Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2006. 10. 04. 09:59
Lefényképezetem a sorozatos kékhalálaim egyikét, hogy tudom ide felrakni.
Elküldve: 2006. 10. 04. 10:03
Idézet: Oscee - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 16:43
1. Thompson SpeedTouch modem - win reinstall volt a másik gépemen (lentebbi okok miatt), de a modem szoftvere nem volt hajlandó feltelepülni. Azt mondta nekem, hogy nincs TCP/IP telepítve, vagy nincs csatlakoztatva a divájsz. Pedig de... TCP/IP telepítve volt, és a jelölőnégyzet is be volt pipálva, és az eszköz is csatlakoztatva volt, jelezte is az USB kapcsolatot. A Win is észlelte, mivel bekapcsoláskor csipogott nekem, hogy úgy eszköz, bár a tálcán nem ugrott fel a boburék. Nem SP2-es, szal az USB-vel elméletileg lehetnek gondjai, de eddig még soha semmilyen eszközzel nem volt. (azért nem utp kábellel megy mert csak integrált hálókártya van, ő meg nem szeret működni). Nem az alaplapi USB-t használom, hanem PCI-s kártyát.
2. Na de a legdurvább (ugyancsak a másik, otthoni gép). Modem sz@r@k0dás közben sikerült a Netware ügyfélszolgálatot bekapcsolni, amit az istennek sem akart kikapcsolni, és a bejelentkezés stuff nekem nagyon nem kell, meg amúgy is tré volt a windows - szal ismét újraraktam. Nem sokkal később meghalt az egész gép. A "Verifying DNA pool Data" után teljesen meghal. Ha CD-ról bootolok, akkor DOSban elindul, de a négy partícióból csak egyet lát, és az sem a C (ha meg first boot device a HDD második a CD, akkor is megáll, a HDD-n keresi, vagy nemtom). Fdisk is rosszul látja az Extended partíciókat. A winchester 0 napos Samsung, nem hinném hogy az döglött be, bár induláskor egyet kattan, de a BIOS maradéktalanul felismeri. Egyéb gondok is voltak eddig, kékhalállal elszállt néha a win, általában kernel hibára hivatkozva (legalábbis a friss win azt írta, korábban nem tudom miért halt meg, öcsém használja a gépet). Mivel ilyenkor egy restart után nem látta a winchestert (csak ki-be kapcsolás után), vettem egy újat, de úgylátszik, hogy más a gond...
előre is kösz a helpet
Memóriahiba lehet az oka. A modemet meg próbáld alaplapi USB-n.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 04. 10:27
Idézet: nmiki2 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:59
Idézet
Regelj tárhelyet valahol ( ATW.hu, UW.hu )
ingyen és ha van fotód tedd fel azokat oda.
Majd ha fenn van akkor a linkjét kipróbálod
az Exploerbe, és ha jó
akkor ITT megnyomod az IMG
gombot és bemásolod a kép linkjét.
pl a baloldal ikon elérési útja bemásolva így néz ki.
https://forum.hwsw.h...on_reclamao.gif
így betéve.
Egyébként hiába teszed ide, a kékhalál a memória és BIOS és Windows közti bibi.
Az XP-t befrissíted, és a BIOS-t, annak mennie kell, illetve a memória környékén van a hiba.
Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 04. 10:30 -kor
Elküldve: 2006. 10. 04. 10:29
Idézet: nmiki2 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:59
Tölrtsd fel mondjuk a http://www.kepfeltoltes.hu -ra, és az ott megadott Direkt linket linkeld be a fenti "IMG" gomb segítségével.
--
@didyman: kösz a tippet, erre én is gondoltam, csak sajnos még nem sikerült kölcsön RAMot szerezni, de folyamatban van...
edit: de biztos, ami biztos alapon egy tápcserét is meg akarok ejteni, elég régi már az a Codegen
Szerkesztette: Oscee 2006. 10. 04. 10:30 -kor
Elküldve: 2006. 10. 04. 10:33
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 11:27
Az XP-t befrissíted, és a BIOS-t, annak mennie kell, illetve a memória környékén van a hiba.
Valamint okozhatja merevlemez, tápegység, púposodó kondenzátor, perifériahiba, erőforrásütközés, illesztőprogramok hibája és úgy általában bármi, ami a windows működésében súlyos hibát eredményez
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 10. 04. 16:56
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 9:27
Hát csak azért szerettem volna, ha látja valami hozzáértő, mert mindenem garis kivéve a videókártya.
Szóval remélem nem a videókártya a rossz!!!!
A mai nap eddig 3 féle kóddal állt le. Volt köztük olyan ami külön az Nvidia driverre utalt, de a másik meg a NOD32 AMON-ját írta a kódokon kívül. A fő kód: 0x0000008E
Elküldve: 2006. 10. 04. 17:08
Idézet: nmiki2 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 16:56
Szóval remélem nem a videókártya a rossz!!!!
A mai nap eddig 3 féle kóddal állt le. Volt köztük olyan ami külön az Nvidia driverre utalt, de a másik meg a NOD32 AMON-ját írta a kódokon kívül. A fő kód: 0x0000008E
MS oldalán ez van: http://support.microsoft.com/default.aspx?...b%3Bhu%3B903251
Elküldve: 2006. 10. 04. 18:29
Nagyon nagy kérdésem lenne a nagyérdeműtöl! Egy hete álítottam ösze magamnak egy gépet (abit an9 32x, amd 4000+ am2 proci, 2x512mb memória ddr800 kingmax, 7950gt, 320gb maxtor sataII, pion. dvd író, vantec 420w táp) öszeraktam telepítettem xp-t ezekután jöttek a problémák eszméletlen sűrűn fagy az xp de úgy hogy az egérr még egy ideig megy! Játékok közben eddig nem fagyot mától kezdve már ott is fagy! Változó időközönként csinálja van amikor még az xp-t se tudja betölteni. Ha rengeteg kis file-t másolok akkor szinte esélytelen, telepítés szintén nagyon rizikós. Nagyon nem stabil a szekér! Kezdek kicsit kétségbeesni mi lehet a gondja kicsit sok volt egyszerre. Bios állígatáshoz nem igazán értek ott nem tudom mit kéne állítani hogy idális legyen! Ha valaki ebben tudna segíteni az különösen jó lenne!
Szerintetek mi lehet a gondja, hogy enyire nem stabil??? Esetleg valakinek volt hasonló problémálya hogy oldotta meg????
Válaszokat előre is köszönöm!
Elküldve: 2006. 10. 04. 18:30
Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:08
Ezek alapján azt tanácsolnám, hogy Megbízható
XP-t keress, majd tiszta szoftvereket.
A partíciót-( kat) töröld és másítsd meg.
Pl, ha van 250Gb-s wincsid és volt 120-120Gb
a partíció akkor 119-121Gb-re
A lényeg a változtatás.
Sok vírusnak a formatálás kevés.
Utánna mehet fel rá az Xp és a szükséges driverek.
De csak a bevált illetve gyáriak először.
Utánna lehetlesz majd frissíteni.
Ha sikerült egy jó felépítést (szoftverkörnyezetet) kiépíteni, azt Moontold be, ami azt teszi,
hogy a wincseszteredről csinálsz egy jó "cd képet" amit később, ha problémád lesz,
bármikor vissza tudsz csinálni.
Ennyi.
Elküldve: 2006. 10. 04. 18:42
Hát az biztos, hogy történt valami az új rendszerrel, mert a partíciók meghülyültek, a rendszer feltelepítése után. Ez annyit tesz, hogy a mobil rackben lévő vinyón lévő partíciót önkényesen megcsinálta "D"-nek. Pedig a fő vinyón van 3 part. A régi gépemen ilyen gond nem volt.
A regisztribe bekukkantottam, de nem találtam semmi olyant amit a honlapon írtak.
Elküldve: 2006. 10. 04. 18:44
Elküldve: 2006. 10. 04. 19:06
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:00
És akkor most mindenhonnan mindent le kell törölnöm??????
Minden cuccom elvész, mert nem tudom, hogy hol van a vírus elrejtőzve?
Elküldve: 2006. 10. 04. 19:55
kikapcsolod, és különböző vírusölőkkel átvizsgáltatod a géped.
Sajátgép / vezérlőpult / rendszer / a rendszer visszaállítása/ rendszervisszaállítási kikapcsolása....
Pl
ingyenes****AVAST
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...5&parent=folder
ingyenes****Spybot - Search & Destroy 1.4
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...3&parent=folder
ajánlanám:::
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...tfolder&cat=102
vagy ezt, mind ingyenes
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...ctfolder&cat=44
ha ezek nem dobnak semmit, akkor nem ilyen jellegű...
ha a progik megvannak, kikapcs a rendszervisszaállítási pontokat az összest,
majd a net kihúz és utánna a telepítés és ellenőrzés.
Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 04. 20:18 -kor
Elküldve: 2006. 10. 05. 04:33
Idézet: vadkan - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:29
Nagyon nagy kérdésem lenne a nagyérdeműtöl! Egy hete álítottam ösze magamnak egy gépet (abit an9 32x, amd 4000+ am2 proci, 2x512mb memória ddr800 kingmax, 7950gt, 320gb maxtor sataII, pion. dvd író, vantec 420w táp) öszeraktam telepítettem xp-t ezekután jöttek a problémák eszméletlen sűrűn fagy az xp de úgy hogy az egérr még egy ideig megy! Játékok közben eddig nem fagyot mától kezdve már ott is fagy! Változó időközönként csinálja van amikor még az xp-t se tudja betölteni. Ha rengeteg kis file-t másolok akkor szinte esélytelen, telepítés szintén nagyon rizikós. Nagyon nem stabil a szekér! Kezdek kicsit kétségbeesni mi lehet a gondja kicsit sok volt egyszerre. Bios állígatáshoz nem igazán értek ott nem tudom mit kéne állítani hogy idális legyen! Ha valaki ebben tudna segíteni az különösen jó lenne!
Szerintetek mi lehet a gondja, hogy enyire nem stabil??? Esetleg valakinek volt hasonló problémálya hogy oldotta meg????
Válaszokat előre is köszönöm!
Hali!
A videokarinak a +4 pines csatiját bedugtad? Mert ha nem akkor attól naon leehet instabil. Futass egy Memetest-eth a memók renbe vannak-e. Csinálj egy CMOS Cleart. Most így korán reggel sajnos más ne jut szembe majd még délután írok amikor felkeltebb lesz az agyam.
Elküldve: 2006. 10. 05. 13:38
Volna kis gondom. Nemrég megszereztem az Age of Pirates nevü gamét,(mellesleg finom game) de
van egy kis gondom vele.
Először a videókarira gondoltam(giga7600GS), mert nemrég vettem, de lehet:benéztem.
A játék szépen kocog, de besípol a gép amikor a kemény csatajelenet kezdődik.
Ráadásul gyakran kidob win-be mindha ott sem lett volna.
Portalan és minden aktívan hűtött.csak a ram nem, de az nem is meleg és megy felé levegő.
Van valami ötletetek? :confused:
Bp,Zooglaw
Elküldve: 2006. 10. 05. 13:40
Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 4:33
A videokarinak a +4 pines csatiját bedugtad? Mert ha nem akkor attól naon leehet instabil. Futass egy Memetest-eth a memók renbe vannak-e. Csinálj egy CMOS Cleart. Most így korán reggel sajnos más ne jut szembe majd még délután írok amikor felkeltebb lesz az agyam.
Hi!
ÖÖÖ milyen +4 tűs nekem +6 tűs van rajta és bedugtam faszául! Teszt megvolt nem írt ki hibát. CMOS Cleart öö ezt a részét nem igazán vágom sőt egyáltalán nem! Tehát ha bios reset lesz nem igazán vágom miket kell majd viszaállítani, csak enyi bajom van ezzel! De várom a további instrukciókat.....
Elküldve: 2006. 10. 05. 13:42
Hibás alkalmazás: engine.exe, verzió: 1.0.0.1, hibás modul: ntdll.dll, verzió: 5.1.2600.2180, memóriacím: 0x00011f52.
Bp,Zooglaw
Elküldve: 2006. 10. 05. 19:53
A probléma időlegesen megoldva.
Bootolás közben áramszünet..........
kékhalál.........
chkdsk........
win javítás.......
kékhalál--------
format c:
Bp,Zooglaw
Elküldve: 2006. 10. 05. 21:12
Idézet