HWSW Informatikai Kerekasztal: U.P.C. - Avagy amire nem figyelünk oda - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

U.P.C. - Avagy amire nem figyelünk oda amit senki sem gondol végig! Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   bbbb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 25. 15:49

Üdv mindenkinek eddig még nem írtam nektek ,de a google kidobta a upc -s hozzászólások
egyikét aztán már olvasgatam is őket. Végül már nem birtam ki hogy ne osztjam meg veletek
saját nem túl pozitív élémenyemet a U.P.C. -ről.

kb 1 ével ez előtt megrendeltem a Chellot akkor volt újdonság a plusz. A havi díja alig ugye 16.990 volt.
Nem volt ez zsákba macska mert senkinek nem volt ilyen net szolgáltatása , pláne nem enyiért. ez sajna ma így van. Tehát ugye megkötöttem a szerződést két évre. Kaptam egy nyomtatott ami szerintük 50.000 Ft persze nekem 12.000 -et nem ért meg ( Hp deskjet 5652) - persze lehet hogy enyi volt valoban ,de nekem anyira kellet mint kecskének a kés - szóval minden ok persze az első modem xar volt miért is ne igy az átlagos két hét helyet volt 3 - 4 hét mire minden jó volt. 15 Gb helyet nekem lehet 20 Gb leszedni. Na mondom anyám enyit soha nem fogok leszedni. (ismertem 3 oldalt  :)  )
hát egy hónap múlva 22 Gb adatforgalom volt, de senki nem tiltott le. a következő hónapban 36 Gb. még mindig és azóta sem. persze a barátaimat már 15.322 GB forgalom után korlátozták, de nekem szerencsém lehetett. Szóval nem volt bajom vele. A lényeg hogy alig egy hónapja MAJDNEM felbontották velem a szerződést és így került fény azzokra a dolgokra amit soha nem tudtam volna:

1. U.P.C. a szerződés bontás miatt VISSZA kért:

- minden kifizetett hónap útán járó kedvezmények ( valódi ára : 27.990) amit nekem fizetni kellet volna 11.000 Ft / hó azaz 11.000 * 12 = 132.000 Ft

- Az "50.000" Ft Nyomtató  :rolleyes:

- A bekötési Díj : 25.000.,-Ft

Na hát eldöntöttem hogy soha többet UPC mert egy hétel később rendeztem a kurva lovét és már szerződésbontás. ( info : két hónapig nem fizetek és kijelöltek egy napot amikor fizethetek legkésőbb csak hát ugye anyagi csőd meg minden ugyhogy egy héttel később ugyan de leraktam 50.000 Ft -ét)
Miútán és már fizetem több mint egy éve reméltem valami pozitívabb hozzáállást.

Ügyfélszolgálatott minden alaklommal 22 perces várakoztatással tudtam elérni akik mindig azt mondta nincs mit tenni, iroda pontosan ezt mondta : "Hát én nem tudom , de szerintem nincs mit tenni".
Mivel dolgoztam a UPC -nél gondoltam megkeresek egy ismerőst aki segithet nekem. Így is volt szerenécsre nem bontoták fel a szerződést de nekem nagyon tanulásgos volt.
Kicsit olyan ez mint egy hitel amig fizeted minden ok, de probáld meg nem fizetni akkor nekem anyi!!!!
gondoljátok csak át : 132.000 + 50.000 + 25.000 = 207.000 és mind ezt miért ??? mert megrendeltem és CSAK TÖBB mint egy évig fizetem kető helyet!!!  Köszönöm, de igazán.

Szóval nekem ez elég is volt ahhoz hogy megtanuljam : Hűségnyilatkozatott SOHA ha csak nincs meg rá előre a lovém !!!!

egyébként ha nem szervert akkarsz üzemeltettni akkor nem kell korlátlan letöltési lehetőség , de ha már itt tartunk nagyobb baj az hogy folyamatosan változik az IP cim

na mind1 otthonra több mint JÓ

60 GB egy hónapra elégnek kell lenni ha csak olyanokat szedsz le amit tényleg használsz...

Na mentem sörözni :)

Tisztelettel :
                              Douglas

#2 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 25. 16:21

ez nem fert volna el itt? :think:
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#3 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:34

Azt gondoltad, hogy a jelentős havidíjkedvezményt a UPC a két szép szemedért adja?!

#4 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:36

Idézet: bbbb - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:49

.......
A lényeg hogy alig egy hónapja MAJDNEM felbontották velem a szerződést és így került fény azzokra a dolgokra amit soha nem tudtam volna:

1. U.P.C. a szerződés bontás miatt VISSZA kért:

....

mit tettél hogy fel akarták bontani a szerződést?  :think:

ÁSZF-t érdemes elolvasni, sok általad nem tudott kérdésre ott van benne a válasz
itt lehet letölteni

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:21

....

ja sztem is simán beleillene, de újfiú elsőre megbocsájtható
egy mod összevonhatná

#5 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:09

Szép plakátot látunk, apró betűt nem olvasunk.
Aláírunk, de még mindig nem olvasunk.
Olvasunk, de csak miután aláírtunk.
Ordítunk, de csak ha már olvastunk.

#6 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:12

nyugodtan bezárható!

ingyen semmit nem adnak; 25 ilyen topic van már
el kellene olvasni, mit is írunk alá...

#7 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:13

Idézet: Yoisten - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 18:09

Szép plakátot látunk, apró betűt nem olvasunk.
Aláírunk, de még mindig nem olvasunk.
Olvasunk, de csak miután aláírtunk.
Ordítunk, de csak ha már olvastunk.

kicsit még formáld, egész szép vers lesz belőle  :D

#8 Felhasználó inaktív   bbbb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:16

Üdv !

Jó, nem szoktam forumokba irkálni. Egyébként a matáv valami 300.000 Ft -nyi bekötési díjat kér
vissza minden szélássávú ügyféltől aki akciósan kérte a szolgáltatást.
Ezt az információt a matáv ügyfélszolgálatán tudtam meg ( ADSL )
Nem mindenki gondolkodik el ezen elsőre , ahogy én sem.... van net majd fizetem és enyi.
csak hát ha beüt a gond akkor még nagyobb szarba kerül az ember....

A u.pc. -nél ez havi 11.000 -ret jelent, ha az információim valósak akkor az ADSL -nél ugyan ez a probléma már ugy 22.000 / hó + 300.000 Ft bekötési díj az amit vissza kérnek.
Nem tom ki milyen gazdag de szerintem mindig lehet egy olyan xarba az ember hogy 2 hó -t nem tud befizetni. Na persze nem anyuci meg apuci mellet, de ha ez beköbetkezik akkor irány a béka sege alá.

Lehet hogy tévedek ,de nem hiném

Tisztelttel :

Czöndör Gábor

u.i. : Amiért meg külön témába írtan annak az volt az oka, hogy itt nem a szolgáltatás hiányaira vagy negative részére akkarom felhivni a figyelmet hanem arra a kis betüs részre amit nem szokás elolvasni bekötéskor mivel: " Hát ugy sincs jobb, meg hát mindenhol általában ugyanazok a feltételek" alapon.

#9 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:36

Idézet: bbbb - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:16

Üdv !

Jó, nem szoktam forumokba irkálni. Egyébként a matáv valami 300.000 Ft -nyi bekötési díjat kér
vissza minden szélássávú ügyféltől aki akciósan kérte a szolgáltatást.
Ezt az információt a matáv ügyfélszolgálatán tudtam meg ( ADSL )
Nem mindenki gondolkodik el ezen elsőre , ahogy én sem.... van net majd fizetem és enyi.
csak hát ha beüt a gond akkor még nagyobb szarba kerül az ember....

A u.pc. -nél ez havi 11.000 -ret jelent, ha az információim valósak akkor az ADSL -nél ugyan ez a probléma már ugy 22.000 / hó + 300.000 Ft bekötési díj az amit vissza kérnek.
Nem tom ki milyen gazdag de szerintem mindig lehet egy olyan xarba az ember hogy 2 hó -t nem tud befizetni. Na persze nem anyuci meg apuci mellet, de ha ez beköbetkezik akkor irány a béka sege alá.

Lehet hogy tévedek ,de nem hiném

Tisztelttel :

Czöndör Gábor

u.i. : Amiért meg külön témába írtan annak az volt az oka, hogy itt nem a szolgáltatás hiányaira vagy negative részére akkarom felhivni a figyelmet hanem arra a kis betüs részre amit nem szokás elolvasni bekötéskor mivel: " Hát ugy sincs jobb, meg hát mindenhol általában ugyanazok a feltételek" alapon.

De miért írsz alá 2 éves hűséget, miért nem elég az 1 év?
Főleg, hogy addig számodra ismeretlen szolgáltatóhoz mentél.

#10 Felhasználó inaktív   Agent Bauer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:12

Abba ne menjünk bele, hogy mondjuk a számok nem pontosak, ez lehet elírás is, de azt azért megjegyezném, hogy a hűségnyilatkozatra nem lehet azt mondani, hogy ne lehetne átlátni, meg apróbetű. Szép, táblázatos formában mutatja milyen kedvezményt adott a cég, tehát bontás esetén mennyit kell fizetni. Ha meg hónapokig nem fizetsz, hát igen. Nem ingyen van a szolgáltatás.

#11 Felhasználó inaktív   Cheese 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:08

Ez a 300k meg elég hihetetlenül hangzik. Nálunk már volt akinek fel kellett mondania, de még sehol nem kért hasonlót sem a matáv.
A munka eddigi jelképei megváltoztak. A sarlót és a kalapácsot felváltotta a fagyi és  a galamb.
Aki nem nyal az repül!

#12 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 10:45

Idézet: bbbb - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 18:16

...

Ne haragudj, de te nem vagy normális. Az hagyján, hogy a hülyeségedből nyitsz egy új topicot, de hogy még úgy áll neked feljebb, hogy abszolút nincs igazad, az már kész... A hűség azért hűség, azért ad kedvezményt a szolgáltató, mert elvárja hogy te 1-2 évig rendesen fizeted a havi díjat. Így éri meg neki, ez a piacgazdaság. Természetes, valamint benne is van az ÁSZF-ben, hogy hűségszegés esetén (ami a nemfizetés esetén történő szerződésbontást is takarja) kiszámlázza neked a szolgáltató az _ÖSSZES_ kedvezményt.

Nem értem mi ezen a magas egyeseknek  :omg:  :omg:  :omg:

Komolyan mondom, nem szoktam rosszat akarni senkinek, de bánom hogy van ismerősöd bent és nem verték rád a nemtomhányszázezret...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#13 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 11:23

Az is tény, hogy úgy nem kötöm le magam, hogy ki tudja mi lesz alapon... Én is csak úgy kötöttem le magamat 1 évre, hogy ha esetleg valami gixer lenne, akkor az ért pár hónapig tudnám fizetni. Ha nem így lenne, akkor nem ugrottam volna bele... előre is kell nézni, nem csak az akutális anyagi helyzetre.. persze ez csak az én véleményem....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#14 Felhasználó inaktív   xmatrix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 17:35

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 9:45

Ne haragudj, de te nem vagy normális. Az hagyján, hogy a hülyeségedből nyitsz egy új topicot, de hogy még úgy áll neked feljebb, hogy abszolút nincs igazad, az már kész... A hűség azért hűség, azért ad kedvezményt a szolgáltató, mert elvárja hogy te 1-2 évig rendesen fizeted a havi díjat. Így éri meg neki, ez a piacgazdaság. Természetes, valamint benne is van az ÁSZF-ben, hogy hűségszegés esetén (ami a nemfizetés esetén történő szerződésbontást is takarja) kiszámlázza neked a szolgáltató az _ÖSSZES_ kedvezményt.

Nem értem mi ezen a magas egyeseknek  :omg:  :omg:  :omg:

Komolyan mondom, nem szoktam rosszat akarni senkinek, de bánom hogy van ismerősöd bent és nem verték rád a nemtomhányszázezret...

Egyetértek veled, bár gondolom az illető kapott felszólítást is, hogy figyu, ha nem fizetsz benyalsz 200k adósságot is mellé. Szal szerintem érdemesebb volna BÁRKINEK a maradék időben ilyen esetben chellózni, mint felbontani és kifizeti 200k-t. Végül is a hátralévő 1 éve 16k/hő megfelel a 200k-nak ;)

#15 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 27. 21:23

Idézet: xmatrix - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 18:35

Egyetértek veled, bár gondolom az illető kapott felszólítást is, hogy figyu, ha nem fizetsz benyalsz 200k adósságot is mellé. Szal szerintem érdemesebb volna BÁRKINEK a maradék időben ilyen esetben chellózni, mint felbontani és kifizeti 200k-t. Végül is a hátralévő 1 éve 16k/hő megfelel a 200k-nak ;)

kicsitt off, de pont neked irom :)

Velem 3 éve történt meg hogy egy cégnél elfelejtettem az egyik számlát határidőre befizetni, Mondjuk a csek is késett, meg szarul jöttek a napok igy 2 NAPOT CSUSZTAM.
4-5 honapig semmi gond ugyanugy rendesen fizettem tovább a szolgáltatást, majd kijött egy felszolitás, hogy ugyanmár felbontják a szerződést igy fizessek be valami 460 ezret vagy e körüli összeget, mert csusztam a fizetéssel 2 napot.
4 éve voltam előfizető minden időben be volt fizetve, igy egy 2 napos csuszáson ennyit akartak tölem.

Mindegy régen volt, rendeztem a dolgot, bár az összeget erösen megkérdőjeleztem igy CSAK 150 ezer körül pengettem ki.
Azota egy ismerösöm, sincs annál a cégnél.

Erre csak azt akartam mondani, semmi papir nem jön hogy ejnye bejnye fizesd be vagy fizetsz többet.

Szerkesztette: Richardka 2005. 03. 27. 21:24 -kor

Már van nettem :)

#16 Felhasználó inaktív   TC2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 08:05

Idézet: xmatrix - Dátum: 2005. márc. 27., vasárnap - 16:35

Ezen szerződéseknek szintén tartalma a szolgáltatás minősége, a rendelkezésreállás, stb. Amennyiben ezek a feltételek nem teljesülnek, sosem fizeti ki a szolgáltató ezért cserébe ugyanazt az összeget, amit beszed - a példában - 4 nap fizetési késedelemért. Unkorrekt szerződés. Most nem kéne a nem kötelező dumákkal jönni...ha lenne választék akkor rendben, de a magyar piacgazdaságban a távközlési verseny úgy fest, arról szól, ki tud több koncessziós területet venni. Nehezen tudnék a jászberényi kábelszolgáltatónál előfizetni budapesti lakosként, pedig jobbak az áraik és a szolgáltatásuk minősége is. Az ügyfeleken akkor lehet elverni a port, ha a kiszolgálói oldal tiszta. Jelen esetben szaros erősen. Tessék előbb ott sepergetni.
Ez az aláírás...összefirkáltam a monitort, de nem látszik. Mit rontottam el ?mwp

#17 Felhasználó inaktív   bbbb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 12:00

Igaz amit írtok és az is igaz hogy tudtam. Talán csak nem tudatosult bennem. De főleg az baxta fel az agyam hogy pár napot késtem a határidőtől. több mint egy éve fizetem és pár nap késésért már nem akarták elfogadni a pénzt. Közölték hogy ennyi volt ők szerződést bontanak mindenképen.
Keresem fel az ügyvédet.

Az ügyfélszolgálaton a következőt mondták: Nincs mit tenni ez van 200k kifizetek és ennyi.

A telefonon meg minden alkalommal azt mondták nincs felbontva a szerződés. Mikor megkérdeztem hogy: De nekem azt mondták hogy felbontották most döntsék már el!!!. 5 percel később közölte ugyan azt amit az ügyfélszolgálaton mondtak.

Ha azt csinálom amit ők mondtak akkor most 200.000 rövidebb lennék. Dolgoztam annó a UPC -nél
és tudtam, hogy ha valaki ír nekik levelet, akkor eljut oda azokhoz akik döntenek, mert az ügyfélszolgálatos ugye nem az aki dönthet.

Igazából csak néhány dologra akartam felhívni a figyelmet:

1. Nem szabad 2 évet bevállalni azon az alapon, hogy úgyis kell.
2. Ha hasonló helyzetbe kerültök ne az ügyfélszolgálattal tárgyaljatok, hanem írjatok egy levelet nekik.
3. Ha felbontják a szerződést minden xart felszámolnak még azt is AMIRE BIZTOS nem gondolsz.

És ez nem azoknak szól akik pontosan tudják ezt, mert már megtapasztalták vagy volt hasonló eset a környezetükben.

#18 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 09. 15:30

Idézet: bbbb - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 13:00

De főleg az baxta fel az agyam hogy pár napot késtem a határidőtől. több mint egy éve fizetem és pár nap késésért már nem akarták elfogadni a pénzt.

Neked a 60 nap késés az PÁR napnak számít????!!!!! Az két hónap, ember!!!

60 nap késedelem után sávszélcsökkentés lép életbe, megy a felszólítólevél, 90 nap elteltével pedig egyoldalú szerződésbontás következik, és ekkor követelik az összes kedvezményt egy összegben.

Tehát valójában nem is 60 hanem 90 napod, azaz 3 hónapod volt, hogy rendezd a számládat.

Nem lehet elvárni egyik szolgáltatótól sem, hogy akár fél évig is engedje minden szankció nélkül, hogy az ügyfél nem fizet.

Ezzel a 90 napos haladékkal még méltányos is a UPC. Szerintem van olyan szolgáltató, ahol már 30 nap késedelem után lekapcsolják az egész netet, és küldik a behajtókat valamint perlik az ügyfelet ...

Szerkesztette: Adam84 2005. 04. 09. 15:31 -kor

#19 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 12:56

Idézet: bbbb - Dátum: 2005. ápr. 9., szombat - 13:00

1. Nem szabad 2 évet bevállalni azon az alapon, hogy úgyis kell.
2. Ha hasonló helyzetbe kerültök ne az ügyfélszolgálattal tárgyaljatok, hanem írjatok egy levelet nekik.
3. Ha felbontják a szerződést minden xart felszámolnak még azt is AMIRE BIZTOS nem gondolsz.

1. Szabad, csak fizetni kell. Fura mi?
2. A rendszeresen fizető előfizetők többsége távolról se kerül kapcsolatba az ügyfélszolgálattal. Mégcsak technikai probléma miatt se. Nekem se volt még gondom soha, csak amikor valami központi leállás volt, de arról meg írtak előre.
3. Sokan elolvassák a hűségnyilatkozatot, ne magadból indulj ki. Abban le van írva, hogy minden kedvezményt kiszámláznak hűségszegés esetén.

Szerkesztette: moq 2005. 04. 10. 12:57 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#20 Felhasználó inaktív   Attila23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 16:39

Csak pár megjegyzés

1. A nagy szolgáltató cégek alapvetően szolgáltatni akarnak és nem a rosszul fizető ügyfeleket hajkurászni.
2. Mindig vannak olyan ügyfelek, akiktől egy fillért sem lehet beszedni, ennek és a behajtásnak a költségeit valakinek meg kell fizetni. Két lehetőség van: vagy mindenkinek felemlik a szolgáltatási díját, vagy a rosszul fizetőket próbálják meg megkopasztani.  (mindegy, hogy kedvezmény megvonásnak vagy késedelmi díjaknak/kamatnak hívják a módszert)
3. A szélessávú internet luxuscikk, akinek nincs rá pénze ne vegye igénybe, nyilván az áram vagy gázszolgáltatás teljesen más téma.
4. Általában ha az ügyfél korrekten áll hozzá a problémához, akkor azt a másik oldalon is méltányolni szokták. (kifejezi, hogy akar és fog fizetni, de most nincs pénze, mert mondjuk valami tragédia történt vele, esetleg kirúgták a munkahelyéről stb. )

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó