HWSW Informatikai Kerekasztal: Ki hazudik, és miért? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ki hazudik, és miért? T-com és Datanet esete Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 21:38

Balga fejemmel szerettem volna egy 1Mb-es ADSL-t. A környéken van pár Datanet előfizetés, én is megrendeltem tőlük, online, ahogy kell. Fél óra múlva jön a telefon, hogy nem tudnak velem mit kezdeni, a T-com visszadobta hogy nem létesithető. És miért? Csak. Nem alkalmas. Lesápadtam, telefon 1212-nek. Félelmem, ami arra épült hogy kaptam annó egy vonalsokszorozót, beigazolódni látszott, mert egy ideje modemezni is csak 28.8-al tudok (jó esetben), elötte ment 56k-val. Ügyfélszolgálat nem tudja mi a baj. Ad egy 80-as számot, amit nem vesz fel senki. Kicsit pipa vagyok, mert szomszédba most kötötték be (azonos oszlopról), egy helység, egy utca, és én is ugyan úgy 40 ezret fizetek évente a semmiért (előfizetés) mint ő. Az ADSL számkereső az enyémre is azt irja hogy azonnal létesithető. Akkor mi van? Felkeresem online ügyfélszolgálatot. Cset-szerü dumálás ügyfélszolgálattal. Ő azt látja hogy a vonalammal midnen rendben, DE a központban nincs ADSL kapacitás! És miért nincs? Vegyenek a boltban, ha elfogyott, és oldják meg. Az nem úgy van, regisztrálni kell az igényt, ha összegyülik, akkor talán létesitenek. De azt is kideriti nekem, hogy Datanet még gondolatban sem jelezte hogy van ilyen igény, erre és erre a számra. Akkor honnan tudná a központ, amit fejleszteni kell? És honnan tudom én meg, hogy mikor kérhetem az ADSL-t? Tehát mit csináljak? Tudom hogy magasról van lesz@rva az előfizető, de nekem melózni kell a net, nem várhatok évekig. Költözzek el? Ezt kihagynám. Próbáljak rá hetente? Elég kilátástalan. Mondjam fel a vezetékes vonalat? Ez volna a legjobb, de akkor végleg semmi esély. HELP!!

#2 Felhasználó inaktív   hurkagyurka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:31

Idézet: kibic - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:38

Balga fejemmel szerettem volna egy 1Mb-es ADSL-t. A környéken van pár Datanet előfizetés, én is megrendeltem tőlük, online, ahogy kell. Fél óra múlva jön a telefon, hogy nem tudnak velem mit kezdeni, a T-com visszadobta hogy nem létesithető. És miért? Csak. Nem alkalmas. Lesápadtam, telefon 1212-nek. Félelmem, ami arra épült hogy kaptam annó egy vonalsokszorozót, beigazolódni látszott, mert egy ideje modemezni is csak 28.8-al tudok (jó esetben), elötte ment 56k-val. Ügyfélszolgálat nem tudja mi a baj. Ad egy 80-as számot, amit nem vesz fel senki. Kicsit pipa vagyok, mert szomszédba most kötötték be (azonos oszlopról), egy helység, egy utca, és én is ugyan úgy 40 ezret fizetek évente a semmiért (előfizetés) mint ő. Az ADSL számkereső az enyémre is azt irja hogy azonnal létesithető. Akkor mi van? Felkeresem online ügyfélszolgálatot. Cset-szerü dumálás ügyfélszolgálattal. Ő azt látja hogy a vonalammal midnen rendben, DE a központban nincs ADSL kapacitás! És miért nincs? Vegyenek a boltban, ha elfogyott, és oldják meg. Az nem úgy van, regisztrálni kell az igényt, ha összegyülik, akkor talán létesitenek. De azt is kideriti nekem, hogy Datanet még gondolatban sem jelezte hogy van ilyen igény, erre és erre a számra. Akkor honnan tudná a központ, amit fejleszteni kell? És honnan tudom én meg, hogy mikor kérhetem az ADSL-t? Tehát mit csináljak? Tudom hogy magasról van lesz@rva az előfizető, de nekem melózni kell a net, nem várhatok évekig. Költözzek el? Ezt kihagynám. Próbáljak rá hetente? Elég kilátástalan. Mondjam fel a vezetékes vonalat? Ez volna a legjobb, de akkor végleg semmi esély. HELP!!

Hali!

Add be a t-onlánynál - bár véleményem szerint inkább ne legyen, minthogy t-onlányos-, lehet, hogy fogsz csodát látni.
Egy barátom tűz közelbe van x isp-nél, Ő mesélte, hogy így genyoznak t-ék.
Ügyfélnek is visszadobta t-com-még akkor matav--, hogy nem lehet kiépíteni, megpróbálta a t-onlányt-akkor axelero- és csoda történt, a vonal rögtön alkalmas lett.
Üdv

Szerkesztette: hurkagyurka 2005. 11. 17. 22:33 -kor

#3 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 17. 22:41

Tobbi topikot elolvasva tokmindegy kinel rendeled meg, DE T-Onlanynal NE!!!

#4 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 02:15

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:41

Tobbi topikot elolvasva tokmindegy kinel rendeled meg, DE T-Onlanynal NE!!!

E hozzászólással nagyon mélyen egyet értek.  :(
Bárhol, csak ne a T-Onlánynál.  :(

Egyéb iránt én 2.5 éve Datanetes vagyok, és ezeddig nagyon korrektek voltak velem. Én csak ajánlani tudom őket.  ;)

#5 Felhasználó inaktív   Corel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 08:46

Egy éve én is hasonlóan jártam (Axelero). A központi oldal azt írta alakalmas a vonalam. másfél hónap múlva értesítettek, hogy nem. Ismerőst hívtam hogy ez hogy lehet. Rácsörgetett egy Matávos főnökre. Aki kiakadt, mert a házunkba már kötöttek be ADSLT-t.
Infóval hívom Axelerót. Sűrű elnézéskérés között azt ajánlja, hogy adjam be mégegyszer az igényemet, amit telefonon is most már megteheztek :confused:
Megrendeltem. Jé alkalmas lett a vonalam. Alvállalkozó elmeséli, hogy ha sok a megrendelés, és nem tudják határidőre megnézni, néha előfordul az ilyen.

(Amúgy megbízhatóság szempontjábó elégedett vagyok a T-Online-nal a le és feltöltési sebesség általában  kb 10%-kal több. Azért most hogy lejár az egy év megyek a TVnet-hez, egyrészt mert olcsóbb, más részt zökkenőmentesen tudok váltani, úgy hogy a modem marad a D-Link)

#6 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:15

Tvnet...  :omg:
En messze elkerulnem oket is. Troger banda.
Tudnek neked meselni az elofizetokhoz valo hozzaallasukkal kapcsolatban kabeltv-s net temaban.

#7 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:39

Idézet: smyle - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 9:15

Tudnek neked meselni az elofizetokhoz valo hozzaallasukkal kapcsolatban kabeltv-s net temaban.

Nana..

Azért ne általánosítsunk! :up:

Nekem március óta van adsl tvnetnél 2mb és semmi gond eddig nem volt...
Ha lejár az anyós tré-online 1mb csomagja én is átviszem a tvnethez vagy a externethez! :respect:
Az externet olcsóbb 300/hó és van tárhely is ! :up:

Gyuri

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:44

Idézet: smyle - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 10:15

Mi volt pontosan a sztori? Mert gondolom a kábel nem volt a tulajdonukban, csak az aktív eszközök, meg a net, oszt bezsopták a labdapasszolgatást ott is, hogy kinek a hibájából nem megy.

UPCnél saját cucc van kábelestől netestől, amint van egy alternatív cég, abból már szopás lehet.
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 10:49

Fejlemények vannak, nem is akármilyenek! Eddig a következő volt:

1. 1212 nem tud semmit
2. Datanet nem továbbitja az igényt, mert a müszaki teszt visszadobja
3. Onlány ügyfélszolgálat szerint a vonalam ok, a központban nincs DSL kapacitás
4. 80-as helyi ügyfélszolgálat szerint nincs PCM a vonalon.
5. területi vezető szerint kapacitásuk mint tenger, de_PCM-en_vagyok
6. ma reggel már onlány ügyfeles szerint is PCM
7. Datanet közli, hogy mig a teszt visszadobja, nem adhatnak le igényt.
8. területi vezető közli, mig nem jön be igény, nem veszik le a PCM-et.
9. veszek lángszórót, és megyek rendet csinálni.

Na, kb. úgy néz ki hogy le kell vetetni a PCM-et, amit még a Matáv főhazug kb. 5 éve (a modem sebesség visszaesésekor érdeklödtem hogy van-e rajta) letagadott folyamatosan, és utána inditható a játék. Lehet hogy ez némi kenőpénz fejében fog csak menni... jó kis ország ez, csak szokni kell.

#10 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 11:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 10:44

Mi volt pontosan a sztori? Mert gondolom a kábel nem volt a tulajdonukban, csak az aktív eszközök, meg a net, oszt bezsopták a labdapasszolgatást ott is, hogy kinek a hibájából nem megy.

UPCnél saját cucc van kábelestől netestől, amint van egy alternatív cég, abból már szopás lehet.

Nem volt a tulajdonukban a kabel, de nyilvan teljesen kepben voltak azzal, hogy volt 1 hosszu idoszak amikor gyakorlatilag bongeszesen kivul masra nemvolt hasznalhato a netjuk, megis beszedtek az ugyanakkora havidijat hiba bejelentes ide vagy oda.
Szerzodesben persze nem vallaltak szinte semmit, szerintuk semmi baja nem volt a szolgaltatasnak mert bongeszni lehetett rajta :omg:
Raadasul egy kisebb vagyon volt a belepesi dij + a kabeltv-s eszkozt is velem fizettetek ki, amit nem kaptam vissza soha!
Igy eleg nehezen lehet otthagyni 1 szolgaltatast ugye.
Emiatt szuneteltetesi statuszba helyeztettem a "szolgaltatast" aminek teljeskoru lemondas lett a vege.
Azota is kovetelnek rajtam valami szuneteltetesi "sápot" ami nincs is benne a szerzodesemben, nem is beszelve arrol, hogy pont az o hasznalhatatlan szolgaltatasuk miatt lett fuggobe rakatva.
Es mondanom sem kell, hogy leginkabb jatekra kellett a net...
Enyhenszolva egyoldalu a hozzaallasuk. Komolytalan.
Kegyetlenul megégettem magam velük  :mad:

Szoval akarmilyen mas infrastrukturarol legyen is szo, maximalisan minnel messzebb elkerulendok, mert kutyabol nem lesz szalonna!  :down:

Szerkesztette: smyle 2005. 11. 18. 11:54 -kor

#11 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 12:02

ui.: hogy kinek a hibajabol nem ment ugy ahogy kellett volna, az engem nem erdekelt, en veluk alltam szerzodesben.

#12 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 12:02

Idézet: smyle - Dátum: 2005. nov. 18., péntek - 12:45

Nem volt a tulajdonukban a kabel, de nyilvan teljesen kepben voltak azzal, hogy volt 1 hosszu idoszak amikor gyakorlatilag bongeszesen kivul masra nemvolt hasznalhato a netjuk, megis beszedtek az ugyanakkora havidijat hiba bejelentes ide vagy oda.
Szerzodesben persze nem vallaltak szinte semmit, szerintuk semmi baja nem volt a szolgaltatasnak mert bongeszni lehetett rajta :omg:
Raadasul egy kisebb vagyon volt a belepesi dij + a kabeltv-s eszkozt is velem fizettetek ki, amit nem kaptam vissza soha!
Igy eleg nehezen lehet otthagyni 1 szolgaltatast ugye.
Emiatt szuneteltetesi statuszba helyeztettem a "szolgaltatast" aminek teljeskoru lemondas lett a vege.
Azota is kovetelnek rajtam valami szuneteltetesi "sápot" ami nincs is benne a szerzodesemben, nem is beszelve arrol, hogy pont az o hasznalhatatlan szolgaltatasuk miatt lett fuggobe rakatva.
Es mondanom sem kell, hogy leginkabb jatekra kellett a net...
Enyhenszolva egyoldalu a hozzaallasuk. Komolytalan.
Kegyetlenul megégettem magam velük  :mad:

Szoval akarmilyen mas infrastrukturarol legyen is szo, maximalisan minnel messzebb elkerulendok, mert kutyabol nem lesz szalonna!  :down:

TVNetnek egy időben voltak kábelnetes balhéik, a pontos sztorira nem emlékszem már, de tudom voltak ott érdekes esetek, meg nagy zúgolódások.
Nekem több, mint 1,5 éve van náluk (TVNet) az adsl-em, és főleg kezdetben minden voltam, csak jó ügyfél nem. Már a hozzájuk váltás (Axelero-ról) is egy külön csoda volt, és utána is voltak sebességgondok, modem problémák, szóval volt szerencsém az ügyfélszolgálatukhoz párszor. De eddig elégedett vagyok velük, amit ígértek azt tartották, a gondjaimat elintézték rövid úton. Ami az Axelerónak nem sikerült több mint fél év alatt, az a tvnetnek 2 hét sem volt elintézni. És én még nem sok olyan szolgáltatóval találkoztam, ahol felajánlották hogy visszasorolnak egy olcsóbb csomagba, ha nem tudják elintézni hogy a gyorsabb sebességen menjen a neten. Szóval szerintem korrekt társaság, maradok is náluk még egy darabig szerintem...  :)

Szerkesztette: Marczeeee 2005. 11. 18. 12:02 -kor

#13 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 12:19

Hat igen, az adsl kicsit mas teszta, mert ott, ha nem jo a net akkor lehet utni a Matavot, egyebkent meg kisebb hibalehetosegek vannak sajat teruleten mint kabeltv-nel.
De amik tortentek azok megtortentek....
Kulfoldjuk is hurka.
Akkor mar sokkal inkabb Datanetet valasztanek.

Szerkesztette: smyle 2005. 11. 18. 12:21 -kor

#14 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:36

Örülök hogy illyen baromi jól elbeszélgettek erről a kábelnetes témáról egymással, aminek a felvetett problémához már rég semmi köze. Javasolnám hogy inkább e-mailezzetek!!!

#15 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 19. 22:46

Ha nem tünt volna fel, itt egy problémáról irtam, amiben T-com, és Datanet szerepel. Ezért a TVnetről való felesleges locsogással kár a hozzászólásaitok számát gyarapitani, ha értelmes és a témához legalább minimálisan kapcsolódó tanács/hozzászólás nem telik.

#16 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 20. 01:47

Idézet: kibic - Dátum: 2005. nov. 19., szombat - 22:46

Ha nem tünt volna fel, itt egy problémáról irtam, amiben T-com, és Datanet szerepel. Ezért a TVnetről való felesleges locsogással kár a hozzászólásaitok számát gyarapitani, ha értelmes és a témához legalább minimálisan kapcsolódó tanács/hozzászólás nem telik.

Ne legyel mar ilyen morci  :D
Udv: Nezelodo

#17 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 09:54

De morci vagyok, mert ez nekem fontos LENNE, itt állok net nélkül, és a munkámhoz kellene. Arra lennék kiváncsi, valaki járt-e már igy, és talált-e rá megoldást. Erre bogarászok itt a privát beszélgetések között, amiknek semmi közük az egészhez. Megfigyeltem hogy mindenki ott lát neki leirni ami eszébe jut, amelyik topicba pont belepottyant. Lehetett az tök más szolgáltató, egész más rendszer, nagymama lumbágója, macskaszőr-allergia, mindegy.

#18 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 10:03

Szerintem folosleges a problemad okat itt keresni, senki sem fogja innen elharitani azt.
Aki igy jart az ugy is befog ide irni, ha akar, attol fuggetlenul, hogy mas rokon tema is felvetodott.

#19 Felhasználó inaktív   reaxol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 11:05

Idézet: kibic - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 10:54

De morci vagyok, mert ez nekem fontos LENNE, itt állok net nélkül, és a munkámhoz kellene. Arra lennék kiváncsi, valaki járt-e már igy, és talált-e rá megoldást. Erre bogarászok itt a privát beszélgetések között, amiknek semmi közük az egészhez. Megfigyeltem hogy mindenki ott lát neki leirni ami eszébe jut, amelyik topicba pont belepottyant. Lehetett az tök más szolgáltató, egész más rendszer, nagymama lumbágója, macskaszőr-allergia, mindegy.

Én azt javaslom neked, hogy ezt az egész sztorit részletesen, higgadtan leirva postai levélben vagy e-mailben juttasd el a T vezérigazgatójának, az Eleknek. Nekem mikor pár éve problémám volt végső elkeseredésemben ezt tettem és pár nap alatt megoldották azt, amit egyébként fél évig nem sikerült.
Csak ajánlani tudom!

#20 Felhasználó inaktív   reaxol 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 20. 11:07

Idézet: kibic - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 10:54

Én azt javaslom neked, hogy ezt az egész sztorit részletesen, higgadtan leirva postai levélben vagy e-mailben juttasd el a T vezérigazgatójának, az Eleknek. Nekem mikor pár éve problémám volt végső elkeseredésemben ezt tettem és pár nap alatt megoldották azt, amit egyébként fél évig nem sikerült.
Csak ajánlani tudom!

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó