HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 18:32

azért nem hiszem, hogy a magánemberek szívesen elköltenek 4-5 ezer dollárt háztartási számítógépre mikor a sajtómunkások szerint a PS3 600-700 eur magasságba várható induló ára is már jószerivel kiveri a biztosítékot.

Az ALienware, a VoodooPC, meg a többiek csúcspécéi lazán sok ezer dollárba kerülnek. Van olyan, ami 5000 dollártól indul. Lásd pl.: ezt a PC-t. Semmi extra :D, csak egy nagyon ütős high-end gép. FX-62, 2 giga RAM, 2x 7900 GTX SS, 2x250 winyó, 21 collos LCD, 5.1-es hang. Összesen 8000 dodó plusz az apró. És nyilván nem havi egy iylet adnak el.

Persze az biztos, hogy nem a mainstream tömegeknek szánják a 4x4-et. Ebben egyetértünk. :D
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#902 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:36

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 18:47

Zollka, valamit félreérthetsz, én nem bántottam. ő 2007 elejét mondott egyébként, vagyis Chuck Moore alapján. ez nekem fura, figyelembe véve, hogy készül sima 65nm-es shrink is. 2007 második fele, vége inkább tűnik hihetőnek. Kanter egyáltalán nem gondolja, hogy a K8L képes lenne utolérni az NGMA-t integer teljesítményben, míg fp-ben véleményes a dolog.

Te miből gondolod, hogy nem fogja utolérni FP-ben? Komolyan kérdem, én azt várom, hogy nagyon lazán megelőzi. Mitől tudná tartani a Conroe/Woodcrest a versenyt?

Jelenleg a legjobb Opteronos csúcsrendszerek 2300 és 2500 közti peak resultot produkálnak. Legyen mondjuk 2300, mert rendes vagyok. A Woodcrest 3 GHz-en 2650-et tud? Valahogy így, ugye? Kemény 15%-al többet, mint az Opteron.

Szerinted mennyit fognak jelenteni az újdonságok? Szerintem ennyit nagyon minimum, de inkább többet. Javított cache-ek, 128 bites SSE, javított prefetch és branch prediciton, javított OoO. Ha ez nem hoz legalább 20% plusz FP teljesítményt, akkor megeszem a kalapomat.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#903 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:41

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 19:28

Az ALienware, a VoodooPC, meg a többiek csúcspécéi lazán sok ezer dollárba kerülnek. Van olyan, ami 5000 dollártól indul. Lásd pl.: ezt a PC-t. Semmi extra :D, csak egy nagyon ütős high-end gép. FX-62, 2 giga RAM, 2x 7900 GTX SS, 2x250 winyó, 21 collos LCD, 5.1-es hang. Összesen 8000 dodó plusz az apró. És nyilván nem havi egy iylet adnak el.

Persze az biztos, hogy nem a mainstream tömegeknek szánják a 4x4-et. Ebben egyetértünk. :D

jó. akkor kb tippeld meg, hogy a játékpiaci szegmens kb mekkora részét uralják ezek a cégek. és miért? :D just for the log. a belinkelt készülék böszme és csúf :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 02. 19:44 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#904 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:41

jó. akkor kb tippeld meg, hogy a játékpiaci szegmens kb mekkora részét uralják ezek a cégek. és miért? :D just for the log. a belinkelt készülék böszme és csúf :Đ

Kis részét. Nem vitás. 0.1-0.2%-át, talánm 1%-ot. Na és? Szerinted mekkora része a BMW forgalmának a 645i? Vagy Hondának az NSX?

És ráadásul van még egy nagy különbség. Ezeket az autókat meg kell tervezni, az FX és az EE processzorok viszont minimális plusz költséggel járnak. És onnatól hozzák a pénzt. Ha pől. elad az AMD egy FX-et 1000 dollárért, akkor az behozza 20 db. A64 3200+ hasznát. Te nem foglalkoznál az FX-ekkel? :D

#905 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:57

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 17:23

"from a technical perspective".

a 4x4 semmi más, mint egy full-featured workstation rendszer gamereknek pozícionálva, nyilván lespórolva a pro funkciókat, mint scsi raid vezérlők, registered ecc ramok használatának megkövetelése. javítson ki valaki, ha valamit nem vennék észre.

Sajna részleteket ugye nem mondtak, de hát tény, hogy a cikkben ennyi van:

"Although product plan details have not been announced, it seems like the main differentiator between 4x4 and a 2 socket Opteron would be ECC protection for memory. "

Ez akár tényleg lehet, hogy csupán annyi, hogy kihoznak egy dual socket alaplapot, ECC-s ram-ok szükségessége nélkül...

(tegnap nekem ez még valami sokkal spécibb dolognak tűnt, valamiféle hackelt quad-core-nak)

Mondjuk nem sok értelmét látom, de mind1...

Illetve a _saját_ önző szempontjaim szerint nagyonis van értelme: nyilván (?) olcsóbb lesz, mint egy dual opteron, illetve egy dual woodcrest, az ECC-re nekem nincs szükségem => megvan a tökéletes grafikus munkaállomásom!  :cool:

Szóval kiváncsi leszek az árazására.

Ebből is látszik, hogy mennyire igaza van, amikor azt írja

Idézet

There is an added wrinkle, which is that to some extent 4x4 will compete with Opteron based workstations and servers, such as the Tyan Thunder K8WE ...  However, since the system is not likely to appear till the latter part of the year, AMD will have a while to figure out a marketing strategy to avoid these undesirable crossovers.

Bár egyébként az sem lepne meg, ha egyáltalán nem lenne olcsóbb, mint egy dual opteron workstation... Emlékeim szerint még a régi szép időkben az A64 FX (természetesen ugyanúgy ECC-s ram-mal) is drágább volt, mint a tök ugyanazt a specifikációt tudó (ja nem, az "fsb" 333 vs. 400 volt) Opteron...

#906 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:02

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:53

Kis részét. Nem vitás. 0.1-0.2%-át, talánm 1%-ot. Na és? Szerinted mekkora része a BMW forgalmának a 645i? Vagy Hondának az NSX?

És ráadásul van még egy nagy különbség. Ezeket az autókat meg kell tervezni, az FX és az EE processzorok viszont minimális plusz költséggel járnak. És onnatól hozzák a pénzt. Ha pől. elad az AMD egy FX-et 1000 dollárért, akkor az behozza 20 db. A64 3200+ hasznát. Te nem foglalkoznál az FX-ekkel? :D

Teljesen tökéletesen le van írva a cikkben, hogy:

Idézet

Anyone who has been following the gaming segment has probably noticed an increasing desperation on behalf of the major vendors (AMD, Intel, Nvidia and ATi) to retain leadership in their respective areas of expertise, no matter the cost. This started with the Pentium 4 Extreme Edition, which sold reasonably well, despite its equally extreme pricing. While these ‘extreme’ parts have ridiculous ASPs, it does seem like the major goal is really PR, rather than profitability. Sometimes, these products also fall short on real performance, because the software ecosystem is unprepared.

De HA ez a 4x4 tényleg egy dual socket rendszert jelent ecc nélkül, akkor SZVSZ ugyanúgy semmi értelme, mint az állítólagos emelt órajelű FX62++ nak lett volna. HA sikeres lesz, semmi sem akadályozza meg az Intelt, hogy előálljon a saját hasonló megoldásával (HA üzletileg racionálisnak tartja) és a "teljesítmény-korona" máris vissza van hódítva...

#907 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:08

csakhogy az Intel dual socket megoldasa nem fogja birni a 4 magos cpu-t. keves lesz neki a savszel. az AMD-e meg igen. es a 4 magos cpu-k fel - egy ev mulva jonnek majd be. (csak megjegyzes!)

a masik gond meg az, hogy a masik processzoron keresztul hozzafert memoria az AMD-nel egeszen tisztessegesen mukodik, mig az Intelnel csak a kemeny FB-DIMMel megtamogatott, kulon fsb csatornat biztosito chipsetel tud a dual-socket piacon versenykepes alternativat felmutatni. azt meg a disznok ele -- szerintem -- nem dobja be. mas megoldassal meg elegge vacak lesz a teljesitmenye! azaz az AMD-nek ezt sokkal konnyebb meglepnie, es raadasul biztositott a viszonylag jo skalazodas. az Intelnel ez komoly kerdes!

Szerkesztette: bogdan 2006. 06. 02. 20:11 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#908 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:08

csakhogy az Intel dual socket megoldasa nem fogja birni a 4 magos cpu-t. keves lesz neki a savszel. az AMD-e meg igen. es a 4 magos cpu-k fel - egy ev mulva jonnek majd be. (csak megjegyzes!)

a masik gond meg az, hogy a masik processzoron keresztul hozzafert memoria az AMD-nel egeszen tisztessegesen mukodik, mig az Intelnel csak a kemeny FB-DIMMel megtamogatott, kulon fsb csatornat biztosito chipsetel tud a dual-socket piacon versenykepes alternativat felmutatni. azt meg a disznok ele -- szerintem -- nem dobja be. mas megoldassal meg elegge vacak lesz a teljesitmenye! azaz az AMD-nek ezt sokkal konnyebb meglepnie, es raadasul biztositott a viszonylag jo skalazodas. az Intelnel ez komoly kerdes!

Csakhogy ez egy EMERGENCY megoldás, és _most_ , nem pedig fél év múlva...

Az meg számomra még nagyobb vicc, hogy a high-end gamer piacra 2*4 magos gépet pozícionálni...

Jelen pillanatban nagy jóindulattal az erre optimalizál nagyon kevés játék a 2. magtól szerez kb. +40 százalék teljesítménytöbbletet.

De mind1, hozzák csak, mint mondtam, nekem _tényleg_ szükségem van rá! :D

#909 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:32

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:15

Jelen pillanatban nagy jóindulattal az erre optimalizál nagyon kevés játék a 2. magtól szerez kb. +40 százalék teljesítménytöbbletet.

De mind1, hozzák csak, mint mondtam, nekem _tényleg_ szükségem van rá! :D

De ha a két új mag is +40% pluszt jelent, akkor az elég lehet a Conroe megveréséhez. Kérdés, hogy jelent-e ennyit vagy sem. Mivel a 4x4 azt jelenti, hogy quad-SLI grafikus kártyát ajánlanak mellé, így a grafikus kártya teljesítménye nem lesz szűk keresztmetszet. Ettől még persze lehet, hogy a Q4-et két szálra optimalizálták, de lehet, hogy még a 4 szálat is értelmesen kezeli. Nem beszélve arról, hogy jönnek az új játékok, amik szintén optimalizáltak lesznek (lásd pl. UT 2007).

Még egy dolog: ha valaki mellette más applikációkat is futtat (pl. browser nyitva van, meg letölt közben, meg esetleg MP3-ról hallgatja hozzá a zenét), akkor a többi magnak egyből nagyobb értelme van.

#910 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:34

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:32

De ha a két új mag is +40% pluszt jelent, akkor az elég lehet a Conroe megveréséhez. Kérdés, hogy jelent-e ennyit vagy sem. Mivel a 4x4 azt jelenti, hogy quad-SLI grafikus kártyát ajánlanak mellé, így a grafikus kártya teljesítménye nem lesz szűk keresztmetszet. Ettől még persze lehet, hogy a Q4-et két szálra optimalizálták, de lehet, hogy még a 4 szálat is értelmesen kezeli. Nem beszélve arról, hogy jönnek az új játékok, amik szintén optimalizáltak lesznek (lásd pl. UT 2007).

Még egy dolog: ha valaki mellette más applikációkat is futtat (pl. browser nyitva van, meg letölt közben, meg esetleg MP3-ról hallgatja hozzá a zenét), akkor a többi magnak egyből nagyobb értelme van.

Az MP3-bol hallgatott zene eleg szerencsetlen pelda, nezted mar, hogy manapsag egy dualcore procit mennyire terhel a Winamp? :)

A browser ablak se jo pelda, aki jatszik, az ugysem hagyja nyitva a bongeszot.

Fiery

#911 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:37

manapsag?? a Pentiumok MMX-ek voltak, ahol az 30-80% terheltsegrol hirtelen 1% ala esett a prociigenye.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#912 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:44

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:32

De ha a két új mag is +40% pluszt jelent, akkor az elég lehet a Conroe megveréséhez.

És ezt egész pontosan mire is alapozod? Ugyanígy az is egy lehetőség, hogy egyre kevesebbet számít egy-egy újabb mag.

Amúgy itt jön képbe, amit arról mondtam, hogy ezt az Intel is nyugodtan megteheti, és akkor ugrott az előny...

(a négy magról nem beszéltem, de az még kb. 1 év)

Idézet

Te komolyan elhiszed, hogy ennek értelme van? :)

Akkor a user vegyen kb. 100 k forintból egy mini-pc-t, van egy újabb gépe (amit más családtag is használhat párhuzamosan), olcsóbban kijön, még design-os is, azon mehet a letöltés, mp3-hallgatás, bármi (amik egyébként aztán tényleg zabálják ám a processzor-erőforrásokat! :D )

#913 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:37

manapsag?? a Pentiumok MMX-ek voltak, ahol az 30-80% terheltsegrol hirtelen 1% ala esett a prociigenye.. ;)

Jóhogy nem DX2-66-ig megyünk vissza :D

#914 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:49

Idézet: Fiery - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:34

A browser ablak se jo pelda, aki jatszik, az ugysem hagyja nyitva a bongeszot.

Fiery

Dehogynem. Én pl. nyitva hagyom a browsert, pedig mindjárt elindítom a Heroes V-öt. Fut mellette még a gtalk, meg a SETI@home. Ez utóbbi egymaga 99%-ra terheli a procit. :D

#915 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 02. 20:55

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:49

Dehogynem. Én pl. nyitva hagyom a browsert, pedig mindjárt elindítom a Heroes V-öt. Fut mellette még a gtalk, meg a SETI@home. Ez utóbbi egymaga 99%-ra terheli a procit. :D

Igen, csakis úgy fogok játszani én is, hogy mellette elindítom a 3dsmax-ot animációt renderelni... És biztos, ami biztos, a Photoshop-ba behívok egy óriásplakátot, hogy a 4 giga ram is tutira ki legyen majd használva...  :Đ

#916 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 20:58

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:44

És ezt egész pontosan mire is alapozod? Ugyanígy az is egy lehetőség, hogy egyre kevesebbet számít egy-egy újabb mag.

Amúgy itt jön képbe, amit arról mondtam, hogy ezt az Intel is nyugodtan megteheti, és akkor ugrott az előny...

(a négy magról nem beszéltem, de az még kb. 1 év)

Ok dn.r, a te számodra mostantól vastagítom a lényeges részeket. :D

Idézet

De ha a két új mag is +40% pluszt jelent, akkor az elég lehet a Conroe megveréséhez.

Idézet

Te komolyan elhiszed, hogy ennek értelme van? :)

Akkor a user vegyen kb. 100 k forintból egy mini-pc-t, van egy újabb gépe (amit más családtag is használhat párhuzamosan), olcsóbban kijön, még design-os is, azon mehet a letöltés, mp3-hallgatás, bármi (amik egyébként aztán tényleg zabálják ám a processzor-erőforrásokat! :D )

Te komolyan elhiszed, hogy ennek értelme van? :) Nem fogok átmenni a másik géphez netezni. Vagy az is legyen az asztal mellett és az asztalon meg két billentyűzet? :confused:

Ez csak egy további előny. Ha egy adott játék nem is gyorsul a két új procitól, az még előny, hogy futhat mellette más alkalmazás. Van olyan elvetemült, aki ray-tracinget futtat mellette. Szerinted annak nem fog jól jönni a plusz két proci?

Mindezen felül ez - ahogy special rávilágított - presztizs kérdés is. Van aki 20 ezer forintos bort vesz, van aki 200 ezres mobilt, van aki 20 millás autót és van aki 2 milkáés számítógépet. A legújabbat, a legmenőbbet, a legcoolabbat. Elég sok ilyen ember van, belőlük él a voodoopc, az Alienware, meg még jó néhány cég. Nekik szánják ezt a rendszert. NEm neked, és nem nekem. Ne a saját ízélsedet és gondolatvilágodat erőltesd rá témára, mert akkor rossz következtetésre jutsz.

Persze a cool cuccokat vásárlóknak is fontos, hogy ne csak drága és exclúzív legyen a termék, hanem a legjobb is. Ha tehát egy ilyen rendszer nem képes megvenni a Conroe-t, akkor ők sem fogják venni. Ez tehát alapkövetelmény. Ezt meg majd meglátjuk ha letesztelik. Most így hasra erről nem lehet érdemben beszélgetni.

#917 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:02

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:55

Igen, csakis úgy fogok játszani én is, hogy mellette elindítom a 3dsmax-ot animációt renderelni... És biztos, ami biztos, a Photoshop-ba behívok egy óriásplakátot, hogy a 4 giga ram is tutira ki legyen majd használva...  :Đ

Ha (kiemeltem a számodra :D ) megteheted, akkor miért ne? Ha grafikus vagy és van otthon egy ilyen géped (sőt ehhez már egy DC gép is elég, bár persze egy ilyen 2xDC gép még jobb), és számoltatod a munkád, akkor miért ne játszanál közben a géppel? Vagy vegyen még egy gépet tök erős grafikus kártyával, meg minden egyébbel? Ez annál lényegesen olcsóbb és kényelmesebb megoldás. Persze ott van még az az opció, hogy ilyenkor kötelezően nem engedjük meg neki, hogy számítógépezzen. :)

#918 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:03

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 19:53

a fenti holdingok prémium márkáival előjönni hmm..

az autók esetében is szétterül a k+f, ahogy a processzorok esetében is.

az FX és EE processzorok semmilyen plusz költséggel nem járnak. a foundry-ban a finisher a befutott rendelések arányában konfiguraálja a szalagon gyártott egyféle típust büdzsé, mainstream vagy prémium változattá.

#919 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:08

Firey leírta, hogy már a northwood is problémamaentesen kezelta 18GBps-es memsávszélt. a K8 meg lepattan a 6GBps-ről.

#920 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:37

höhö. a windows media player 11 az 1.5GHzes baniasomank odabasz de rendesen :)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »