Két problémám lenne, bár az egyik modem-szoftver gond, a másik szerintem alaplap, de szinte egyszerre lépett fel a kettő:
1. Thompson SpeedTouch modem - win reinstall volt a másik gépemen (lentebbi okok miatt), de a modem szoftvere nem volt hajlandó feltelepülni. Azt mondta nekem, hogy nincs TCP/IP telepítve, vagy nincs csatlakoztatva a divájsz. Pedig de... TCP/IP telepítve volt, és a jelölőnégyzet is be volt pipálva, és az eszköz is csatlakoztatva volt, jelezte is az USB kapcsolatot. A Win is észlelte, mivel bekapcsoláskor csipogott nekem, hogy úgy eszköz, bár a tálcán nem ugrott fel a boburék. Nem SP2-es, szal az USB-vel elméletileg lehetnek gondjai, de eddig még soha semmilyen eszközzel nem volt. (azért nem utp kábellel megy mert csak integrált hálókártya van, ő meg nem szeret működni). Nem az alaplapi USB-t használom, hanem PCI-s kártyát.
2. Na de a legdurvább (ugyancsak a másik, otthoni gép). Modem sz@r@k0dás közben sikerült a Netware ügyfélszolgálatot bekapcsolni, amit az istennek sem akart kikapcsolni, és a bejelentkezés stuff nekem nagyon nem kell, meg amúgy is tré volt a windows - szal ismét újraraktam. Nem sokkal később meghalt az egész gép. A "Verifying DNA pool Data" után teljesen meghal. Ha CD-ról bootolok, akkor DOSban elindul, de a négy partícióból csak egyet lát, és az sem a C (ha meg first boot device a HDD második a CD, akkor is megáll, a HDD-n keresi, vagy nemtom). Fdisk is rosszul látja az Extended partíciókat. A winchester 0 napos Samsung, nem hinném hogy az döglött be, bár induláskor egyet kattan, de a BIOS maradéktalanul felismeri. Egyéb gondok is voltak eddig, kékhalállal elszállt néha a win, általában kernel hibára hivatkozva (legalábbis a friss win azt írta, korábban nem tudom miért halt meg, öcsém használja a gépet). Mivel ilyenkor egy restart után nem látta a winchestert (csak ki-be kapcsolás után), vettem egy újat, de úgylátszik, hogy más a gond...
előre is kösz a helpet
Szerkesztette: Oscee 2006. 10. 03. 15:43 -kor