HWSW Informatikai Kerekasztal: Format - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Format legjobb, legbiztonságosabb megoldás Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 21. 18:44

Idézet: pittti - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 16:42

Akkor ott biza egyéb hiba is kell legyen! Milyen progival próbáltad?

... Itt van a speciális gyári partícionáló programok legnagyobb hátránya (ha eltűnik a partíció), adatmentés előtt manuálisan kell korrigálni mert a mentőprogramok árnyékra ugranak.

EASEUS Data Recovery Wizard volt.
Most éppen a hirens boot cd-ről próbálok ki 1 pár progit.
Mint írtam 1ik napról a másikra tünt el a partíció, a partíció PM 8-al lett csinálva mint mindig.
A programok meg a vinyóból tényleg 33 (bocs nem 31 :)) megát ! látnak.

#62 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 20:11

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 18:44

A programok meg a vinyóból tényleg 33 (bocs nem 31 :)) megát ! látnak.

Most akkor 33 megát, vagy 33 gigát? -?
A Gigabyte alaplapok egy részénél tényleg problémás az 500G-nál nagyobb HDD-k kezelése, a pontos típus és modellszám ismeretében keress a gyártó honlapján Bios frissítést hozzá!

Ha viszont a nem korrekt bios miatt a raid vezérlő vágta agyon a winyódat, az érdekes lesz! Dehát az adatmentés egy külön szakma. Mindenesetre - bármit kipróbálhatsz amit „találsz”, csak az olyan programok használatát kerüld el magas ívben amik ellenőrzés nélkül írnak vissza arra a merevlemezre. Legalább ne nehezítsd meg annak a dolgát, akihez majd elviszed.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#63 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 21:06

Idézet: pittti - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 19:11

Most akkor 33 megát, vagy 33 gigát? -?
A Gigabyte alaplapok egy részénél tényleg problémás az 500G-nál nagyobb HDD-k kezelése, a pontos típus és modellszám ismeretében keress a gyártó honlapján Bios frissítést hozzá!

Ha viszont a nem korrekt bios miatt a raid vezérlő vágta agyon a winyódat, az érdekes lesz! Dehát az adatmentés egy külön szakma. Mindenesetre - bármit kipróbálhatsz amit „találsz”, csak az olyan programok használatát kerüld el magas ívben amik ellenőrzés nélkül írnak vissza arra a merevlemezre. Legalább ne nehezítsd meg annak a dolgát, akihez majd elviszed.

mega

#64 Felhasználó inaktív   kaposi1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 16:52

Sziasztok!

Úgy hallottam itt profik vannak!

Elég nagy problémám akadt a gépemmel kapcsolatban,hátha valaki tud rá megoldást.
Megérett már sajnos a Windows XP az ujratelepítésre,és történt valami,
amivel nem nagyon tudok mit kezdeni.
Elindítottam a telepítést, kijelöltem a C:-t mint idáig is használt patriciót a telepítésre,
aminek a mérete 15 GB volt.
Rendben meg is történt a telepítés de a most valamiért nem látja a vinyón lévő másik,particiót ami a D: lenne.
Helyette a másik vinyón az egyik particiót látja D: meghajtóként.
Szóval a problémám az hogy eltünt a valódi D: meghajtóm rengeteg zenével, és ami az igazi katasztrófa
több mint 20GB családi fényképpel!!
Abban reménykedek hogy mivel a másik vinyón is eltünt partició amit jelenleg nem lát a gép hogy talán nem formázta le az egész vinyómat telepítés előtt.
Már csak azért se mert teljesen biztos vagyok benne hogy telepítésnél a C: formázására adtam ki parancsot.

Szóval összegzésként:

Most van egy C: meghajtóm amin 73 Gb helyböl mutat szabad helyet 69 GB-ot,holott 160GB-os maga a vinyó!!!
És lett egy D: meghajtóm ami két részre volt particionálva H: és I: néven egyaránt 80-80 GB-al. Na most az I meghajtót nevezte átt
D meghajtóra, és a H meghajtó meg szőrén szálán eltünt.Ez a Vinyó is 160GB-os amiböl szintén csak 80GB-ot lát.

Elnézést,tudom hogy ez elég zavarosan van megfogalmazva de próbáltam leírni részletesen a gondomat.
Abba bele se merek gondolni hogy leformázta az egész vinyót.

Előre is köszönöm ha valakinek van valami tanácsa hogy mit kellen megpróbálnom.

Üdv : Laci

#65 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 17:07

Miért kellett újratelepíteni? ha a windows-nak baja van, meg is lehet gyógyítani.

Családi fotókról miért csak a merevlemezen létezik verzió? A merevlemez bármikor tönkremehet olyan hibával, ami után adatot menteni közel lehetetlen, vagy igen magas összeget emészt fel, milliós nagyságrendűt is akár. Ezért sosem bízunk meg benne.

A második partíciók a jelek szerint ugyanazzal a hibás megoldással lettek létrehozva. Ismerjük, hogy mi módon?

Felülírva, formázva vélhetően nem lett, hiszen a töredék hely van csak meg. A jelenleg nem látszó helyre a lemezkezelő mit mond (start menü, futtatás: diskmgmt.msc)?

Adatmentés mindenképpen megkísérelhető, erre létező számos szoftverek valamelyikével (getdataback, r-studio, stb..)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#66 Felhasználó inaktív   kaposi1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 25. 17:23

Idézet: didyman - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 17:07

Miért kellett újratelepíteni? ha a windows-nak baja van, meg is lehet gyógyítani.

Családi fotókról miért csak a merevlemezen létezik verzió? A merevlemez bármikor tönkremehet olyan hibával, ami után adatot menteni közel lehetetlen, vagy igen magas összeget emészt fel, milliós nagyságrendűt is akár. Ezért sosem bízunk meg benne.

A második partíciók a jelek szerint ugyanazzal a hibás megoldással lettek létrehozva. Ismerjük, hogy mi módon?

Felülírva, formázva vélhetően nem lett, hiszen a töredék hely van csak meg. A jelenleg nem látszó helyre a lemezkezelő mit mond (start menü, futtatás: diskmgmt.msc)?

Adatmentés mindenképpen megkísérelhető, erre létező számos szoftverek valamelyikével (getdataback, r-studio, stb..)

Szia!

Lehet hogy meg lehet gyógyítani is de én jobban bíztam az ujratelepítésben.
Amúgy is volt már vagy egy éves az Xp ami fent volt.
Azt azért hozzáteszem hogy eredeti jogtiszta Windows-rol van szó.

Igen sajnos figyelmetlen voltam és ezekről a fotókrol nem készült még biztonsági másolat.
De nem hinném hogy töröltem a D: partíciót mert határozottan tudom hogy a C: meghajtó formatálására adtam ki a parancsot.
És úgy tudom a Windows más partíciókhoz ilyenkor nem nyúl.

"A jelenleg nem látszó helyre a lemezkezelő mit mond (start menü, futtatás: diskmgmt.msc)?"
Ezt mondja!!

http://images.netbag...17315165756.JPG

"A második partíciók a jelek szerint ugyanazzal a hibás megoldással lettek létrehozva. Ismerjük, hogy mi módon?"

Ezt nem értem.Milyen hibás megoldásra gondolsz?

(getdataback, r-studio)
Ezekhez tudnál adni valamilyen működő linket.

Nagyon szépen köszi hogy foglalkoztál a problémámmal. :respect:  :respect:  :respect:

#67 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 18:46

Idézet: kaposi1 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 18:23

Szia!

Lehet hogy meg lehet gyógyítani is de én jobban bíztam az ujratelepítésben.
Amúgy is volt már vagy egy éves az Xp ami fent volt.
Azt azért hozzáteszem hogy eredeti jogtiszta Windows-rol van szó.

Igen sajnos figyelmetlen voltam és ezekről a fotókrol nem készült még biztonsági másolat.
De nem hinném hogy töröltem a D: partíciót mert határozottan tudom hogy a C: meghajtó formatálására adtam ki a parancsot.
És úgy tudom a Windows más partíciókhoz ilyenkor nem nyúl.

"A jelenleg nem látszó helyre a lemezkezelő mit mond (start menü, futtatás: diskmgmt.msc)?"
Ezt mondja!!

http://images.netbag...17315165756.JPG

"A második partíciók a jelek szerint ugyanazzal a hibás megoldással lettek létrehozva. Ismerjük, hogy mi módon?"

Ezt nem értem.Milyen hibás megoldásra gondolsz?

(getdataback, r-studio)
Ezekhez tudnál adni valamilyen működő linket.

Nagyon szépen köszi hogy foglalkoztál a problémámmal. :respect:  :respect:  :respect:

Az én XP-m a nagyvason most 6 éves. Gyors és tiszta.

A lemeztérkép szerint a másik 160G-s lemezed hiányzik, az elsőn a rendszer és a másik partíció jelen van és működik. A másik lemez tehát vélhetően lehúzott kábel, vagy félrekonfigolás miatt HW-esen sem látszik, ennek nézz utána.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#68 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 18:56

Idézet: kaposi1 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 17:52

Most van egy C: meghajtóm amin 73 Gb helyböl mutat szabad helyet 69 GB-ot,holott 160GB-os maga a vinyó!!!
És lett egy D: meghajtóm ami két részre volt particionálva H: és I: néven egyaránt 80-80 GB-al. Na most az I meghajtót nevezte átt
D meghajtóra, és a H meghajtó meg szőrén szálán eltünt.Ez a Vinyó is 160GB-os amiböl szintén csak 80GB-ot lát.

Azért tűnt el a partíciód, mert vszeg régi XP telepítő CD-t használtál, amin nem volt se SP1, se LBA48 támogatás. GetDataBack (for NTFS? jelen esetben ) ajánlott ilyen esetben az eltűnt partíción lévő adatok visszaállításához (Hiren's Boot CD-n is rajta van). Az eltűnt partíció RAW formátumú lett, azért nem látszik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#69 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 25. 19:00

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 19:56

Azért tűnt el a partíciód, mert vszeg régi XP telepítő CD-t használtál, amin nem volt se SP1, se LBA48 támogatás. GetDataBack (for NTFS? jelen esetben ) ajánlott ilyen esetben az eltűnt partíción lévő adatok visszaállításához (Hiren's Boot CD-n is rajta van). Az eltűnt partíció RAW formátumú lett, azért nem látszik.

Nem figyelsz :-) Lemez2 sincsen. A második lemez egy pendrive, a másik HDD-nek nyoma sincs. A listában lennt partíció nélkül is látszódnia kell.

#70 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 00:11

Idézet: kaposi1 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 16:52

Elég nagy problémám akadt a gépemmel kapcsolatban,hátha valaki tud rá megoldást.

„Most van egy C: meghajtóm amin 73 Gb helyböl mutat szabad helyet 69 GB-ot,holott 160GB-os maga a vinyó!!!”
Ez a legbiztosabb jele annak, hogy a másik partíció nem veszett el. Nézd meg a lemezkezelőben, lehet hogy csak betűjelet kell neki adjál. A másik winyónál ugyanígy.
Bocsánat, közben megtaláltam a feltett képet - hát itt tényleg csak az adatmentés marad - erre kaptál már tippeket. Ha nem vagy biztos magadban (nincs gyakorlatod), lehet hogy jobban jársz ha szakemberhez viszed.

A másik winyód már problémásabb - mivel a lemezkezelő sem látja, első fordulóban átnézném a kábelezést (IDE, táp), ha a kábelek jók (másik régi winyóval leellenőrizhető), akkor meg kellene nézni egy másik gépben. Ha az sem látja, akkor alighanem elromlott. Ennek a mentése viszont akkor már más kategória.

„Helyette a másik vinyón az egyik particiót látja D: meghajtóként.” - ez pedig nem igaz!
Valamit vagy rosszul írtál, vagy összekevertél - ugyanis ha a C-t meg a D-t összeadod az pontosan 160G, és ez a két partíció egy merevlemezen van! A második winyódat a BIOS látja egyáltalán?

Viszont hogy továbbmenjek, még az is meglehet, hogy tévedésből a második winyód első partíciójára telepítetted az XP-t (2x80 az 160), és valamiért az eddigi rendszerwinyódat (amin ugye a fotóid is vannak) nem látja a gép. Ebben az esetben az eddigi utolsó I partíciódból valóban D lett, a régi H pedig most a C - erre telepítettél (ami azelőtt rajta volt, annak nagy valószínűséggel annyi). Ez azért valószínűbb, mert az XP telepítője nem tud partíciót átméretezni.
Nagyon alaposan át kellene nézni az egészet.

Szerkesztette: pittti 2009. 07. 26. 00:59 -kor

#71 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 01:17

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. júl. 25., szombat - 18:56

Az eltűnt partíció RAW formátumú lett, azért nem látszik.

Nagyon tévedsz - a RAW formátumú partíció látszik a sajátgépben is, csak 0 byte a mérete!
Ha a lemezkezelő nem látja, akkor az eszköz fizikailag nem létezik.

Szerkesztette: pittti 2009. 07. 26. 01:18 -kor

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó