HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#2741 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 02. 22:35

Amúgy ha már a hwsw-cikk szóba került, szerintem a grafikonokon a két utolsó felirat felcserélődött, merthogy a 4 magos processzorok voltak direkt hatással a forgalomra, az ATI-felvásárlás meg a cash-flowra (persze nyilván összefügg, csak szerintem a többi felirat logikájába ez illeszkedne jobban)

Szerkesztette: d n . r 2007. 07. 02. 22:43 -kor

#2742 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 07:37

Idézet: d n . r - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 23:23

Tudnám miért fáj neked leírva látni, hogy a Barcelona késik.... 

miert, a "mid 2007"-hez kepest az augusztus (hogy kerult be a szeptember?) az szerinted keses?

es hogy jottek ide az orajelek? ugy tunik hiaba probalom leirni 5x, csak nem vagy kepes megerteni (pedig tobbet varok el toled!), hogy en csak es kizarolag a kesesrol beszeltem.

"A következő generációs chip néhány hónappal később érkezik tehát, és kezdetben lassabb is lesz"
mondja a cikk. tehat nem CSAK lassabb, de kesik IS. szerintem meg "csak" lassabb. kesni nem kesik, csak az ujsagiroi/vasarloi elvarasokhoz kepest. no de ahhoz kepest a Core is kesett tobb evet! ;)

Szerkesztette: bogdan 2007. 07. 03. 07:38 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2743 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 03. 08:47

Off: namost azt nem értem, bogdan, hogyha nem tudod, hanem kérdezed, akkor miért kell mindenáron közelharcba menni a témában.

On: az AMD korábban Q2-re várta a Barcelonát, nyilván kifelé kockázati okokból ezt annyira nem erőltették, inkább 2007 közepét ígértek, és megpróbálták túlteljesíteni -- ebből lett alulteljesítés.

Az augusztus ugye lehet augusztus 1-től augusztus 31-ig, utóbbi azért már 2 hónap év közepétől, a szeptember végi leszállítások meg már lehet 3 is akár, nézőpont kérdése.

Bizonyára a sors ironikus volta, hogy éppen az RWT- n keresztül egy februári ruszki prezentációt olvasgattam, mikor láttam a kérdést, és éppen van benne egy roadmap, ahol még láthatóan H1-be várják a Barcelonát. Lejjebb csatolom.

Az egyébként nyilvánvaló, hogy az AMD nem tudta teljesíteni a célkitűzéseket, mert 2,4 gigahertzet akartak valamikor májusra-júniusra. ehhez képest augusztus-szeptember 2 gigahertz az elmaradás. Mint írtam, mérnökileg ez még teljesen

#2744 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 08:59

http://vd.verysell.ru/files/ie/252_10_DOCU...tion_PUBLIC.ppt

Csatolt fájl:

#2745 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 09:55

"kozelharc": igazad van. tulajdonkeppen az zavart, hogy d n.r egyszeruen keptelen megerteni, hogy mit kerdezek. no meg a szemelyes ismerettseg.. (egyebkent a kerdesem azert nem 0 ismeretrol indult, hatarozottan ugy veltem/velem, hogy sehol nem jelent meg H1 hivatalos/felhivatalos forrasban, igy nem a "nem tudom", hanem a "bizonytalan vagyok" a helyes kitetel.)

az NDA infokat koszonjuk! (persze ez plane nem hivatalos bejelentes! :p)

szoval ez a teglalap, amirol beszelunk, a gyartas kezdetet jelenti, tehat azt mondja, ha jol olvasom, hogy junius-szeptemberben kezdi meg a Barcelona gyartasat az AMD. ezt, ha jol ertem tartotta, nem? (mellesleg a gyartast gondolom mar el is kezdtek, az AMD-nel az a szokas, hogy elobb gyartanak, utana jelentik be, nemdebar?)

az, hogy a csokkentett MHz (raadasul az osszehasonlito diakon szereplo 2.6MHz-es sebesseghez kepest) "nem tul szerencses", es ez nem felel meg a varakozasokkal, ezt egy percig sem vitattam!!!

sot, azon sem vitatkoznek, hogy meg az AMD is remelte, hogy junius elejen(!) be tudja jelenteni. de csak remelte, nem harangozta be. azaz H2 eleje volt a hivatalos allaspont, ehhez kepest a junius "elobb" lett volna, az augusztus pontosan idoben. nem csuszas, hanem a remelt korabban kihozatal elmaradasa.
a forum ma:

#2746 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:29

ez már egyéni értelmezés kérdése, nem akarok vitázni vele. az én értelmezésemben az AMD megcsúszott kicsit, mégha ez technikai oldalról minimális és elfogadható egy ilyen komplexitású projekt esetében -- a figyelem azért ekkora, mert mindenki tudja, hogy térdig állnak a szarban. egy ibm power6 esetében gyakorlatilag nem érdekelt senkit, hogy késtek vagy fél évet. igaz, konzervatívabb, hosszabb távú orientáltságú piac.

arra is felhívnám a figyelmed, hogy a megjelenés időpontja és az órajel, fogyasztás és kihozatal konvertibilisek egymással, ebből az órajel a látványos, a kihozatalbeli kompromisszumokról nem tudhatunk.

arra akarok rávilágítani, hogy az év közepét a legalább 2,4 gigahertzes (vagyis csúcsteljesítményben már versenyképes) példányok felbukkanásával kellene összevetni. ez ugye jó esetben is október-november.

#2747 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 10:35

ertem, hogy mire akarsz ravilagitani, egyet is ertek vele. sot, reszben(!) a konvertibilitassal is. (nem teljesen persze, mert egy vadiuj platform eseteben ez azert nem teljesen igy van.)

ami engem zavar(t), az a cikkben levo "is". ez pont, hogy ellentmond a kompatibilitasi teoriadnak, miszerint ket kulonallo tenyrol beszelunk.

az egyeni ertelmezest meg nem egeszen ertem. Te hogy ertelmezed azt a teglalapot, ha most mar tudjuk, hogy a dia aljara az van irva, hogy "gyartas kezdete"? lehet ezt mashogy ertelmezni?
a forum ma:

#2748 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 13:07

special nem ertem a szoros szivedet. egy q2-be egy augusztusi megjelenes belefer. miert 2GHz? Biztos hogy vannak 2.4GHz-nek eleget tevo peldanyok, de igy olyan alacsony lenne a yield, hogy aszondjak legyen inkabb 2GHz es akkor 5x akkora yieldjuk van.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2749 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 13:29

nem, a q2-be az augusztus nem fer bele. de ha jol ertem szo sem volt q2-rol! (nem q3-at akartal volna irni?)
a forum ma:

#2750 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 13:39

Könyörgöm, hagyjátok már abba ezt a totál felesleges és értelmetlen vitát! Már nagyon megérett a topic egy moderátorra.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2751 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 13:45

Idézet: hvuk - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 14:39

Könyörgöm, hagyjátok már abba ezt a totál felesleges és értelmetlen vitát! Már nagyon megérett a topic egy moderátorra.

mertnem fer bele a q2-be augusztus? a q2 ha jol tudom masodik negzedevet velent, nem? :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2752 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 13:49

ja. az aprilis 1-tol juni 30-ig tart, ha jol szamolom.
a forum ma:

#2753 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 13:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 13:45

mertnem fer bele a q2-be augusztus? a q2 ha jol tudom masodik negzedevet velent, nem? :think:

Te is jónak válaszolsz! :D

Amúgy a Q2 április 1-től június 30-ig tart.

Szerkesztette: hvuk 2007. 07. 03. 13:58 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2754 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 17:10

Barcelona teljesítmény számok. Több hónapos adatok, ráadásul az Inquirer bányászta őket elő, így némi óvatosság nem árt.

#2755 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 17:58

bakker, ezek pont ugyanazok a szamok, mint a special altal linkelt ppt-ben. a 21 es az 50% mindenkeppen. (ellenorizze le valaki a tobbi szamot is, ha erdekli!) ellenben ott nem 2.3-as, hanem hatarozottan 2.6-os Barcelona van.

szoval nem csak hogy ovatossag nem art, hanem kesz atveres!
a forum ma:

#2756 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 19:04

Vszeg valakinek szóf*sása volt az inqnél és minden áron írni akart, aztán sikerült összekavarni az órajeleket :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2757 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 08:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 11:35

ami engem zavar(t), az a cikkben levo "is". ez pont, hogy ellentmond a kompatibilitasi teoriadnak, miszerint ket kulonallo tenyrol beszelunk.

nézd, logikailag igazad van, de nekem meg minél kevésbé körülményesen kellene megfogalmaznom ezeket a dolgokat. a hwsw olvasóinak többsége nincs elmélyedve a processzorok, chipgyártás világában. a később és lassabb is egy közérthető empirikus megállapítás akart lenni, mivel valamivel később és alacsonyabb órajelen érkezik meg. te most azt kérdezed, mitől később. először is várjuk meg, nem hiszem, hogy augusztus 1-én jelentenék be, inkább a közepe-vége felé tippelem, másrészt láthatóan még a februári prezentációban (mely akár több hónapos infókon is alapulhatott, mert az átlagos prezentálók többsége nem áll napi kapcsolatban drezdával, láttunk már ilyet).

szóval a kereskedelmi gyártásnak ránézésre április-május magasságában kellett volna megindulnia (nem sok értelmét látom a pixelszámolásnak, mert még H1 és H2 sem ugyanolyan hosszú), ebből következően a szállításoknak inkább júliusban. és itt jön be a órajel-idő konverzió, hogy láthatóan augusztusra is azért tudták megmenteni, mert engedtek a nyitó órajelből.

lehet kisebb öngólt rúgtam ezzel a prezivel, és korábbi kellett volna néznem, tavalyit, hogy akkor hova rajzolták, de mondom, a legtöbb helyen csak 2007-ről beszéltek, kockázatkezelés miatt. ha lesz időm, és találok, akkor hozom.

sfij, hogy miért vagyok szőrősszívű? valójában nem én vagyok, hanem a piac. minden egyes nap dollármilliókat veszít az AMD jelenleg. minden egyes nap, amely nyereségesen versenyképes termék nélkül telik el, rontja a cég pénzügyi pozícióit. ha megfigyeled, a penryn-generációs chipek érkezésének időpontja sokkal kevésbé érdekes az intel számára, mert erős termékmixe van most is. 1-2 hónap ide vagy oda rohadtul nem számít nekik piaci oldalról.

#2758 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 09:29

ok, ha azt mondod, hogy csak a kozerthetoseg kedveert irtad igy, akkor elfogadom (bar nem ertek egyet vele.)

a pixelszamolgatassal meg mindig gondban vagy, mert rossz infot nezel! nem a teglalap elso fuggoleges vonalkaja a gyartas kezdete, hanem maga a teglalap!! nincs ezen mit mericskelni, az abra kb 4 honapos bizonytalansaggal adja meg a gyartas kezdetenek az idejet, es ebbe (eppen hogy persze) az augusztus tokeletesen belefer, meg akkor is, ha 31-dike. tehat meg egyszer, a dia aljan a felirat a kovetkezot mondja: "a jelolt teglalapok a gyartas kezdetere utalnak."

es persze, hogy a kockazatkezeles miatt nem mondtak pontosabb idopontot, hiszen akkor lenne mit szamonkerni rajtuk most, hogy az optimalisan remelt idoponthoz kepest 2-3 honapot csusztak. de nem mondtak pontosabbat, igy kulon fajdalmas, hogy az ujsagiroi kar egysegesen kesesnek allitja be, holott a ceg nem igert elobbi idopontot, ugy tunik!
a forum ma:

#2759 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 10:12

bogdan, nem akarok lovagolni ezen. hogy az AMD nyilvánosan mit mondott, és mit roadmapeken, az is két külön dolog. nem azt írtam egyébként, hogy az ÍGÉRethez képest késtek, hanem a VÁRTnál. a vártban benne van az AMD szar verseny- és pénzügyi helyzete is.

végül pedig szerintem nyilvánvaló, hogy a doboznak nem azért van mérete, mert egy időablak, hanem mert szöveg van benne.

részemről nincs semmiféle "újságírói kar", ez az én egyéni benyomásom/ismereteim eredménye.

a lényeg, hogy az AMD elmaradt a célkitűzéstől (versenyképes Barcelona - 2,4-2,6 GHz Q2-ben)  amiért tíz, ha nem százmilliókkal fizet meg, ami jelenlegi helyzetében kurva nagy gond.

#2760 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 19:59

Soitec:

Idézet

New products launched by main customers come on stream in the second half of the year but given the current uncertainty with regard to the timing of the ramp-up in volume of these products, the Group cannot exclude that full year sales may be below the prior year.

http://www.fabtech.o...t/view/3083/73/

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.