...a voice from the darkness.....
ReeChee, biztos is, hogy lepingelsz, mert itt csak 1mbit/128kbit van, és az ISP azt se tudja, mi az a FastPath... :Đ
Na, komolyra fordítva... Szerintem Peti megmondta a frankót a fegyverekkel kapcsolatban: tényleg jó lett volna csak az újszerűeket/bizarrakat meghagyni, nekem tetszik ez az ötlet. Szerintem a fegyvereket majd' minden szempontból módosították, de a scriptekbe kéne belenézni ahhoz, hogy lássuk a részleteket...
Kövezzetek meg érte, de Belial kommentjeit én imádom... Bírom, hogy minden hely elején beszól valamit, pl. "The American civil war..." meg "It's like something from a Disney fairytale...", de az is poén, mikor a'szondja, hogy "Next!" vagy "Tastes like chicken!"... A fütyörészés meg a röhögés kész..ez a Béla nem normális... Sokszor direkt megállok egy kicsit, hogy fütyörésszen, annyira poén. Mint a munkások a gyárban vagy a nagypapi szüretkor..megaLOL... Nekem tetszik ez a rész...

Belenéztem a lokális hangfile-okba is, és láttam, hogy Belialnak több mint 100 beszólása lesz, és általában mind ilyen cinikus/humoros. Egyszer pl. megjegyzi, hogy 21 század óta nem látott már napfényt...

Sajnos azonban ez a feature a többségnek inkább nem jön be, odakint sem nagyon szeretik, így tartok tőle, hogy a végleges verzióban már nem lesz bent. De talán okosabban oldják meg és akkor opcionálissá teszik...
Kártyák és Secretek...
Így utólag kicsit változott a véleményem: a Secretek olyanok mint a BOOH-ben, azaz többnyire inkább túl könnyűek. A "Field Ambulance"-en én is azonnal ráleltem arra az egyetlen Secretre, de még az elején az ágyúknál is simán megleltem a Holy Itemet... A "Haunted Valley"-n kicsit eldugottabbak a titkok, de azért nem végeztek annyira jó munkát mégsem. A legvégén kinyílik egy zárt ajtó is, ez is jól ismert trükk már régóta, plusz ott van egy ezüstpajzs..amikor már nincs ellenfél és addig csak bronzokat lehetett felvenni azon a környéken..nem túl okos megoldás... Egy Secret nem biztos, hogy attól jó, mert jól el van dugva. Az a legjobb Secret, amelyik ott vigyorog pl. a Holy Itemmel az arcomba és fogalmam sincs egy jó ideig, hogy hogyan tudom megszerezni! Akár a "Docks" Secretjei a darukon: jól látszottak, csak úgy virítottak a Holy Itemek, végül is, abszolút nem voltak eldugva..de odajutni, na ez megint egy másik történet...

A kártyákat is kioldottam, igaz még Insomnián: a Dark Soult és a Last Breath-et kapjuk (Mindenki tudja, hogy ezek mire valók az eredeti PK-ból). Ebből az első szerintem nagyon könnyű volt. A "Field Ambulance" simán megvolt 12 perc alatt, a kritérium meg azt mondja, hogy 20 perc alatt fejezzük be (ilyen volt pl. a BOOH "Dead City"-je, de ott jól ki volt élezve tényleg)..ez Nightmare-en sem okozna gondot. A "Haunted Valley" már érdekesebb volt: "Don't collect a single soul." - klasszikus, eredetileg ilyen pl. a PK "Train Station"-jén szerepelt. Na, itt talán még nehezebb ez a dolog, bár ez is elsőre megvolt, visszatöltés nélkül. De Insomnián könnyű, mert a HP mindig visszamegy 105-re (Belialnak 5-tel több HP-je van mint Danielnek), viszont Nightmare-en nagyon kellemetlen lehet, és a szűk helyeken, pl. a kínzókamráknál meg kifejezetten...
Aztán a lényeg. Nem igaz, hogy nincs benne az "imádott karóvető" (amit MP-ben továbbra is utálok, de SP-ben jó volt). Benne van, csak nagyon át lett alakítva és alig lehet ráismerni. De nézzük meg az összes fegyvert...
Razors/Cube (#1) - Pain/Killer (#1)
Az eredeti PK-fegyver, ennek még a kombója is működik... Valóban gyorsabbnak tűnik, de lehetne egy kicsit még gyorsabb, főleg az MP-ben majd...
BoneGun/Petrify (#2) - ShotGun/Freezer (#2)
Az eredeti Shotty, azzal a különbséggel, hogy fagyasztás helyett most kővé dermeszti az ellent, hogy utána bármivel porrá zúzzuk... Egy "bibi" van azonban ezzel a fegyverrel: az eredetinél a Freezer után azonnal lehetett lőni a Shottyval, de itt meg kell várni amíg a Petrify újratölt, és csak utána lehet a BoneGunnal vagy bármilyen más fegyverrel zúzni. Na, ez nem jó dolog, remélem visszacsinálják olyanra, ahogyan eredetileg is volt...
Rifle/Cannon (#3) - ChainGun/RocketLauncher (#4)
Nem tudom, miért vannak a listában felcserélve a funkciók, mindegy (mert a Rifle/ChainGun még mindig a másodlagos tüzelési mód)...

Szóval ez most a 4-es helyett a 3-as fegyver lett, és amúgy szintén olyan, mint az eredeti...
Heads/Crossbow (#4) - Heater/BoltGun (#7)
Megint fel vannak cserélve, WTF...

Ez a fegyver a 7-es volt a BOOH-ben, most a 4-es, de ugyanúgy erős. A Heads/Heater-rész nagyon tud pusztítani, csak magunkat meg ne üssük vele Traumán...
EvilEyes/Screamer (#5) - Electro/ElectroDriver-Combo (#5)
Az EvilEyes a jó kis Shaft, amit imádunk az MP-ben, mert olyan unfair és a stakereket ezzel lehet a legjobban felhúzni (meg mindenki mást, néha még engem is (ha sk1p barátom használja)

). Kár, hogy SP-ben nem szív fel HP-t az ellentől, poén lenne pedig. A Screamer pedig tulajdonképpen az ElectroDriver kombója, az "electrofied magazine": megfigyelhetjük, hogy az áram mardossa az ellent, ebből lehet látni. Amúgy szerintem elég erős, főleg a Screamer...
Blade/Skulls (#6) - PK-Combo/Shurikens (#1/#5)
Megint felcserélték a tüzelési módokat...

Szerintem a penge a PK-kombója, irányítható megvalósítással. A működés és a sebzés is nagyon hasonlónak tűnik, csak itt irányíthatjuk a pengét mozgás közben. A koponyák meg talán a Shurikenek módosított verziói, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. Számomra ez a leghasztalanabb fegyver, szinte sosem használom...
GreenGoo/EctoPlasm (#7) - FlameThrower/Stakes (#6/#3)
Szerintem itt is felcserélték a tüzelési módokat, ha jól értelmezem a jelentéseket. A Green Goo egy "zöld trutyi", valami "ragacs", ami lelassítja az ellent..kb. olyan a hatása, mint a Haste-kártyáknak. Ráadásul ha minden igaz, a hatás örökre megmarad, vagy legalábbis elég hosszú ideig. És igen, bármilyen hihetetlen, de itt van "elrejtve" a karóvető is. Ez az elsődleges tüzelési mód. Csak nézzétek meg: ugyanúgy ívesen száll, ugyanúgy elég nagy a sebzése, és ugyanúgy lassan tölt vissza. És én simán megcsináltam vele a falhoz szegezést is: pl. a "Haunted Valley"-n fel lehet kapni a nyúzott hullákat a Cube-bal, és aztán az Ectoplasmmal felszegezni őket a plafonra - simán működik. Tehát a karók nem vesztek el, csak negatív értelemben átalakultak...
EggThrow/EggTrigger (#8-as) - GrenadeLauncher (#3) vagy pedig SMG/FlameThrower-Combo (#6)
Ez egy "szimpla" fegyver, tehát csak egy tüzelési módja van. Nehéz megmondani, hogy ennek melyik az eredetije, mert bármilyen messze el lehet dobni. A gránátvető szóba jöhet, de a detonáció hatalmas és őrült nagyot sebez, nagyobbat mint egy szimpla gránát. Inkább olyan mint egy stake-nade (karós gránát, 190 HP sebzéssel). Vagy pedig, ami még logikusabbnak tűnhet, lehet, hogy ez az SMG/FlameThrower-kombó. Biztos emlékeztek, az egy gázkannát lőtt ki, hatalmas rádiuszú detonációval és hatalmas sebzéssel..senki nem maradt életben attól, garantáltan. Itt azonban a robbanást időzíteni lehet, "tehát tudod mikor kezdődik?" - amikor mi akarjuk...

Na, engem erre emlékeztet a legjobban, már csak a felszálló zöld pára miatt is (mint a GreenGoo-nál). Nagyon hatásos fegyver...
Én az új fegyvereket is úgy bindoltam be a billentyűzeten/egéren, ahogyan a régiek voltak, tehát pl. a RocketLauncher/CannonGun is ugyanazon a gombon van. Csak zavaró volt a fegyverek megváltozott sorrendje és funkciói, így egy kicsit nehéz volt néha a párosítás. Egy darabig pl. a StakeGun helyén volt a Crossbow, mert én is azt hittem, hogy nincsenek "karók", hanem csak ez van helyette. Aztán amikor megtaláltam a "karókat", módosítottam... A lényeg, hogy egy idő után már nincs olyan nagy káosz a fegyverekkel, amikor már tudjuk, hogy melyik melyiket váltotta fel és az ammókat is tudjuk már párosítani a fegyverekkel...
Egy záró gondolat, még mindig a fegyverekkel kapcsolatban: én nagyon hiányolom a kombókat. Próbálgattam már, és csak a Razors/Cube-nak van meg a már az eredeti játékból is ismert kombója. A többinél semmi sincs. Nagy kár, nagyon remélem, hogy ezen változtatnak majd valamit...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 10. 18. 18:49 -kor