HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? V. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 18:08

Innen tovább.
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#2 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 18:31

Azért egy ilyen 1.3-1.4 tonnás gépbe az 1.6-os kb olyan lehet, mint az enyémbe az 1.4, szal ez az 1.6 is kicsit érdekes. Bár tény, h városban, ha kicsit már felnőtt az ember, és nem vagizik, akkor bárhova elviszi a seggét.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#3 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 18:55

Carmaged: tőlem már dízel is lehet, ha 3 ajtós focusban van és nem öreg és nem törött és nem sok km van benne :D

amúgy inkább benya
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 19:36

nem tudtok valami német linket, ahol használt kisteherautókat árulnak?
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#5 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:09

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 19:55

Carmaged: tőlem már dízel is lehet, ha 3 ajtós focusban van és nem öreg és nem törött és nem sok km van benne :D

amúgy inkább benya

Nem tudom, lehet csak nekem van olyan érzésem hogy Carmaged ezt Lord-nak akarta írni (a BMW-vel kapcsolatban) és nem neked, csak rossz volt a címzés. :)

#6 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:31

Satriani:
a franciát megkapta faterom, csak ő meg most azt mondja, hogy picit nagy neki :)

#7 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:42

Idézet: leslie - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 19:31

Azért egy ilyen 1.3-1.4 tonnás gépbe az 1.6-os kb olyan lehet, mint az enyémbe az 1.4, szal ez az 1.6 is kicsit érdekes.

A kocsid 10 mázsa, 60 ló. Egy 1,6-os Fóka 12 mázsa, 100 ló. Azért van némi különbség :)

----

Mi meg lassan megvesszük a Coltot. Ma kipróbáltuk Kedvessel, és azt kell mondanom, zsír. Rossz úton szinte semmi zörgés (nagyon-nagyon meglepődtem, lehet, hogy csendesebb, mint a Corolla), a váltója hihetetlenül jó, a fékjén szintén meglepődtünk mind a ketten. Az ülései határozott oldaltartásúak, keményebb tömésűek, mint az előző Coltban. Hihetetlenül egyben van a kocsi. Két "negatív" észrevétel volt összesen vele szemben: egyrészt forog a váltógomb (öt perces javítás), másrészt Kedves szerint nem megy jobban, mint az övé. Szerintem pedig jobban megy, mondtam is neki, hogy nem kéne 4.000-nél elváltani :D Szerintem finomabban jár a motorja, mint a réginek, és alacsony fordulaton ugyanúgy, fent jobban húz. Egész hosszú kört mentünk vele mindketten. Kipróbáltam autóúton is, 140-nél még csendes, gyorsít, és nagyon könnyedén marad az úton (na bumm :D - különben alacsony a súlypontja, nagyon stabil kanyarban is a futóműve). Szóval én megvenném, mint a szél.

A taxos ára szerint 2,1-be kéne kerülnie, ehhez képest az 1,750e nagyon baráti. Ez kb. azt jelenti, hogy két éves értékvesztést ingyen megkapunk. Ha 1,6-os lenne, már meg is vettük volna. Még megnézünk a környéken egy-két 1,6-os Fókát, aztán Kedves mérlegel, hogy megér-e neki a nagyobb kasztni és a nagyobb fogyasztás fél millát.

#8 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 20:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 21:42

A kocsid 10 mázsa, 60 ló. Egy 1,6-os Fóka 12 mázsa, 100 ló. Azért van némi különbség :)

----

Keveredés van a topicban :D

Szerintem leslie az 1,6-os Audiról beszélt :)

--

Ha ilyen jó a Colt meg kell venni, ha nem zavarja hogy megint egy jó ideig "ugyanolyan" autója lesz.

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 13. 20:57 -kor

#9 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:11

egyébként 9! litert fogyaszt az 530D városban ( a 607-es 11 litert ), és nem mondthatnám, hogy nem gyorsulgatok vele... :D 7.3 sec nulláról százra automatával... :D mivel hátsókerekes, durván megemeli az orrát gyorsításnál. :) eddig egy tele tankon vagyok túl.
van benne aktív kormány, kis sebességnél erősen túlkormányzott a kocsi, nagy sebességnél alulkormányzott. ez városban isteni, pályán még csak egy rövid szakaszon voltam ( gyorsulás 80-120 km/h-ra 5,4 másodperc, az 530-as benyás ugyanezt 7,3 sec alatt teljesíti... )
aktív futómű is van, egész érdekes kanyarsebességeket lehet kisajtolni belőle ;) ( 245/45 R17 defekttűrő )
sokkal agresszívebben reagál a gázpedálra, mint a 607-es ( nem az erőkülönbség miatt, hanem nem lustán "veszi észre" 1 másodperc mulva, hogy lenyomtam a pedált, hanem csak minimális a késedelem ( de van, ez tény ) ), és 5000 fölé is pörög, mégpedig igen gyorsan. a DSC-t még csak egyszer mertem kikapcsolni, lett is egy tízméteres gumicsík induláskor, de inkább majd akkor szórakozom vele, ha jobban megismerem a kocsit. :fear:
fényérzékelős, adaptiv xenonlámpás, azaz a kanyarba a lámpa is fordul, ennek nem látom nagy előnyét, de nem haragszom érte ;)
esőérzékelős ( érdekesen, "ugrálva" töröl az ablaktörlő, a szélvédő elég nagy százalékát tisztítja.
parkradar elől hátul, csipog és grafikusan is kijelzi
a tempomat távolságkövetős, 4 távolságot állíthatok be, és akkor követi az előtte levő autót, ha az fékez, ez is fékez, ha az gyorsít, ez is gyorsít addig a sebességhatárig, amit beállítottam neki ( ezt még nem próbáltam ki )
komfort üléses, mindent magamra szabhatok, tehát ha akarom, akkor egy kényelmes fotel, de átalakíthatom sportüléssé is
van benne head up display, kivetíti a szélvédőre a fontosabb dolgokat ( sebesség, tempomat, különböző üzenetek, hogy kössem be magam, meg elfogyott a gázolaj, meg mittudomain. )
navigáció, telefon, hangvezérlés ( ékes német nyelven kell társalogni, és csaj hangon válaszol :D )
a belső tér totál más, mint a 607-esben, nem is igazán lehet összehasonlítani, az is jó volt, ez is jó, szóval ez szubjektív vélemény lehet csak.

egy német nyelvű, 200 oldalas kézikönyv van hozzá, és ugyan tudok németül, de ezek az űberszakkifejezések térdre kényszerítettek, úgyhogy besétáltam a BmwWallisba, hogy vételezzek egy magyart, de a 26.000-es ár kicsit szíven ütött, nomeg amúgy sincs nekik most épp, úgyhogy inkább majd valahogy lefordítom.

egy teljesen más autóba csöppentem bele, megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól vezethető. olvastam pedig róla, mindenhol dícsérték, de mégis meglepően nagy élmény.

az 535D erősebb, de "csak" erős fél másodperccel jobb nulláról százra, autópályán is csak kicsi előnyt tud szerezni ( ez utóbbit attól hallottam, akinek volt mind a kettő, és most szintén 530
D-je van ), csakhogy engem az autópálya nem különösebben izgat, nem fogom kipróbálni a végét, nekem elég 150-160 kmh is, és különben is, én városban használom, és ez erős másfél literrel kevesebbet eszik.
viszont az 535D legalább +4 milla huf... hát azt kell mondjam, az nem éri meg, ennyivel nem jobb.

#10 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 07:49

Megnéztem a Bravat
Összegzés:

1. Az első lökös volt horpadva, azt megcsinálták
2. A lökös szerelése közben ügyesen kitörték a bal első lámpát, azért másfajta
3. A csomagtartó újrafényezve
4. Külsérelmi nyom 1 van a motorháztetőn, egy kb 10Ft-os nagyságú horpadás
5. Belül nagyon szép az autó, mintha 50ezret mentek volna vele
6. Hátul tekerős az ablak
7. A motorhang nagyon jó (azonnal beleszerettem), kis nyikorgást azért felfedezni véltem
8. Vagy alkudok egy 50ezret, és kifizetem az átírási díjat+eredetvizsgát, vagy marad ennyi az ár, és benne van minden, csak el kell hoznom

Most gondolkodom egy kört, alszom rá egyet, aztán még egyszer átgondolom. Kircsi hangja volt a 100 lovas motornak. :) Nem tudom, mit akartam még írni. Ja, az ára 1.299 ezer HUF
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#11 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 08:28

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 8:49

Megnéztem a Bravat
Összegzés:

1. Az első lökös volt horpadva, azt megcsinálták
2. A lökös szerelése közben ügyesen kitörték a bal első lámpát, azért másfajta
3. A csomagtartó újrafényezve
4. Külsérelmi nyom 1 van a motorháztetőn, egy kb 10Ft-os nagyságú horpadás
5. Belül nagyon szép az autó, mintha 50ezret mentek volna vele
6. Hátul tekerős az ablak
7. A motorhang nagyon jó (azonnal beleszerettem), kis nyikorgást azért felfedezni véltem
8. Vagy alkudok egy 50ezret, és kifizetem az átírási díjat+eredetvizsgát, vagy marad ennyi az ár, és benne van minden, csak el kell hoznom

Most gondolkodom egy kört, alszom rá egyet, aztán még egyszer átgondolom. Kircsi hangja volt a 100 lovas motornak. :) Nem tudom, mit akartam még írni. Ja, az ára 1.299 ezer HUF

Szerintem egy 5 éves autón egy kisebb horpadás vagy egy karc nem téma.

Továbbá valóban most hogy mondod a képeken is látszik hogy más a két első lámpa, a bal fényesebb, újabb, hát elvileg ez sehol se számít, max. esztétika, de szvsz megkérdezheted pl. Bárdinál hogy mennyi egy jobb első fényszóróegység bele, és kicseréled ,  az árat meg lealkudod :)

Az 1,6-os motor pedig valóban egész jóra sikerült :) Bravakban szerintem hátulra nem lehetett elektromos ablakot rendelni, lényegtelen.

Kipróbáltad a klímát? Működik? Erről nem írtál.

1200-at mondj nekik és vedd meg :)

..(elírás)..

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 14. 08:30 -kor

#12 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 08:29

Idézet: Lord - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:11

egyébként BÖMMÖS

Erre mondják hogy zsír ? :D

Tényleg használt, új? Bár akkor biztos lenne magyar manuál :) Mennyit kóstál, ráadásul ha jól értem ez egy nem fapad-változat a kormányzás stb. miatt.

#13 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 08:34

Idézet: Kory - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 9:28

Szerintem egy 5 éves autón egy kisebb horpadás vagy egy karc nem téma.

Továbbá valóban most hogy mondod a képeken is látszik hogy más a két első lámpa, a bal fényesebb, újabb, hát elvileg ez sehol se számít, max. esztétika, de szvsz megkérdezheted pl. Bárdinál hogy mennyi egy jobb első fényszóróegység bele, és kicseréled ,  az árat meg lealkudod :)

Az 1,6-os motor pedig valóban egész jóra sikerült :) Bravakban szerintem hátulra nem lehetett elektromos ablakot rendelni, lényegtelen.

Kipróbáltad a klímát? Működik? Erről nem írtál.

1200-at mondj nekik és vedd meg :)

..(elírás)..

Klímát még nem próbáltam ki. Igaza volt kollégámnak, hoyg írjak fel mindent, mert valamit tuti el fogok felejteni. :) Be is jött. De ha úgy gondolom, hogy kell, akkor természetesen megy átvizsgálásra szervízbe.

Mondtam nekik 1200-t, de nem nagyon akarták elfogadni. De akkor is lealkudom, mert csak a 4 kilincs 20 ezer pénz. :) Ami ugye a Fiatokon rendszerint szétmállik, mint ahogy ezen is. Csak a képeken nem látszik.

Most kb. 1 hétig várnom kell, mert remélhetőleg lesz egy kis fizukiegészítésem, és akkor minden további nélkül bevállalhatok egy kocsit. Remélem addig nem viszik el, sajnálnám.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#14 Felhasználó inaktív   Gallows-bird 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 08:35

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 19:42

----

Mi meg lassan megvesszük a Coltot. Ma kipróbáltuk Kedvessel, és azt kell mondanom, zsír. Rossz úton szinte semmi zörgés (nagyon-nagyon meglepődtem, lehet, hogy csendesebb, mint a Corolla), a váltója hihetetlenül jó, a fékjén szintén meglepődtünk mind a ketten. Az ülései határozott oldaltartásúak, keményebb tömésűek, mint az előző Coltban. Hihetetlenül egyben van a kocsi. Két "negatív" észrevétel volt összesen vele szemben: egyrészt forog a váltógomb (öt perces javítás), másrészt Kedves szerint nem megy jobban, mint az övé. Szerintem pedig jobban megy, mondtam is neki, hogy nem kéne 4.000-nél elváltani :D Szerintem finomabban jár a motorja, mint a réginek, és alacsony fordulaton ugyanúgy, fent jobban húz. Egész hosszú kört mentünk vele mindketten. Kipróbáltam autóúton is, 140-nél még csendes, gyorsít, és nagyon könnyedén marad az úton (na bumm :D - különben alacsony a súlypontja, nagyon stabil kanyarban is a futóműve). Szóval én megvenném, mint a szél.

A taxos ára szerint 2,1-be kéne kerülnie, ehhez képest az 1,750e nagyon baráti. Ez kb. azt jelenti, hogy két éves értékvesztést ingyen megkapunk. Ha 1,6-os lenne, már meg is vettük volna. Még megnézünk a környéken egy-két 1,6-os Fókát, aztán Kedves mérlegel, hogy megér-e neki a nagyobb kasztni és a nagyobb fogyasztás fél millát.

Mitsubishivel nagyon mellényúlni nem lehet, és olyan mint a Toyoták megbízhatóság szempontjából. :respect:

#15 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 08:47

Idézet

Minden elektromos extra benne van, az egy ilyen autónál kb egymillio hibalehetőséget jelent. Mindemellett nagy, drága a fentartása, ilyet már csak fanatikus vesz.

Ha úgy vesszük, akkor fanatikus vagyok :D Inkább kellene egy autó, aminek drágább a fenntartása, mint egy olyan, ami bár igénytelen, olcsó a fenntartása, de rohadtul nem tetszik.

#16 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 09:29

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 9:47

Ha úgy vesszük, akkor fanatikus vagyok :D Inkább kellene egy autó, aminek drágább a fenntartása, mint egy olyan, ami bár igénytelen, olcsó a fenntartása, de rohadtul nem tetszik.

Szvsz egy ilyen XM-el rohadtul megszívnád, de ez csak az én véleményem :)

Az unokatesóm 13-14 éves S 600 V12 Long Mercedese sem kéne 500 ezer Ft-ért se :) Pedig látszólag működik :)

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 14. 09:33 -kor

#17 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 09:53

Idézet

gyorsulás 80-120 km/h-ra 5,4 másodperc, az 530-as benyás ugyanezt 7,3 sec alatt teljesíti...

Gondolom mindkettőt szigorúan uccsó fokozatban.. így értetted, nemde?
Gondolhatod mekkorát alázhat rajta a benyás 3.-ban.. szerk:vagy mindkettő magának megfelelő fokozatban.....
Meg hát fogyasztásban is.
szerk:
amúgy gratulálok a géphez. Jó lehet.

Na mindegy.. nem is ezért írtam, hanem:

Idézet

Az unokatesóm 13-14 éves S 600 V12 Long Mercedese sem kéne 500 ezer Ft-ért se

Pont emiatt akartalak megkeresni.
Naszóval nem lehetne valahogy kibulizni, hogy kipróbálhassam egy-két rövid perc erejéig?
Nem lenne nagy valami... 1-2 kisebb gyorsulás.. meg ilyesmi...
A végén meg azt mondom majd, hogy aztakurva, ez már valami.. :D
Valamikor lemennék zegre érte. :)

Szerkesztette: GI 2005. 10. 14. 09:56 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#18 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 09:53

kezdenek rábeszélni Megane II-re.
3 ajtós focusról letettem, 5 ajtós annyira nem tetszik.
nagyon MII se tetszik, de legalább elérhető áron van, és nem egy kifutott modell...

http://tinyurl.com/bwya8

http://tinyurl.com/a6mz6

http://tinyurl.com/7as6b

Szerkesztette: WiZARD 2005. 10. 14. 10:00 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#19 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 10:06

Idézet: GI - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 10:53

Pont emiatt akartalak megkeresni.
Naszóval nem lehetne valahogy kibulizni, hogy kipróbálhassam egy-két rövid perc erejéig?
Nem lenne nagy valami... 1-2 kisebb gyorsulás.. meg ilyesmi...
A végén meg azt mondom majd, hogy aztakurva, ez már valami.. :D
Valamikor lemennék zegre érte. :)

Az autó nem zegen van, hanem Pesten :) Ha jól tudom jelenleg szervizben.

Hangja az van az tuti :) és kb. 400 ezer km után jobban megy mint a nagybátyám 525i 7 vagy 8 éves BMW-je :)

A motor még nem volt megbontva, a váltó futómű és egyebek szinte már minden fel lett újítva. A légzsákokat is ki kéne cserélni.

Amúgy több mint 2 hónapja nem beszéltem vele, így passz mi a helyzet, elérni lehetetlen, mobilját csak akkor kapcsolja be ha hívni akar valakit. :)

Így a próba kizárt szvsz. (tulképp igazából én sem tudnám most ezt elérni, max. olyankor ha látogatás van, pl. karácsony stb.). Különben is csak egy régi Merci :D

Szerkesztette: Kory 2005. 10. 14. 10:10 -kor

#20 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 10:08

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 10:53

kezdenek rábeszélni Megane II-re.
3 ajtós focusról letettem, 5 ajtós annyira nem tetszik.
nagyon MII se tetszik, de legalább elérhető áron van, és nem egy kifutott modell...

http://tinyurl.com/bwya8

http://tinyurl.com/a6mz6

http://tinyurl.com/7as6b

Jah, az M II -ből ezek "korábbi"  benzinesek egész épelméjű áron vannak.

NEKEM speciel az első linken lévő tetszik legjobban, de az nem kupé!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó