HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 19:52

didyman!

Szóval a tápba  AT 2005B/507  csipp honol benne:
http://magica.atw.hu/kepek/csip.jpg
Nem a minőségéről látszódó tápbelső, furcsa a műanyag felezős takaró
http://magica.atw.hu/kepek/venti.jpg
Proci hűtő tisztaság
http://magica.atw.hu/kepek/proctok.jpg
ventije,...gyári
http://magica.atw.hu...k/procventi.jpg
videókari gyári full ezüstös zsírral
http://magica.atw.hu/kepek/vidk.jpg
Club3D kártya normális stabil csapágyas hűtővel...

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 02. 20:06 -kor

#1442 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:00

Idézet: Tommaso - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 15:19

Speciel zalman hűtőm van, a réz 7000Cu vagy mi. Kívülről nem tűnik túl porosnak, de majd kiporszívózom, thx :)

Érzékelőjében is lehet bibi.
Idővel marhul azis.
Ha biztosat akarsz, tegyél a ház elejébe, és végébe 1-1db  8cm-s  ventit az
egyik befele nyomja a levegőt a másik kifele.
Így a belső tér hűlni fog és kevesebbnek kell lennie a hőfoknak is.
Persze előtte full porszívózás! :D  :D  :D  :D  :D

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 02. 20:03 -kor

#1443 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 22:55

kérdés: ha a gépem nem hajlandó ujraindulni (restartot nyomva) csak ha kikapcsolom és áramtalanitom a tápot, akkor lemerült az elem?
egészen egyszerűen ventiket felpörgeti, de a képernyő fekete. néha elindul, de akkor megfagy még mielőtt a win betöltődne

ha kikapcsolom áramtalanitom, akkor utána megy....

lap: dfi lanparty ultra-d
proc: 3700+ sandiego
ram: 2*1024 g.skill
táp: 400-as liberty

minden alapon.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1444 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 05:06

Idézet: gemini - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 22:55

kérdés: ha a gépem nem hajlandó ujraindulni (restartot nyomva) csak ha kikapcsolom és áramtalanitom a tápot, akkor lemerült az elem?
egészen egyszerűen ventiket felpörgeti, de a képernyő fekete. néha elindul, de akkor megfagy még mielőtt a win betöltődne

minden alapon.

Igen akár az elem is lehet de én a helyedbe kipróbálnám egy másik táppal mert ezek adolgok h ha áramtalanítom és megy táp miatt szoktak lenni. De esetleg még kondenzátor gond is lehet nézd meg a proci körül lévő kondikat h ne-e púposak vagy ninsc-e alattuk barna trutyi(folyékony elektrolit).

Szerkesztette: Norbo03 2006. 10. 03. 05:07 -kor

Éljen az informatika!!!!!

#1445 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 06:25

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 20:52

didyman!

Szóval a tápba  AT 2005B/507  csipp honol benne:
http://magica.atw.hu/kepek/csip.jpg
Nem a minőségéről látszódó tápbelső, furcsa a műanyag felezős takaró
http://magica.atw.hu/kepek/venti.jpg

Ez a Deer-ben használt vezérlők rokona lehet (DR2002, DR2003) és semmit sem tudok róla, de a panelen van még egy IC-nek hely, ami lehet vagy túlfeszfigyelő, vagy power-good jel időzítője. A műanyag lapka csak szigetelést végez, azzal nincs gond, de az egész táp belseje, kivitele hagy némi kívánnivalót.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1446 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 06:26

Idézet: gemini - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 23:55

minden alapon.

Lapkakészlet illesztőprogramja fennt van, működik? ACPI engedélyezve van BIOS-ban?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1447 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 08:51

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 6:26

Lapkakészlet illesztőprogramja fennt van, működik? ACPI engedélyezve van BIOS-ban?

6.70 nforce driver van fenn, acpi - nem néztem.

Norbo03: randa lenne, ha a kb fél éves enermaxom ilyesmit okozna, főleg, hogy tegnapelőtt még vigan szaladgált egy abit kn8 ultrával.
szóval a lapra gyanakszom, annak valamijére, csak nem egyértelmű.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1448 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:02

ugy tűnik egy bios frissités megoldotta, a problémám. egyenlőre.
kiváncsi vagyok, ha nekiállok tuningolni, mi marad belőle....
(és amugy használati utmutató nem lévén, józan paraszti ésszel a dimm1+3-ba raktam a ramokat, de a letöltött manual azt irja, hogy 2+4-be kell rakni. nos ezt is megcseréltem, de ez csak annyit hozott, hogy default 2T helyett def. 1T)

szerk: azért az elemet is kicseréltem, tuti ami fix.

Szerkesztette: gemini 2006. 10. 03. 12:04 -kor

#1449 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 15:43

Két problémám lenne, bár az egyik modem-szoftver gond, a másik szerintem alaplap, de szinte egyszerre lépett fel a kettő:

1. Thompson SpeedTouch modem - win reinstall volt a másik gépemen (lentebbi okok miatt), de a modem szoftvere nem volt hajlandó feltelepülni. Azt mondta nekem, hogy nincs TCP/IP telepítve, vagy nincs csatlakoztatva a divájsz. Pedig de... TCP/IP telepítve volt, és a jelölőnégyzet is be volt pipálva, és az eszköz is csatlakoztatva volt, jelezte is az USB kapcsolatot. A Win is észlelte, mivel bekapcsoláskor csipogott nekem, hogy úgy eszköz, bár a tálcán nem ugrott fel a boburék. Nem SP2-es, szal az USB-vel elméletileg lehetnek gondjai, de eddig még soha semmilyen eszközzel nem volt. (azért nem utp kábellel megy mert csak integrált hálókártya van, ő meg nem szeret működni). Nem az alaplapi USB-t használom, hanem PCI-s kártyát.

2. Na de a legdurvább (ugyancsak a másik, otthoni gép). Modem sz@r@k0dás közben sikerült a Netware ügyfélszolgálatot bekapcsolni, amit az istennek sem akart kikapcsolni, és a bejelentkezés stuff nekem nagyon nem kell, meg amúgy is tré volt a windows - szal ismét újraraktam. Nem sokkal később meghalt az egész gép. A "Verifying DNA pool Data" után teljesen meghal. Ha CD-ról bootolok, akkor DOSban elindul, de a négy partícióból csak egyet lát, és az sem a C (ha meg first boot device a HDD második a CD, akkor is megáll, a HDD-n keresi, vagy nemtom). Fdisk is rosszul látja az Extended partíciókat. A winchester 0 napos Samsung, nem hinném hogy az döglött be, bár induláskor egyet kattan, de a BIOS maradéktalanul felismeri. Egyéb gondok is voltak eddig, kékhalállal elszállt néha a win, általában kernel hibára hivatkozva (legalábbis a friss win azt írta, korábban nem tudom miért halt meg, öcsém használja a gépet). Mivel ilyenkor egy restart után nem látta a winchestert (csak ki-be kapcsolás után), vettem egy újat, de úgylátszik, hogy más a gond...

előre is kösz a helpet

Szerkesztette: Oscee 2006. 10. 03. 15:43 -kor

24 & ReGenesis & Prison Break addict

#1450 Felhasználó inaktív   faster46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 07:53

Sziasztok! Okulásként írom, hátha vki szintén belefut az alábbi problémába:

P4T533-C alaplapban a Celeron processzor (Fsb 400) ki lett cserélve p4 2.8 (fsb 533) ra. Ezek után ha a proc. 2100 Mhz-nél magasabb órajelen ment, és csak akkor,  folyton Win BSOD lett belőle már induláskor.

3 nap reinstall, hardware cserélgetések, BIOS update, új procra gyanakodás, megőrülés  után az alaplap könyvében egy apróbetűs rész elolvasása, amely arról szólt hogy NEC márkájú RAM-ot ne rakjak az alaplapba ha 533 FSB-s processzort használok (!!!???),  szöget ütött a fejembe.  Lényeg az hogy ugyan nem ilyen márkájú RAM-om volt de a 4x256 PC800 MB RD ram nem volt egyforma márkájú.  Miután sikerült teljesen egyforma gyártmányúra cserélnem a RAM-okat gond nélkül fut a gép.

Szerkesztette: faster46 2006. 10. 04. 07:54 -kor

#1451 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 09:59

Sziasztok!
Lefényképezetem a sorozatos kékhalálaim egyikét, hogy tudom ide felrakni.
Gigabyte k8nf-9 ultra, AMD64 3700+, 2x512 Kingston, Gainward 7900 GT GS, Chiftech 400W.

#1452 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 10:03

Idézet: Oscee - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 16:43

Két problémám lenne, bár az egyik modem-szoftver gond, a másik szerintem alaplap, de szinte egyszerre lépett fel a kettő:

1. Thompson SpeedTouch modem - win reinstall volt a másik gépemen (lentebbi okok miatt), de a modem szoftvere nem volt hajlandó feltelepülni. Azt mondta nekem, hogy nincs TCP/IP telepítve, vagy nincs csatlakoztatva a divájsz. Pedig de... TCP/IP telepítve volt, és a jelölőnégyzet is be volt pipálva, és az eszköz is csatlakoztatva volt, jelezte is az USB kapcsolatot. A Win is észlelte, mivel bekapcsoláskor csipogott nekem, hogy úgy eszköz, bár a tálcán nem ugrott fel a boburék. Nem SP2-es, szal az USB-vel elméletileg lehetnek gondjai, de eddig még soha semmilyen eszközzel nem volt. (azért nem utp kábellel megy mert csak integrált hálókártya van, ő meg nem szeret működni). Nem az alaplapi USB-t használom, hanem PCI-s kártyát.

2. Na de a legdurvább (ugyancsak a másik, otthoni gép). Modem sz@r@k0dás közben sikerült a Netware ügyfélszolgálatot bekapcsolni, amit az istennek sem akart kikapcsolni, és a bejelentkezés stuff nekem nagyon nem kell, meg amúgy is tré volt a windows - szal ismét újraraktam. Nem sokkal később meghalt az egész gép. A "Verifying DNA pool Data" után teljesen meghal. Ha CD-ról bootolok, akkor DOSban elindul, de a négy partícióból csak egyet lát, és az sem a C (ha meg first boot device a HDD második a CD, akkor is megáll, a HDD-n keresi, vagy nemtom). Fdisk is rosszul látja az Extended partíciókat. A winchester 0 napos Samsung, nem hinném hogy az döglött be, bár induláskor egyet kattan, de a BIOS maradéktalanul felismeri. Egyéb gondok is voltak eddig, kékhalállal elszállt néha a win, általában kernel hibára hivatkozva (legalábbis a friss win azt írta, korábban nem tudom miért halt meg, öcsém használja a gépet). Mivel ilyenkor egy restart után nem látta a winchestert (csak ki-be kapcsolás után), vettem egy újat, de úgylátszik, hogy más a gond...

előre is kösz a helpet

Memóriahiba lehet az oka. A modemet meg próbáld alaplapi USB-n.

#1453 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 10:27

Idézet: nmiki2 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:59

Sziasztok!

Idézet

nmiki2

Regelj tárhelyet valahol  ( ATW.hu, UW.hu )
ingyen és ha van fotód tedd fel azokat oda.
Majd ha fenn van akkor a linkjét kipróbálod
az Exploerbe, és ha jó
akkor ITT megnyomod az IMG
gombot és bemásolod a kép linkjét.
pl a baloldal ikon elérési útja bemásolva így néz ki.
https://forum.hwsw.h...on_reclamao.gif
KépKép
így betéve.
:D  :D  :D  :D
Egyébként hiába teszed ide, a kékhalál a memória és BIOS és Windows közti bibi.
Az XP-t befrissíted, és a BIOS-t, annak mennie kell, illetve a memória környékén van a hiba.

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 04. 10:30 -kor

#1454 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 10:29

Idézet: nmiki2 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:59

Sziasztok!

Tölrtsd fel mondjuk a http://www.kepfeltoltes.hu -ra, és az ott megadott Direkt linket linkeld be a fenti "IMG" gomb segítségével.

--
@didyman: kösz a tippet, erre én is gondoltam, csak sajnos még nem sikerült kölcsön RAMot szerezni, de folyamatban van...

edit: de biztos, ami biztos alapon egy tápcserét is meg akarok ejteni, elég régi már az a Codegen

Szerkesztette: Oscee 2006. 10. 04. 10:30 -kor

24 & ReGenesis & Prison Break addict

#1455 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 10:33

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 11:27

Egyébként hiába teszed ide, a kékhalál a memória és BIOS és Windows közti bibi.
Az XP-t befrissíted, és a BIOS-t, annak mennie kell, illetve a memória környékén van a hiba.

Valamint okozhatja merevlemez, tápegység, púposodó kondenzátor, perifériahiba, erőforrásütközés, illesztőprogramok hibája és úgy általában bármi, ami a windows működésében súlyos hibát eredményez :) .

#1456 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 16:56

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 9:27

Hát csak azért szerettem volna, ha látja valami hozzáértő, mert mindenem garis kivéve a videókártya.
Szóval remélem nem a videókártya a rossz!!!!
A mai nap eddig 3 féle kóddal állt le. Volt köztük olyan ami külön az Nvidia driverre utalt, de a másik meg a NOD32 AMON-ját írta a kódokon kívül. A fő kód: 0x0000008E
Gigabyte k8nf-9 ultra, AMD64 3700+, 2x512 Kingston, Gainward 7900 GT GS, Chiftech 400W.

#1457 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 17:08

Idézet: nmiki2 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 16:56

Hát csak azért szerettem volna, ha látja valami hozzáértő, mert mindenem garis kivéve a videókártya.
Szóval remélem nem a videókártya a rossz!!!!
A mai nap eddig 3 féle kóddal állt le. Volt köztük olyan ami külön az Nvidia driverre utalt, de a másik meg a NOD32 AMON-ját írta a kódokon kívül. A fő kód: 0x0000008E

MS oldalán ez van: http://support.microsoft.com/default.aspx?...b%3Bhu%3B903251
Éljen az informatika!!!!!

#1458 Felhasználó inaktív   vadkan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 18:29

Hi!

Nagyon nagy kérdésem lenne a nagyérdeműtöl! Egy hete álítottam ösze magamnak egy gépet (abit an9 32x, amd 4000+ am2 proci, 2x512mb memória ddr800 kingmax, 7950gt, 320gb maxtor sataII, pion. dvd író, vantec 420w táp) öszeraktam telepítettem xp-t ezekután jöttek a problémák eszméletlen sűrűn fagy az xp de úgy hogy az egérr még egy ideig megy! Játékok közben eddig nem fagyot mától kezdve már ott is fagy! Változó időközönként csinálja van amikor még az xp-t se tudja betölteni. Ha rengeteg kis file-t másolok akkor szinte esélytelen, telepítés szintén nagyon rizikós. Nagyon nem stabil a szekér! Kezdek kicsit kétségbeesni mi lehet a gondja kicsit sok volt egyszerre. Bios állígatáshoz nem igazán értek ott nem tudom mit kéne állítani hogy idális legyen! Ha valaki ebben tudna segíteni az különösen jó lenne!

Szerintetek mi lehet a gondja, hogy enyire nem stabil??? Esetleg valakinek volt hasonló problémálya hogy oldotta meg????
Válaszokat előre is köszönöm!

#1459 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 18:30

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:08

Ezek alapján azt tanácsolnám, hogy Megbízható
XP-t keress, majd  tiszta szoftvereket.

A partíciót-( kat) töröld és másítsd meg.
Pl, ha van 250Gb-s wincsid és volt 120-120Gb
a partíció akkor 119-121Gb-re
A lényeg a változtatás.
Sok vírusnak a formatálás kevés.
Utánna mehet fel rá az Xp és a szükséges driverek.
De csak a bevált illetve gyáriak először.
Utánna lehetlesz majd frissíteni.
Ha sikerült egy jó felépítést (szoftverkörnyezetet) kiépíteni, azt  Moontold be, ami azt teszi,
hogy a wincseszteredről csinálsz egy jó "cd képet" amit később, ha problémád lesz,
bármikor vissza tudsz csinálni.
Ennyi.

#1460 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 18:42

Köszi a segítséget mindkettőtöknek!!!!!!!!!!!!

Hát az biztos, hogy történt valami az új rendszerrel, mert a partíciók meghülyültek, a rendszer feltelepítése után. Ez annyit tesz, hogy a mobil rackben lévő vinyón lévő partíciót önkényesen megcsinálta "D"-nek. Pedig a fő vinyón van 3 part. A régi gépemen ilyen gond nem volt.
A regisztribe bekukkantottam, de nem találtam semmi olyant amit a honlapon írtak.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.