HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:12

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:55

Igen, csakis úgy fogok játszani én is, hogy mellette elindítom a 3dsmax-ot animációt renderelni... És biztos, ami biztos, a Photoshop-ba behívok egy óriásplakátot, hogy a 4 giga ram is tutira ki legyen majd használva...  :Đ

én ezt úgy csinálom ám, hogy netezek itt a fórumon, a KVM switchbe mag be van kötve az xbox360 is és amikor már nagyon meguntalak titeket akkor kicsit átkapcsolom a switchet , hogy oblivionozzak :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#922 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:19

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 20:36

Te miből gondolod, hogy nem fogja utolérni FP-ben? Komolyan kérdem, én azt várom, hogy nagyon lazán megelőzi. Mitől tudná tartani a Conroe/Woodcrest a versenyt?

Jelenleg a legjobb Opteronos csúcsrendszerek 2300 és 2500 közti peak resultot produkálnak. Legyen mondjuk 2300, mert rendes vagyok. A Woodcrest 3 GHz-en 2650-et tud? Valahogy így, ugye? Kemény 15%-al többet, mint az Opteron.

Szerinted mennyit fognak jelenteni az újdonságok? Szerintem ennyit nagyon minimum, de inkább többet. Javított cache-ek, 128 bites SSE, javított prefetch és branch prediciton, javított OoO. Ha ez nem hoz legalább 20% plusz FP teljesítményt, akkor megeszem a kalapomat.

Nem mondtam, hogy nem fogja, azt írtam, kétséges.

Jaj, tudom már, mire akartam reagálni. Base vs. result. Szóval most nem csodálom, hogy te a peaket szereted, viszont a base tudod a kötelezően alkalmazandó, mivel az egyes alprogramok eredményeinek mediánjából képzett átlag, hogy a futás során fellépő varianciát kiszűrjék. Sok esetben a resultot nem is publikálják, tehát minden szempontból indokolt és ésszerű a base értékek figyelembe vétele. Ráadásul jelen esetben is csak base értékeink vannak az NGMA-ról. Ráaádásul sikerült kiválasztani a Solaris-alapú eredményt, miközben evidens, hogy a harc a Windows/Linux platformokon zajlik majd, a Solaris marginális.

Woodcrest 3 GHz, 4 MB, 1333 MHz, specfp_base_2000

Windows: 2602
Linux: 2783

Opteron 2.8 GHz, specfp_base_2000

Windows: 1837 [TYAN Tomcat K8E (S2865), AMD Opteron ™ 154]
Linux: 2094 [PRIMERGY BX630, AMD Opteron ™ 254]

Woodcrest relatív FP-teljesítménye, Opteron x54 = 100%

Windows: 141 %
Linux: 133 %

Természetesen azóta minden bizonnyal magasabb értékeket tudnának kicsikarni optimalizációval, tehát ennél kisebb a különbség. Azért szkeptikus vagyok. Nem zárom ki, hogy be tudják ezt a szakadékot zárni, hogy lazán, az fura. Azt mondod, 20 százalék. 20 százalék nem kevés, sőt, 20 %-kal magasabb IPC nagyon erős javulás lenne.

Azt se feledjük, hogy az NGMA-ra is csak ezután fognak ráizzani a compilerek, szoftvertuning segédeszközök, tehát mire kijön a K8L, addigra már jócskán benne lesz majd a tanulási görbében, addigra már arra optimalizált power appok is piacon lehetnek, pl. játékok, 3D productivity appok, enkóderek, stb.

Javított OoO-ról nem tudok egyébként, azt tudni, hogy a loadokat fel tudja cserélni, viszont csak két store közöttieket.

Szerkesztette: special 2006. 06. 02. 21:37 -kor

#923 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:45

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 22:19

Nem mondtam, hogy nem fogja, azt írtam, kétséges.

Jaj, tudom már, mire akartam reagálni. Base vs. result. Szóval most nem csodálom, hogy te a peaket szereted, viszont a base tudod a kötelezően alkalmazandó, mivel az egyes alprogramok eredményeinek mediánjából képzett átlag, hogy a futás során fellépő varianciát kiszűrjék. Sok esetben a resultot nem is publikálják, tehát minden szempontból indokolt és ésszerű a base értékek figyelembe vétele. Ráadásul jelen esetben is csak base értékeink vannak az NGMA-ról. Ráaádásul sikerült kiválasztani a Solaris-alapú eredményt, miközben evidens, hogy a harc a Windows/Linux platformokon zajlik majd, a Solaris marginális.

Woodcrest 3 GHz, 4 MB, 1333 MHz, specfp_base_2000

Windows: 2602
Linux: 2783

Opteron 2.8 GHz, specfp_base_2000

Windows: 1837 [TYAN Tomcat K8E (S2865), AMD Opteron ™ 154]
Linux: 2094 [PRIMERGY BX630, AMD Opteron ™ 254]

Woodcrest relatív FP-teljesítménye, Opteron x54 = 100%

Windows: 141 %
Linux: 133 %

Természetesen azóta minden bizonnyal magasabb értékeket tudnának kicsikarni optimalizációval, tehát ennél kisebb a különbség. Azért szkeptikus vagyok. Nem zárom ki, hogy be tudják ezt a szakadékot zárni, hogy lazán, az fura. Azt mondod, 20 százalék. 20 százalék nem kevés, sőt, 20 %-kal magasabb IPC nagyon erős javulás lenne.

Azt se feledjük, hogy az NGMA-ra is csak ezután fognak ráizzani a compilerek, szoftvertuning segédeszközök, tehát mire kijön a K8L, addigra már jócskán benne lesz majd a tanulási görbében, addigra már arra optimalizált power appok is piacon lehetnek, pl. játékok, 3D productivity appok, enkóderek, stb.

Javított OoO-ról nem tudok egyébként, azt tudni, hogy a loadokat fel tudja cserélni, viszont csak két store közöttieket.

Azert itt talalhato http://www.spec.org/cgi-bin/osgresults kozel 2400es Linuxos eredmenyek is 256os 3,0GHzes  Opteron eredmenyek.
Akkor maris nem +33%-os az elteres csak 15%.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#924 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:51

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:45

kozel 2400es Linuxos eredmenyek is 256os 3,0GHzes  Opteron eredmenyek.
Akkor maris nem +33%-os az elteres csak 15%.

specialról tudni kell, hogy nagyon profi dezinformatőr :) ellenben a 15%-os különbség reális és sajnos olyan tényezőkből jön össze, amit pár hónap alatt nehéz lesz ledolgozni. a hvuk féle "16 magos processzort az emberek kezébe" hozzáállás meg zsákutca. Nem tudni a K8L mekkora javulást hoz majd, de azért drukkolok, bár nem áll jól az AMD szénája.

#925 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 22:51

specialról tudni kell, hogy nagyon profi dezinformatőr :) ellenben a 15%-os különbség reális és sajnos olyan tényezőkből jön össze, amit pár hónap alatt nehéz lesz ledolgozni. a hvuk féle "16 magos processzort az emberek kezébe" hozzáállás meg zsákutca. Nem tudni a K8L mekkora javulást hoz majd, de azért drukkolok, bár nem áll jól az AMD szénája.

Na igen o megszorozta 2vel az eltereseket. :p (de legyunk megertoek, fogjuk ra hogy elnezte)
Na mindegy akkor is szep a Woodcrestol ezt nem lehet elvitatni.
Bar szerintem egy uj generacios processzort kar ilyen teren osszehasonlitani egy regebbivel.
Majd meglatjuk mi lesz az AMD lepese.
De azzal mindenki tisztaban van, hogy ez egy ingajarat egyszer egyik gyarto van elonyben maskor a masik gyarto.
Amugy a lenyeg, hogy a vasarloknak jo legyen, mert az marhasag hogy Intel vagy AMD a fasza legeny.
Akik ilyen elven merik a gyartokat azok jo nagy marhak. :p
My name is penis.

#926 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 22:34

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 22:19

Tudtommal a különbség az, hogy a peak többféle optimalizációt enged meg, pontosabban nagyobb számú kapcsoló használatát (asszem darabra mérik). A peak-et azért favorizálom, mert az mutatja meg azt, hogy mi történik, ha a fordítót a te igényeidre konfigurálod be. De lehet, hogy tévedek, nem olvasdgattam túl sokat a SPEC-ről. Nekem így rémlik.

Ja igen, mellesleg a peak is hivatalos eredmény. Továbbá utóbbi időben gyakorlatilag minden mérésnél van peak is (kivétel a Woodcrest). Linux jogos.

Idézet

Mennyit is javult az IPC-je a Conroe-nak a Core Duo-hoz képest? 50%-ot? Akkor miért ne lehetne elérhető a +20%? Ne mondd azt, hogy a Conroe sokkal nagyobb átalakítás, mert tényleg nagyobb, de a performance szempontjából kritikus részek nagy része belekerül a K8L-be is. Mondjuk a Conroe dupla annyira különbözik a Core Duo-tól, mint a K8L a K8-tól.

Idézet

Ez mi, ha nem javított OoO? Ez keményen része annak, sőt!
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#927 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 22:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 22:51

Nem pár hónap alatt dolgozzák le. Gondolom nem most kezdték el a tervezést. :D

Azért a javulások nagy része tényleg jelentős IPC növekedést fog okozni. Rövid lista a lényegesekről:

- load-ok felcserélhetősége (min. +5% IPC)
- javított L1 és L2 cache, dupla sávszélesség a hírek szerint (ez is dob min. 5%-ot, de inkább többet)
- javított prefetch és branch prediction + kiszélesített fetch (3-5%)
- 2x 128 bit SSE végrehajtás, 2 128 bites SSE load (erősen dobja az FP teljesítményt, passz a javulás, alkalmazás függő, de min. 2 számjegyű fp intenzív esetben)
- van még néhány egyébb finomság is, mint pl. az L3 cache, meg az átdolgozott memóriavezérlő, ami szintén dob valamennyit

Összességében én alkalmazástól függően +10-30% közti IPC növekedést várok. Órajelben meg elvileg tudni fogja a K8 órajelét, sőt talán többet is, mivel a feszültsége az új memóriavezérlőnek és a magnak lehet különböző.

Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 02. 22:41 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#928 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 23:30

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:58

Nekik szánják ezt a rendszert. NEm neked, és nem nekem. Ne a saját ízélsedet és gondolatvilágodat erőltesd rá témára, mert akkor rossz következtetésre jutsz.

Oké, hvuk, kiemelem számodra a lényeget! ;)
Az lehet, hogy nem nekem szánják ezt a rendszert, de ha valaki jól jár vele, az én leszek! :D

Ugyanis olcsóbban kapok egy lényegében dual opteron munkaállomást, és még a számomra fölösleges ecc-s ram-ért sem kell pluszban fizetnem.

PS: Tudod azért mert egy dual slot munkaállomást átneveznek high end gamer PC-nek, attól még marad az, ami. Ezenkívül valamiért figyelmen kívül hagyon, hogy ezt a lépést ugyanúgy megteheti az Intel is. Szóval: akkor hol is lesz itt a versenyelőny megszerzése?

Ez (a jelenlegi infók alapján) egy meglehetősen kétségbeesett ötletnek tűnik, és fölöttébb kétséges eredménnyel kecsegtet csupán.

A Te érveléseddel rögtön négy slotos alaplappal kéne kijönni pl. az Alienware-nek, hiszen 4*2 core mégiscsak jobb egy high-end gamernek, mint "csak" 2*2 core...

#929 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 23:36

köszönöm a bizalmat, röhögni fogtok, vagy nem, de elfeledkeztem róla, hogy már van 3000-es opteron.

Windows: 1860 [H8DSL-HTi Motherboard (AMD Opteron ™ 256)]
Linux: 2201 Sun [Ultra 40]

Woodcrest relatív FP-teljesítménye, Opteron x56 = 100%

Windows: 140 % <-- itt szerintem túlságosan gyenge a mérés, valszeg bennemaradt jópár százalék az optimalizációban
Linux: 126 %

#930 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 23:54

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 0:30

PS: Tudod azért mert egy dual slot munkaállomást átneveznek high end gamer PC-nek, attól még marad az, ami. Ezenkívül valamiért figyelmen kívül hagyon, hogy ezt a lépést ugyanúgy megteheti az Intel is. Szóval: akkor hol is lesz itt a versenyelőny megszerzése?

Ez (a jelenlegi infók alapján) egy meglehetősen kétségbeesett ötletnek tűnik, és fölöttébb kétséges eredménnyel kecsegtet csupán.

Így van, ez egyértelműen egy Emergency Edition. És valóban megteheti az Intel is. A kérdés, hogy vajon meg fogja-e lépni? Mert ha nem és ez a 4x4 hoz annyi pluszt, hogy megverje a Conrope-t, akkor az AMD elérte a célját. Mert ugye ez a célja.

Viszont arról sem szabad elfelejtkezni, hogy az AMD nem véletlenül titkolta olyan alaposan a meglétét ennek a rendszernek. Egy ílyen bevezetése a piacra legalább fél év, de inkább több. Ez még akkor is így van, ha a proci kvázi készen van, azaz nem kell módosítani. Ugyanis meg kell szervezni a szállítókat, azoknak terméket kell tervezni és így tovább. ha az Intelt is hasonló meglepetésként érte a bejeltnés, akkor az AMD-nek van minimum fél éve, ami azt jelenti, hogy az idei évet kihúzza vele. Jövő év elején meg elvileg jön a K8L, ami vélhetőleg elég lesz a Conroe ellen.

#931 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 23:58

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 22:02

és számoltatod a munkád, akkor miért ne játszanál közben a géppel? Vagy vegyen még egy gépet tök erős grafikus kártyával, meg minden egyébbel? Ez annál lényegesen olcsóbb és kényelmesebb megoldás.

Azért nem játszol, mert ha egyszer gőzerővel renderelned kell, akkor mind a négy magot kihasználod... :)
Melelsleg ezen ha van egy másik géped, az sem segít, mert akkor azon is renderelsz, hisz' határidő van! :D
(ugyanis ha nincs határidő, akkor a task managger "set priority" opcióját elég régóta feltalálták már... :) )
De a legkorrektebb SFIJ verziója: fogod az xbox-ot, playstation-t, akármit és játszol azzal...  :Đ

Summa summárum: HA ez megjelenik, annak a legnagyobb felvevőpiaca nem a high end gamerek lesznek, hanem azok, akik helyette dual slot munkaállomást (esetleg szervert) vettek volna.

Egyáltalán nem állítom, hogy minden téren ki tud váltani majd egy duál opteron-t, de hogy nagyon sokszor igen, az biztos (lásd például rögtön a teljes CAD és CG szektort)

#932 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 00:08

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 0:54

Így van, ez egyértelműen egy Emergency Edition. És valóban megteheti az Intel is. A kérdés, hogy vajon meg fogja-e lépni? Mert ha nem és ez a 4x4 hoz annyi pluszt, hogy megverje a Conrope-t, akkor az AMD elérte a célját. Mert ugye ez a célja.

Természetesen. Mert az Intel olyan jó fiú, hogy ugyan szinte csak úgy hagyja, hogy az AMD elérje a céljait...

HA úgy ítélik meg, hogy ezzel piacot lehet nyerni (vagy egyszerűen csak keresztbe tenni az AMDnek), akkor ugyanezt megkapod Woodcrestben

(jó, kell hozzá FB-DIMM. Na és? Annak idején a high end userek simán megvették az ECC-s ram-ot is az A64FX mellé)

Idézet

Viszont arról sem szabad elfelejtkezni, hogy az AMD nem véletlenül titkolta olyan alaposan a meglétét ennek a rendszernek. Egy ílyen bevezetése a piacra legalább fél év, de inkább több. Ez még akkor is így van, ha a proci kvázi készen van, azaz nem kell módosítani. Ugyanis meg kell szervezni a szállítókat, azoknak terméket kell tervezni és így tovább. ha az Intelt is hasonló meglepetésként érte a bejeltnés, akkor az AMD-nek van minimum fél éve, ami azt jelenti, hogy az idei évet kihúzza vele. Jövő év elején meg elvileg jön a K8L, ami vélhetőleg elég lesz a Conroe ellen.

Épp ez a lényeg: ebben SEMMI PLUSZ nincsen!
Tegnap még én is csodálkoztam, hogy lehetett egy új processzort (még ha csak hackelt is) ennyire titokban kifejleszteni? Erre kiderült, hogy természetesen sehogy, hiszen nincsen ebben semmi új. Lényegében fogok egy dual grafikus munkaállomást és átcimkézem.

Még a legkomplikáltabb azt megoldani, hogy ne kelljen hozzá ECC-s ram, de ezek szerint ez sem túl bonyolult megoldani.

#933 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 00:11

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 23:54

hvuk ne feledkezz meg róla, hogy pl a budapesten az átlaqgos lakások áramellátása egyfázisú és a fázisra az elmű max 16 ampert engedélyez. :Đ

#934 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 00:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 1:11

hvuk ne feledkezz meg róla, hogy pl a budapesten az átlaqgos lakások áramellátása egyfázisú és a fázisra az elmű max 16 ampert engedélyez. :Đ

Én komolyan nem értem hvuk-ot... mintha azt gondolná, hogy ez egy zseniálisan megtervezett, titokban végrehajtott ellencsapás, ami ráadásul kétségkívül el is éri majd a célját...

#935 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 00:57

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 0:22

Én komolyan nem értem hvuk-ot... mintha azt gondolná, hogy ez egy zseniálisan megtervezett, titokban végrehajtott ellencsapás, ami ráadásul kétségkívül el is éri majd a célját...

másik apróság. a winxp prof/vista max 2 cpu-ig licenszelődik, úgyhogy a 4x4-hez a gamer pajtás vehet majd  vista/win2k3 server-t :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 03. 00:58 -kor

#936 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 01:55

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 1:22

Nem erről van szó, írtam, hogy én is egy emergency editionnek tartom. Nem elegáns, nem jó. De ettől még elérheti a célját, azt, hogy megőrizze a legerősebb játékgép címét az AMD-nek. Ez PR szempontból nagyon fontos, direkt eladás szempontjából kevésbé, bár persze van benne pénz (negyedévenként 5-10 millió dollár forgalom a processzorból magából).

Igazból nem tudom, hgoy hol kergetek rózsaszín álmot, mert a fél éves késést nem cáfoltad meg, se te, se SFIJ. Még az lehet, hogy nem lesz gyorsabb mint a Conroe, ez lazán bekövetkezhet, de ezért tettem oda a "ha" szócskát.

#937 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 01:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 1:57

másik apróság. a winxp prof/vista max 2 cpu-ig licenszelődik, úgyhogy a 4x4-hez a gamer pajtás vehet majd  vista/win2k3 server-t :D

DC procik egy licensznek számítanak.

#938 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 02:30

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 1:56

DC procik egy licensznek számítanak.

de te itten 4x4-ről beszélsz.. :D

#939 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:02

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 2:55

De ettől még elérheti a célját, azt, hogy megőrizze a legerősebb játékgép címét az AMD-nek.

Na látod, itt a bibi!

Az AMD ugyanis _processzorokat_ gyárt, nem pedig _gépeket_

Hogy még világosabb legyen: a "legerősebb (játék)processzor" szónak van értelme, mert megállapodhatunk kritériumokban (mely teszteket tekintünk relevánsnak, stb)

A "legerősebb játékgép"nek viszont egy nagyon homályos kategória. HA (mert tegyük fel) igaz az, hogy a játékok nemhogy a dual core-ból, de még akár a N * dual coreból is profitálnak, akkor miért pont egy 2*2 magos gép lenne a király? Hiszen vannak 4, 8, 16, 32 dual core processzoros gépek is (a négyes verzió ráadásul tök kompakt, egy alaplapra ráfér) Ezekből miért nem válogatunk, ha a legerősebb játék_gép_ címe a kérdés?

Annak idején az Intel egy Xeon processzort (az L3 cache-el szerelt, emelet órajelű gallatin-t) nevezett át Extreme Edition-re - de az legalább _processzor_ volt.

SZVSZ ennek a stratégiának nincs értelme.

(0) eleve nagyon kétséges, hogy a consumer piacon értelme van-e a duál processzoros megoldásnak

(1) marketingértéke kétséges, hiszen valójában _nem_ processzorról szól, hanem a gépről

(2) emiatt egy korrekt online vagy nyomtatott hw szaklap, ha be kívánja vonni a tesztelésbe, akkor eleve megpróbál mellé duál processzoros gépet tenni a másik gyártótól is

(3) semmi sem akadályozza meg az Intel-t (vagy akár a _számítógép_gyártókat! ), ha ebben tényleg üzlet van (akár pénz, akár presztizs) hogy kihozzon ugyanígy egy duál processzoros grafikus workastation-t "átcimkézve"

(4) piacilag sem feltétlenül racionális, mert elkezdi kannibalizálni a duál processzoros szerverek/workstation-ök forgalmát.

- - - -

Engem persze leginkább a (4)es pont izgat, mert nagyon szívesen beszállnék ebbe a "kannibalizációba"...  :D

#940 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:12

Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 0:36

köszönöm a bizalmat, röhögni fogtok, vagy nem, de elfeledkeztem róla, hogy már van 3000-es opteron.

Windows: 1860 [H8DSL-HTi Motherboard (AMD Opteron ™ 256)]
Linux: 2201 Sun [Ultra 40]

Woodcrest relatív FP-teljesítménye, Opteron x56 = 100%

Windows: 140 % <-- itt szerintem túlságosan gyenge a mérés, valszeg bennemaradt jópár százalék az optimalizációban
Linux: 126 %

Na megneztem az eredmenyt amit idelinkeltel. Azert az a osszehasonlitas abszolut nem mervado, nezd csak meg az Intelnel hany mag volt engedelyezve es az Opteronnal hany.
Raadasul nem ugyanolyan compilert hasznaltak.
Varjunk meg egy teljesen fuggetlen merest, azonos felteteleknel (persze ilyen nem letezik, de megkozelito igen ) aztan vonjuk le a kulonbsegeket.

Woodcrest 3 GHz, 4 MB, 1333 MHz:
CPU(s) enabled:  2 cores, 1 chip, 2 cores/chip

AMD 256 Opteron 3.0GHz, SUN Ultra 40:
CPU(s) enabled:  1 core, 1 chip, 1 core/chip
My name is penis.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.