HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#2601 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:39

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:32

Amúgy érdekes, hogy az Itanium egyáltalán nem a superioritásával maradt eddig talpon, sőt ért el piaci sikereket. Mert ugye a konkurenciához képest gyakorlatilag soha semmilyen téren nem volt sem teljesítmény, sem más területen előnyben. Viszont mivel a HP kőkeményen nyomatta a PA-RISC leváltására, ezért erős expanzióba kezdett. Jól látszik is, hogy ezen növekedés mögött döntően a HP eladásai állnak.

Lassan kiderül az Itanium akkor terjed el csak ha mindenki nyomja és akkor is 50 év kell neki:D
Egy jó CPU nem az lenne amit maguktól vesznek meg a vásárlók ,nem mindenkinek ajándékozgatnak, meg kedvezményekkel eladnak és rájuktukmálják gyakorlatilag és csak pár cég veszi meg magától... Számomra ez nagyon nem szimpatikus...

#2602 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:39

Lassan kiderül az Itanium akkor terjed el csak ha mindenki nyomja és akkor is 50 év kell neki:D
Egy jó CPU nem az lenne amit maguktól vesznek meg a vásárlók ,nem mindenkinek ajándékozgatnak, meg kedvezményekkel eladnak és rájuktukmálják gyakorlatilag és csak pár cég veszi meg magától... Számomra ez nagyon nem szimpatikus...

Azt azért látni kell, hogy ez sincs így. Legalább némileg őrizzük meg a tárgyilagosságunkat és a színvonalat.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2603 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:47

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:32

Amúgy érdekes, hogy az Itanium egyáltalán nem a superioritásával maradt eddig talpon, sőt ért el piaci sikereket. Mert ugye a konkurenciához képest gyakorlatilag soha semmilyen téren nem volt sem teljesítmény, sem más területen előnyben. Viszont mivel a HP kőkeményen nyomatta a PA-RISC leváltására, ezért erős expanzióba kezdett. Jól látszik is, hogy ezen növekedés mögött döntően a HP eladásai állnak.

és a hülyeség ragadós... az AMD is bepróbálkozott ezzel az agyalágyult erchitektúrával az R600-ban. A Catalyst az SM3 programokat fordítja át röptiben VLIW utasításokra. Az eredmény jól ismert - zabál vagy 200W-ot, aztán kraft meg nincs  :down:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2604 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:47

és a hülyeség ragadós... az AMD is bepróbálkozott ezzel az agyalágyult erchitektúrával az R600-ban. A Catalyst az SM3 programokat fordítja át röptiben VLIW utasításokra. Az eredmény jól ismert - zabál vagy 200W-ot, aztán kraft meg nincs  :down:

Azért az R600 némiképp más...Jövőbeli kódokra sokkal erősebb lehet mint az NV 8x architektje...Elég megnézni néhány DX10-es shadermarkot...Van ahol 10-szeres előnyben van az R600... Az R600 szerintem nem rossz hanem a jelenlegi programokhoz nem való , optimalizálatlan a driver és nincs hozzá normális fordító program, ráadásul a 80 nano miatt nem is sikerült belerakni mindent a chipbe úgy ahogy akartak és olyan órajelen mint akarták....

#2605 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 23:28

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 22:58

Az R600 szerintem nem rossz hanem a jelenlegi programokhoz nem való , optimalizálatlan a driver és nincs hozzá normális fordító program,

mintha csak az itanium gondjait hallottam volna 2000-2004 relációban :Đ

#2606 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 02:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 23:28

mintha csak az itanium gondjait hallottam volna 2000-2004 relációban :Đ

Akkor mivel magyarázod ,hogy több Dx10-es kódban agyonveri többszörösen az NV-t?
Azért az Itanium terén sosem volt olyan ahol a konkurenciát el tudta volna verni bármiben is többszörösen...

Szerkesztette: Zollka 2007. 05. 31. 02:02 -kor

#2607 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 13:35

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 2:02

Akkor mivel magyarázod ,hogy több Dx10-es kódban agyonveri többszörösen az NV-t?
Azért az Itanium terén sosem volt olyan ahol a konkurenciát el tudta volna verni bármiben is többszörösen...

az itaniumra uez allt - nehany tuningolt tapos kodban remekelt, de aztan a spec teszteken meg a valosagban nemannyira :D

#2608 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 03:37

Kanter: AMD will wipe the floor with Intel for HPC

Volt már?

#2609 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 04:39

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 3:37

amúgy nemtom mért hívják ezt
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Barcelona-nak amikor manhattan-re jobban hasonlít :Đ

#2610 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 18:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 4:39

amúgy nemtom mért hívják ezt
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Barcelona-nak amikor manhattan-re jobban hasonlít :Đ

És még engem és a vád ,hogy nem vagyok tárgyilagos és kellően komoly néha :D  :reklamacio:  :omg: :D

Szerkesztette: Zollka 2007. 06. 02. 18:14 -kor

#2611 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:46

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 4:37

Kanter: Barcelona won't be a real home run

hmm...hmm...:)

egyébként  jó kis összefoglaló.

#2612 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:55

Idézet: special - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 19:46

Hát a Barcelona persze ,hogy nem majd az Agena :D
Szerintem kiderül...A HPC-ről nyilatkozott dologban is szerintem azért túlzás amit ír...Szóval pozitív és negatív irányban is van túlzás a dologban...

#2613 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 19:58

Idézet: special - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 19:46

Jah és ez:

Kanter closes, "Given the evidence I saw at ISSCC 2007, I'm pretty confident the chip can make it to 2.8 GHz."

#2614 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 20:20

Idézet: Zollka - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 19:55

Hát a Barcelona persze ,hogy nem majd az Agena :D
Szerintem kiderül...A HPC-ről nyilatkozott dologban is szerintem azért túlzás amit ír...Szóval pozitív és negatív irányban is van túlzás a dologban...

Szerintem mindkettőben igaza van. A HPC szegmensben nagyot fog ütni, amúgy meg nem fogja vérbe alázni az Intelt vele, de versenyképes lesz, különösen a szerver piacon.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2615 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 12:03

Én az AMD problémáját pont ott látom, hogy még ha feltesszük is, hogy _most_ minden úgy alakul, ahogy a cikkben írják, akkor mondjuk nagyjából helyreáll a status quo (persze ez nagyon széles merítés, hpc, szerver, desktop, mobility, ezeken belül is sokféle célcsoport, felhasználás, program, most nem akarom elaprózni, mert amit mondani szeretnék, abból a szempontból nincs jelentősége), azaz megáll az AMD zuhanása, sőt legyünk az AMD számára optimisták, és mondjuk szép lassan elkezd visszanyerni legalább valamit az elmúlt kb. 1 évben elveszített piacaiból.

Most nagylelkű vagyok, és egy pillanatra még azt is tegyük fel, hogy a következő 1 évben nagyjából egyforma tempóban lehet emelni a barcelona és az NGMA (amit az év végétől már a Penryn személyesít meg) teljesítményét.
(Én mondjuk ráadásul még ebben sem hiszek, de erről többször vitatkoztunk már, kár ezt elővenni, azóta újabb információink amikből extrapolálni lehetne, nincsenek, sőt úgy egyáltalán is borzasztó keveset lehet még tudni. Tavaly ilyenkor pl. az NGMAról lényegében már mindent tudni lehetett - persze voltak, akik nem hittek az akkori teszteknek, de később kiderült, hogy teljesen rendben voltak.
Most vannak estimated spec eredményein és ennyi...)

Mindenesetre az már azért látszik, hogy a általában a K10 "nem fogja a vérbe alázni" (hvuk szavaival) a Core vonalat. Viszont mi lesz nagyjából 1 év múlva, mikor jön a Nehalem? (elég most csak az integrált memórivezérlőt és a CSI-t mondani, mint két nagyon fontos fejlesztést. Vagy a HT (mármint a hyperthreading), amit meg lehet nagyon ütősen is csinálni) Erre mit tud majd lépni az AMD?

Az Intel már tavaly világossá tette a jövőképét: 2 évente komolyabb architekturális fejlesztések, a közbenső 1 évben meg "ráncfelvarrás". Az AMD-nél meg üres a kincstár, ehhez képest már nyilván dolgozni kell a K10 utódján, ott a bulldozer (vagymi :) ) - projekt a mobility-szegmensbe... Na itt fog nagyon visszaütni az ATI felvásárlásával járó anyagi terhelés.
(az már csak hab a tortán, hogy az utóbbi évek alapján* a vga-részleg jó ha egyáltalán a saját fejlesztéseit finanszírozni tudja... Tényleg nem fogok meglepődni, ha az lesz az első lépés, hogy ugrik a felsőkategóriás GPU-fejlesztés)

- - - -

szerk: tehát amikor még az ATI külön cég volt. Mondjuk az R600 esete nem épp azt mutatja, hogy az összes gondjukat-bajukat megoldották és most jön a szüret meg a sika-kasza-lé...

Szerkesztette: d n . r 2007. 06. 03. 12:17 -kor

#2616 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 12:41

A Nehalem érkezésének ideje baromi bizonytalan szerintem. Ha minden igaza, akkor szerver verziója előtt még piacra dobja az Intel a Tukwillát. E szerint a szerver Nehalem (franc se tudja hogy hívják) csak 2009-ben érkezik. A desktopon meg akkora sebességtöbletet nem hiszem, hogy jelentene a Nehalem, bár tény, hogy az a plusz pont elég lehet ahhoz, hogy a teljesítményben a vezetést kényelmesen visszavegye. Viszont elvileg az AMD 8-magos procija már nem monolitikus lesz, így az elvileg 2008 végén (de inkább 2009 első felében) már piacon lehet. Persze ugyanezt az Intel is meglépheti, sőt biztos meg is lépi.

Abból, hogy nincsennek teszteredmények nem szabad következtetést levonni. Az AMD nem volt soha híve az előzetes teszteknek, elég csak az Opteron debütálására gondolni: nagyon ütős volt (finoman szólva), viszont közel nulla teszt volt róla előzetesen. Persze ennek a fél évvel korábbi tesztelésnek az Intel sem volt híve régebben, de a P4 miatt úgy döntöttek, hogy itt az ideje elkezdeni.

#2617 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 12:56

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 13:41

Abból, hogy nincsennek teszteredmények nem szabad következtetést levonni.

Ebből nem is vontam le semmiféle következtetést. :) Ezt csak megjegyeztem.

A lényeg az volt, hogy az Intel helyzete stabil, stratégiája világos, anyagi ereje természetesen rendben.

Az AMD közeljövőbeni kilátásai bíztatónak tűnnek, viszont a következő ugrásnak sem a mérete, sem az időpontja nem ismert, elvileg két vonallá ágazik, egy a desktop/szervernek (erről még semmit nem olvastam), a másik meg a bulldozer és/vagy fusion a mobility szegmensben valamikor 2009 táján. És hogy hogyan bírja ezt anyagilag...

És ugye nem várhat megint 5 évet!

- - - -

A Nehalemből meg persze, hogy lesz 8 mag (mármint 4+4), sőt hogy külön Neked örömet szerezzenek :), ebbe már lehet, hogy GPU- is lesz, legalábbis tavasszal ilyesmiket lehetett olvasni.

#2618 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 14:35

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 12:56

A Nehalemből meg persze, hogy lesz 8 mag (mármint 4+4), sőt hogy külön Neked örömet szerezzenek :), ebbe már lehet, hogy GPU- is lesz, legalábbis tavasszal ilyesmiket lehetett olvasni.

Nekem nem ilyenekkel tudsz örömet szerezni... :D

#2619 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 03. 15:05

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 15:35

Nekem nem ilyenekkel tudsz örömet szerezni... :D

Inkább meg sem kérdezem, mivel lehet Neked igazán örömet szerezni...  mindkettőnk óriási szerencséjére az nem az én feladatom...  :Đ

#2620 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 19:35

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 12:56

Ebből nem is vontam le semmiféle következtetést. :) Ezt csak megjegyeztem.

A lényeg az volt, hogy az Intel helyzete stabil, stratégiája világos, anyagi ereje természetesen rendben.

Az AMD közeljövőbeni kilátásai bíztatónak tűnnek, viszont a következő ugrásnak sem a mérete, sem az időpontja nem ismert, elvileg két vonallá ágazik, egy a desktop/szervernek (erről még semmit nem olvastam), a másik meg a bulldozer és/vagy fusion a mobility szegmensben valamikor 2009 táján. És hogy hogyan bírja ezt anyagilag...

És ugye nem várhat megint 5 évet!

- - - -

Nyugi , én tudom ,hogy az IBM majd megveszi az AMD-t ha nagyon szarul menne a doguk :D

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.