Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 17:23
"from a technical perspective".
a 4x4 semmi más, mint egy full-featured workstation rendszer gamereknek pozícionálva, nyilván lespórolva a pro funkciókat, mint scsi raid vezérlők, registered ecc ramok használatának megkövetelése. javítson ki valaki, ha valamit nem vennék észre.
Sajna részleteket ugye nem mondtak, de hát tény, hogy a cikkben ennyi van:
"Although product plan details have not been announced, it seems like the main differentiator between 4x4 and a 2 socket Opteron would be ECC protection for memory. "
Ez akár tényleg lehet, hogy csupán annyi, hogy kihoznak egy dual socket alaplapot, ECC-s ram-ok szükségessége nélkül...
(tegnap nekem ez még valami sokkal spécibb dolognak tűnt, valamiféle hackelt quad-core-nak)
Mondjuk nem sok értelmét látom, de mind1...
Illetve a _saját_ önző szempontjaim szerint nagyonis van értelme: nyilván (?) olcsóbb lesz, mint egy dual opteron, illetve egy dual woodcrest, az ECC-re nekem nincs szükségem => megvan a tökéletes grafikus munkaállomásom!
Szóval kiváncsi leszek az árazására.
Ebből is látszik, hogy mennyire igaza van, amikor azt írja
Idézet
There is an added wrinkle, which is that to some extent 4x4 will compete with Opteron based workstations and servers, such as the Tyan Thunder K8WE ... However, since the system is not likely to appear till the latter part of the year, AMD will have a while to figure out a marketing strategy to avoid these undesirable crossovers.
Bár egyébként az sem lepne meg, ha egyáltalán nem lenne olcsóbb, mint egy dual opteron workstation... Emlékeim szerint még a régi szép időkben az A64 FX (természetesen ugyanúgy ECC-s ram-mal) is drágább volt, mint a tök ugyanazt a specifikációt tudó (ja nem, az "fsb" 333 vs. 400 volt) Opteron...