HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 30. 22:39

Nekem is vannak fagyásaim, de nekem csak akkor fagy, ha a mikrohullámú betárcsázós netem megszakad, vagy egy kicsit megáll, akkor az egész rendszer megáll 1 fél percre, majd fél perc múlva minden megy tovább, mintha mise történt volna...
Mitől lehet ez eddig nem volt ilyen!
Ja és a Windows inditásnál is mire betölti a taskba az antivirt és az msn-t ahhoz is fél perc kell. Pedig a többi dolog már rég betöltötdött, mindent tudok csinálni, csak netezni nem addig. És az alatt a fél perc várakozás allatt még a vinyóó se tölt... Érdekes!

Vírusra gyanakszom...

Szerkesztette: XCsaCsa 2006. 07. 30. 22:44 -kor

#1122 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 07:24

Idézet: laci82 - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 20:39

Hy!

Én is erre godolok.
A memória időzítések a két samu ram esetén:
CAS Latency (CL)              2.5T
RAS To CAS Delay (tRCD)    3T
RAS Precharge (tRP)            3T
RAS Active Time (tRAS)          7T

azonban, ha mindhárom ram benne van, akkor a
RAS Active Time (tRAS)          6T

Gondolom ez az oka, amiért 133 MHz-en mennek a ramok.

Hali!

Nah lehet rájöttem :) Valszeg ha 3 Ram van benne azért megy 266-on mind 3-on Ram mert a memória vezérlő naon le van terhelve. 3 Ram-ot még bír 333-on hajtani de 3-at már nem ezért h bírja mind a 3-at kezelni lejjeb veszi a frekvenicájukat.
Éljen az informatika!!!!!

#1123 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 07:30

Idézet: Ult!ma - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 22:22

Ismét bonyolódik a helyzet...

A Fifa 2006 mellett a CS: Source is kifagyott úgy kb. 10 perc után. Az baszna be igazán, ha kiderülne, hogy minden játék, ami nem Nvidia kártyára lett ajánlva az ki fog fagyogatni... Viszont, akkor maga a HL2 miért nem fagyott ki vagy egy óra játék után sem?...

Ötletek?
Ult!ma

U.i. A hozzászólás előtt fagyott ki, majd megint próbáltam játszani és kb. 1 perc után fagyott, akkor ez mégiscsak melegedési gond lesz? De akkor a F.E.A.R. miért nem? Komolyan nem értem.

Lehetséges, hogy ATI/Nvidia különbség van játékok közt eszköz-melegedés szempontjából?

Hali!

A video karid támogatja a DX 9-et? A fagyás az általába memória miatt szokott lenni. Vedd lejjeb az időzítéseket(vagyis feljebb mert minnél nagyobb az időzítések száma annál rosszab) és nézd meg h úgy is fagy-e. Ha igen akkor engedj rájuk egy Memtest 86-ot hadd izzassza meg a ramokat és itt már ki is derül h a memóróia-e a hibás. Aztán még a GPU is túlmelegedhet érdemes lenne megnézni az Everestbe a GPU hőfokát ha van a GPU-n hőmérő. Ha még a memória se rossz akkor érdemes lenne újra pasztáni a GPU-t  hátha az melegszik túl. DE lehet  h tényleg csak ATI/Nvidia különbség de ezt nem hiszem mert ilyen nem szokott gond lenni általába.

#1124 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 07:34

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 22:39

Nekem is vannak fagyásaim, de nekem csak akkor fagy, ha a mikrohullámú betárcsázós netem megszakad, vagy egy kicsit megáll, akkor az egész rendszer megáll 1 fél percre, majd fél perc múlva minden megy tovább, mintha mise történt volna...
Ja és a Windows inditásnál is mire betölti a taskba az antivirt és az msn-t ahhoz is fél perc kell. Pedig a többi dolog már rég betöltötdött, mindent tudok csinálni, csak netezni nem addig. És az alatt a fél perc várakozás allatt még a vinyóó se tölt... Érdekes!

Vírusra gyanakszom...

Hali!
Adj fix IP címet a hálókarinak. Mondjuk nkm nem ADSL-em van ugy h ne kérdezd h milyen Fix IP címet adj neki. ;)  Majd más vlki megmondja:D

#1125 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 31. 07:38

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 23:39

Vírusra gyanakszom...

192.168.0.1 IP a hálókártyának, és valószínűleg az IP-kérés miatt már nem fog lassulni. Ha msn-messenger van, akkor a windows messenger automatikus indítását iktasd ki (msconfig).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1126 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 10:05

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 7:38

192.168.0.1 IP a hálókártyának, és valószínűleg az IP-kérés miatt már nem fog lassulni. Ha msn-messenger van, akkor a windows messenger automatikus indítását iktasd ki (msconfig).

Köszönöm, kipróbálom. A Winfos messengert mindig ki szoktam kapcsolni. Nem fut más, csak a szokásos dolgok...
De hangsúlyozom, nekem nem ADSL-em van,  hanem Mikronet. Internet-X
Csak mióta átálltunk PPPOE-re, azóta folyton csak szórakozik...

#1127 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:14

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 7:30

Hali!

A video karid támogatja a DX 9-et? A fagyás az általába memória miatt szokott lenni. Vedd lejjeb az időzítéseket(vagyis feljebb mert minnél nagyobb az időzítések száma annál rosszab) és nézd meg h úgy is fagy-e. Ha igen akkor engedj rájuk egy Memtest 86-ot hadd izzassza meg a ramokat és itt már ki is derül h a memóróia-e a hibás. Aztán még a GPU is túlmelegedhet érdemes lenne megnézni az Everestbe a GPU hőfokát ha van a GPU-n hőmérő. Ha még a memória se rossz akkor érdemes lenne újra pasztáni a GPU-t  hátha az melegszik túl. DE lehet  h tényleg csak ATI/Nvidia különbség de ezt nem hiszem mert ilyen nem szokott gond lenni általába.

Köszi a választ, íme az enyém:)

-ASUS Nvidia 6600 GT PCI-E a videokari, remélem támogatja:)
-Memória: 6 órányi Prime95 Blend Test az elég vagy azért próbáljam ki még a MemTest86-ot is? (Hiba persze nem volt)
-GPU hőfokot lehet nézni csak itt kezdődik a probléma, hogy alapból a driver más hőfokot mutat, illetve az Everest. Viszont az Everest ugyanazt mutatja, mint amit a SpeedFan, tehát gondolom az a normális.
-Pasztázást szívesen megcsinálnám, ha egyszer látnám, hogy hogy kell. Ha van vmi link, ahol megtom nézni az jó volna, de persze az lenne a legjobb, ha vki élőben megmutatná.

Ult!ma

#1128 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:18

Tegnap beraktam egy dvd filmet az dvd meghajtóba, és amint behúzta a lemezt (nem pörgött fel meg semmi, tehát amint beért a tálca) resetelt a gép. Mitől? Egész nap megy a gép minden gond nélkül, tegnap 3 dvd írtam meg vele... Érdekes...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1129 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:21

Idézet: Ult!ma - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:14

Köszi a választ, íme az enyém:)

-ASUS Nvidia 6600 GT PCI-E a videokari, remélem támogatja:)
-Memória: 6 órányi Prime95 Blend Test az elég vagy azért próbáljam ki még a MemTest86-ot is? (Hiba persze nem volt)
-GPU hőfokot lehet nézni csak itt kezdődik a probléma, hogy alapból a driver más hőfokot mutat, illetve az Everest. Viszont az Everest ugyanazt mutatja, mint amit a SpeedFan, tehát gondolom az a normális.
-Pasztázást szívesen megcsinálnám, ha egyszer látnám, hogy hogy kell. Ha van vmi link, ahol megtom nézni az jó volna, de persze az lenne a legjobb, ha vki élőben megmutatná.

Ult!ma

Hali!

Hát akkor h ha az everest normális hőfokot mutat az eddig oké. De a pasztázást csak ugy csináld h előtte vlki elmondja h kell anélkül nem szabad neki ülni. Míg nem pasztázod újra addig nem tudjuk meg h az-e a baja. De elvileg nem melegedik túl h ha az everst normális éréket mutat. Amuigy hány fokot muatt az everst?.Ma még leírom h h kell csak elkell mennem. ;)

#1130 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:32

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:18

Tegnap beraktam egy dvd filmet az dvd meghajtóba, és amint behúzta a lemezt (nem pörgött fel meg semmi, tehát amint beért a tálca) resetelt a gép. Mitől? Egész nap megy a gép minden gond nélkül, tegnap 3 dvd írtam meg vele... Érdekes...

Kékhal nem lehetett? Olvasási hiba a cd-dvd eszközön olykor az ide-busz olyan állapotát vonja maga után, amibe belekékül a windóz.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1131 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:33

Idézet: XCsaCsa - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:05

Köszönöm, kipróbálom. A Winfos messengert mindig ki szoktam kapcsolni. Nem fut más, csak a szokásos dolgok...
De hangsúlyozom, nekem nem ADSL-em van,  hanem Mikronet. Internet-X
Csak mióta átálltunk PPPOE-re, azóta folyton csak szórakozik...

PPOE, az a lényeg. A szolgáltató biztosan oszt IP-címet, ez azonban nem a kártyához rendelt IP lesz.

#1132 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:41

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:32

Kékhal nem lehetett? Olvasási hiba a cd-dvd eszközön olykor az ide-busz olyan állapotát vonja maga után, amibe belekékül a windóz.

Nem volt... De nem volt rajta olvasási hiba, mivel után végignéztük a filmet, és mondom nem pörgött fel, szóval, nem tudhatta h van-e rajta olvasási hiba. Abban a pillanatban amint beért a tálca, reset.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1133 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:45

Nekem olyan szokott évente egyszer lenni, hogy a DVD író eltünik. Utoljára írás közben reboot és amikor felállt a rendszer a kis NEC sehol, BIOS sem látta, kihuzogat, visszadug és minden jó azóta is...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1134 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:56

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:21

Hali!

Hát akkor h ha az everest normális hőfokot mutat az eddig oké. De a pasztázást csak ugy csináld h előtte vlki elmondja h kell anélkül nem szabad neki ülni. Míg nem pasztázod újra addig nem tudjuk meg h az-e a baja. De elvileg nem melegedik túl h ha az everst normális éréket mutat. Amuigy hány fokot muatt az everst?.Ma még leírom h h kell csak elkell mennem. ;)

Nos az Everest alapjáraton 52 fokot mutat a karinak. Terhelésnél asszem kb. 60-ig megy fel, de van még egy GPU memória mérő is, ami durvábbakat mutat és én arra gyanakszom. Ez a drága memória ugyanis 51 fokos alapjáratról megy fel egészen kb. 68 fokig.

Arra viszont nem válaszoltál, hogy szerinted a Prime95 elég jó tesztelő eszköz, vagy szerinted futtassak még azért MemTest86-ot is?

Már alig várom, hogy megtudjam, hogy hogyan kell pasztázni;)
Ult!ma

#1135 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 11:56

Idézet: BoGab - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:45

Nekem olyan szokott évente egyszer lenni, hogy a DVD író eltünik. Utoljára írás közben reboot és amikor felállt a rendszer a kis NEC sehol, BIOS sem látta, kihuzogat, visszadug és minden jó azóta is...

Nekem ilyen még nem volt... Olyan szokott lenni, hogy nem pörög fel, és ilyen 1-2 megáról elindul, és mire a lemez végére ér, felmegy 6 mega/secre is az olvasás. Ebben csak az a jó hogy hangtalan, és lehet filmet nézni kapásból. A gáz csak akkor van ha valami át akarok venni gépre :(

#1136 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 15:37

Idézet: Ult!ma - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:56

Nos az Everest alapjáraton 52 fokot mutat a karinak. Terhelésnél asszem kb. 60-ig megy fel, de van még egy GPU memória mérő is, ami durvábbakat mutat és én arra gyanakszom. Ez a drága anis 51 fokos alapjámemória ugyratról megy fel egészen kb. 68 fokig.

Arra viszont nem válaszoltál, hogy szerinted a Prime95 elég jó tesztelő eszköz, vagy szerinted futtassak még azért MemTest86-ot is?

Már alig várom, hogy megtudjam, hogy hogyan kell pasztázni;)
Ult!ma

Hali!

Bocs h ilyen későn válaszolok csak egy gépet kellet elmennem megjavítani. A prime 95 procit izzasztani naon jó kis progi. A prime 95-be a toure test-et futtasd vagy 8 órán keresztül és ha nem talál hibát vagyis a proci bírja akkor nincs gond a procival tehát az kizárható. A memtest 86+ az pedig memória tesztlésére jó azt is érdemes 4-5 órán kersztül futtatni és ha nem talal hibát akkor nincs gond. De Dos-os prime 95-t futass mert ha win-est futtatsz akkor  az a memtest 86 azt a memória területet amit a win lefoglal nem fogja lellenőrizni.

Pasztázás:

Tehát gépet kikapcsolod. Mielőtt a gépbe bele nyúlsz tapizz le egy radiátort vagy egy vízcsapott h a testedben lévő elektrosztatikus feltöltődést levezesd mert ez árhat a különbözpő alkatrészeknek jah és müszálas póló se legyen rajtad mikor szerelsz mert attól is fel tőltődhetsz. Tehát miután kikaptad a videokarit ugye lekell venni a hűtést róla.  Nem tom milyen hűtésed van a karin de gondolom a ventit külön ki lehet kapni.Az a lényeg h amikor veszed lefele  a hütőt ügyelj arra h csak is óvatosan forgó mozgást végezz a hütővel ne billegtesd és szép óvatosan csavargasd  míg lenem jön. De ezzel valaszeg nem lesz gond lefog jönni. (Először miután le vetted a bordát csak próbáld elemelni).Miután levetted takarítsd meg a bordát és a GPU-t a pasztától ez jó zsebivel is. De ha tudsz beszerezni gyógyszertári alkoholt az még jobb. Óvatosan takarítsd meg tehát a GPU-t és a bordát egyaránt. A GPU-hoz ne nagyon nyulj az ujaddal mert zsíros lehet ami ronthatja majd kesobb a hőátadást. Nah ha ez megvan jöhet a pasztázás. A pasztát vékonyan kend a GPU felületére  ugy h a GPU köré ne menjen(A GPU kb 1mm-t meg van emelkedve a nyáktól). Ha mégis jutna oda egy kicsi akkor azt  a mag körül  fülpiszkálóval szedd le. Elég vékonyan kenni h minnél jobb legyen a hőtáadás. Ezután jöhet a hütő rátétel. Nah itt is az a lényeg h vízszintesen rakd h le ne sarkazd a GPU-t. Jah és amikor pasztázod ha van GPU körül egy kis fehér gumi alakú négyzet azt ne szedd le mert az is segít majd abban h ne sarkzad le. Tehát tartsd vízszintesen a hütőt ha tudsz a másik odlaon tarts alá a GPU alá h mélg kevesebb legyen az esély a lesarkazásra ezutá pedig értelem szerüen felekell fogatni a bordát. Jó lenne ha egy képet tudnál linkelni arról h h néz ki a kártyádon a hütő és még pontosabban letudnám írni h h rakd fel. De ha nem vagy biztos magadba ne csináld mert nem olcsó mulatság ha lesarkazod.

#1137 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 15:42

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:32

Hali!

Esetleg azt próbáld ki h leszeded az IDE drivert ha fent van. ha nincs akkor pedig rakd fel. Jah nincs femt az Nvidia tüzfala? Ha igen szedd le. jah bocs didyman ezt nem nkd akartam. Látom te is vagy a PH-n is. ;)

Szerkesztette: Norbo03 2006. 07. 31. 15:43 -kor

#1138 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 15:56

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 12:41

Nem volt... De nem volt rajta olvasási hiba, mivel után végignéztük a filmet, és mondom nem pörgött fel, szóval, nem tudhatta h van-e rajta olvasási hiba. Abban a pillanatban amint beért a tálca, reset.

Hmm. Tápot meg tudja rántani úgy, legalábbis volt már ilyen hiba a praxisomban :) , de ez nem annak tűnik.

#1139 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 15:57

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 11:56

Nekem ilyen még nem volt... Olyan szokott lenni, hogy nem pörög fel, és ilyen 1-2 megáról elindul, és mire a lemez végére ér, felmegy 6 mega/secre is az olvasás. Ebben csak az a jó hogy hangtalan, és lehet filmet nézni kapásból. A gáz csak akkor van ha valami át akarok venni gépre :(

Hali!

'A gáz csak akkor van ha valami át akarok venni gépre' Ezt ugy érted h Lassan másol? Mert épp most voltam az előbb nem olyan rég egy gépnél ami egyik pillantróla  másik pillanatra kegyetlenül belassult. És ugye ilyenkor mint itt is ennél a  gépnél is a vinyó DMA(Direct memory acces) módról átálltt PIO módra. Hiába állítottad be a bios-ba h UDMA5 mint ugy ahogy ez lenni szokott a win az sz**t rá magasról és azért is PIO.-n ment. Nah a végén kiderült h az IDE1 vezérlő megfeküdt mert a másik IDE vezérlőbe a vinyó tökéletesen müködött. Csak arra még se jöttem rá h a másik vezérlő ami haldoklik azon a DVD író mükszik habár ahhoz elég az UDMA2. leht annyit még bír. Vagy lehet  avinyóval van agond. Sajnos közbe más dolgom is akdadt ugy h msot megy a gép.

#1140 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 16:08

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 16:56

Hmm. Tápot meg tudja rántani úgy, legalábbis volt már ilyen hiba a praxisomban :) , de ez nem annak tűnik.

Hát, nem hiszem h a táppal lenne gond... Legalábbis remélem nem azzal van :)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.