Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 10:32
Van, partition magic és hasonlók átméreteznek, átmozgatnak komplett partíciót, ott lehet operálni, de jó, ha van mentésed, mert ezek a műveletek többnyire adatmozgatással járnak, s menet közben bármi történhet (áramszünet, diszkhiba), s abban az esetben érdekes lehet a végeredmény. Tehát éles adatokon nem ajánlott partíciók méretezése.
Ettől függetlenül Eleanor kolléga véleményét is osztom, kérdés, milyen rendszer van rajt', mert 40 g bőven elég manapság bármelyiknek. Nem biztos, hogy emiatt megéri ez az esetleg pár órás (!) művelet, főleg, hogy úgyis menteni kell, mert beszakadhat...
Nekiestem a partition magic progival. (mint kiderült a vinyo csak 40 gigás, a rendszer 10 gigán van és állandóan nyüszög - a szabadon lévő 160 megát kevesli

) a 30 gigás kiterjesztett particióból 10 gigát lecsiptem, de amikor mergelni akartam, akkor jött a hidegzuhany: nem azonos a fájlrendszer verziója. Az egyik NTFS 3.0 a másik 3.1

. Úgy tűnik nem úszom meg a rendszer újrahúzása nélkül. Most már csak az alaplap (intel 815) és a VGA (radeon 8500) vezérlőit kéne megtalálnom .

Ami pozitívum, hogy kb 6 év szemetét legyalulom, csak a legszükségesebb dolgokat teszem fel és hasítani fog a masina (PIII/800/512MB)
Szerkesztette: Limonade Joe 2009. 01. 14. 21:17 -kor
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.