhasználó inaktív   simon9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 18:51

Sziasztok!

A múlt héten bővitettem a memóriát 256-ról 512-re az ECS G320-amban. Remekül működik, remélem így is marad. 16000 HUF volt a mutatvány, a boltban megengedték, hogy kicseréljem és kipróbáljam.
Ha valakit érdekel a 256-os értesítsen, biztosan meg tudunk egyezni!

Simon9

#452 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:49

Segítsetek, nagy parában vagyok. Egyik pillanatról a másikban megszünt az lcd háttérvilágítása. Amikor kihajtottam akkor ahogyan mozgattam hol megjött hol elment, aztán pár nyitás után az a helyzet, hogy ha kb 5 centinél jobban kinyitom, akkor nincs háttérvilágítás, és az asztal körvonalai csak erős lámpánál látszanak, szóval használhatatlan az egész masina.
Mit tegyek most? Szedjem szét? Szervíz? Mennyibe fog ez fájni nekem sacper kb?

#453 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:23

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 11:49

Segítsetek, nagy parában vagyok. Egyik pillanatról a másikban megszünt az lcd háttérvilágítása. Amikor kihajtottam akkor ahogyan mozgattam hol megjött hol elment, aztán pár nyitás után az a helyzet, hogy ha kb 5 centinél jobban kinyitom, akkor nincs háttérvilágítás, és az asztal körvonalai csak erős lámpánál látszanak, szóval használhatatlan az egész masina.
Mit tegyek most? Szedjem szét? Szervíz? Mennyibe fog ez fájni nekem sacper kb?

Javítható, rutin hiba. Priviben keress meg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#454 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 09:27

Íme egy fotó, eddig jutottam a szétszerelésben:
http://picasaweb.google.com/emem07/ECSG320...688757841592338
A pirossal jelölt részt kellene leszednem, de nemtom hogy hogyan. Úgy tudom, hogy ez alatt a zöld pont helyén van a kábel csatlakozó a kijelzőhöz.

#455 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:25

Az van, hogy voltam pécsen két szervízben is. Nem vittem be a gépet, csak érdeklődtem, hogy szerintük mi lehet. Remélem, hogy csak a jó magyar szókás beszélt mindkét helyen az emberből, mert azt mondták, hogy "tuti inverter halt meg, és h az minimum 30-40 ezer, de ők nem vállalják, vigyem pestre, talán egy hónap múlva lesz valami".

Eddig az volt, hogy egyáltalán nem volt háttérfény, de mostlátom, hogy néha megint van. Ha csak pár centirenyitom fel, akkor van háttérfénye. Ezért gondolom, hogy nem lehet akkora gáz, mert ha meghalt volna az inverter, akkor gondolom az nem támad fel.
És még valami.most látom, hogy 2 év gari van a gépre, nem 1, és az még aktuális (elektroworld).

SZERINTETEK???

#456 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 13:07

Az is megfordult a fejemben, hogy miért is akarom leszedni a fényképen jelölt fedelet, hiszen szerintem annak a csatlakozónak nincsen baja, hiszen az ott nem mozog ha felnyitom a kijelzőt. Vagyis a hiba kijelző felől van, ezért azt kellene szétszedni (ha 5 centire nyitom csak fel, akkor van háttérfény).

Hogyan kell a kijelzőt szétkapni? Gondolom körbe kiszedem a kis csavarokat. De nem fog akkor nekeem széthullani a tft vagy ilyesmi? Vagy kell még valami szétpattintani? Szedte már szét vki a kijelzőt? Tudn róla képeket mutatni?
Segítsetek lécci.

#457 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 16:37

Nah, szervíz megcsinálta szépen. Örülés van :D

Amúgy memóriát vagy akut bővített már valaki?

#458 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 20. 22:44

Idézet: simon9 - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 17:51

Sziasztok!

A múlt héten bővitettem a memóriát 256-ról 512-re az ECS G320-amban. Remekül működik, remélem így is marad. 16000 HUF volt a mutatvány, a boltban megengedték, hogy kicseréljem és kipróbáljam.
Ha valakit érdekel a 256-os értesítsen, biztosan meg tudunk egyezni!

Simon9

400-ast raktál bele?
Olcsón eladó 1 db Yonah Celeron 1.73 GHz-es mobilproci (1MB/533MHz), továbbá 1 db Dothan Celeron M 1.3 GHz/400MHz/1MB cache), valamint 4 db 256MB-os SODIMM DDR2 laptop RAM. Ha kapok mobilszámot, a visszahívást vállalom.

#459 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 23. 12:29

Vigyázz, mert elég válogatós a gép.
A fater gépébe 4db ram lett belepróbálva és sajna csak egy Kingston-al indult el.(400MHz-es)
Ebben az a poén, hogy elég olcsón volt 400-as ADATA (12eFT) ezt akartuk megvenni, de nem ment csak a egy Kingston 400MHz-es.(17eFt)
Szal az olcsó jó vételböl igy lett drága ram de legalább megy.
Egy másik ismerös is 400MHz-essel használja a gépet de az 256MB-os és anno online rendelte.
Mákja volt. Nem tudom a tipusát.

Üdv.

#460 Felhasználó inaktív   uhuka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 14:47

Sziasztok!

Van egy nagy problémám BIOS frissítést kartam csinálni az ECS G320-as notebookomon és most nem indul el a ventilátor pörög a dvd olvasó pislog de nem jön be még a bios sem mi lehet az oka ill mi a teendő van e lehetőség a hiba elhárítására házilag??
Az a nap, amikor a Microsoft olyan terméket készít, amellyel nem lehet szívni, talán az a nap lesz, amikor elkezdenek porszívót gyártani.

#461 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 18:08

Hogyan kell az akut kímélni? most már mondjon valami okos ember valamit.
Én úgy tudom, hogy az jó, ha hálózatról megy, akkor vegyem ki az akut. Ha pedig akuról megy, akkor várjam meg h lemerüljön és csak úgy töltsem fel, hogy ki van kapcsolva a gép.
Na én így használom már vagy egy hónapja, de az everest szerint az akuelhasználódás ugyan úgy nől (kb 2 hetente 3%-al romlik).
Egyszer volt hogy javult 2%ot, de hülye fejjel ezen felbuzdulva nyomtam egy aku kisütést (battery calibration a biosban, na), és ez után egyből romlott vagy 5%al. Ki érti ezt.

Mindenesetre a mostani állapottal (56%) teljesen hasznavehetetlen a gép, íg kb 20-30 percet bír. Ja, 2 éves egyégként a masina.

#462 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:13

megint az akku:
Érdekes dolgot csinált az aksim a minap. 2 napig nem használtam a gépet, addig nem volt gond. Aztán tegnap látom, hogy 86%-on áll. Azt írja hogy töltés alatt van, de 2 óra alatt nem töltött az semmit. Namopndom, akkor lemerítem, és kihúztam a tápkábelt. A gép abban a pillanatban leállt. Mintha az akksi tök üres lett volna. És az is, mert aksiról egyáltalán nem kapcsol be. Ezután ha benne van az akkumlátor, akkor a windows azt nem látja. Bekapcsolás után 2-3 percig ég a töltést jelző led a gép oldalán, de a win szerint nincs is benne az aksi.

#463 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 21:05

Konkrétan nem tudok segíteni az akkutémában, viszont én majd arra fogok utazni, ha lesz egy laptopom hogy meghosszabbítsam az akkuélettartamát, és ennek szerintem a legjobb módja, ha alacsony teljesítményen használjuk. A lí akkuk élettartamát ha jól tudom nem annyira a lemerítés/feltöltés ciklusa határozza meg mint a hőterhelés amit kap lemerülés közben. Tehát nem mindegy hogy 20 óra alatt szépen lassan, vagy rákötsz egy hajszárítót, és két perc alatt meríted le. az apám rádiótelefonjában az akku 10 évig jó volt, pedig használta rendesen. Csak épp nem volt az a sokat fogyasztós, melegedős készülék.
Az is tuti, hogy egy program nem tudja megmondani, hogy kémiailag milyen llapotban van az aksi, hacsak nem méri a hőmérsékletét, kísütés idelyét, stb, akoor is csak találgathat.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#464 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 23:24

A Li-Ion-t a ciklusok készítik ki leginkább, ebből elég korlátosak. A hőmérséklet nem másodlagos, de azt egy elég intelligens elektreonika tartja kézben, noteszgépekben nem jellemző rájuk a túlzott melegedés, kivéve pár robbanós dell gépet :D meg elkefélt hűtési megoldást. A töltés sokkal inkább igénybe veszi őket hőmérsékletügyileg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#465 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 11:38

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 0:24

A Li-Ion-t a ciklusok készítik ki leginkább, ebből elég korlátosak. A hőmérséklet nem másodlagos, de azt egy elég intelligens elektreonika tartja kézben, noteszgépekben nem jellemző rájuk a túlzott melegedés, kivéve pár robbanós dell gépet :D meg elkefélt hűtési megoldást. A töltés sokkal inkább igénybe veszi őket hőmérsékletügyileg.

Bár gondolom tölteni is többféle tempóban lehet. Van valahol leírás ennek a kémiájáról? Nem szeretek a sötétben tapogatózni.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#466 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 18:46

Ez eddig ok, de mit kezdjek szerintetek a látszólag halott aksimmal? Egyszer mintha valaki írt volna valahol olyat, hogy két lábat kell rajta rövidrezárni a gyors lemerításhez. Ez ssegítene szerintetek? (elég hülyén hangzik)

Meg volt itt is korábban szó, hogy vlaki a gari lejárta után az ukaba tetet valahol 8 cellát (vagy ilyesmi).
Tehát megmenthető ez a cumó valahogy, vagy marad ez: http://www.akkuk.hu/AKKUINFO/Ut%E1ngy%E1rt...0/1.10.ECS.2.24

(Tök vicces már ez az egész, kb egy hónapja lett megycsinálva a kijelző már másodszor, most elszántam magam memóriabővítésre, és tessék. Facom!)

#467 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:10

RAM DDR-II 533MHZ 512MB INFINEON

ezt a memóriát megeszi szerintetek?
aki bővített már annak mik a tapasztalatai? látható a javulás?

#468 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 22:50

valaki?valaki?valaki?!?!

#469 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 11:24

Hmm, eléggé döglött ez a topic, de hátha valkit még érdekel.
Megvolt a ramupgrade.
DDR Samsung 512 MB 400MHz - 8900 huf
Tökjól megy, látványos a javulás.

(a default 256-os modult 2500-ért passzoltam el a pcbontóban)

#470 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 16:15

Megint én.
Ennek a masinának nektek is vannak kósza áramok a hangkimentel körül? Ha pl külső mikrofont dugok be, akkor annak van eléggé zavaró analóg alapzaja. Olyannyira h külső mikron használhatatlan mondjuk skypeozáshoz, mert annyira zajos.

Téma megosztása:

• (24 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó