HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly (II) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly (II)

#402 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 17. 21:45

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 20:42

Najó nálam a 2-dik map közepe után, megvolt az uninstall..
Inkább nem írok semmit, mert nem lenne szalonképes..  (túl sok itt a fan, oszt nekemsnének)

...a voice from the darkness.....

Na ez egy nagy baromság, Max... :) Mondd csak el a véleményed, bakker azért van a topic meg minden, senki nem fog Neked esni (sőt, még ha nem egészen szalonképes, akkor sem)... Csak nyugodtan!  :up:

Nekem összességében inkább tetszik az anyag, de számomra is vannak dolgok, amik nem jönnek be. A lőszerhiány pl. kapásból jogos, igaz, én kihúzom így is simán, de pl. a BoneGun (Shotty) túl hamar kifogy, a "StakeGun" helyettesítőjébe meg pl. most sincs ammóm a "Haunted Valley"-n. Szerintem is több ammo kéne az SP-be... Az sem tetszik, hogy alig lehet észrevenni az ammókat, mert többnyire teljesen beleolvadnak a helyenként "túlrészletezettnek" tűnő környezetbe. A "Haunted Valley"-n pl. valamit megtalálni...  :think:

Ami még nem tetszik, az az, hogy nekem valahogy' olyan "cartoon-szerű" az egész. A 2D-s papírbokrok és a ronda víz, és valahogy' a színek nem olyanok, mint a PK+BOOH-ban voltak. A fegyverek sugarai és maguk a fegyverek is, többnyire elég snasszok. Nehéz elmagyarázni "egészben", de ez most tényleg jobban ilyen Serious Samre hajazó dolog lett, ami nekem nem jön be igazán...

Amúgy most Nightmare-en vagyok (persze, minden nub Daydreamen kezdi :D), a kártyák kioldva, minden Secret és a maximális Statisztikák megvannak (végül is megvoltak már elsőre is). Habár a "Field Ambulance"-en hiányzik mindig két object, szerintem ez bug. A "Haunted Valley" rendben van, 5 csillagra. Az objectek amúgy ez utóbbinál nagyon szivatósak, enyhén szólva nagyon nincs szem előtt nagyon sokuk. Ez kicsit unfair volt a Készítőktől. A Secretek szerintem nem nehezek, de azért nem is rosszak, a "Haunted Valley"-n jól helyezték el őket, egy "viszonylag tapasztalatlanabb játákos" valószínűleg eleget szív majd ezekkel is (vagy utánuk sem megy *sigh*)... :D

Kíváncsi leszek majd, Peti mit szól az anyaghoz... Mert nekünk kettőnknek mindig a hangulat és a zenék számítottak a legjobban. Számomra a "Haunted Valley" szinte tökéletes, pontosan egy ilyen helyre vágytam mindig, hogy felfedezhessem. A harcok engem hidegen hagynak, nem az a lényeg már számomra (a harcokat igyekszem mindig a lehető leggyorsabban letudni, fokozattól függetlenül). Ha igazán lőni akarok és kihívást, akkor ott az MP, az SP smafu... Hanem amikor minden üres és lehet nézegetni, na nekem az jön be az SP-ben... :) A "Haunted Valley" meseszerű fantasy-világa, a középkori hangulat, a romok, és a remek zene (nagyon remek zene)..simán elvagyok ott órákig, a maradék cuccokat keresve... ;) Egy kicsit "Forest", egy kicsit "Old Monastery", egy kicsit "Castle", és egy kicsit talán még "Cemetery" és "City On Water" is egyben... A ronda víz és a papírbokrok viszont rontanak az összképen. A "Field Ambulance" jobban "átlagos" számomra, ráadásul csak 1 Secret van ott...

Még az MP-re leszek kíváncsi, azt még nem próbáltam. De aki igen, talált már bugokat abban is. Már látom előre, hogy megint jönnek majd a pár száz megás patchek, amik nem javítanak semmit..mint eddig is...

Szumma szummárum, szerintem a Fan-eken kívül senkit nem fog megfogni már ez a játék. Ugyanarról a dologról immár a második bőrt húzzák le, szinte változtatás nélkül. Ez nem vezet sehova. A harcok az SP-ben ugyanolyanok, és kevés lőszer ide vagy oda, mindig el lehet mozogni és a fegyverek maguk erősek..minden megoldható. Esetleg Trauma jelenthet komolyabb kihívást, egy ideig..de aztán... Aki játszotta a PK-t és a BOOH-t is, igazán újdonságra ettől az anyagtól nem számíthat. Ugyanazt kapja, kicsit más külsőben..végül is, eredetileg egy ingyenes modnak indult az egész... Az MP-t illetően pedig talán ugyanez a helyzet, vagy talán még rosszabb..inkább a régi működne rendesen, normális netkóddal és működő demókkal, de nem..helyette kapjuk ezt, ami majd ugyanolyan bugos és játszhatatlan, valamint prezentálhatatlan lesz (nem lehet demókkal villogni), mint az eredeti... Általánosságban csúfos bukta lesz a játék, ez előre prognosztizálható. A Rajongóknak pedig többé-kevésbé ez is be fog jönni, mint ahogy' nekem is bejön... De ha jól megnézzük, rengeteg játékkal így van ám ez... :)

SYS "No sin is too great to be forgiven."

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 10. 17. 21:52 -kor

#403 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:33

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:45

Na ez egy nagy baromság, Max... :) Mondd csak el a véleményed, bakker azért van a topic meg minden, senki nem fog Neked esni (sőt, még ha nem egészen szalonképes, akkor sem)... Csak nyugodtan!  :up:

Persze azért előfordulhat, hogy egy karó fog kiállni a fejéből utána... :D

#404 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 17. 23:08

Ja, semmi sem garantált. Azért csak bátran!  :Đ

#405 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 07:36

na mostmár én is lekapom azt majd megmondom a frankót jól :)

Szerkesztette: DOOMER 2007. 10. 18. 07:36 -kor

#406 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 07:45

Ez az overdose mekkora fos lett  :(

A régit imádtam, kedvenc játékom, de ez.

Mik ezek a fegyverek?
:rolleyes:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#407 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 08:43

Nem ismerek senkit, aki a PK szidása után ne ment volna haza épségben. :Đ

Csak röviden mert épphogy kipróbáltam.

Nos nagy önbizalommal vágtam neki Nightmare-en, de bizony hamar legyepáltak, és nem csak a berozsdásodott ízületeim miatt... valahogy rohadtul nem tudok kiigazodni a fegyvereken. A lőszer valóban kevés, annak is felét elvesztegettem a tapasztalatlanságom miatt, de nekem inkább az a bajom, hogy túl sok a fegyver (ez már BOOH-ban sem tetszett), és szerintem a kinézetük nincs összhangban a képességükkel, emellett túl sok köztük az átfedés. Nagyon jó lett volna, ha a hagyományos fegyvereket teljesen kiiktatják a játékból, akkor tényleg újszerű lett volna a harc. Maradhatott volna a letépett goblinfej (a kedvencem :cool:), a törött kard, a gránát és persze a cube, esetleg melléjük jöhetett volna még valami, ami messzire lő pontosan, de egyik sem a mostaniak közül... valami az előzőekhez hasonlóan bizarr. :D

Féltem egy kicsit, hogy Cedyn nélkül nem lesznek jó ambient zenék, de a Haunted Valley tényleg nagyon hangulatosra sikerült, idézi a régi PK-feelinget. :up: Azonban kicsit illúzióromboló, hogy Béla állandóan fütyörészik meg röhögcsél. :D Csak óvatosan, szürkén merem leírni, de a beszólási közt mintha egy "gipsy"-t vélnék felfedezni, amit előszeretettel mond a csontvázaknak. :nevet: Neki bezzeg szabad, minket meg elvisz éjjel a Zombucman. :reklamacio:

Egyelőre ennyi, összességében nekem is pozitív az első benyomásom, mondjuk nem is vittem még végig.

#408 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 08:49

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 9:43

Csak röviden mert épphogy kipróbáltam.

Féltem egy kicsit, hogy Cedyn nélkül nem lesznek jó ambient zenék, de a Haunted Valley tényleg nagyon hangulatosra sikerült, idézi a régi PK-feelinget. :up: Azonban kicsit illúzióromboló, hogy Béla állandóan fütyörészik meg röhögcsél. :D Csak óvatosan, szürkén merem leírni, de a beszólási közt mintha egy "gipsy"-t vélnék felfedezni, amit előszeretettel mond a csontvázaknak. :nevet: Neki bezzeg szabad, minket meg elvisz éjjel a Zombucman. :reklamacio:

Egyelőre ennyi, összességében nekem is pozitív az első benyomásom, mondjuk nem is vittem még végig.

SYS-t majd lepingelem, a többiek meg :lollypop:

Shotgun kell meg a favesszőt lövő örület.
De ezekből rendes. Meg rendes ellenfelek.

Áhh  :mad:  :Đ
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

#409 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:08

Idézet: ReeChee - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 9:49

Shotgun kell meg a favesszőt lövő örület.

Hát nekem is ezek hiányoznak, de hamár lecserélték, akkor végezzenek rendes munkát. :Đ

Tényleg, ezek az új cuccok most egy az egyben a régiek, pl. ugyanaz a lőtáv, ugyanaz a szórás, ugyanaz a sebzés, csak máshogy néznek ki? :think:

#410 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:13

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 10:08

Hát nekem is ezek hiányoznak, de hamár lecserélték, akkor végezzenek rendes munkát. :Đ

Tényleg, ezek az új cuccok most egy az egyben a régiek, pl. ugyanaz a lőtáv, ugyanaz a szórás, ugyanaz a sebzés, csak máshogy néznek ki? :think:

A vastag favessző töltőhangja felejthetetlen, nameg ahogy oda lehetett szögezni a mocskokat valahová.
Sosem felejtem, a legkirályabb mikor alulról osztod ki a figurát, és "felszögezed" a falra.
Nameg a _rendes_ shotgun, a nagy disznókat, először fagyaszt, utána széttrancsír.
Ez nem az a játék. Nameg a shurikenvető! Hol van? És tényleg nincs lőszer  :reklamacio:

#411 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:43

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 9:43

Én Traumán indultam, de értek meglepetések. :D

A fegyverek nekem sem tetszenek. Egyedül talán a nyíl/robbanó izé jön be. A karóért nagy kár.
A többi fegyver meg nekem túl színes és furcsa. Én sem tudtam kiigazodni rajtuk. :)

A pályával, hangulattal nem lenne igazán bajom. Szvsz nem nagy baj az, ha valami jón nem változtatnak sokat. Ha tényleg csak pár jó hangulatú pálya jött volna ki a PK-hoz az is elég lenne. :) Persze nem mindenkinek. Erre lenne jó pár apró változtatás, pl. fegyverek... de az inkább rosszul sült el szerintem.

Az ammok tényleg láthatatlanok. Elég sok ládát meg zsákot akartam felvenni. :D

#412 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:46

na ha már Peti is írt akkor én sem fogom vissza magam :)

nagyjából egyetértek mindenkivel, de nekem eddig inkább negatív irányba billen a mérleg nyelve, igaz a léc igen magasra volt téve.

pályák: ugye mindhármat még nem nyomtam végig így csak az első kettőről tudok nyilatkozni.
az első hangulata rendben volt, de még vagy 15 secretet el tudtam volna viselni. 1 secret bazzeg egy ekkora pályán, ráadásul olyan helyen, jó hogy a szememet nem verte ki. ehh.
szörnyek rendben vannak, bár egy két monsta sebzése kicsit túl lett kalibrálva szerintem.

a másodiknak a felén járok, de ki kellett kapcsolnom, mert már gülüzött a szemem a sok színtől. komolyan mintha a viva pinata-ba csöppentem volna. ráadásul mindenhol van valami, nagyon zsúfolt, ahogy SYS is írta marha nehéz megtalálni bármit is. rengeteg mászható objekt, amivel nem is lenne gond, de nekem elsőre borzasztó kaotikus. a szörnyek itt is okék, tetszettek az ugráló madárijesztők, jó nehéz őket leszedni.

fegyverek: nos igen. gyanítom, hogy meghagyták az alapfegyókat (egy-két kivetéllel) csak új külsőt kölcsönöztek neki. shoti megvan, a fagyasztóval együtt, csak most nem fagyaszt hanem rohaszt. pörgős kocka rendben, talán még jobb is mint volt, gyorsabban lehet használni, pk jumpnál jól jöhet (legalább is nekem most jobban ment mint az alapban a pk-val) a savas nekem egyátalán nem tetszik, egy semmilyen fegyver, nem üt csak összeesnek tőle, a másodlagosa meg olyan mint a lángszóró. nyílpuska egy az egyben a sniper fegyó az alapból. gránátvető/golyószóró szintén. a kard szerintem teljesen felesleges és használhatatlan fegyver, gondolom ez került a shuriken vető helyére, nekem nem tetszik. a démonfej nagyon jó főleg a másodlagos, de szerintem nem elég erős, alig használtam. gránát is rendben van, de itt még nem jöttem rá mi a különbség az első és a másodlagos között.
és igen a karóvető. az nagyon nagyon hiányzik. a pk mellett a legjobb fegyó volt az alapban, kár volt száműzni, simán elfért volna beial (béla :D) kezében is.

írtok a zenéről, hogy jó, este ha játszom majd figyelek, egy óra játék után bennem semmi nyomot nem hagyott, mintha nem is lett volna.

még egy dolog, belial "vicces" beszólásai, nekem is egyből a ss ugrott be, nem biztos, hogy ez kellett volna.

összeségében én is úgy gondolom, hogy készült egy mod egy maroknyi fannak. kicsit az az érzésem, hogy pont azokat a dolgokat vették ki, cserélték le ami miatt annyit játszottam a pk-val.

azért végig viszem párszor, lehet csak szokni kell. viszont a rendeléssel még várnék, előbb megnézném az ingyenes werziót. tudom én hergeltelek benneteket is, hogy rendeljünk, de ez a demó nem azt hozta amit vártam (na jó azt nehéz lett volna) :)
"i saw god on TV"

#413 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 17:36

leszedtem, végigvittem, rövid vélemény:

a srácoknak sikerült egy nagyon (field ambulance) és egy kevésbé (haunted valley) elba*ottan tervezett pályát belerakni a demoba, ahol pedig ugye a legjobbat kéne bemutatni (nálam 2 pálya volt demoban nem 3)

1. pálya
ami leginkább zavar, az a két teljesen különböző harcmodorú ellenfél vegyítése: egy gyorsan mozgó, ráadásul annyira nem gyenge ellenfél (train station katonáinak ennél sokkal kevesebb hpjuk volt) és egy mégerősebb, lassú, messziről nagyot sebző. önmagában talán nem lenne baj de ne ez legyen az első pálya az overdoseban mert mire az ember kiismeri a fegyvereket már szitává is lőtték. secretet nem találtam meg és megmondom az őszintét 8 hpval végeztem a pályán insomnia nehézségen... ennyire nem lehetek elszokva mert a köv pálya sokkal lazábban lement.

2. pálya
sokkal jobban megközelíti a régi PK stílust, de a rengeteg csicsa, óriás gombák, stb nem PKba való. őszintén szólva haunted valley alatt egy poros kanyont képzeltem el elhagyatott régi romokkal, lehet jobb lett volna mint ez a tündérmese. a lépcsőn ugrálós secretnél jó lenne javítani pár dolgot, mert be lehet szorulni és igazából az se teccik hogy nem szabad a mozgás - nem lehet kiugrani az ablakon, nem lehet teljesen felugrálni a másik lépcsőn, stb. a vár-része a dolognak a kilátással bejön,, de lehetne még ezen bővíteni

fegyók:
-a kocka és a puska, a nyílpuska, a géppuska-ágyú maradhatott volna a régi fegyver mert ez így engem pl csak zavart. elhiszem hogy új kinézet kell, de lehet hogy inkább zavaró lett. okés, mindenki a PKhoz méri a kieget de a bevált dolgokon kár változtatni. a karóvető nagyon hiányzik :( egyedül a démonfej tetszett az újak közül, és a feltapadó gránát sem rossz, de nem lenne rájuk szükség.

általánosságban:
-néhány mob túl sokat sebez
-egyes ellenfeleknek sokkal több a hpjuk mint kéne, vagy egyes fegyverre érzékenyek csak, vagy gyengébbek a stukkerek sebzései, mint PKban (pl shotgun) nemtom. valahogy nincs meg az összhang, amit főként az első pályán éreztem
-túl sok a fegyver és ezért tűnik kevésnek a lőszer, nem azért mert nincs. van lőszer, elég sok, csak nem egy fegyverhez. PKban anno az ember akár egy pályát is végigmészárolhatott egy fegyver használatával, itt bonyolultabb a dolog és nem előnyére
-a poénos szövegek nem kellenek, ez nem duke nukem és nem serious sam

ennek ellenére szívesen megnézném a többi pályát is. reménykedek hogy csak ezek sikerültek ennyire félre...

Szerkesztette: DOOMER 2007. 10. 18. 17:40 -kor

#414 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 18. 18:24

ReeChee, biztos is, hogy lepingelsz, mert itt csak 1mbit/128kbit van, és az ISP azt se tudja, mi az a FastPath...  :Đ

Na, komolyra fordítva... Szerintem Peti megmondta a frankót a fegyverekkel kapcsolatban: tényleg jó lett volna csak az újszerűeket/bizarrakat meghagyni, nekem tetszik ez az ötlet. Szerintem a fegyvereket majd' minden szempontból módosították, de a scriptekbe kéne belenézni ahhoz, hogy lássuk a részleteket...

Kövezzetek meg érte, de Belial kommentjeit én imádom... Bírom, hogy minden hely elején beszól valamit, pl. "The American civil war..." meg "It's like something from a Disney fairytale...", de az is poén, mikor a'szondja, hogy "Next!" vagy "Tastes like chicken!"... A fütyörészés meg a röhögés kész..ez a Béla nem normális... Sokszor direkt megállok egy kicsit, hogy fütyörésszen, annyira poén. Mint a munkások a gyárban vagy a nagypapi szüretkor..megaLOL... Nekem tetszik ez a rész... :D Belenéztem a lokális hangfile-okba is, és láttam, hogy Belialnak több mint 100 beszólása lesz, és általában mind ilyen cinikus/humoros. Egyszer pl. megjegyzi, hogy 21 század óta nem látott már napfényt... :) Sajnos azonban ez a feature a többségnek inkább nem jön be, odakint sem nagyon szeretik, így tartok tőle, hogy a végleges verzióban már nem lesz bent. De talán okosabban oldják meg és akkor opcionálissá teszik...

Kártyák és Secretek...
Így utólag kicsit változott a véleményem: a Secretek olyanok mint a BOOH-ben, azaz többnyire inkább túl könnyűek. A "Field Ambulance"-en én is azonnal ráleltem arra az egyetlen Secretre, de még az elején az ágyúknál is simán megleltem a Holy Itemet... A "Haunted Valley"-n kicsit eldugottabbak a titkok, de azért nem végeztek annyira jó munkát mégsem. A legvégén kinyílik egy zárt ajtó is, ez is jól ismert trükk már régóta, plusz ott van egy ezüstpajzs..amikor már nincs ellenfél és addig csak bronzokat lehetett felvenni azon a környéken..nem túl okos megoldás... Egy Secret nem biztos, hogy attól jó, mert jól el van dugva. Az a legjobb Secret, amelyik ott vigyorog pl. a Holy Itemmel az arcomba és fogalmam sincs egy jó ideig, hogy hogyan tudom megszerezni! Akár a "Docks" Secretjei a darukon: jól látszottak, csak úgy virítottak a Holy Itemek, végül is, abszolút nem voltak eldugva..de odajutni, na ez megint egy másik történet... ;)
A kártyákat is kioldottam, igaz még Insomnián: a Dark Soult és a Last Breath-et kapjuk (Mindenki tudja, hogy ezek mire valók az eredeti PK-ból). Ebből az első szerintem nagyon könnyű volt. A "Field Ambulance" simán megvolt 12 perc alatt, a kritérium meg azt mondja, hogy 20 perc alatt fejezzük be (ilyen volt pl. a BOOH "Dead City"-je, de ott jól ki volt élezve tényleg)..ez Nightmare-en sem okozna gondot. A "Haunted Valley" már érdekesebb volt: "Don't collect a single soul." - klasszikus, eredetileg ilyen pl. a PK "Train Station"-jén szerepelt. Na, itt talán még nehezebb ez a dolog, bár ez is elsőre megvolt, visszatöltés nélkül. De Insomnián könnyű, mert a HP mindig visszamegy 105-re (Belialnak 5-tel több HP-je van mint Danielnek), viszont Nightmare-en nagyon kellemetlen lehet, és a szűk helyeken, pl. a kínzókamráknál meg kifejezetten...

Aztán a lényeg. Nem igaz, hogy nincs benne az "imádott karóvető" (amit MP-ben továbbra is utálok, de SP-ben jó volt). Benne van, csak nagyon át lett alakítva és alig lehet ráismerni. De nézzük meg az összes fegyvert...

Razors/Cube (#1) - Pain/Killer (#1)
Az eredeti PK-fegyver, ennek még a kombója is működik... Valóban gyorsabbnak tűnik, de lehetne egy kicsit még gyorsabb, főleg az MP-ben majd...

BoneGun/Petrify (#2) - ShotGun/Freezer (#2)
Az eredeti Shotty, azzal a különbséggel, hogy fagyasztás helyett most kővé dermeszti az ellent, hogy utána bármivel porrá zúzzuk... Egy "bibi" van azonban ezzel a fegyverrel: az eredetinél a Freezer után azonnal lehetett lőni a Shottyval, de itt meg kell várni amíg a Petrify újratölt, és csak utána lehet a BoneGunnal vagy bármilyen más fegyverrel zúzni. Na, ez nem jó dolog, remélem visszacsinálják olyanra, ahogyan eredetileg is volt...

Rifle/Cannon (#3) - ChainGun/RocketLauncher (#4)
Nem tudom, miért vannak a listában felcserélve a funkciók, mindegy (mert a Rifle/ChainGun még mindig a másodlagos tüzelési mód)...  :think: Szóval ez most a 4-es helyett a 3-as fegyver lett, és amúgy szintén olyan, mint az eredeti...

Heads/Crossbow (#4) - Heater/BoltGun (#7)
Megint fel vannak cserélve, WTF...  :think: Ez a fegyver a 7-es volt a BOOH-ben, most a 4-es, de ugyanúgy erős. A Heads/Heater-rész nagyon tud pusztítani, csak magunkat meg ne üssük vele Traumán... :D

EvilEyes/Screamer (#5) - Electro/ElectroDriver-Combo (#5)
Az EvilEyes a jó kis Shaft, amit imádunk az MP-ben, mert olyan unfair és a stakereket ezzel lehet a legjobban felhúzni (meg mindenki mást, néha még engem is (ha sk1p barátom használja) :D). Kár, hogy SP-ben nem szív fel HP-t az ellentől, poén lenne pedig. A Screamer pedig tulajdonképpen az ElectroDriver kombója, az "electrofied magazine": megfigyelhetjük, hogy az áram mardossa az ellent, ebből lehet látni. Amúgy szerintem elég erős, főleg a Screamer...

Blade/Skulls (#6) - PK-Combo/Shurikens (#1/#5)
Megint felcserélték a tüzelési módokat...  :think: Szerintem a penge a PK-kombója, irányítható megvalósítással. A működés és a sebzés is nagyon hasonlónak tűnik, csak itt irányíthatjuk a pengét mozgás közben. A koponyák meg talán a Shurikenek módosított verziói, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. Számomra ez a leghasztalanabb fegyver, szinte sosem használom...

GreenGoo/EctoPlasm (#7) - FlameThrower/Stakes (#6/#3)
Szerintem itt is felcserélték a tüzelési módokat, ha jól értelmezem a jelentéseket. A Green Goo egy "zöld trutyi", valami "ragacs", ami lelassítja az ellent..kb. olyan a hatása, mint a Haste-kártyáknak. Ráadásul ha minden igaz, a hatás örökre megmarad, vagy legalábbis elég hosszú ideig. És igen, bármilyen hihetetlen, de itt van "elrejtve" a karóvető is. Ez az elsődleges tüzelési mód. Csak nézzétek meg: ugyanúgy ívesen száll, ugyanúgy elég nagy a sebzése, és ugyanúgy lassan tölt vissza. És én simán megcsináltam vele a falhoz szegezést is: pl. a "Haunted Valley"-n fel lehet kapni a nyúzott hullákat a Cube-bal, és aztán az Ectoplasmmal felszegezni őket a plafonra - simán működik. Tehát a karók nem vesztek el, csak negatív értelemben átalakultak...

EggThrow/EggTrigger (#8-as) - GrenadeLauncher (#3) vagy pedig SMG/FlameThrower-Combo (#6)
Ez egy "szimpla" fegyver, tehát csak egy tüzelési módja van. Nehéz megmondani, hogy ennek melyik az eredetije, mert bármilyen messze el lehet dobni. A gránátvető szóba jöhet, de a detonáció hatalmas és őrült nagyot sebez, nagyobbat mint egy szimpla gránát. Inkább olyan mint egy stake-nade (karós gránát, 190 HP sebzéssel). Vagy pedig, ami még logikusabbnak tűnhet, lehet, hogy ez az SMG/FlameThrower-kombó. Biztos emlékeztek, az egy gázkannát lőtt ki, hatalmas rádiuszú detonációval és hatalmas sebzéssel..senki nem maradt életben attól, garantáltan. Itt azonban a robbanást időzíteni lehet, "tehát tudod mikor kezdődik?" - amikor mi akarjuk... :D Na, engem erre emlékeztet a legjobban, már csak a felszálló zöld pára miatt is (mint a GreenGoo-nál). Nagyon hatásos fegyver...

Én az új fegyvereket is úgy bindoltam be a billentyűzeten/egéren, ahogyan a régiek voltak, tehát pl. a RocketLauncher/CannonGun is ugyanazon a gombon van. Csak zavaró volt a fegyverek megváltozott sorrendje és funkciói, így egy kicsit nehéz volt néha a párosítás. Egy darabig pl. a StakeGun helyén volt a Crossbow, mert én is azt hittem, hogy nincsenek "karók", hanem csak ez van helyette. Aztán amikor megtaláltam a "karókat", módosítottam... A lényeg, hogy egy idő után már nincs olyan nagy káosz a fegyverekkel, amikor már tudjuk, hogy melyik melyiket váltotta fel és az ammókat is tudjuk már párosítani a fegyverekkel...

Egy záró gondolat, még mindig a fegyverekkel kapcsolatban: én nagyon hiányolom a kombókat. Próbálgattam már, és csak a Razors/Cube-nak van meg a már az eredeti játékból is ismert kombója. A többinél semmi sincs. Nagy kár, nagyon remélem, hogy ezen változtatnak majd valamit...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2007. 10. 18. 18:49 -kor

#415 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 19:12

Akármit is mondtok nekem tetszik ez a játék!  :D

Egyszerűen csak szokni kell az új fegyvereket és az új elleneket! Más fejlesztőgárda más stílus, de egyáltalán nem rossz.

Ha meg ugyanolyan lenne  mint a PK+BOOH akkor meg az lenne a baj, hogy unalmas egyhangú...  :rolleyes:

#416 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 19:36

a második pálya váras része végre tetszik, ez  nagyon rendben van, viszont nem tudom nálatok mi a helyzet a töltési idővel?
néha a hills-ével vetekszik. (na jó ez túlzás de 1-2 perceket simán tölt.)
"i saw god on TV"

#417 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 18. 20:21

No, most, hogy Traumán nézem... Egyrészt tévedtem: az EctoPlasma gyorsan visszatölt, de minden más tekintetben olyan mint a StakeGun. Másrészt meg igazatok van: nincsenek meg az arányok, mert néhány szörny túl sokat sebez és néhánynak túl sok a HP-je. Hihetetlen volt, mikor bekaptam 2 találatot és 105-ről kb. 24 HP-m lett... :D

Rémlátó, nálam a "Haunted Valley" betöltése nagyon lassú, a "Field Ambulance" még elmegy. Szerintem több RAM-ot is eszik. Viszont itt a játék is szaggat, igazából nem tudom miért. Le kellett vennem a szűrőket, amúgy minden a maximumon van. A PK és a BOOH is sokkal jobban futott maximális beállításokkal és szűrőkkel 1024x768-ban (7600 GT, AGP). Itt meg a szűrők kikapcsolásával is alatta produkál. De így legalább egérszag..akarom mondani egérlag nincsen... :) Lehet, felteszek majd egy új VGA-drivert... De az is lehet, hogy ezek a jelenségek csak a játék demó-volta miatt állnak fenn..na jó, ezt csak szeretném, szerintem a full sem lesz majd jobb...

Péter, nekem is tetszik. De van jópár idegesítő dolog is benne. A "láthatatlan" ammók és objectek. Csak próbáld Te is mindig 100%-ra csinálni a Statisztikát, mint én, majd akkor meglátod... :D Amikor 30 perc alatt megvan az egész, de utána 1 óráig keresel 1 db ammót, vagy pár objectet. Na ez a durva... :D Tegnap ez volt: háromszor is végignéztem a legelejétől a legvégéig a "Haunted Valley"-t, 80/81 ammóval, és úgy lett meg, hogy végül a legelején véletlenül belefutottam és hallottam, hogy felvette - gg... :D Most már meglett az 5 csillag a "Field Ambulance"-en is, de csak buggal, mert ott két object valahogy' hiányozna mindig, mindig csak 145/147 jönne ki (emlékszem, a "Hills"-nek is volt egy ilyen hibája még az elején)...

Az ammó-elosztás meg nem jó sehogy sem. Az egy vicc, hogy a "Haunted Valley"-n alig van EctoPlasma ("stake"), a "Field Ambulance"-en meg kifogyok a lőszerből a végére teljesen. A BoneGun is hamar kiürül, alig van benne a lőszer, az eredeti PK-ban és a BOOH-ben is, szinte mindig 100-ig volt. Mondjuk valami eszembe jutott: ez egy demó, mégpedig az összes fegyverrel. De a fullban nem biztos, hogy nálunk lesz majd minden fegyver pl. a "Field Ambulence"-en (ami pedig C7L1-nek van bejegyezve, tehát az lesz majd az első helyszín), hanem csak pár, és azokhoz majd lesz ammo bőven. Szerintem teljesen más lesz majd az egész a fullban, más lesz az elosztás. A "Haunted Valley" is csak C7L4, tehát még az is az elején lesz, ott sem lesz még meg minden fegyver, szerintem...

Ja igen, akartam mondani, hogy a Creditsben a teszterek között két magyar is van. Biztos valamelyik online/offline játékmagazin szerkesztői... Meg Dark említette, hogy Neki megvan a béta. Lehet, el kéne kunyiznom Tőle valahogyan...  :think:

Egyébként odakint MasP szapulja a legjobban a játékot. Hihetetlen, szinte csak a rosszat látja mindenben, talán semmi pozitívumot nem olvastam még Tőle. Lehet, mert lengyel és tudat alatt eleve negatívan áll egy olyan dologhoz, ami kicsúszott a lengyel PCF kezéből...

#418 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:36

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 21:21

Péter, nekem is tetszik. De van jópár idegesítő dolog is benne. A "láthatatlan" ammók és objectek. Csak próbáld Te is mindig 100%-ra csinálni a Statisztikát, mint én, majd akkor meglátod... :D Amikor 30 perc alatt megvan az egész, de utána 1 óráig keresel 1 db ammót, vagy pár objectet. Na ez a durva... :D Tegnap ez volt: háromszor is végignéztem a legelejétől a legvégéig a "Haunted Valley"-t, 80/81 ammóval, és úgy lett meg, hogy végül a legelején véletlenül belefutottam és hallottam, hogy felvette - gg... :D Most már meglett az 5 csillag a "Field Ambulance"-en is, de csak buggal, mert ott két object valahogy' hiányozna mindig, mindig csak 145/147 jönne ki (emlékszem, a "Hills"-nek is volt egy ilyen hibája még az elején)...

Úristen SYS te tényleg őrült vagy :D  100% szinte kötelező elérése egy DEMO-nál ami 100% hogy hemzseg a bugoktól... XD

Én egyébként teljes játékot kb fél év múlva fogom játszani PK+BOOH előzetes végigjátászásval + néhány más játékal elfoglalom magam addig (lesz bőven ;) : 1 hogy addig valamelyest mérséklődik az ára, másik, hogy a legidegesítőbb bugokat lehetőleg már javítják addigra... végülis én türelmes vagyok: PK-t + BOOH-t is csak 1.64 után játszottam :D

Szóval szerintem ezen teljesen kár görcsölni, hogy nem sikerül a 100% vagyis az 5 csillag... Meg hogy 1 órát keresel vmi objectet??? Szerintem ezen pont neked aki ilyen kitatró vagy még véletlen sem szabad kiakadni :D
Pl itt a PK ból a Dock-s: engem az sokkal jobban zavart a kezdeti időkben, hogy az elején elhagytam egy objectet aztán kezdhettem előről az egész pályát a 100% miatt..

#419 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 21:14

jah és a második pálya szerintem meseszép bármelyik PK-s v BOOH-s pályát überel grafikailag talán a City on Water-el van egy súlycsoportban az a bizonyos hangulata. Talán még a zene is ugyanaz :)

Egyedül ami tényleg nem jött be nekem az a víz volt azon még van mit finomítani, valszeg abból túl szépet akartak kihozni így rendkívül sűrűre tették a hullámokat és ezért cserébe távolról kaptunk egy Quake 2 szintű vízeffektet :D

Belial szövege meg egyszerűen haláli!!!  :D  :D  :D  Nem is értem Daniel mért nem nyomta így a rizsát nagyon komoly volt!  :up:

Szerkesztette: peterxxxx 2007. 10. 18. 21:27 -kor

#420 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 21:19

na átmentem én is rajta (nem tudom honnan szedtem, hogy  3 pálya van)

pár dolog az elején. nagyon vártam már ezt a játékot, visszaemlékezve, hogy mennyit és hogyan játszottam annó a painkillerel. ezt az érzést vártam újra és nem kaptam meg.
most belátom nem várhatom el hogy egy fan mod demója 100%-ig ezt visszahozza, ezért sem akartam írni, amíg végig nem játszom, de olvasva a kommenteket nem bírtam ki :)

és akkor jöjjön néhány pozitívum, nehogy SYS azt írja a drimkeccsölőn, hogy ez a hülye rémlátó a hwsw-n csak fikázni tud :D

a haunted valley várban játszódó része nálam telitalálat, egy kis town, egy kis castle, ismét remek szörnyek (az okádó nemeshölgy mekkora már) és kegyetlen nehéz, legalább is elsőre. a map ismét óriási, ha mindegyik ekkora lesz az od-ban az mindenképp jópár pluszpont.
első nekifutásra csak 1 secretet találtam meg, igaz nem mentem vissza a végéről, ez is azt jelzi, ahogy SYS is mondja szaladgálhatok majd egy ideig :)

szóval nem tudom. ahogy peterxxxx is mondta, valszeg ha egy full pk szerű játékot kapok azt is lefikáztam volna elsőre, és az is igaz hogy szokni kell.

marad az, hogy még egy párszor neki megyek, biztos ami biztos :)
"i saw god on TV"

#421 Felhasználó inaktív   peterxxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 22:02

Ja és külön öröm volt látni, hogy a fejlesztők nem feledkeztek meg a régi PK-s ellenségekről sem :)

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.