HWSW Informatikai Kerekasztal: Orkut és iWiW - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Orkut és iWiW Ismerősök hálózata Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:25

bizony - és mennyivel jobb így!
(már csak az index technikai színvonalát tapasztalva mondom)

#922 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:43

Orkut májer... legalábbis gyors  :)
Viszont csak egy képet enged feltölteni...  :(

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#923 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:26

nálatok megy az iwiw? mert nálam szinte egész nap cseszekedik. Alighogy átvette a tisztelt T betűs társaság máris gondok vannak :reklamacio:  :reklamacio:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#924 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:39

Idézet: Degeczi - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:25

(már csak az index technikai színvonalát tapasztalva mondom)

én jobban tartanék a szellemi színvonaluktól. :)

#925 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:31

Idézet: lordrolee - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 16:26

nálatok megy az iwiw? mert nálam szinte egész nap cseszekedik.

Mindenki küldözgeti ezt az idióta lánclevelet :reklamacio: Biztos vagyok benne, hogy valami té-gyűlölő indította, hadd feküdjön megint a rendszer.

#926 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:39

Idézet: debaj - Dátum: 2006. May. 4., Thursday - 17:31

Mindenki küldözgeti ezt az idióta lánclevelet :reklamacio: Biztos vagyok benne, hogy valami té-gyűlölő indította, hadd feküdjön megint a rendszer.

jah. enis erre gondoltam. en pl 2x is megkaptam mar.  :omg: nemtudom miert kell gyulolni valamit amikor sokkal egyszerubb egyaltalan nem foglalkozni vele. (ha egyszer valaki nem szereti pl a brokkolit, akkor miert eszi?  :Đ kb ugyanigy van itt is.. akkor miert foglalkozik vele? de o dolga, o ideje.. stb.) :omg: en pl ami nem erdekel azzal nem idegesitem magam. :smoker:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#927 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:44

Idézet: des - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:39

de o dolga, o ideje..

Onnantól kezdve, hogy elküldte az első embernek, aki elhitte és elkezdte továbbküldözgetni, már nem az ő dolga, meg az ő ideje, hanem a szerverek dolga, meg a szerverek ideje. Minél frankóbban leterheli a rendszert, annál több (anyagi) kárt okoz, de tudom, van, aki ezt élvezi.

#928 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:48

Idézet: lordrolee - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 16:26

nálatok megy az iwiw? mert nálam szinte egész nap cseszekedik. Alighogy átvette a tisztelt T betűs társaság máris gondok vannak :reklamacio:  :reklamacio:

Igen...elotte tokeletesen ment.Szerintem csak azert vehette meg,hogy ezen keresztul is kiszurhasson az emberekkel :omg:  :omg: .

#929 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:56

Idézet: debaj - Dátum: 2006. May. 4., Thursday - 17:44

Onnantól kezdve, hogy elküldte az első embernek, aki elhitte és elkezdte továbbküldözgetni, már nem az ő dolga, meg az ő ideje, hanem a szerverek dolga, meg a szerverek ideje. Minél frankóbban leterheli a rendszert, annál több (anyagi) kárt okoz, de tudom, van, aki ezt élvezi.

igen ezt ertem. de en altalanossagban gondoltam amit irtam. szoval pl x utalja a t-com-ot akkor ne foglalkozzon vel es kesz. de sajna egyesek tenyleg igy elik ki magukat, hogy lanclevelet meg miatokomet kuldozgetnek, hogy ezzel is artsanak a T-nek.  :smoker: lehet erre izgul fel.. :think:  :Đ
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#930 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 20:49

azert neha vannak olyan dolgok, hogy nem lehet szo nelkul elmenni mellette. es nem megoldas, hogy ha utalom, akkor ne foglalkozzak vele. (fasizmus?)

de teny es valo, hogy a hamis lanclevel kuldese nem tartozik az elfogadhato modszerek koze. (egyebkent nem ertem. olyan bena ez a rendszer, hogy a rendszeren belul nem tudja kiszedni ezeket a leveleket?? es nem tudjak maris, hogy ki kuldte eloszor? mert ilyen nincs..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#931 Felhasználó inaktív   Turica 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 05. 03:58

Orkut meghívót tudna küldeni valaki? Nagyon megköszönném.
Erre a címre kérném . turica@citromail.hu
myVIP meghívót tudok cserébe küldeni vagy Gmailt.
"Az Árnyékos Út
végül kiér a Fényre.
Ott várok majd Rád."

#932 Felhasználó inaktív   Turica 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 05. 05. 04:05

Van egy másik hasonló oldal is ahová meghívó kell. Barátikör, és szerintem klassz! ha kell meghívó bárkinek küldök szivesen. Itt is lehet ismerősökre keresni barátokra,stb. Már nagyon sokan vannak regelve. Érdemes megnézni!
"Az Árnyékos Út
végül kiér a Fényre.
Ott várok majd Rád."

#933 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 05:52

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 21:49

olyan bena ez a rendszer, hogy a rendszeren belul nem tudja kiszedni ezeket a leveleket??

Akkor pillanatok alatt tele lenne a web, meg a Fókusz kaliberű tévéműsorok, hogy amióta a Té megvette az iwiwet, azóta cenzúrázzák a privát üzeneteket. Akár igaza van az üzemeltetőnek, akár nem, privát üzenetekhez hozzányúlni elég rizikós, pláne egy ilyen ügy kapcsán. Van egy lánclevél, aminek sokan bedőlnek (hiszen küldözgetik elég rendesen), ezzel szemben van egy gyűlölt cég gyűlölt embere (csókos, pribék, fizetett ügynök, ismerősek a szavak? Régebben elég sűrűn előfordult olyan topicokban, ahol ha divatos akartál lenni, pocskondiáztál össze-vissza, és valaki beírt egy olyat, ami ellentmondott a vélt vagy valós okoknak, ami miatt a köpködés ment. Én is megkaptam párszor, ha beírtam a Chello topicba, hogy nálam nagyon ritkán szarakodik a net, és többek között abban a pillanatban is jó volt :D ), aki mosolyogva belehazudik az arcodba, ha a cégérdek ezt kívánja, legalábbis az elszánt Tégyűlölők szemében. Szóval vagy kockáztatnak egy újabb felhördülést, és akkor elindul a találgatás, hogy "legközelebb majd a mögöttem levő padban ülő jócsajnak küldött levelemet olvassák el" meg effélék, vagy kiadnak pár cáfolatot, a küldözgetők előbb-utóbb rájönnek, hogy már száz ilyen levelet elküldtek, mégse kaptak pluszmeghívót, meg a havi egyszer vagy kevesebbszer wiwezők is be tudnak jelentkezni jól, és szépen, fájdalommentesen lecseng az ügy.

Idézet

(fasizmus?)

Azért elég erős kép a fasisztákat meg egy távközlési céget egy kalap alá hozni. Vannak olyan dolgok, ami mellett nyugodtan tovább lehet lépkedni, ha valami nem tetszik. Meg ha a fasizmus ellen akarsz fellépni, akkor sem elegendő az alaptalan vádaskodás, hiszen azt rövidebben meg lehet cáfolni, mint amennyi idő alatt kieszelted.

Idézet

es nem tudjak maris, hogy ki kuldte eloszor?

Lehet, hogy tudják, lehet, hogy nem. De mit érnek a kapott információval? Ha ezentúl korlátozzák az üzenetküldési jogát, vagy csak csendben eltávolítják a rendszerből, lehet, hogy még nagyobb lesz a szája. A T szerintem akkor oldja meg jól ezt a problémát, ha - mint ahogy ennek a fickónak kellett volna - "oda se szarik", miután lecsengett az ügy. Akkor nincs mibe belekötni, nem kell megkockáztatniuk még egy hecckampányt. Nagyon sokan vannak olyanok - sajnos ezen a fórumon is fel-felüti néha a fejét - akik még mindig abban a hitben élnek, hogy az Interneten azt csinálsz, amit akarsz, nincsenek szabályok (és mivel végülis a netikett is egy szabály, elengedik a lapát füleik mellett), egy nick mögé bújva bármikor rágalmazhatsz, pocskondiázhatsz büntetlenül, és ha valaki megüti a bokáját, megint előkerül az annyira szeretett pribékezés, rendőrállam, cenzúra, abszurdisztán, ahol meg sem mukkanhatsz a neten, már jön érted a cseka.

Nem akarom védeni a T csoportot, de az utóbbi időben annyi "botlásuk" volt már, hogy eléggé óvatosan kell lavírozniuk, ha a cég hírnevét legalább azon a szinten meg akarják tartani, ahol most van.

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 05. 05:53 -kor

#934 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 07:52

hat szerintem a spam kiszurese a rendszerbol, es a maganlevelek olvasasa eleg tavol all egymastol! ismersz Te ma olyan rendszert, ami nem szuri a spam-et? en nem. ez is spam: egyertelmu. ha kiszedik a rendszerbol, akkor spam ellen cselekszenek, nem maganlevel meg hasonlok szerint. es ma mar az emberek tobbsege tudja, mi az a spam, es tudja, hogy neki csak jo, ha kiszedik. raadasul -- ezt mint volt rendszer uzemelteto mondom -- a spam kiszedese valoban nem jar semmifele maganlevelmegsertessel es hasonlokkal. nem egy valodi hirt tuntetnenek el (az a rendorallam), hanem egy hamisat!

a fasizmust meg nem allitottam a matav melle. azt annak allitottam peldanak, hogy VANNAK olyan esetek, amikor nem szabad hallgatni. es miutan ez -- szerintem -- bizonyitast nyert ez altal, az, hogy a matav esete ilyen-e, mar egy masik kerdes.
a forum ma:

#935 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 8:52

hat szerintem a spam kiszurese a rendszerbol, es a maganlevelek olvasasa eleg tavol all egymastol!

Persze, tudom én is nagyon jól, de most az a helyzet, hogy pár napos a "T-uralom". Ha elkezdenék szűrni a spamet, valaki biztos felhördülne, lehet, hogy még olyanok is jelentkeznének, akik "bizonyítani tudják", hogy magánleveleik tűntek el, van akinek mindegy, csak a tének szar legyen.

Mi mindketten/mindahányan felfogjuk, hogy értelmes megoldás lenne a spamszűrés.  Ha nem lennének a csahosok, és a T nem tartana ettől a lépéstől. Üzletpolitika, vagy hozzánemértés, ki tudja.
(Persze ez csak magánvélemény, de nem biztos, hogy mindig a hozzánemértés vezeti azt, aki nem úgy cselekszik, mint amit elvárnánk tőle. Lehet, hogy csak más az események fontossági sorrendje nálunk, és nála.)

#936 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 21:49

azert neha vannak olyan dolgok, hogy nem lehet szo nelkul elmenni mellette. es nem megoldas, hogy ha utalom, akkor ne foglalkozzak vele. (fasizmus?)

de teny es valo, hogy a hamis lanclevel kuldese nem tartozik az elfogadhato modszerek koze. (egyebkent nem ertem. olyan bena ez a rendszer, hogy a rendszeren belul nem tudja kiszedni ezeket a leveleket?? es nem tudjak maris, hogy ki kuldte eloszor? mert ilyen nincs..)

abszolút egyetértek!

itt tévedésről, elméleti jószándékról (mint mondjuk egy "adj vért, me' hiány van") sem lehet szó: keményen rosszindulatból, terhelésnövelő célzattal indította a lánclevelet az, aki

most még biztosan ki lehetne nyomozni, honnan indult
aztán ha büntetni nem is lehetne, annyit megérni a dolog, h a címlapon hoznák le, h "Kovács Géza, Bivalybasznádról akart kitolni mindannyiótokkal"

mert ha soha nem történik semmi, ugyanúgy indítani fognak ilyet később is

#937 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 07:46

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 17:48

Igen...elotte tokeletesen ment.Szerintem csak azert vehette meg,hogy ezen keresztul is kiszurhasson az emberekkel :omg:  :omg: .

azért ez elég fura feltételezés...  :(
nyilvánvaló, h egy ilyen hírre növekszik a terheltség, hiszen sokan benézhettek egy ideje passzívak is, hátha változott vmi

egyébként úgy néz ki, már tényleg történt is fejlesztés: a képek végre használhatóak, teljesen normális tempóban jönnek le!

#938 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 08:29

kinyomozni, hogy kitol indult? fogja a rendszergazdi oszt elolvassa a logot..
(amugy ha tarolva vannak a logok, akkor 3 ev mulva is ugyanugy megnezi, csak akkor kicsit korulmenyesebb megtalani.)
20Joe20 megjegyzeset meg szerintem felreertetted. az olyan fanyaru humor volt.. (es mindketten azon az allasponton vagytok, hogy a T-tol nem fog romlani a rendszer.)
a forum ma:

#939 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 09:01

tényleg, korán volt még  :)

#940 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa