HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte K8N Ultra-9 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte K8N Ultra-9 Passzív NF4-es lap Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 23:08

Gondoltam legyen már szó erről a lapról is, ha már a testvéréről van topic. Mindenkinek ajánlani tudom, gondolom a passzív chipset hűtő előnyeit nem kell ecsetelnem. Tuningot jól bírja, nekem 260 MHz-es buszfrekiig stabilan ment (feljebb nem próbáltam). Házventillátor nélkül is bírja a gyűrődést a hűtés. A Norton Internet Security csomagját adják hozzá, ráadásul 3 hónapos "subscription" is jár hozzá, így 3 hónapon át up-to-date védelme lesz a használójának.

A termék honlapját itt lehet megtalálni: Gigabyte K8N Ultra-9. Magyarországon Ultra-939-es végződéssel árulják inkább, de az ugyanaz.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 09:23

Szintén csak ajánlani tudom a lapot, nagyon kellemes, feature rich alaplap, minden rajta van, mi szemszájnak ingere lehet.

Én pakoltam egy kis ventit a csipszethűtőre a biztonság kedvéért, ami le van szabályozva némára (éppen csak pörög a venti), így 300MHz körüli FSB-t is lazán tol a lap.

Maximálisan elégedett vagyok a lappal (pedig nagyon háklis vagyok minden apróbb hibára, hülyeségre :)).  :up:

#3 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 09:26

Pár kép ízelítőnek :)

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: Rudi 2005. 06. 09. 09:28 -kor

#4 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 12:27

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 10:26

Pár kép ízelítőnek :)

Ja igen! Szép is az alaplap. :D  :respect:
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#5 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 13:36

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 13:27

Ja igen! Szép is az alaplap. :D  :respect:

Így van, és a körítés sem piskóta :)
A tudásáról nem is beszélve :cool: :lollypop:

#6 Felhasználó inaktív   Hummin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 10:06

Rudi lapot váltottál? Chaintech nem jött be?
Én is most vettem egy ilyen lapot. Az alapból bekapcsolt RAID egy kicsit meglepett, mert a boot sorrendnél nem találtam a Raptoromat.

Egy másik gond, amit most próbálok megoldani, hogy a ps2-es billentyűzet xp  felállása után nem akar menni. Így admin jelszó nélküli rendszert kellett feltegyek, hogy be tudjak lépni. Egy bill. uninstall után, és egy add new hardware megoldja a gondot átmenetileg. Az az érdekes hogy safe módban, winPE esetén normálisan működik.

Ha összeáll rendesen a dolog, akkor beindítom a Williamst. :)
.:: Hummin ::.    We have a dream      Lotus Elise: A Nimble Car

#7 Felhasználó inaktív   Hummin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 19:49

Beindítottam a Williamst  :cool:

ps2-es billentyűzettel kapcsolatban meg a USB mouse support volt a ludas a BIOS-ban, amit rögtön az első bakapcsolásnál engedélyztem  :omg:
hihetetlen. De megnyugtat hogy már más is belefutott ebbe a hibába. Erre majd mindenki figyeljen!

A másik amire figyelni kell, és említettem is az a raid kikapcsolása, ha egy SATA vinyóra telepítjük a rendszert.

A chipset hűtő elég forró még nyitott háznál is. Egyenlőre nem izgat, el kell viselnie, ha így tervezték. Esetleg tuningnál kap egy ventit. Már csak Kingmax memo kitet kellene szerezni.

#8 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 19:49

Idézet: Hummin - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 11:06

Rudi lapot váltottál? Chaintech nem jött be?
Én is most vettem egy ilyen lapot. Az alapból bekapcsolt RAID egy kicsit meglepett, mert a boot sorrendnél nem találtam a Raptoromat.

Egy másik gond, amit most próbálok megoldani, hogy a ps2-es billentyűzet xp  felállása után nem akar menni. Így admin jelszó nélküli rendszert kellett feltegyek, hogy be tudjak lépni. Egy bill. uninstall után, és egy add new hardware megoldja a gondot átmenetileg. Az az érdekes hogy safe módban, winPE esetén normálisan működik.

Ha összeáll rendesen a dolog, akkor beindítom a Williamst. :)

De bejött, csak SLI-re akartam váltani (Gigabyte K8N SLI), bolt hitegetett egy darabig, aztán meguntam és megvettem a készleten lévő Ultrát.

PS2-es billemet egyből megette, nem volt ilyen gondom.

Szerkesztette: Rudi 2005. 06. 12. 19:50 -kor

#9 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:06

Idézet: Hummin - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 20:49

Beindítottam a Williamst  :cool:

ps2-es billentyűzettel kapcsolatban meg a USB mouse support volt a ludas a BIOS-ban, amit rögtön az első bakapcsolásnál engedélyztem  :omg:
hihetetlen. De megnyugtat hogy már más is belefutott ebbe a hibába. Erre majd mindenki figyeljen!

A másik amire figyelni kell, és említettem is az a raid kikapcsolása, ha egy SATA vinyóra telepítjük a rendszert.

A chipset hűtő elég forró még nyitott háznál is. Egyenlőre nem izgat, el kell viselnie, ha így tervezték. Esetleg tuningnál kap egy ventit. Már csak Kingmax memo kitet kellene szerezni.

Nah, karaj :)

Én is kapásból kikapcsoltam a raideket, feleslegesek, és lassítják a bootot is.

Körözz Montreálban :) :drive:

#10 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 12. 20:11

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. jún. 9., csütörtök - 0:08

A Norton Internet Security csomagját adják hozzá, ráadásul 3 hónapos "subscription" is jár hozzá, így 3 hónapon át up-to-date védelme lesz a használójának.

:nevet:  :pokeas2:  :alcohol:

ezt ugye Te sem gondolod komolyan? :)
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#11 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 12. 20:57

Nekem is ez tetszett elsőre leginkább, de gyengének találtam a NB hűtési megoldását. Ebből a szempontból az Abit AN8 Ultra tűnik a legjobbnak, csak hát az fapadosabb. :(
BTW merre van a NB chip a borda alatt, lehet rá másik hűtést barkácsolni? X2 BIOS van már hozzá?

#12 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:08

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 12., vasárnap - 21:57

Nekem is ez tetszett elsőre leginkább, de gyengének találtam a NB hűtési megoldását. Ebből a szempontból az Abit AN8 Ultra tűnik a legjobbnak, csak hát az fapadosabb. :(
BTW merre van a NB chip a borda alatt, lehet rá másik hűtést barkácsolni? X2 BIOS van már hozzá?

Rádobsz egy 4 centis kis ventit, leszabályzod és kész. Én így tettem és maximálisan elégedett vagyok, nem félek a nyártól meg a tuningtól sem.

#13 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 21:35

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 22:08

Rádobsz egy 4 centis kis ventit, leszabályzod és kész. Én így tettem és maximálisan elégedett vagyok, nem félek a nyártól meg a tuningtól sem.

Mivel és hová fogattad fel a ventit?

#14 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 22:16

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 22:35

Mivel és hová fogattad fel a ventit?

Rá a bordára :) 2 kis csavar és kész. A 4 centis pont nem lóg be a PCI-E-s slot vonalába, ha a borda egyik végéhez van igazítva.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: Rudi 2005. 06. 13. 22:32 -kor

#15 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 22:32

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 23:16

Rá a bordára :) 2 kis csavar és kész. A 4 centis pont nem lóg be a PCI-E-s slot vonalába, ha a borda egyik végéhez van igazítva.

Belefúrni a bordába? Nem kockáztatom, hogy garis probléma esetén erre hivatkozva ne cseréljék ki a lapot. :(
Szerintem a barkácsolós fázist a lapgyártónak kellene végigfutnia, nem nekem. :mad:

#16 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 22:45

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 23:32

Belefúrni a bordába? Nem kockáztatom, hogy garis probléma esetén erre hivatkozva ne cseréljék ki a lapot. :(
Szerintem a barkácsolós fázist a lapgyártónak kellene végigfutnia, nem nekem. :mad:

Fúrni ???  :eek:
Kis pici lemezcsavarokat kell a borda lemezkéi közé betekerni és kész. Nem nagy vaszisztdasz, gari sem ugrik.

#17 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 23:13

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 23:45

Fúrni ???  :eek:
Kis pici lemezcsavarokat kell a borda lemezkéi közé betekerni és kész. Nem nagy vaszisztdasz, gari sem ugrik.

Ha a lemezek közé tekesz lemezcsavart, akkor az jó eséllyel rezonálni fog. Nálad nem?

#18 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 08:23

lenne egy láma kérdésem. kezel ez a lap alapból Venice magos procit? vagy mindenkép biost kell frissíteni?

#19 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 15:02

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 0:13

Ha a lemezek közé tekesz lemezcsavart, akkor az jó eséllyel rezonálni fog. Nálad nem?

Dehogy rezonál, kőkeményen tartja.

#20 Felhasználó inaktív   Hummin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 18:21

Idézet: gbr - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 9:23

lenne egy láma kérdésem. kezel ez a lap alapból Venice magos procit? vagy mindenkép biost kell frissíteni?

Nekem F2-es BIOS-val jött a lap, abban is működött, de feltettem az F3-at.

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó