AMD Hammer - negyedik rész
Elküldve: 2006. 06. 03. 12:45
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2006. 06. 03. 13:02
Elküldve: 2006. 06. 03. 13:20
hogy a vitára is visszatérjek, én az ngma-t nagyságrenddel nagyobb átdolgozásnak tartom, mint a K8L-et, legalábbis az eddigi ismereteink alapján, ezért párhuzamot a javulás mértékéről szerintem nem lehet vonni. ráadásul egészen máshogy látom a két architektúra fejlesztéseinek megközelítését, ugyanis míg az ngma a mikroarchitektúra helyezve a hangsúlyt azzal akarta orvosolni a memóriaalrendszer gyengeségeit is, amellett, hogy sokkal szélesebbé, erőteljesebbé vált minden szempontból, addig a K8L néhány kézenfekvő mikroarchitekturális tupírozás mellett az memóriaalrendszerre és I/O-ra koncentrált (cache hierarchia, négymagos arbiter, új mpu interconnect, új memóriatípusok támogatása, nagyobb fizikai címtartomány, nagyobb lapok, RAS), azaz sokkal inkább rendszerszintű a megközelítése.
Elküldve: 2006. 06. 03. 14:14
integer kódok alatt 12 százalék, míg
fp kódok alatt 11 százalék.
a részletes eredményekből az is látható, hogy sokkal több tuningolást tartalmaznak a peak értékek pathscale alatt, mint más compilerek esetén.
a nem pathscale compilert használó K8-as mérések peakje jellemzően 7 százalékkal jobb, mint a base.
nekiálltam kiértékelni a xeon/intel compiler felállást is, mikor ráleltem a spec oldalon a woodcrest eredményeire, a 3000-es szám a sok ezres között kibökte az ember szemét. nos, nincs mit rajta filózni, peak tuningolás esetén a különbség jelentősen csökken, ugyanis a woodcrest esetében a base és a peak gyakorlatilag megegyezik. hogy ez annak köszönhető, hogy még hangolni kell rá a compilert, libeket és flageket, vagy egyszerűen az intel compilerek alapból sokkal agresszívabb tuningolást alkalmaznak, nem tudom. ez jöjjön egy külön postban, a xeonos topikban.
Szerkesztette: special 2006. 06. 03. 14:14 -kor
Elküldve: 2006. 06. 03. 14:55
Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:20
én ebben a bekezdésben logikai zavart látok, bocs.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 06. 03. 15:40
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 3:30
Ok, elemi matematika óra következik.
Ha egy Windows XP Home licensze két processzort engedélyez és a DC processzorok egynek számítanak, továbbá a 4x4-ben 2 DC processzor lesz, akkor vajon használhatjuk-e a 4x4-es konfigon a Home editiont? A választ a 06-80-333-4444-es telefonszámra kérjük. Nyereményük egy speciálisan SFIJ által dedikált szemüveg, rajta az "én is ezt használom mióta állandóan hülyeségeket beszélek a HWSW fórumán" szlogennel.
Elküldve: 2006. 06. 03. 15:48
amugy nem tok mindegy? mire megjelenik addigra a MS is hozzaigazitja a licenszeleset!
Elküldve: 2006. 06. 03. 16:04
Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 15:40
Ha egy Windows XP Home licensze két processzort engedélyez és a DC processzorok egynek számítanak, továbbá a 4x4-ben 2 DC processzor lesz, akkor vajon használhatjuk-e a 4x4-es konfigon a Home editiont? A választ a 06-80-333-4444-es telefonszámra kérjük. Nyereményük egy speciálisan SFIJ által dedikált szemüveg, rajta az "én is ezt használom mióta állandóan hülyeségeket beszélek a HWSW fórumán" szlogennel.
hvuk azt kell mondanom hogy sajnos arroganciádnál márcsak ostobaságod és tájékozatalnságod az ami nagyobb fokú. de nyugodtan tégy egy próbát 2 dc procc-cal xp esetére. lic violationban fogsz belefutni.
de ez a 4x4 azaz 16 core-os játékgép agyrémed túlvan minden racionális hatáson. És mondok neked valamit hamár játékgép, nézzük version szemüvegén át. a 16 core-od darabonként 6GFlops-ot tud, ezt 16x nézve 96GFlops-ot kasz. a PS3-ban lévő cell 200GFlops-ot tud. egy PS3 kb annyiba kerül mint 1 darab ilyen csoda 4x4 proci.
Elküldve: 2006. 06. 03. 16:40
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:04
Figyu! Én nem azt mondtam, hogy a Windows fut 2 DC procin, hanem a te induló állításod írtam tovább. Te ugyanis arról beszéltél, hogy a Windows Home max. két processzort támogat, viszont az MS policyja az, hogy a fizikailag egy tokban lévő procik egynek számítanak, ergo a Windows Home még kezelni tud 2 SC procit, de akár 2 DC procit is. Az a baj, hogy az induló kijelentés (amiből a gondolatmenetem kiindult) hamis volt. Illetve nem tudom, hogy hamis volt-e vagy sem (nem néztem utána), de bogdan szerint az volt.
Idézet
Eddig nem értettem honnan az istennyilából szeded ezt a 16 procit. Most már értem végre. Figyelj, próbáld már tisztességesen elolvasni a belinkelt cikkeket! Tök nonszensz, hogy 2 napja beszélgetünk kb. 100 hozzászólás óta a 4x4-ről és te még mindig abban a hitben vagy, hogy az 16 magot jelent.
A szemüveget pedig vedd fel. És kávét is igyál!
Szerkesztette: hvuk 2006. 06. 03. 16:41 -kor
Elküldve: 2006. 06. 03. 16:52
Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 16:40
hátpedig de mondtad. ami policyről beszélsz az eseti és a jövő zenéje. fogjál egy 2 socketets tyan lapot és tegyél bele 2 db dc opteront. utána minden világos lesz számodra is xp ügyben. olyan kezdesz lenni mint special: guglizik, olvasgat, ami sok hülyeséget írnak kapásból elhiszi, dehát hogyis lehetne ez másként ZÉRÓ tapasztalat nélkül :Đ
A szemüveget pedig vedd fel. És kávét is igyál!
Tod van egy olyan érzésem, mentálisan kezdesz összeolmlani, mert a kedvenc céged átmenetileg elveszítette a koronát. lázálmaid vannak itten meg félre is beszélsz. szal love. világbéke me ilyenek veled
Elküldve: 2006. 06. 03. 17:00
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:52
grafikus mag az opteronba? híazannya! az nem a gefórszba szok inkább lenni?
Tod van egy olyan érzésem, mentálisan kezdesz összeolmlani, mert a kedvenc céged átmenetileg elveszítette a koronát. lázálmaid vannak itten meg félre is beszélsz. szal love. világbéke me ilyenek veled
Nem lenne egyszerűbb beismerni, hogy ezt benézted?
XP téma: tegyél bele (majd amikor lesz) egy 4 magos procit egy gépbe és próbálj meg rajta XP-t futtatni. Meg fogsz lepődni, hogy menni fog. Ugyanígy fog menni a 4x4-en is az XP home. Bemész, megveszeed a VoodooPC-től és babán menni fog. Ezért volt mesterséges hangulatkeltés a megjegyzésed.
Elküldve: 2006. 06. 03. 17:04
Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:40
Mondjuk bár én tudtam, miről van szó, de hogy honnan jön a név, azt eddig nem értettem (biztos benne volt a cikkben, csak figyelmetlen voltam. Úgyhogy köszi a felhomályosítást!
SFIJ: meg kell védenem hvuk-ot, nem ő omlott össze, hanem az AMD marketingeseinek agya borult el. Mint már írtam, a 4x4 az nem a _processzorról_ szól, hanem a _gépről_ Abban meg lesz 4 darab általános mag + 4 darab grafikus mag, természetesen ez már a VGA kártyán (az nVidia quad-sli szörnyeteg-megoldásával. Ez már egyébként rendszerbe építve kapható.)
Csak azt nem tudom, ha majd bejönnek jövőre a 4 magos processzorok, akkor átnevezik 8x4-re? Bár ha VGA-fronton is így folytatják, akkor abból 8x8 lesz... :Đ
Elküldve: 2006. 06. 03. 17:29
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:52
állítólag szoftverfejlesztési munkával processzortervezővé, félvezetőipari mérnökké, valamint gazdasági és üzleti szakemberré lehet egyszerre válni anélkül, hogy bármit is tanulni, olvasni kellene, pláne nem szakemberekkel beszélgetni róla, de hát nekem nem ez a taóm, mit csináljak.
tudod, én legalább olvasok, tanulok (ahogyan a semicon iparban dolgozók is). te erre a legkisebb hajlandóságot sem mutatod, magas szintű kódbuzerátorként azt hiszed, hitelesebb vagy mérvadóbb nyilatkoznod az itteni témákban, mint bárki másnak, vagy egy bölcsödésnek.
Elküldve: 2006. 06. 03. 17:43
Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 18:29
Elküldve: 2006. 06. 03. 17:45
Idézet: special - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:29
olvasol és tanulsz az IT (bulvár)sajtóból. de mást nem teszel. én meg ezekkel a rendszerekkel napi szinten dolgozom. apró különbség. ebből kifolyólag, ezt tudod szakmai tapasztalatnak hívják, meg bírom ítélni mi az ami marketingrizsa és mi az ami valóság. ti itt 'brand specifikusan' intel/amd püfölitek egymást. de hogy láss valamit is. az utóbbi nakoban én voltam az egyetlen aki hülye spekulációk helyett szakemberhez fordultam, azt kiderírtendő hogy mi a gond az AM2 memória sávszélessége ügyében. ti erre nem vaoltatok képesek. te fújod az ngma über alles dumádat, hvuk most kitalálta ezt a 4x4-et. mindketten körömszakadtáig véditek a hülye rögeszméiteket. prekoncepciósan alkottok véleményt. nézz rám, én veletek szemben szabad szellem vagyok és ki merem mondani azt, hogy a woodcrest és a yonah igen jó processzorok, akkor is, ha többen amd fannak tartottak elrrefelé.
Elküldve: 2006. 06. 03. 18:01
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 17:45
no, azert elotte ketten utottuk a fejedet egy fel napon keresztul, mire megertetted, hogy mirol van szo!
(a 4x4 meg nem hvuk talalmanya, o is csak olvasott rola..)
Elküldve: 2006. 06. 03. 18:33
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 18:45
nézd, nekem sem célom, sem vágyam, hogy egymás hitelességét, szaktudását feszegessem, pláne nem az, hogy ki tud nagyobbra gyúrt galacsint a mási felé hajítani.
azt viszont nem hiszem, hogy bárki is elvárná a másiktól, hogy szó nélkül hagyjon személyes támadásokat. most nem kezdem el kielemezni, hogy ezt miért tetted, és tetted már meg minden látható közvetlen előzmény nélkül, megvannak a magam elképzelései.
azt sem gondolom, hogy te onnan a székről meg tudod állapítani, hogy én mit olvasok, kivel beszélek.
a többire nem reagálok, mert feleslegesnek érzem kicsinyes részletekbe belemenni, hogy ki mikor és mit mondott vagy nem mondott, mert minek, visszaolvasható. ugyanezért már feleslegesnek tartom visszautasítani a fanboykodást, csak mert inkorrektnek érzem.
számodra itt intel vs. amd fanküzdelem folyik, nyilván. ha a fórum egy város (pest), akkor te vagy itt a bmw-s csávó, aki napszemüvegben kiszól nekük, biciklis hülyegyerekeknek, ugye, meg néha benéz egy-két gyalogos tahó is, aztán egyszer talán lesz biciklije is.
csókok.
Elküldve: 2006. 06. 03. 19:06
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 16:04
de ez a 4x4 azaz 16 core-os játékgép agyrémed túlvan minden racionális hatáson. És mondok neked valamit hamár játékgép, nézzük version szemüvegén át. a 16 core-od darabonként 6GFlops-ot tud, ezt 16x nézve 96GFlops-ot kasz. a PS3-ban lévő cell 200GFlops-ot tud. egy PS3 kb annyiba kerül mint 1 darab ilyen csoda 4x4 proci.
Arról a cellről beszélünk ami még meg sem jelent és ha igy folytatják talán 2 év múlva lesz belőle demo példány a CEBIT-re
Amúgy meg a cell 200GFLOPS-a eléggé elméleti szám ,arról nem is beszélve ,hogy a cellnél ott a bibi ,hogy a bika proci mellé nincs olyan grafikus alrendszer ami ki fogja ezt rendesen hajtani....

Súgó
A téma zárva.