...a voice from the darkness.....
Qwerty4, üdv a topicban!

Egyetértek, szerintem sem "parás horror" a PK, inkább csak foltokban és több helyen inkább nyomasztó..máshol meg egészen álomszerű. Ezek keveréke... Több helyen is egyébként Fantasy-Horrornak írják, ami szerintem tökéletesen helytálló elnevezés: Black Tarot kártyák és varázslatok, PK+StakeGun, az egész 4. fejezet, és így tovább... Meg ott van még a szürrealitás is... Jóllehet, a temető azért eléggé hátborzongató egy helyszín, vagy mondjuk az elmegyógyintézet, meg az árvaház is. De pl. olyan helyek, mint a "Train Station" vagy a "City On Water"...? Ha leirtottál mindenkit, akár oda is mehetsz lakni...

Békések, hangulatosak, gyönyörűek, még a nap is süt rajtuk...

A "Prisonon" meg pl. keveredik a szürrealitás és a nyomasztó, "darkos" hangulat: a legvégén az irodáknál/vallatószobáknál mindig elidőzök. Fura festmények vannak a falakon. Meg ott van az a folyosó, piros szönyeggel..az ablakon erősen bevilágít a fény, de az ablakon mégsem lehet kilátni. Az egyik zárt ajtó mögül pedig mindenféle hangok hallatszanak ki, és egy kis fény szűrődik ki az ajtó alatt..vajon mi lehet/történhet éppen odabent? Azon a helyen mindig megállok egy kis időre... Ugyanígy mostanában mindig megnézem az Operaház szürreális galériáját is: a legvégén kinyílik minden ajtó és rátalálhatunk egy olyan lépcsősorra, ahol több fura mázolmány is található (még egyszer, ezt csak a legvégén fedezhetjük fel)..a tetején a kijárat pedig be van falazva... A lényeg, hogy egy csomó ilyen, talán giccsesnek is mondható hatásvadász elem keveredik a játékban (fő elemek: horror, szürrealitás, nyomasztó hangulat, fantasy), de mindez jó értelemben és az is tény, hogy ezek tökéletesen vannak vegyítve/összeválogatva. És hangokkal és vizuálisan úgy prezentálva, hogy az ember beleborzong, leragad egy-egy helyen, beindul a fantáziája, nem tudja könnyen ott hagyni, és időnként vissza kell térnie, hogy újra lássa, hallja, és érezze...
Bepe, természetesen mi is tudtuk a hírt, a DC-Fórumon is bejelentették hivatalosan,
ebben a topicban. Aztán Te is létrehoztad az OverDose-topicot itt, talán csak pár órára rá. Bár az - mint várható volt - le is süllyedt... Azért nem tartom feleslegesnek mégsem, végül is a BOOH-nek is volt egy topicja, más kérdés, hogy mi itt páran majd' minden PK-témát ebben a topicban tárgyalunk ki már egy jó ideje. Úgyis összemosódik minden. Mert pl. egy videót hova tegyek, amiben van PK meg BOOH is? Vagy egy MP-videót? Ugyanez lesz később az OverDose-zal is... Azért remélem, nem nyit annak még valaki más is topicot, mivel nem talál már létezőt...
Rémlátó, ez jó ötlet és az időpont is megfelelő, én is pont ezt teszem a napokban...

Ki tudja, lehet az is, hogy pár nap múlva nyakunkon az OverDose-demó, a srácok nem zárták ki a demó lehetőségét és pár napja írta Sep, hogy mostanában azért nincs új hír, mert lázasan dolgoznak a cuccon és elfoglaltak. Szóval szerintem még Augusztusban valami lesz..meglátjuk...
"Loony Park"
Visszanéztem az egyik régebbi végigjátszást, és igen, én megcsináltam úgy: kártyák nélkül, öt csillag, 83 kills - bár ez még Nightmare-en volt. Azt hiszem (sajnos nem emlékszem pontosan), az elején hagytam ott a bohócokat: felszedtem és leromboltam ott mindent, megszereztem a Secretet a fagyistölcsérről, aztán elhagytam a helyet. Utána a többieket leirtottam, de a hullámvasúton nem lőttem egyet sem... Talán Traumán is megvalósítható...
"Leningrad"
Persze, simán. De jól be kell kempelned hozzá...

Ha jól emlékszem, még Mr. Q modjával csináltam meg így: az ugyanaz mint az eredeti, csak pár ellenféllel meg néhány Secrettel több van. Ha megpróbálod, akkor azért emlékezz arra is, hogy a Megákkal csak 250-ig lehet felvinni a HP-t. Ergo, ha eljutsz a második Megáig és még van 180 HP-d, akkor nem érdemes a másodikat felvenned. Mivel így még 80 HP-t veszíthetsz a későbbiek folyamán, viszont ha felveszed a Megát, akkor 250 HP-d lesz, és akkor már csak 50-et engedhetsz meg Magadnak. Szóval abban az esetben azt csak a legvégén érdemes felvenni... Egyébként ezt is javaslom: az elején lesz 200 HP-d, szóval úgy kell eljutnod a végéig, hogy 100+ maradjon, és akkor a legvégén felveszed a második Megát, és kész is a 200+ HP. Én is ezt csináltam, és persze közben ügyelni kell, hogy minél kevesebbet veszíts. A "könnyű" helyeken lehetőleg semmit, hogy a nehezebbeknél még ne legyen gáz, ha több is becsúszik... Egyébként az 5 csillag is teljesíthető így is, ezt csak a pajzsok miatt említem meg: mivel van egy GA, aztán egy SA (sérülni kell érte), aztán megint egy GA a legvégére...
"Dead City"
Én is mindig úgy csinálom: kilövök előre minden kocsit. Ha marad egy-kettő, azokat még röptükben megpróbálhatod felrobbantani a Shottyval vagy a Chainnel, meg meg lehet próbálni elugrani előlük. Különben is, azért van ott valami 2 Mega meg GA+SA is...

Nightmare-en persze még ott van a démon-mód is, de Traumán és kártyák nélkül az nem játszik... Talán el lehet bújni oda, ahol a GA van? Esetleg még ezt meg lehet próbálni...
A héten egyébként beújítottam egy Gainward Bliss 7600 GT-re (nem Max'-től loptam

), így most végre megint lehet SP-zni. Le is nyomok egy teljes sorozatot így: PK-Nightmare, BOOH-Nightmare, BOOH-Trauma, PK-Trauma - nálam ez egy teljes kör, ez ugyanis lefed mindent... A kártya elég ütős, nagyon király így játszani... Ma reggel voltam a "City On Water"-ön, megpróbáltam ez erkélyes Secretet az eredeti módszerrel, poénból..egyszer beleestem a vízbe, de utána pár nekifutásra sikerült...

Hmm, ezentúl mindig fogok próbálkozni...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 07. 26. 20:22 -kor