Szerkesztette: d n . r 2007. 07. 02. 22:43 -kor
AMD Hammer - negyedik rész
Elküldve: 2007. 07. 02. 22:35
Elküldve: 2007. 07. 03. 07:37
Idézet: d n . r - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 23:23
miert, a "mid 2007"-hez kepest az augusztus (hogy kerult be a szeptember?) az szerinted keses?
es hogy jottek ide az orajelek? ugy tunik hiaba probalom leirni 5x, csak nem vagy kepes megerteni (pedig tobbet varok el toled!), hogy en csak es kizarolag a kesesrol beszeltem.
"A következő generációs chip néhány hónappal később érkezik tehát, és kezdetben lassabb is lesz"
mondja a cikk. tehat nem CSAK lassabb, de kesik IS. szerintem meg "csak" lassabb. kesni nem kesik, csak az ujsagiroi/vasarloi elvarasokhoz kepest. no de ahhoz kepest a Core is kesett tobb evet!
Szerkesztette: bogdan 2007. 07. 03. 07:38 -kor
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2007. 07. 03. 08:47
On: az AMD korábban Q2-re várta a Barcelonát, nyilván kifelé kockázati okokból ezt annyira nem erőltették, inkább 2007 közepét ígértek, és megpróbálták túlteljesíteni -- ebből lett alulteljesítés.
Az augusztus ugye lehet augusztus 1-től augusztus 31-ig, utóbbi azért már 2 hónap év közepétől, a szeptember végi leszállítások meg már lehet 3 is akár, nézőpont kérdése.
Bizonyára a sors ironikus volta, hogy éppen az RWT- n keresztül egy februári ruszki prezentációt olvasgattam, mikor láttam a kérdést, és éppen van benne egy roadmap, ahol még láthatóan H1-be várják a Barcelonát. Lejjebb csatolom.
Az egyébként nyilvánvaló, hogy az AMD nem tudta teljesíteni a célkitűzéseket, mert 2,4 gigahertzet akartak valamikor májusra-júniusra. ehhez képest augusztus-szeptember 2 gigahertz az elmaradás. Mint írtam, mérnökileg ez még teljesen
Elküldve: 2007. 07. 03. 08:59
Csatolt fájl:
-
barcelona_h207.jpg (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2007. 07. 03. 09:55
az NDA infokat koszonjuk! (persze ez plane nem hivatalos bejelentes!
szoval ez a teglalap, amirol beszelunk, a gyartas kezdetet jelenti, tehat azt mondja, ha jol olvasom, hogy junius-szeptemberben kezdi meg a Barcelona gyartasat az AMD. ezt, ha jol ertem tartotta, nem? (mellesleg a gyartast gondolom mar el is kezdtek, az AMD-nel az a szokas, hogy elobb gyartanak, utana jelentik be, nemdebar?)
az, hogy a csokkentett MHz (raadasul az osszehasonlito diakon szereplo 2.6MHz-es sebesseghez kepest) "nem tul szerencses", es ez nem felel meg a varakozasokkal, ezt egy percig sem vitattam!!!
sot, azon sem vitatkoznek, hogy meg az AMD is remelte, hogy junius elejen(!) be tudja jelenteni. de csak remelte, nem harangozta be. azaz H2 eleje volt a hivatalos allaspont, ehhez kepest a junius "elobb" lett volna, az augusztus pontosan idoben. nem csuszas, hanem a remelt korabban kihozatal elmaradasa.
Elküldve: 2007. 07. 03. 10:29
arra is felhívnám a figyelmed, hogy a megjelenés időpontja és az órajel, fogyasztás és kihozatal konvertibilisek egymással, ebből az órajel a látványos, a kihozatalbeli kompromisszumokról nem tudhatunk.
arra akarok rávilágítani, hogy az év közepét a legalább 2,4 gigahertzes (vagyis csúcsteljesítményben már versenyképes) példányok felbukkanásával kellene összevetni. ez ugye jó esetben is október-november.
Elküldve: 2007. 07. 03. 10:35
ami engem zavar(t), az a cikkben levo "is". ez pont, hogy ellentmond a kompatibilitasi teoriadnak, miszerint ket kulonallo tenyrol beszelunk.
az egyeni ertelmezest meg nem egeszen ertem. Te hogy ertelmezed azt a teglalapot, ha most mar tudjuk, hogy a dia aljara az van irva, hogy "gyartas kezdete"? lehet ezt mashogy ertelmezni?
Elküldve: 2007. 07. 03. 13:07
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 07. 03. 13:29
Elküldve: 2007. 07. 03. 13:39
Elküldve: 2007. 07. 03. 13:45
Idézet: hvuk - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 14:39
mertnem fer bele a q2-be augusztus? a q2 ha jol tudom masodik negzedevet velent, nem?
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2007. 07. 03. 13:49
Elküldve: 2007. 07. 03. 13:56
Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 13:45
Te is jónak válaszolsz!
Amúgy a Q2 április 1-től június 30-ig tart.
Szerkesztette: hvuk 2007. 07. 03. 13:58 -kor
Elküldve: 2007. 07. 03. 17:10
Elküldve: 2007. 07. 03. 17:58
szoval nem csak hogy ovatossag nem art, hanem kesz atveres!
Elküldve: 2007. 07. 03. 19:04
We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.
Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!
Elküldve: 2007. 07. 04. 08:56
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. júl. 3., kedd - 11:35
nézd, logikailag igazad van, de nekem meg minél kevésbé körülményesen kellene megfogalmaznom ezeket a dolgokat. a hwsw olvasóinak többsége nincs elmélyedve a processzorok, chipgyártás világában. a később és lassabb is egy közérthető empirikus megállapítás akart lenni, mivel valamivel később és alacsonyabb órajelen érkezik meg. te most azt kérdezed, mitől később. először is várjuk meg, nem hiszem, hogy augusztus 1-én jelentenék be, inkább a közepe-vége felé tippelem, másrészt láthatóan még a februári prezentációban (mely akár több hónapos infókon is alapulhatott, mert az átlagos prezentálók többsége nem áll napi kapcsolatban drezdával, láttunk már ilyet).
szóval a kereskedelmi gyártásnak ránézésre április-május magasságában kellett volna megindulnia (nem sok értelmét látom a pixelszámolásnak, mert még H1 és H2 sem ugyanolyan hosszú), ebből következően a szállításoknak inkább júliusban. és itt jön be a órajel-idő konverzió, hogy láthatóan augusztusra is azért tudták megmenteni, mert engedtek a nyitó órajelből.
lehet kisebb öngólt rúgtam ezzel a prezivel, és korábbi kellett volna néznem, tavalyit, hogy akkor hova rajzolták, de mondom, a legtöbb helyen csak 2007-ről beszéltek, kockázatkezelés miatt. ha lesz időm, és találok, akkor hozom.
sfij, hogy miért vagyok szőrősszívű? valójában nem én vagyok, hanem a piac. minden egyes nap dollármilliókat veszít az AMD jelenleg. minden egyes nap, amely nyereségesen versenyképes termék nélkül telik el, rontja a cég pénzügyi pozícióit. ha megfigyeled, a penryn-generációs chipek érkezésének időpontja sokkal kevésbé érdekes az intel számára, mert erős termékmixe van most is. 1-2 hónap ide vagy oda rohadtul nem számít nekik piaci oldalról.
Elküldve: 2007. 07. 04. 09:29
a pixelszamolgatassal meg mindig gondban vagy, mert rossz infot nezel! nem a teglalap elso fuggoleges vonalkaja a gyartas kezdete, hanem maga a teglalap!! nincs ezen mit mericskelni, az abra kb 4 honapos bizonytalansaggal adja meg a gyartas kezdetenek az idejet, es ebbe (eppen hogy persze) az augusztus tokeletesen belefer, meg akkor is, ha 31-dike. tehat meg egyszer, a dia aljan a felirat a kovetkezot mondja: "a jelolt teglalapok a gyartas kezdetere utalnak."
es persze, hogy a kockazatkezeles miatt nem mondtak pontosabb idopontot, hiszen akkor lenne mit szamonkerni rajtuk most, hogy az optimalisan remelt idoponthoz kepest 2-3 honapot csusztak. de nem mondtak pontosabbat, igy kulon fajdalmas, hogy az ujsagiroi kar egysegesen kesesnek allitja be, holott a ceg nem igert elobbi idopontot, ugy tunik!
Elküldve: 2007. 07. 04. 10:12
végül pedig szerintem nyilvánvaló, hogy a doboznak nem azért van mérete, mert egy időablak, hanem mert szöveg van benne.
részemről nincs semmiféle "újságírói kar", ez az én egyéni benyomásom/ismereteim eredménye.
a lényeg, hogy az AMD elmaradt a célkitűzéstől (versenyképes Barcelona - 2,4-2,6 GHz Q2-ben) amiért tíz, ha nem százmilliókkal fizet meg, ami jelenlegi helyzetében kurva nagy gond.
Elküldve: 2007. 07. 05. 19:59
Idézet
http://www.fabtech.o...t/view/3083/73/

Súgó
A téma zárva.