HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik II.

#31 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 13:25

Tettem fel tamronos tesztképeket, ide http://publictransport.hu/temp/tamron/
lekicsinyitva kb 1024-re mert egyebeknt 35 mega lenne, semmi kulonos téma, csak amit láttam az utcan. F2.8-on nem a legszebb :) De felette jo.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#32 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 13:50

Idézet: Uzi74 - Dátum: 2005. szept. 23., péntek - 22:33

Ami nekem hianyzik (es nem talaltam meg meg) az egy techologiai tures, hogy AF altal beallitott fokusztavolsag/valodi fokusztavolsag milyen hatarok kozott mozoghat-szokott mozogni - persze az a lenyeg hogy eles legyen amire raallitom az AF-et  ;) , de azert ez a kerdes igencsak kivancsiva tesz - foleg hogy van-e ebbol a szempontbol kulonbseg a canon DSLR-ei kozott

Kicsit még olvasgasd a cikket, asszem nem érted még teljesen :) Pont ezt a türést határozzák meg a circle of confusionnel... Különbség pedig ott van ahol más a crop factor.

Amit sokan mondanak, hogy Canon azt rontotta el, hogy ugyanazt a factort használja, mindhárom szenzormérethez amit csak a full-frame-nél lehetne szabad és így annál gyakoribb a fókuszhiba, minél kisebb a szenzor.

#33 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 16:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 14:25

Tettem fel tamronos tesztképeket, ide http://publictransport.hu/temp/tamron/
lekicsinyitva kb 1024-re mert egyebeknt 35 mega lenne, semmi kulonos téma, csak amit láttam az utcan. F2.8-on nem a legszebb :) De felette jo.

és szerinted tényleg egy bélyegméretű 100K-s kép alapján bármit is lehet mondani egy objektivről?
kitobi is jó erre a méretre...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#34 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 16:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 17:06

és szerinted tényleg egy bélyegméretű 100K-s kép alapján bármit is lehet mondani egy objektivről?
kitobi is jó erre a méretre...

Nem, de nem mentem semerre igazan ahol lehetne normalis kepeket loni.
Plusz ha adsz annyi helyet nekem akkor lovok 6 mpixeles képeket amennyit akarsz.
Egyebkent meg mondtam már hogy nem használok S méretnél nagyobb beallitast csak nagyon nagyon ritkán. Helypazarlás és nem nyomtatom ki.

Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 25. 16:13 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#35 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 16:31

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 15:12

Nem, de nem mentem semerre igazan ahol lehetne normalis kepeket loni.
Plusz ha adsz annyi helyet nekem akkor lovok 6 mpixeles képeket amennyit akarsz.
Egyebkent meg mondtam már hogy nem használok S méretnél nagyobb beallitast csak nagyon nagyon ritkán. Helypazarlás és nem nyomtatom ki.

Én mindig a legjobb minőségben lövöm a képeket (nem Raw-ban) és tárolom.
Ha van olyan kép, ami nagyon tetszik, akkor pl. nagyon sajnálnám, hogy csak egy lebutított minőségben van csak meg. Sokszor a képeket még tudatosan sem reprodukálhatóak, főképpen, ha emberekről és jól elkapott pillanatokról van szó. (Plussz Mallorcára sem azért mennék vissza, hogy 1-2 helyszínt másképpen fotózzak.)

UI.: Szerintem mostmár, hogy egy írható DVD és író szinte nevetséges áron van a DSLR-ekhez képest, vétek nem a "legjobb" minőségben lőni és tartani a képeket. A kártyás memória nem olyan olcsó, de a nyaralást kivéve nem lehet gond.

Szerkesztette: mtubi 2005. 09. 25. 16:33 -kor

#36 Felhasználó inaktív   Dallas-one 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 25. 17:52

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 17:31

Én mindig a legjobb minőségben lövöm a képeket (nem Raw-ban) és tárolom.
Ha van olyan kép, ami nagyon tetszik, akkor pl. nagyon sajnálnám, hogy csak egy lebutított minőségben van csak meg. Sokszor a képeket még tudatosan sem reprodukálhatóak, főképpen, ha emberekről és jól elkapott pillanatokról van szó. (Plussz Mallorcára sem azért mennék vissza, hogy 1-2 helyszínt másképpen fotózzak.)

UI.: Szerintem mostmár, hogy egy írható DVD és író szinte nevetséges áron van a DSLR-ekhez képest, vétek nem a "legjobb" minőségben lőni és tartani a képeket. A kártyás memória nem olyan olcsó, de a nyaralást kivéve nem lehet gond.

EGYETÉRTEK EMBER!!! 300 Ft egy DVD és jósok kép férrá :)
no aztán RAWba én csak azért nem lövök, mert macera afeldolgozása kezelése, de amúgy meg kerekített L betű rulz. :respect:
Dallas-one

#37 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:05

99%-ban a Large Fine-t használom, de CF-ben ráraktam a Set gombra a Quality settings-et, és amikor kell, akkor egy gombnyomás+tekeréssel tudok váltani RAW-ra és vissza L fine-ra. (RAW nagyon ritka, mert macerás a sok utómunka, de néha a RAW jobb megoldás)

Én is ritkán nyomtatok/hívatok elő képet, de a 6MP mellett így megmarad a lehetőségem, hogy
- nyomtassak 10x15-től A/3-ig vagy
- utólag kicsinyítve elküldjem mailben, feltegyem web-re, stb.

Wyco!
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ha 1,5MP-es képeket használsz az esetek 85-90%-ában, akkor szerintem nincs értelme (legalábbis a képek szempontjából) a 100e Ft feletti obik gyűjtögetésének. Ebben a felbontásban a hibák sem jönnek elő olyan durván, és nem látszik a különbség sem a consumer és az L-es (EX-es) obik között.

Otthoni tárolásra amit már ajánlottak: DVD, amúgy meg van Vosonicod. :)
És nem olyan nagy baj az, ha kevesebb a hely a CF kártyán a Large Fine miatt, mert én is jobban meggondolom, hogy miről csináljak képet. (pláne tükörcsere után, és 2 éven belül várható zárcsere előtt.) :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#38 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:27

én is csak full felbontást használok.
képmennyiségtől, és igénytől függően 7-8-9 minőséget.
ritkán raw, mert lusta vagyok feldolgozni :)

és heti 1-2 DVD-t írok :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 09. 25. 20:28 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#39 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 20:28

Anyamek megjottek olaszorszagbol, a Vosonic jol vizsgazott, nem volt gond vele. Eszpe szolj legyszi ha kell vissza a kartyad majd.
Pojenbol meghirdettem az aproneten a Tamront, kivancsi vagyok hogy lenne-e ra jelentkezo, aztan meglátom.
Egyelore nem váltok nagyobb felbontásra, meglátom majd a jovobne hogy lesz a dolog, ez attol is fugg hogy lesz-e nagyobb vincsim, és hogy átváltok-e barebone-re vagy sem. [egyebkent nyugtaztam amit irtatok, nem ment el a fulem/szemem mellett, megfontolom]

Szerkesztette: Wyco 2005. 09. 25. 20:29 -kor

#40 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 09:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:28

Anyamek megjottek olaszorszagbol, a Vosonic jol vizsgazott, nem volt gond vele. Eszpe szolj legyszi ha kell vissza a kartyad majd.
Pojenbol meghirdettem az aproneten a Tamront, kivancsi vagyok hogy lenne-e ra jelentkezo, aztan meglátom.
Egyelore nem váltok nagyobb felbontásra, meglátom majd a jovobne hogy lesz a dolog, ez attol is fugg hogy lesz-e nagyobb vincsim, és hogy átváltok-e barebone-re vagy sem. [egyebkent nyugtaztam amit irtatok, nem ment el a fulem/szemem mellett, megfontolom]

Talán túlzás, amit írok, de az előzményeket olvasva, megkérdőjelezhető, hogy valóban szükséged volt-e DSLR-re. Mert lebutított méretben egy valamirevaló kompakttal is tudsz hasonló képet készíteni, a zaj sem látszik annyira.
Én - többek között - azért vettem DSLR-t, mert teljes felbontásban is szeretnék olyan minőségű képeket készíteni, amin nem látszik zaj és 100%-on nézve is éles. Nagy képből, ha szükséges  jobban lehet vágni, a nagy helyigény pedig, mint ahogy többen is írták, ma már nem lehet akadály.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#41 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 11:24

Ha valakit esetleg érdekel, van egy 17-40 F4L-em, 1 hónapos EURÓPAI garanciás, hibátlan kipróbálható gyári állapotú obim összes tartozékával.
20/453-21-35
Semmi bajom vele, csak nagyon szemezek az új 24-105 F4L-el.

#42 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:48

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 19:28

....Egyelore nem váltok nagyobb felbontásra, meglátom majd a jovobne hogy lesz a dolog, ez attol is fugg hogy lesz-e nagyobb vincsim, és hogy átváltok-e barebone-re vagy sem. [egyebkent nyugtaztam amit irtatok, nem ment el a fulem/szemem mellett, megfontolom]....

Szerintem, ha valami tartalmasabbat (neked tetszőt) akarsz fotózni, akkor ne habozz...Ami a csövön kifér (minőségben)...A Raw-ot én is az utómunka + a nagyon nagy méret miatt kerülöm, de a legjobb Jpg minőség azért már dukál a DSLR-hez. Ahogy más is írta, minek DSLR ha 1600x1200 méretben fotózol?A Vincsik és a DVD írók árai meg sem közelítik az Obi-k árait.

#43 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 14:00

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 21:28

... Eszpe szolj legyszi ha kell vissza a kartyad...

Szia!
Nekem majd csak az október 10-i héten kell. Tehát ha nem égeti a zsebed, akkor nem sürgős. Addig kipróbálhatod, hogy milyen is a Large Fine.  ;)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#44 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 18:37

Pl egy nagyzoomos kompakttal nem lenne para sem a zár/tükör probléma, sem a cmos/ccd koszolódás. :)  (Bár nekem ixussal volt kosz a ccd-n, nem is kicsi; Cserélték, nem tisztították.)

#45 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:14

:offtopic:

Olympus E-500

#46 Felhasználó inaktív   Uzi74 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 19:48

Megvolt a nagy esemeny. Annyira sotet volt, hogy F1.8 ISO 400 meg sem szolalt, fokuszalasi gondok voltak a vaku AF segedfenyevel is neha. Ezzel egyutt a 2.8 iso 400-as kepek egesz jol sikerultek vakuval es meg a hatterbol is maradt elegendo a hangulathoz.

A csoportkepnel viszont annyira sotet volt hogy csak manual fokusz ment es mint kesobb kiderul a 2.8 melysegelessege keves volt (legalabbis ahhoz kepest amennyire szemmel eltalaltam a fokuszt), az utolso sor mar nem lett eles, de a tobbi resz egesz OK lett. Osszessegeben jobb lett mint amire szamitottam, a dg 500 super nagyon meggyozo volt, bar valamiert +1/3 vakukorrekciora szukseg volt legtobbszor

Mindenkinek koszi a tanacsokat

#47 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 20:40

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:48

Ez az új Tokina obi ~110e Ft körül? Biztos nagyon jó, csak érdeklődnék, hogy miért döntöttél e mellett? Miért nem pl. Sigma 105, vagy Tamron SP 90? (az ára miatt a Canon 100 f2.8-at már meg sem merem kérdezni) :) Ha a többieket zavarja, jöhetsz át a Canon DSLR topicba. :)

Igen, ez az új Tokina makróobjektív.
Hogy miért döntöttem mellette? Igazából mondhatni bevállaltam és reménykedtem benne, hogy ha esetleg pár nap használat után nem tetszik a minősége, a boltban kicserélik nekem egy Sigma-ra. :D
A neten semmi információt nem sikerült találni róla, mivel még nagyon új, és számomra nem volt mindegy, hogy 135k vagy 110k az objektív(a Tamron talán még a Sigma-nál is drágább és "csak" 90mm, a Canon-ra az ára miatt nem is gondoltam), és a Tokina PRO kategóriája csak nem lehet annyira sz@r.

Az obiról: Eléggé masszív, az MF gyűrű kellemesen gumírozott, könnyen és finoman forgatható (a gyűrű előre-hátra mozgatásával lehet váltani az AF/MF között, bár ez nem mindíg sikerül elsőre, néha egy kicsit el kell forgatni, hogy beugorjon) jó a fogása.
Az AF nagyon lassú és hangos, de szerintem makrónál ez nem annyira nagy gond.

Jelenleg ennyit sikerült kitapasztalni.
gubitibi

#48 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:03

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 21:40

Jelenleg ennyit sikerült kitapasztalni.

Köszi. :)

#49 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:07

Ha valakit érdekel az alábbiak közül valamelyik, kattintson a Kép gombra. :cool:

Szerkesztette: eszpe 2005. 09. 26. 22:32 -kor

#50 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 19:09

belső levelező megtelt.  :omg:

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó