HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 02. 12:41

Gondolom feltette, hogy mindenki követi az eseményeket az Inquirer-en. :D

Amúgy én régebben azt az infót hallottam, hogy +20% IPC kb. dupla akkora tranzisztorszámot igényel (most a logikát számítom csak). Ha ezt a +20% teljesítmény egy részét feláldozzák, akkor azzal nyilván nagy mértékben csökkenthető mind a TDP, mind a fogyasztás. Emiatt én azt várom, hogy a Bulldozer IPC-je kisebb lesz mint a Barcalona-é, és valószínűleg órajelben sem fog olyan jól skálázódni. Viszont lényegesen javuló fogyasztást várok azonos órajelen a mobil K10-hez képest.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2342 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 13:47

"Bulldozer"a mobil proci? LOL. Ezt a nevet inkább egy ütős asztali/ws Fusion chipnek tudnám elképzelni...

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 11:21

És gyakorlatilag biztosra vehető, hogy lesz olyan verziója, amibe integrált grafikus kártya is lesz (elvileg lehet, hogy mindbe lesz, azaz anélküli verzió nem lesz). Valamikor 2008 végén, 2009 elején várható.

Fúzió szagot érzek. :D Korábban volt róla hír, hogy a Fusionnak lesz mobil(/low-end asztali?), és egy komolyabb változata is... Még csak nem is egy gyárban készülnének. Utóbbiban a GPU-s részt általános jellegű számítások gyorsítására foghatják be.

ps. megpróbálhatnánk nem átvenni a full laikusoktól ezt az "integrált grafikus kártya"-t? :p

#2343 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 13:56

Na, >itt< azt írják, a Bulldozer bár új fejlesztés, jópár dolgot átvesz a K8L-ből, és még idén jön. (Die shot is van.)

>Itt< viszont azt írják, 45nm-re készül, ami ugye jövőre várható AMD-nél. De engem ez fogott meg leginkább:

Idézet

Also, don't be surprised if Bulldozer incorporates certain technologies that were developed for AMD's K10 processor, which was canceled after roughly 2 years in development.

Van egy kis kavarodás K8L/K10 ügyben... :Đ

#2344 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 14:29

A korábbi osztott/nem osztott L2/L3 témához: ha nem tévedek, a L2 többszörös asszociativitású + több biten v. egyéb okból gyorsabban kommunikáló a mag felé, tehát jobban "bedrótozott", mint a L3 - ez gondolom több tranyót is jelent /line... (Azt nem tudom, hogy az osztottság mennyi tranyót igényel /line.) Ahol kevésbé számít a tranyószám, ill. adott csíkszélességen a méret (pl. Rock), ott kicsit mások lesznek a prioritások, mint egy asztali procinál. Asztalon egy korlátozott méretű dedikált L2, plusz egy nagyobb osztott L3 tűnik ésszerűnek.

#2345 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 00:38

Az indiszkriminált :) tábla részletezve, "rajzfilm" formájában: http://multicore.amd...us-en/quadcore/

#2346 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 07. 10:35

ezeket szándékos sértegetésnek szánod?

#2347 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 13:18

visszavonva - inkább peace :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 04. 07. 13:25 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2348 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 16:57

Idézet: special - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 10:35

ezeket szándékos sértegetésnek szánod?

Miket? Nem értelek.

#2349 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 07. 20:43

Idézet: dezz - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 17:57

Miket? Nem értelek.

például az előző linket a "kvadkór propaganda gyógyosoknak" videókkal. vagy korábban a hasonló színvonalon írodott edukatív szándékú postjaiadat.

#2350 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 20:53

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 17:06

Szerintem meg nem ezért :)
Ugyanis már a Yonah is shared L2-vel jött, és mobilprociként nyilván nem ezen okok miatt.

Mondjuk én egyébként is azt gondoltam, hogy elfogadott, hogy 2 mag esetében a shared L2 szuperior megoldás (mind energiahatékonyság, mind teljesítmény), ezek szerint mégsem elfogadott, viszont az Intel esetében van egy plusz ok: míg az AMDnél megoldott volt a két mag közötti kommunikáció, az Intelnél (rohamtempóban "összedobott" DC P4) nem, és a shared L2 erre is megoldás.

tényleg erre nemis gondoltam - kiválthat egy csomó memehozzáférést. másrészt lehet hatékonyabb a core-hoz a közösített memória arbiter. de azis érdekes hogy a QC modellekben meg nem tercezik a full shared L2-t. mobil platformon asszem az ULW modellek proftálnak ebből a dologból médialejátszáskor.
amúgymeg van két banda MPU fronton. az egyik az IO csatolt MP banda, a másik a memóriacsatolt MP banada - és mindkettő megvan győződve arról, hogy az övé a magsabbrendű.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 04. 07. 20:57 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2351 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 21:51

Idézet: special - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 20:43

például az előző linket a "kvadkór propaganda gyógyosoknak" videókkal. vagy korábban a hasonló színvonalon írodott edukatív szándékú postjaiadat.

Szerintem totálisan félreértesz. A flash animot 3 okból likeltem be, de ezek közül egy sem az, amire utalsz. 1. Mert még nem linkelte senki. 2. Szerintem jópofa, és talán azért akad pár ember, akit érdekelhet. 3. Hogy megmutassam, nem csak - önmagában nevetségesnek bélyegezhető (nem általam) - táblákkal kampányol az AMD, hanem részletesebben (de közérthető formában) is bemutatja az egyes dolgokat, minek mi (lenne) az előnye.
A korábbi postjaim nem edukatív szándékúak, kioktatás jelleggel főleg nem, hanem egyszerűen a véleményem. Ha úgy gondolod, gyogyós színvonalú (az egész, poénokat leszámítva is)... Hát istenem. (Itt bizonyára mindenki 5x intelligensebb nálam...) Amúgy kösz!

Szerkesztette: dezz 2007. 04. 07. 21:54 -kor

#2352 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 13:43

Az AMD meg folytatja a pénzügyi mélyrepülését

Drasztikus árcsökkentést hajtott végre az AMD -- Athlonok fillérekért

Idézet

Az AMD az árcsökkentéssel egyidőben jelentette be, hogy első negyedéves forgalma várhatóan 1,23 milliárd dollárt körül alakul, ami 25 százalékkal alacsonyabb az eredetileg várt 1,6-1,7 milliárdos sáv középértékénél.

#2353 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 15:15

megint csak az egyik cikket sikerult elolvasnod? :(

ime a masik, egy ellenkijelolessel:
https://www.hwsw.hu/hirek/33222/amd_elso_ne...tszervezes.html

Idézet

A vállalat befektetői pozitívan reagáltak a hírre, a részvényárfolyam 3,8 százalékkal erősödött a New York-i tőzsdén.

es itt meg lehet nezni az aktualis reszvenymozgast:
http://stocks.us.reu...sp?symbol=AMD.N
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2354 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 15:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 15:15

megint csak az egyik cikket sikerult elolvasnod? :(

ime a masik, egy ellenkijelolessel:
https://www.hwsw.hu/hirek/33222/amd_elso_ne...tszervezes.html

es itt meg lehet nezni az aktualis reszvenymozgast:
http://stocks.us.reu...sp?symbol=AMD.N

Ugye azt is elolvastad, MIRE reagáltak pozitívan?

Idézet

Az AMD tegnap azt is bejelentette, hogy a költségek csökkentése érdekében 500 millió dollárral megvágja az új gyártási kapacitások kiépítésére szánt büdzséjét, emellett átszervezi működését és a legszükségesebb pozíciókra korlátozza a munkaerő-felvételt. A vállalat befektetői pozitívan reagáltak a hírre, a részvényárfolyam 3,8 százalékkal erősödött a New York-i tőzsdén. Az AMD papírjai az elmúlt 12 hónap során mintegy 60 százalékot vesztettek az értékükből.

* * * *
Egyébként Te ebből most komolyan egy örömhírt szerettél volna kihozni?

#2355 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 16:15

a) azt tudjuk, hogy hogyan reagaltak. azt, hogy MIRE csak tippelni tudjuk. a helyes valasz egyebkent gyanithatoan: az osszesre egyuttesen.
b) hogy a busba sikerult kiolvasni azt, hogy en oromhirt akarok barmibol is kihozni?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2356 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 19:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. Apr. 10., Tuesday - 16:15

b) hogy a busba sikerult kiolvasni azt, hogy en oromhirt akarok barmibol is kihozni?

szvsz úgy hogy dn.r nek intelhez húz a szíve  ;)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2357 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 08:27

Idézet: Asker - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 19:59

szvsz úgy hogy dn.r nek intelhez húz a szíve  ;)

Bogdan kifejezésével élve: ezt hogy a búsba sikerült leszűrnöd? Segítek: semmilyen ipari termékekhez (sem pedig azok gyártójához) nem szokott "húzni a szivem", és ezt így is tartom egészségesnek.

Annyi történt, hogy belinkeltem egy hír a főoldalról, és Bogdán számomra kissé érthetetlenül reagált.

Szerkesztette: d n . r 2007. 04. 11. 08:37 -kor

#2358 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 15:41

Idézet

The soon to be released next CPU architecture named K10 was x-rayed a while ago. We know that the K10 won't hit the 3GHz mark, it will come in all flavors from 2.1GHz all the way up to 2.9GHz. But what we missed there and what AMD didn't let out of their labs yet was a corresponding heat dissipation figure. Now as Fudzilla.com acts like their silent megaphone they tell the public that 95W will be the maximum TDP for Barcelona and Agena FX. That is quite low for a real quad-core CPU and sounds very promising in terms of overclocking achievements.

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2359 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:56

Szerintem a 2,1Ghz teljesen rendben van mi a francnak adnának ki kisebbet... Főleg az ,hogy ez Quad core így is egy presztizs termék még jó darabig, nomeg a 2,66-os  Kentsfielddel lesz kb. partyban teljesítményre minimum... Szóval kezdetben jó sok pénzt elkérhet érte az AMD...

amiről itt kevés szó esik az az ,hogy senki nem feszegeti azt a témát ,hogy a valódi Quad core mennyi előnnyel fog járni az AMD-nek... Mindeki csak a hátulütőket nézi... Szerintem egy valódi Quad core felépítés tekintetében az AMD-nek itt felépítést tekintve jelentős előnye van az Intellel szemben,gondolom nem kevés tapasztalat kellett az integrált mem vezérlő és a  4 mag összehozásához... Az ok ,hogy most ez jó mert könnyebb leválogatni Inteléknél így 2 jó magot és azt összehozni ,de kiváncsi leszek az Intelnek a real quad core mennyire fog összejönni (főleg IMC-vel együtt) ,mert az AMD feszegeti a témát már egy ideje és lehet ,hogy jövő évben amint a gyártás felfut át tudják lépni a 3Ghz-et is a process finomításával... A 95 wattos TDP ha igaz kezdetnek, szerintem több mint lemossa a színről a Kentsfieldeket TDP/performance tekintetében,főleg ,hogy ez AMD féle TDP ami Intelnél kb. 85 watt lenne,ez performance/watt tekintetében akár 70%-os előny is lehet (FP teljesítményt nézve) a Kentsfieldel szemben... Mielőtt bárki beszólna ,annak mondanám el ,hogy az Intel ezzel a köcsög százalékolással vergődött a Core 2 megjelenése előtt ,gondoltam most is bevethetné ,hogy mennyivel gyengébb lesz e tekintetben :D Feltéve ha igaz a hír...

Bár hozzáteszem dobbantania is kéne valamit az AMD-nek mert bűn szarul áll a szénája...

Mellesleg most volna érdemes 2 hónap múlva 4*4-et venni :D Kb. ingyen fogják adni a procit a deszkához :D belegondoltatok milyen aranyos lenne most megvenni egy ilyen procit fogadó lapot és bele majd két Barcelonát?:D Szerintem az AIDS research projektben hamar az élre lehetne kerülni a magyar mezőnyben ha egy ilyen proci duót 1 hétre ráállítanánk számolgatni :D

Tényleg ezek a Seti és Cancer/AIDS Research progik mennyit ugranának a Barcelona megnövekedett FP-je miatt? Ezek mit használnak? Gondolom itt aligha az integer teljesítmény számít...

Egyébként ,amit én nagyon várok már az a Z-RAM mint cache mikor lesz már bevethető... Szerintem vétek ,hogy az AMD liszencelt egy ilyen technológiát és még semmiben sem láttuk kihasználni... Sokkal nagyobb és kisebb fogysztású cache-t tudni így tervezni és még olcsóbb is lenne... Néha úgy érzem az AMD keze igenycsak meg van kötve anyagilag és nincs elég ember az ilyen projektekre...

Én személy szerint örülnék ha az IBM megvenné az AMD-t úgy ahogy van, belenyomna egy 1-2 milliárd dollárt , összeűlne az AMD-s prcotervező team és a Cell-t tervező gárda és végre alkotnának valami nagyot :) Na jó nem nyitok meseestet :D

Szerkesztette: Zollka 2007. 04. 12. 19:57 -kor

#2360 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 22:03

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 20:56

mert az AMD feszegeti a témát már egy ideje és lehet ,hogy jövő évben amint a gyártás felfut át tudják lépni a 3Ghz-et is a process finomításával...

A többire nem is írok semmit, de mosolyra ingerlő, hogy már megint ezzel a jövőbe vetített dologgal jössz. :) Erre emlékszel még? Amikor azon ment az álmodozás, hogy a 65 nanós A64 majd 3,4 ghz-en fog futni, miközben az NGMA meg csak 3,0 ghz-nél tart.

https://forum.hwsw.h...c=102905&st=450

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 15:18

Mért beszélünk egyből visszaesésről? HA levonod azt a 10%-ot kb amit a crossfire rendszer miatt veszít az AMD akkor átlagban 18-20%-os hátránya van egy mostani A64-nek a Conroe-val szemben...Egy AM2-es 65 nanos 3,4Ghz-es DC A64 a 3Ghz-es Conroe teljesítményt simán hozhatja,főleg ha azt veszed ,hogy clock-to-clock is javulni fognak az AM2-es A64-ek a mostaniakhoz képest(AMD 10%-ot mondott de 5-öt nyugodtan elhihetünk :D)...És mért ne lehetne ilyen proci 7-8 hónap múlva? HA 2,8Ghz meg szériába 90 nanon akkor én látok annyi rezervet a SOI-s 65 nanons processben ,hogy a 3,4Ghz-et kipréseljék egy FX széria erejéig a K8 magból...Utána meg jöhet egy 4-5 hónap múlva a K8L meg a quad core...

Most megint megy részedről a jósolgatás nulla hozzáférhető információra alapozva...

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.