Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:00
amúgy itthon kokain áron van, szal, ha külföldön kifogsz egy akciót csapj le rá...
de hogy is jukadtunk ki itt, neked nem új proci kellett?

lehet, hogy tenyleg egy kisse bonyolult:
Szoval, elhataroztam, hogy egy kicsit upgradelem a gepemet (tobb memoria, gyorsabb procesor).
Termeszetesen eloszor a gep szulo cegetol kertem ajanlatot (szemelyesen, szoban - eppen ott javiittattam egy masik gepet). Azt mondtak, hogy a processzor nem gond, hat a memoria az problemas - majd utannna neznek.
Ezutan megkaptam irasban, hogy a processorrol szo sem lehet (ld. socket 423), a memoriara viszont tettek ajanlatot: 2x512MB = 2x30eFt+Afa (a 2x512-t mar le sem merem irni).
Hat ez tenyleg csillagaszati osszeg, es bar nagyon a szivemhez nott ez a gep, azert megis ugy gondoltam, hogy azert ez processor upgrade nelkul tenyleg nem eri meg. De azert biztos ami biztos magam is elkezdtem utanna erdeklodni (pl. itt). Kiderult, hogy nem volna lehetetlen, csak hat Mo-on mar nem lehet 2.5GHz-es P4-es FSB400-as, socket 478-as, stb. processzort kapni.
De az is kiderult, hogy amig Mo-on az RDRAM-ok arai - ha egyaltalan kapni - csillagaszatiak, addig kulfoldon (pl. nemetorszagban - es onnan nincs vam!) a magyar arakhoz kepest szinte fillerekert lehet kapni. Es ennyiert mar megerne. Csakhogy a boseg zavara... Arrol mar nem is beszelve, hogy en meg nem ertek hozza (egy oldalas, ket oldalas, 40 vagy 45 nanoszekundumos, ECC vagy nonECC, stb.)
De ha valaki segitene...
u.i. Egy masik, valakinek az RDRAM-os problemajarol szolo (es alig egy eves) topicbol kiderult, hogy ezeknek benne kellenne lenni az alaplap kezikonyveben. Csakhogy en nem kaptam kezikonyvet (ez a hatranya a keszen vasarolt gepnek - az ember szinte semmi dokut nem kap hozza)
Annyit tudok (ezt is csak a vasarlasi szerzodes mellekletebol), hogy az alaplap tipusa Intel D850GBAL.
Osszegezve: processor upgrade storno, de a memoria erdekel, csak nem a ceg altal ajanlott aron.
Szerkesztette: malvin 2005. 11. 17. 23:42 -kor