HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1261 Felhasználó inaktív   Major_S 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 16:37

az új gépem néha meglehetősen furcsán viselkedik..
komolyabb játékok alatt simán fut (quake4, fear stb)  de pl warcraft3 alatt hajlamos furcsán viselkedni néha semmi baja néha pedig olyan mintha 3-4 fps lenne csak ráadásul ami még nagyobb baj hogy flash és dreamweaver is hajlamos meghalni pedig ezekre nagy szükségem van  :(
aztán (és talán ez a kulcsa) időnként programok teljessen rejtélyes okokból meghalnak egy csomo zipelt fájl csak úgy tönkremegy vagy már eleve hibássan jön le netről
1db 1 gb ddr400 ramról van szó és mivel a többi gép notebook ezért nemtudom másik gépben kipróbálni..
eleinte gyanakodtam vga meg minden hibára de mindig előjött csak esetleg más formákban
pl volt amikor szó nélkül semmi kék halál csak egyszerűen újraindult... most ez megszünt
a táppal nics gond 460w es az biztossan működik
futtattam egy memtestet kb 10% ig jutott és közben 600 hibát talált.. (ez az első ami a képen van )

mehetek vissza reklamálni hogy nemjó a memória vagy esetleg megnézzek még valamit?  :reklamacio:
Kép
"I hear voices in my head... They council me... They understand... THEY TALK TO ME."
http://MarineCorpS.try.hu

#1262 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 19:24

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 12:52

Tudom. De a régi időkhöz képest, amikor még ez szinte "meg se kottyant" neki. Most meg szenved.

Ha a Windows SP1-es verziót teszed fel akkor is béna?
Szerintem a kiterjesztések, javítások gyengítik a sebességed.
Illetve öregszik a lapod is , bár jó fajta!

#1263 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 21:04

Sziasztok!

Már egy ideje írtam a problémámat, kb. úgy a 35.-39. oldal környékén arról, hogy különböző játékok fagynak és adott esetben igényesebb játékok meg nem. Pl. F.E.A.R. nem fagyott több órán át, míg mondjuk egy Counter-Strike: Source, az fagy kb. 15 perc után. Lényeg a lényeg, nem foglalkoztam vele, mert egyszerűen nem játszottam a fagyós játékokkal. Viszont, ami most történt az meglepett...

A Counter-Strike: 1.6-ról azt kell tudni (ha vki esetleg nem tudná), hogy ősrégi, több mint 5 éves és eléggé elavult a motorja, tehát semmilyen szempontból nem megerőltető a gép számára, még rá se tettem anti-aliasinget, meg semmit, tehát futott minden rendben. Nade mi a haláltól lehet az, hogy ha futtatom mellette a Windows Media Playert, akkor kb. 30 perc után fagy? Proci-tesztet futtattam már 7 órán át és semmi baja nem volt, memtest (nem a 86-os) de volt, szintén hosszú időn át futott gond nélkül... Megőrülök lassan...

Nade most játszottam Source-al és 40 percen keresztül futott fagyi nélkül, amikor eddig kifagyott mindig (volt olyan is, hogy 2 perc után, majd gép újraindítása 1 perc után). Nyah ez mi lehet szerintetek?:) A hőfokokat már korábbi üzeneteimben leírtam, nézzétek vissza pls, ha szerintetek azzal vannak gondok.

Előre is köszönöm,
Ult!ma

#1264 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 28. 21:38

Na jó, most lett elegem abból, hogy nem tudom mi a halál van...

Ugye, az előbb azt írtam, hogy Source nem fagyott 40 percig, ez eddig oké, kevésbé igényesebb pályán játszottam... (ha mond vmit de_dust2). Most viszont a de_train-en játszottam, ami jobban néz ki, meg több minden gépterhelő van rajta és fagyott 5 perc után, majd fagyás után visszamegyek, - gondoltam, hátha csak random fagyi volt - és 3 perc után fagyott...

Lécci segítsetek már abban, hogy mi a halál összefüggés van az 1.6 nem fagyás/1.6+WMP fagyás és a CS: Source kevésbé igényes map, de ugyanaz a motor nem fagyás/CS: Source igényesebb map fagyás közt.

Proci tuti nem, mert 100%-os terheléses tesztet csináltam rajta órákon át. Memtest is már volt órákon át, de holnap lefuttatom a MemTest 86-ot is a biztonság kedvéért. Alaplapon a külön hidakat lehet vhogy tesztelni vmilyen progival? (bár olyan tesztet is futtattam, ami ezeket is igénybe veszi...), de azért mondjatok lécci vmit ha tudtok.

Ami számomra kizárt az a vid. kari., mert akkor nem fagyott volna a WMP-s változat, hisz nem ment semmilyen animáció rajta.

Ötletem sincs lassan, segítsetek ha tudtok lécci,
Ult!ma

#1265 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 14:18

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. aug. 28., hétfő - 19:24

Ha a Windows SP1-es verziót teszed fel akkor is béna?
Szerintem a kiterjesztések, javítások gyengítik a sebességed.
Illetve öregszik a lapod is , bár jó fajta!

Én világ életemben olyan Windows Update felnéz -> Javítás meglel -> nyálcsorgatva gyorsan letöltő -> telepítő ->kékhalálváró voltam. Tehát mindig minden a legfrisebb. A "régi idők" nem is olyan régiek, mert már régen SP2-es XP-t használok, az 1-est meg nem merem kipróbálni mert csak bizt. kockázat az meg nem nagyon mókás.

A lehető legkevesebb program fut a gépen, csak a legfontosabbak vannak fenn, Windows grafikus "látványosságai" természetesen kikapcsolva, egyedül a téma Vista-s de az sem eszik többet mint a klasszikus téma.

Öregszik? Nem engedtem meg  :Đ  Ejnye...  Én amikor megvettem a lapot és az összes eszközt hozzá akkor maximális kihasználtságért és teljesítményért fizettem, ezért is a 100%-ot tolja már vagy 2 hete.

Szerintetek meddig fogja húzni még? Mert legalább 1 évig még kéne mindennek.

#1266 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 17:54

UlT!MA!

Alaplap? Nem tudok másra gondolni, de tényleg, vagy csak balszerencsés.  Nem emléxem de táp csere / próba volt? Szivatós tud lenni ám.

Ha amit akkor írtam burn-in test is szépen fagyi nélkül mert sok-sok órán keresztül akkor az sem lehet. Őő kontakthiba? Minden JÓL, STABILAN, CSAVAROZVA a helyén van?? A venti rezgést kelt. Piciket de esetleg annyi elég is neki hogy bemondja az uncsit.  Próbáldd ki. Játsz egy game-el majd óvatosan rúgj bele a házba (icipicit, de akkorát hogy megérezze) elvileg akkor ki kell derülnie. Vagy szedd ki a lapot a házból, úgy rakd össze és játsz. Ha akkor is fagyi akkor... Próbáldd ki a Linux-ot Wine emulátorral vagy VMware-el, és úgy gamelj. Ennél elvetemültebb ötleteim nincsennek.

#1267 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 19:13

Mivel tudom legjobban megizzasztani a gépet teszt esetén? prime95+3dmark loopot szoktam alkalmazni, van ennél jobb kombináció? Ugyanis van most egy gépem, ami néha csak 8-10 óra után dobja el magát, meg kellene rövidíteni valahogy a várakozási időt. :D
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1268 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 29. 20:48

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 20:13

Mivel tudom legjobban megizzasztani a gépet teszt esetén? prime95+3dmark loopot szoktam alkalmazni, van ennél jobb kombináció? Ugyanis van most egy gépem, ami néha csak 8-10 óra után dobja el magát, meg kellene rövidíteni valahogy a várakozási időt. :D

Ennek semmi értelme. Ha hibádzik, akkor mi van? Proci, memória vagy vga okozza? Az lenne a lényeg, hogy ezt megtudd, de így, hogy mindent tolsz ezerrell, hogyan? Egyenként tesztelj, de alaposan. Ez sajna sok idő.

#1269 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 08:05

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 21:48

Ennek semmi értelme. Ha hibádzik, akkor mi van? Proci, memória vagy vga okozza? Az lenne a lényeg, hogy ezt megtudd, de így, hogy mindent tolsz ezerrell, hogyan? Egyenként tesztelj, de alaposan. Ez sajna sok idő.

Kösz, nem ma kezdtem a szakmát! :D
A lényeg, ha 10 óra után hibázik, akkor Jazzos bácsi kivágja a tápot, és indul újra a teszt. Aztán ha 10 óra múlva megint, akkor jön a proci, stb. Már ott tartok, hogy csere-vga van benn épp, és már csak alaplap lehet ezen kívül, meg a ram. Kérdésem arra irányult, hogy van-e ennél hatékonyabb gépnyúzó mechanizmus.
Most már tudod, hogy akkor mi van. :respect:
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1270 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 08:40

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. aug. 29., kedd - 20:13

Válogass!

Én ezt ajánlom: S&M 1.8.1
Üdv:Arsene

#1271 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 09:29

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:40

Válogass!

Ez jobb, mint a prime95? :confused:

#1272 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 11:02

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 9:40

Igen, jobb. Szado-Mazo 1.8 wireless edition.  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1273 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 14:34

Sziasztok!

következő a gondom: a gépem van hogy nem indul el elsőre, csak 2.-3. nekifutásra, a poén az, hogy a bootolás legkülönbözőbb szakaszain áll meg. Van hogy nem jön be semmi, van hogy a az ide detect-nél, van amikor a win betöltő képernyő közben. Viszont ha már feláll a win nincs nincs baja, nem fagy, meg semmi. Tápra gyanakszok, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre.

A konfig, Asus a8n5x
              A64 3500+ venice
              GF 7600GT
              2 vinyó
              dvd író
              cd író
              a táp 360w chieftec

Lehet hogy kevés neki a táp?

#1274 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 16:28

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 12:02

Igen, jobb. Szado-Mazo 1.8 wireless edition.  :D

Teljesen korrekt válasz úgy emberileg, mint szakmailag.  :Đ

#1275 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 16:33

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:34

Sziasztok!

következő a gondom: a gépem van hogy nem indul el elsőre, csak 2.-3. nekifutásra, a poén az, hogy a bootolás legkülönbözőbb szakaszain áll meg. Van hogy nem jön be semmi, van hogy a az ide detect-nél, van amikor a win betöltő képernyő közben. Viszont ha már feláll a win nincs nincs baja, nem fagy, meg semmi. Tápra gyanakszok, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre.

A konfig, Asus a8n5x
              A64 3500+ venice
              GF 7600GT
              2 vinyó
              dvd író
              cd író
              a táp 360w chieftec

Szerintem a tápegység a határon van, de ettől még nem biztos, hogy ez a hiba...

#1276 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 17:38

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 17:33

Szerintem a tápegység a határon van, de ettől még nem biztos, hogy ez a hiba...

Szerintem simán kell mennie azzal a táppal, nincs komolyabban leterhelve.
Milyen és hány db memóriád van

#1277 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 17:54

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 18:38

1 512-es Geil meg 1 512-es kingstone

#1278 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 18:13

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 18:38

Az én húzott A64 2800+om 6600 gt-vel, 2odd, 2hdd, giga rammal fektette a 350-es FSP-t... :D

#1279 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 19:01

Idézet: Mikeee - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 15:34

A konfig, Asus a8n5x
              A64 3500+ venice
              GF 7600GT
              2 vinyó
              dvd író
              cd író
              a táp 360w chieftec

Egyszerű.
Ha azt gondolod komolyan, hogy táp, akkor 1 wincsesztert és egy cd olvasót húzz le a tápról.
Illetve a floppyt is mert semmi szükség rá, ha egyáltalán van.
Ez kb 45W kezdeti indításnál.
Egyébként csodálkozom , hogy a két memó fagyás nélkül tud menni egymás mellett.
Gondolom nem 128 biten mennek!

#1280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 31. 00:05

Idézet: Jazzos - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 19:13

Az én húzott A64 2800+om 6600 gt-vel, 2odd, 2hdd, giga rammal fektette a 350-es FSP-t... :D

Ha egyszer 12V-on az égadta régi FSP-k nem tudnak kiköhögni annyi áramot, akkor nem is fog vele megbírkózni, pláne, ha ehhez még az 5V alulterhelése is hozzátesz. Nem a watt kevés, hanem az amper és ez a kettő adat közel sem függ össze az egyes algenerációkban. Jelenleg a dolog majmolásfoka ott tart, hogy míg egy legdurvább étvágyú kétmagos intel proci egy crossfire X1900 kombóval 350W-ot éppenhogy ki tud rángatni a táp hatásfokával együtt a hálózatból, a népet kilówattos marhaságcsodákkal etetik, miközben egy quad-sli kombóhoz a 6-700-as táp bőven megfelel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.