HWSW Informatikai Kerekasztal: Orkut és iWiW - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Orkut és iWiW Ismerősök hálózata Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:42

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:23

Érdekes, hogy csak azok tartják jónak a rendszer zártságát, akik már bennvannak. :D

Nos, ez részemről nem igaz. Én egy jó ideje ismertem már a rendszert, mire meghívtak egyátalán. Tudtam, miről szól, hogyan működik, és úgy voltam vele, hogy "nem lesz olcsóbb" a kenyér, ha meghívatom magam idegenekkel, tehát semmi értelme. Majd meghív valaki, aki valóban ismer, és így is lett.
Szóval, én már elötte is jó dolognak tartottam a módszert, és ezt továbbra is fenntartom. Számtalan embert meghívtam már, de kivétel nélkül olyanokat, akikkel valamilyen formában kapcsolatban vagyok vagy voltam. És csak ilyeneket jelölök ismerősnek is, vagy igazolok vissza.
Érdekes dolog maga a rendszer, egy kapcsolatrendszerre alapuló játék, mert valahol az. Csak azt nem értem, miért találhatóak meg minden közösségben (nem csak a WiW, és nem csak a világhálón) olyan elemek, akik valamilyen oknál fogva, vagy azért, mert már benne vannak, vagy azért, mert még nem, szét akarják barmolni.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#102 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 19:59

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 18:42

Csak azt nem értem...

Alapvető emberi tulajdonság. Nem a mienk, szarjunk oda.

#103 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 23:42

Na vegre megtalaltak a modjat, hogy ne lehessen idegeneket meghivni :)

Idézet

Az iWiW közösség gyarapodása és az ismerősökre fordított figyelem emelkedése együttesen az oldal forgalmának exponenciális növekedését eredményezte, melyet a 2005 októberében kiépített infrastruktúra átalakítása nélkül a rendszer nem tud kiszolgálni. Az átalakítás ideje alatt az iWiW-ről nem lehet meghívót küldeni és új képek sem tölthetők fel.

#104 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 01. 21. 00:01

észrevehették már volna, hogy a rendszer nagyon nem bírja a terhelést. fejleszteni kellene :)

#105 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 00:08

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. jan. 20., péntek - 18:42

Érdekes dolog maga a rendszer, egy kapcsolatrendszerre alapuló játék, mert valahol az. Csak azt nem értem, miért találhatóak meg minden közösségben (nem csak a WiW, és nem csak a világhálón) olyan elemek, akik valamilyen oknál fogva, vagy azért, mert már benne vannak, vagy azért, mert még nem, szét akarják barmolni.

Örülnék, ha az egyikőtök egyszerű, logikus magyarázatot tudna adni arra, hogy melyik a jobb:
1. A rendszer zárt, meghívót kell kapni valakitől, hogy bejuthasson a user, ezzel azt kockáztatva, hogy hamis csomópontok keletkeznek a hálón.
2. A rendszer nyílt, bárki beregisztrálhat és eszébe sem jut idegent megjelölni ismerősként, hiszen azért megy oda, hogy a sajátjait megtalálja.

Az előbbinek sztem az az előnye, hogy nem mennek oda tömegesen, ezért ritkábban fagy le a szerver :D

#106 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 00:39

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 0:08

1. A rendszer zárt, meghívót kell kapni valakitől, hogy bejuthasson a user, ezzel azt kockáztatva, hogy hamis csomópontok keletkeznek a hálón.

De mekkora hülyeség ez a "hamis csomópontok". Mi ez, Big Brother?  :omg:

Ha két ember bejelöli egymást, akkor legalább az esélye megvan, hogy egyik nap az egyiknek jön az a gondolata, hogy "Itt ez a lúzer, aki(t) múltkor bejelölt(em), kérdezzük már meg tőle, hogy ki fia, borja, mert még az is kiderülhet róla, hogy értelmes lény."

Ellenkező esetben meg pár kattintás kivenni az ismerősök sorából, ahogy ICQ-n, MSN-en, Skype-on vagy akár mobiltelefonon is.

Szerintem az emberi kapcsolatok és mindenféle fórum lényege a kommunikáció. Világosítsatok fel, ha ti másként gondoljátok.
Wherever you go, go with all your heart.

#107 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 10:22

Egy kattintas ;) Raadasul egy kapcsolat ket emberen mulik, ugyhogy ha az egyik nem teszi meg, a masik meg mindig megteheti.

#108 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 15:14

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 0:08

2. A rendszer nyílt, bárki beregisztrálhat és eszébe sem jut idegent megjelölni ismerősként, hiszen azért megy oda, hogy a sajátjait megtalálja.

ez jó is lenne, de nem bírja így sem a rendszer a terhelést. mi lenne, ha nyílt regisztráció lépne életbe?  :confused:

most is jelentkezett olyan ismerősöm, akit nem láttam 5 éve, de most megjelölt.

ezért szeretem az iwiw-t :)

#109 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 16:17

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 1:08

Nem nem keletkeznének hamis élek, ha minden ember betartaná, hogy csak azt hívja meg, akit tényleg ismer. Azért nem müködik, mert mindig lesznek emberek akik szarnak a szabályokra... :(

Idézet: ion @ 2006. jan. 21. - Dátum: szombat - 0:08

Ja, jó lenne, ha mindenki reggelne, 5-ször, és lenne egy halom izolált pont. :confused: Másrészről a rendszer se bírna ki egy, mondjuk 2-szer ekkora userlétszámot.

avalon

#110 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 01. 21. 16:57

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 16:17

Másrészről a rendszer se bírna ki egy, mondjuk 2-szer ekkora userlétszámot.

Ez rossz érv.  Akkor nem kell csinálni. :)  Ugyanis ha "szabályosan", csak ismerősök által meghívottak vannak benn, akkor sem bír el kétszer ekkora létszámot. És ebben a pillanatban saját magát lőtte tökön.
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#111 Felhasználó inaktív   andrew69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 21. 20:41

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 21:07

Megnéztem az Orkut-ot és ha jól értelmeztem, akkor Google Mail account jó hozzá. Tehát ha rendelkezel Gmail postafiókkal, akkor be tudsz jelentkezni. Ha esetleg nem lenne, akkor tudok Neked meghívót küldeni, csak add meg a mail címed.

Szia Zsömbi!

Tudnál küldeni nekem iWiW meghívót?
Köszönöm előre is!

#112 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:44

most nemrég kaptam ezt az üzenetet, mert számomra egy vadidegen megjelölt. írtam neki, hogy honnan ismerjük egymást.

Üzenet küldője: 
Címzett(ek): ;
Téma: Re: -
Feladás dátuma: január 21., 19:08
Üzenet szövege

Szia ! Tudom hogy nem ismerjük egymást csak szimpatikus voltál nekem a képen és így gondoltam megjelöllek!
---------------------------------------------------------
> hello
>
> honnan is ismerjük egymást?

na ennyit arról, hogy küldjünk- e meghívókat vadidegeneknek.
így nem sok értelme van az egésznek

Szerkesztette: markuz 2006. 01. 21. 21:46 -kor

#113 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 21. 21:50

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 16:17

Nem nem keletkeznének hamis élek, ha minden ember betartaná, hogy csak azt hívja meg, akit tényleg ismer. Azért nem müködik, mert mindig lesznek emberek akik szarnak a szabályokra... :(

Szerintem megdöbbentően sokáig működött a dolog. A kísérlet ezzel lassan véget is érhet. :)

#114 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:56

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:50

Szerintem megdöbbentően sokáig működött a dolog. A kísérlet ezzel lassan véget is érhet. :)

Temetni jöttem Cézárt, nem dicsérni!  :think:
A szakemberek jogos keserve, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyniok a haszontalan dolgokat.

#115 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 21. 22:04

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 21:56

Temetni jöttem Cézárt, nem dicsérni!  :think:

:kristálygömbjébe mélyed:

A szolgáltatás természetesen nem fog megszűnni, csak átalakul. Átalakult. Érdekes volt látni, ahogy először szinte mindenki informatikus volt, aztán szinte mindenki egyetemista, és 2005 végére gyakorlatilag megérkezett mindenki™. :)

#116 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:04

Idézet: markuz - Dátum: 2006. Jan. 21., Saturday - 21:44

most nemrég kaptam ezt az üzenetet, mert számomra egy vadidegen megjelölt. írtam neki, hogy honnan ismerjük egymást.

Üzenet küldője: 
Címzett(ek): ;
Téma: Re: -
Feladás dátuma: január 21., 19:08
Üzenet szövege

Szia ! Tudom hogy nem ismerjük egymást csak szimpatikus voltál nekem a képen és így gondoltam megjelöllek!
> hello
>

engem is paran megjeloltek mar, es utana is kerdeztem, de semmi. (pl csak azert mert nevrokonom.  :D ) sztem egyesek osszekeverik ezt az "add as friend" dolgot (marmint okes, de itt az ismerosokrol van inkabb szo mint "baratokrol".) mas oldalak barat listajaval.  :think:  mert mig 1-2 oldalon szinten van ilyen "barat" opcio amit lehet hasznalni kotottseg nelkul, de az picit azert masabb mint ez.. azoknal az oldalakon elfogadott csak netes ismertsegen alapulo baratsagok illetve szimpatizalasok. (?) (deviantart, wincustomize, es hasonlo oldalak friend list-jei..) szal erdekesen szetfog esni ez az egesz lehet.  :think: szal neha enis csak nezek, hogy ez meg ki aki eppen megjelolt?  :o
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#117 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 22:40

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:04

:kristálygömbjébe mélyed:

A szolgáltatás természetesen nem fog megszűnni, csak átalakul. Átalakult. Érdekes volt látni, ahogy először szinte mindenki informatikus volt, aztán szinte mindenki egyetemista, és 2005 végére gyakorlatilag megérkezett mindenki™. :)

Hmm. Nem egészen csak "szolgáltatás", van abban bőven "merítés" is. :)

Az a "szinte mindenki" informatikus volt, csak úgy a látókörödben igaz. Meríts egy kicsit te is, mindjárt látod, volt-van ott más is. Jócskán.

Természetesen az sem véletlen, hogy a korfa az jelentősen el van tolódva.

#118 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:39

Idézet: markuz - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:44

> hello
>

Komolyan mondom, kéne egy opció, h lehetne jelezni a moderátoroknak. Az ilyeneket i kéne tiltani. Bár kikerülhetetlen, hogy ahogy bővül a gráf, egyre több olyan elem kerül bele, akik nem fogják fel a dolog lényegét.

@ Des Nem hiszem egyébként, hogy ők nem látják, hogy ez nem ugyanaz a friends-list. Nekem is van (nem is egy!) olyan ismerősöm, akik azon versenyeznek, hogy kinek van több ismerőse. Engem is van, aki felvett, pedig életemben kb 2szer találkoztam vele. Megnéztem, az ismerőseinek listáját, és hát... Mindenkit felvett az én, és más ismerőseinek listájából, csak, hogy minél elöbb meglegyen neki a 300 ismerős. Sok idóta meg azt hiszi, h ha neki 200-300-400 ismerőse van, akkor milyen faszagyerek, Ő a sztár. Legalábbis sztem sok embernél ez van a háttérben.

avalon

#119 Felhasználó inaktív   kisködmön 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 10:44

Idézet: Avalon - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 10:39

Komolyan mondom, kéne egy opció, h lehetne jelezni a moderátoroknak.

Komolyan mondom, van ilyen opció. :)

#120 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 12:28

Idézet: kisködmön - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 11:44

Komolyan mondom, van ilyen opció. :)

Utána olvastam, mert azt a Jelentem! opciót ismertem már rég, de azt hittem, h csak a Fórum, illetve az adatlapon lévő dolgokat lehet jelenteni. De mindent lehet vele.  :) Azt hiszem ma du nekiesek a gombnak. :]
Más kérdés, h sztem nem nagyon olvassák.

Idézet: iwiw  - FAQ

Mit jelent egy másik felhasználó  jelentése?

Ha azt  tapasztalod, hogy valaki az írott vagy íratlan szabályokat figyelmen kívül  hagyja és ezzel másokat zavar az iWiW-en, akkor az adatlapján tudod jelenteni.  A jelentéseket csak az adminisztrátorok olvassák.

avalon

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.