HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1471 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:09

Sziasztok!
Egy ismerősöm mondta, hogy elromlottak a ramjai, és most dobhatja ki őket. Gondoltam, én is lefuttatok egy tesztet, mert ritkán ugyan, de van amikor nekem is lefagy internetezés közben az opera.
Aztán a hátamon futott végig a hideg! Ugyan a teszt nem futoot végig (mert megszakitottam), de nekem ez is elég volt.
Szerintetek ezzel a hibával én is dobhatom ki a ramjaimat?
Feltettem egy képet a tesztről:

http://kepfeltoltes.hu/061006/IMG_6492_www...ltoltes.hu_.jpg

:banghead:  :grrr:  :doom:

#1472 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 21:48

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:09

Sziasztok!
Egy ismerősöm mondta, hogy elromlottak a ramjai, és most dobhatja ki őket. Gondoltam, én is lefuttatok egy tesztet, mert ritkán ugyan, de van amikor nekem is lefagy internetezés közben az opera.
Aztán a hátamon futott végig a hideg! Ugyan a teszt nem futoot végig (mert megszakitottam), de nekem ez is elég volt.
Szerintetek ezzel a hibával én is dobhatom ki a ramjaimat?
Feltettem egy képet a tesztről:

http://kepfeltoltes.hu/061006/IMG_6492_www...ltoltes.hu_.jpg

:banghead:  :grrr:  :doom:

Kezdjük az elején.
Van problémád alapba a gépeddel?
Ha van, milyen jellegű?
Csak az Operánál van probléma, vagy 
valami szoftver futtatása során is?
Ha nincs , akkor miért dobnád ki?

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 06. 21:50 -kor

#1473 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 08:50

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:48

Kezdjük az elején.
Van problémád alapba a gépeddel?
Ha van, milyen jellegű?
Csak az Operánál van probléma, vagy 
valami szoftver futtatása során is?
Ha nincs , akkor miért dobnád ki?

Szia Jojoando!
Alapból nincs probléma, csak ritkán az opera. Észrevettem fagyást régen digitalizálás közben,(vásárolt Studio10 szoftwarenél), de azt a proci melegedésének(AMD 3000+ , 80 oC) tudtam be. A többi progi jól műxik. Ezek a hibák amiket felsorol milyen jellegű hibák? Vagy ha nem döglik bele a gép akkor nem érdemes figyelmet szentelni rá?
Üdv: b_zoli.

#1474 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 10:42

Azért mondom, mert ez olyan, mint a fejfájás tünete.
Lehet hogy fog fájni, lehet hogy nem.
A lényeg, hogy mikor programot futtatsz, játszol, netezel
problémamentesen menjen a géped.
Kisebb hibák akadnak a tökéletes gépbe is,
de ha használod, és jelentősen nem zavar,
vagy hibát nem csinál akkor semmi probléma.
Tudott dolog, hogy az AMD gyenge a videó digitből,
szóval nem csoda ha  szoftveres tömörítésnél belassul, viszont fagynia nem kéne.
A videótömörítést ha szoftveres, akkor a memória és virtuális memóriák használatával teszi,
adott esetben lehet gond a memóriával, de az másnál is elő jött volna.
Pl, játék, vagy szoftverhasználat, nem egyedi eseteknél.
AMD 3000+ , 80 oC  ha az celziusz volna, az sok!!!!!
Porszívózás a teljes belsőnek és a ventik karbantartása szükségeltetik.

#1475 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 11:41

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 10:42

Azért mondom, mert ez olyan, mint a fejfájás tünete.
Lehet hogy fog fájni, lehet hogy nem.
A lényeg, hogy mikor programot futtatsz, játszol, netezel
problémamentesen menjen a géped.
Kisebb hibák akadnak a tökéletes gépbe is,
de ha használod, és jelentősen nem zavar,
vagy hibát nem csinál akkor semmi probléma.
Tudott dolog, hogy az AMD gyenge a videó digitből,
szóval nem csoda ha  szoftveres tömörítésnél belassul, viszont fagynia nem kéne.
A videótömörítést ha szoftveres, akkor a memória és virtuális memóriák használatával teszi,
adott esetben lehet gond a memóriával, de az másnál is elő jött volna.
Pl, játék, vagy szoftverhasználat, nem egyedi eseteknél.
AMD 3000+ , 80 oC  ha az celziusz volna, az sok!!!!!
Porszívózás a teljes belsőnek és a ventik karbantartása szükségeltetik.

Ige, a CPU az 80 celziusz, azóta plusz venti, és rézmagos hűtő csere volt oldal levesz , és így max: 64 celziusz. A porszívózás, hát igen az lehet hogy kellene neki. (5 perce megy a gép és 53 celziusz a proci.)

#1476 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 18:20

nézd meg , nekem ilyen tiszta minden!
Még a venti belsejének mágnese is tisztítva, a golyóscsapágyba
műszerészolaj és egy kis zsír téve, hogy jó legyen.
hőfokok terhelés alatt 50  Celziusz
http://magica.atw.hu/kepek/csip.jpg
http://magica.atw.hu/kepek/venti.jpg
Proci hűtő tisztaság
http://magica.atw.hu/kepek/proctok.jpg
ventije,...gyári
http://magica.atw.hu...k/procventi.jpg

#1477 Felhasználó inaktív   beteg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 20:48

hali!
help pls!

Az MSI 945P Plalinium omba dobtam egy zsír új D915 ös procit. Elötte D930 volt benne, hasított mint ..
Most viszont, normálisan felmegy a windows, minden progi, nem látszik semmi gond, de amikor winrarral kicsomagolni akarok, úgy belassúl az egész gép, mintha lefagyna. ha megmozdítom az egeret csak szaggat, ugrál.
a winrar meg egy 4 gigás anyagot úgy tömörít ki, hogy 1 perc 1 százalék!  :confused:
közben a procileterheltség úgy néz ki, hogy az egyik mag maxon van, 100% a másik meg olyan 20-25.

már mindent meg/ki próbáltam, nekem nagyon gyanús, hogy a proci a hibás.

Találkoztatok már ilyennel? tudtok valami olyan tesztprogit, ami frankón leteszteli a procit?

thx
szegény ember főzzelvíz

#1478 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 06:32

Help valaki! Tudom, hogy vasárnap a kutya sem fórumozik, de sürgős lenne. Már lassan úgy érzem, hogy fogom a gépet és kibaxom az ablakon.

Adva van az aláírásomban lévő gép, több merevlemezzel.
Az első hdd-re (Hitachi Deskstar) telepített friss WinXP Pro HUN SP2 néhány nap alatt mindig megadja magát (már másodszor). Működik egy egy ideig hibátlanul, majd egyik bootoláskor a töltőcsík mozog, majd belassul, leáll és a gép mindig újraindul. Nincs hibaüzenet.
Ha az "utolsó helyes beállítás" menüponttal indítom újra, akkor teljesen jól működik a rendszer. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32, nincs rossz szektor, SMART értékek rendben. A win-t mindig frissen formázott partícióra szoktam telepíteni. "Csökkentet módban" is fut, de "csökkentett mód hálózattal" módban már nem. Hálózat PPPoE ADSL 1024/384.
A második hdd-re (Seagate) telepített egy éves WinXP Pro HUN SP2 pedig (tartalékrendszer, ugyanolyan beállításokkal) hibátlanul műxik, ott nincs semmi gond soha. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32.

Azt sem tudom eldönteni, hogy hw vagy sw hiba-e. Mindkettőt próbáltam kizárni.
Hw hiba: Megérné a Hitachi vinyót a saját utiljával ellenőrizni? Nem volt még memtest sem.
A többit ellenőriztem (melegedés, táp, stb). Meg ha hw hiba, akkor a másik vinyón miért jó ugyanaz a win (ugyanarról a CD-ről telepítve, ugyanazokkal az eszközökkel)? Több órás OpenGL-es (WolfET) és DirectX9-es (Far Cry) játék után sincs probléma, ez is azt erősíti, hogy nem hw.

Sw hiba: vírus, adware, stb. kizárva, mert azok nem így szoktak kinézni és a firss telepítettség miatt is kizárható. Taskok listáján nincs gyanús process/prochasználat, ellenőriztem őket egyenként, szintén tiszta a registry autorun része. Megnézem majd vírusirtóval is, de nem hiszem hogy azzal lenne a gond. Tűzfal van normális, rendesen beállítva (ZA Pro).
Néztem az eseménynaplót: COM+, DCOM és W32Time alkalmazásoknál jelez hibát. Ezek ekkora hibát eredményeznének?
Ráadásul ha az "utolsó helyes beállítás" vagy "csökkentett mód" után újraindítom normál módban, akkor megint előjön a hiba. Próbáltam már naplózott indítást is, de nem hozott létre naplót  :confused:
Hogyan lehet kideríteni az okát? Ha újratelepítem mindig, akkor soha nem fogom megtudni mi okozza a problémát.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1479 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 6:32

Help valaki! Tudom, hogy vasárnap a kutya sem fórumozik, de sürgős lenne. Már lassan úgy érzem, hogy fogom a gépet és kibaxom az ablakon.

Adva van az aláírásomban lévő gép, több merevlemezzel.
Az első hdd-re (Hitachi Deskstar) telepített friss WinXP Pro HUN SP2 néhány nap alatt mindig megadja magát (már másodszor). Működik egy egy ideig hibátlanul, majd egyik bootoláskor a töltőcsík mozog, majd belassul, leáll és a gép mindig újraindul. Nincs hibaüzenet.
Ha az "utolsó helyes beállítás" menüponttal indítom újra, akkor teljesen jól működik a rendszer. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32, nincs rossz szektor, SMART értékek rendben. A win-t mindig frissen formázott partícióra szoktam telepíteni. "Csökkentet módban" is fut, de "csökkentett mód hálózattal" módban már nem. Hálózat PPPoE ADSL 1024/384.
A második hdd-re (Seagate) telepített egy éves WinXP Pro HUN SP2 pedig (tartalékrendszer, ugyanolyan beállításokkal) hibátlanul műxik, ott nincs semmi gond soha. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32.

Azt sem tudom eldönteni, hogy hw vagy sw hiba-e. Mindkettőt próbáltam kizárni.
Hw hiba: Megérné a Hitachi vinyót a saját utiljával ellenőrizni? Nem volt még memtest sem.
A többit ellenőriztem (melegedés, táp, stb). Meg ha hw hiba, akkor a másik vinyón miért jó ugyanaz a win (ugyanarról a CD-ről telepítve, ugyanazokkal az eszközökkel)? Több órás OpenGL-es (WolfET) és DirectX9-es (Far Cry) játék után sincs probléma, ez is azt erősíti, hogy nem hw.

Sw hiba: vírus, adware, stb. kizárva, mert azok nem így szoktak kinézni és a firss telepítettség miatt is kizárható. Taskok listáján nincs gyanús process/prochasználat, ellenőriztem őket egyenként, szintén tiszta a registry autorun része. Megnézem majd vírusirtóval is, de nem hiszem hogy azzal lenne a gond. Tűzfal van normális, rendesen beállítva (ZA Pro).
Néztem az eseménynaplót: COM+, DCOM és W32Time alkalmazásoknál jelez hibát. Ezek ekkora hibát eredményeznének?
Ráadásul ha az "utolsó helyes beállítás" vagy "csökkentett mód" után újraindítom normál módban, akkor megint előjön a hiba. Próbáltam már naplózott indítást is, de nem hozott létre naplót  :confused:
Hogyan lehet kideríteni az okát? Ha újratelepítem mindig, akkor soha nem fogom megtudni mi okozza a problémát.

Kapscold  ki az automatikus újrainbdisát a sajátgép/tuljadonságok/speciálos=inditás és hellyreállítás menüpont alatt vedd ki apipát az autmatikus újraindulás elől és ha esetleg úgyindulna újra h van kékhalál akkor fent marad  akékhalál és  aSTOP utáni hibaüzenetből sok midennt megtudhatunk. Eseménynapló se ír semmilyen hibát se?
Éljen az informatika!!!!!

#1480 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:36

Kösz a tippet :up: Tényleg... hogy ez nem jutott elsőre eszembe  :lama:  :omg:
Bár a rendszerindító bootmenüben is volt ilyen opció "automatikus újraindítás tiltása rendszerhiba esetén" és mégis újraindult.

Eseménynapló hibáit már írtam az előbb: SystemEvent(COM+ alkalmazás COMRes.dll), SystemEvent(DCOM alkalmazás, netevent.dll), W32Time (w32time.dll). Valami eszközt nem tudott elindítani, és emiatt nem tudta futtatni ezeket a szolgáltatásokat megfelelően. Ez azóta kiegészült a tűzfal TrueVector szolgáltatás hibájával.

Egyébként késő, úgy néz ki, hogy helyrehoztam. Bekapcsoltam a rendszerpartíción (de csak azon) a rendszervisszaállítást (ez eddig mindig ki volt kapcsolva az összes meghajtón) és így most "utolsó helyes beállítások" után újraindítva jó lett. Mondjuk utólag most sem tudom mi lehetett a baj. Egyedül a tűzfal problémázott csak, de lecseréltem a legújabb verzióra, így már az is jó. A régi tűzfal a másik vinyón miért működik hibátlanul :confused:

Szerkesztette: N0zer0 2006. 10. 08. 07:47 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1481 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:27

Hi!

Fentebb olvasgattam hogy problémák adódnak a Videokari Driverekkel. Sajna ez nem egyedi, mondhatni driver családokra igaz. Nekem a 91.31-es azt csinálja hogy 2-szer kell telepíteni. Tök mind1 hogy most megkerülöm a telepítőt és csak az Ini-t adom neki oda vagy a telepítővel. Első indulás 8bit majd kártya eltávolít restart újra ini bead és akkor felmászik...  Idióta :omg:

#1482 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 09. 14:33

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 19:20

nézd meg , nekem ilyen tiszta minden!
Még a venti belsejének mágnese is tisztítva, a golyóscsapágyba
műszerészolaj és egy kis zsír téve, hogy jó legyen.
hőfokok terhelés alatt 50  Celziusz
http://magica.atw.hu/kepek/csip.jpg
http://magica.atw.hu/kepek/venti.jpg
Proci hűtő tisztaság
http://magica.atw.hu/kepek/proctok.jpg
ventije,...gyári
http://magica.atw.hu...k/procventi.jpg

Golyós csapágynak csak zsír adható! Olajjal nem kenjünk!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1483 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:32

Műszerészolaj és zsír keveréke, turmix.
Nekem bevált.
Zárt golyóscsapágyba a simazsír nem mászik be, csak segédlettel.  :think:  :D

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 09. 20:35 -kor

#1484 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:32

Üdv ismét mindenkinek!
Ha még emlékszik vki, panaszkodtam egy ideje, hogy állandó kékhalállal küszködök, ...
na ez azóta sem múlt el...
érdeklődnék, hogy létezhet-e olyan, hogy a memtest egyszer kilistáz 32 errort, mondjuk 2 napja, megörültem hogy megvan a bibi, de a következő 20 indításkor nem talál semmit de semmit!!!
Ma reggel már első bekapcsoláskor sem sikerült a rendszert elindítani, kora reggel már a kék halál üdvözölt.
Valaki akinek abit alaplapja van írja meg légyszi, hogy neki milyen rammal fut a gépe.Az enyém egy 400-as samsung.Ami 2 hónap alatt egyszer mutatott vmi hibafélét, de az is lehet hogy az errorokat csak odaképzeltem.
Ez már a vég lenne?
Előre is köszi!!!!
Már nagyon unom...
Ja!És az utóbbi kékhalálok már változó hibakóddal jönnek!!!

#1485 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:38

Idézet: smas - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 16:32

Üdv ismét mindenkinek!
Ha még emlékszik vki, panaszkodtam egy ideje, hogy állandó kékhalállal küszködök, ...
na ez azóta sem múlt el...
érdeklődnék, hogy létezhet-e olyan, hogy a memtest egyszer kilistáz 32 errort, mondjuk 2 napja, megörültem hogy megvan a bibi, de a következő 20 indításkor nem talál semmit de semmit!!!
Ma reggel már első bekapcsoláskor sem sikerült a rendszert elindítani, kora reggel már a kék halál üdvözölt.
Valaki akinek abit alaplapja van írja meg légyszi, hogy neki milyen rammal fut a gépe.Az enyém egy 400-as samsung.Ami 2 hónap alatt egyszer mutatott vmi hibafélét, de az is lehet hogy az errorokat csak odaképzeltem.
Ez már a vég lenne?
Előre is köszi!!!!
Már nagyon unom...
Ja!És az utóbbi kékhalálok már változó hibakóddal jönnek!!!

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
bocs ezt a képet csórtam, de nekem is hasonlót dobott akkor egyszer!

#1486 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:43

Idézet: Mike666 - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 7:47

Sajnos én is beléptem az X-aktás klubba. Adott a következő konfig:

ABIT KV8Pro v1.1
AMD Athlon64 3200+
2x512 MB Kingston PC3200
ATI Radeon 9600 128 MB
2x Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y120M0 HDD (SATA)
1x NEC ND-4551A
1x NEC ND-4571A
SB Live! 5.1
Firewire kártya
Coolink 400W táp (pontos típusát nem tudom, valami 4012)

Random újraindul a gép, természetesen kékhalál kíséretében. Van úgy, hogy napokig megy rendesen, valamikor egy este 3-4x újraindul. SATA kábeleket cseréltem, mert az egyik csatija deformált volt. Memteszt megvolt, több programmal is, memóriák rendben. HDD-ket a Maxtor PowerMax nem ismeri fel...
Hozzátenném, hogy nem játék közben indul újra (nem játszok), hanem netezés, zenehallgatás közben. Kb. egy hónapja kezdte a hülyeségeit, de már a falra mászok tőle. CnQ-t használom, de eddig is használtam, soha nem volt vele problémám.

Még valami: kékhalál közben egyszer ati2.sys-re hivatkozott, egyszer win32k.sys-re, másszor pedig az irq less or equal (nincs hw ütközés), no meg a  page fault in non-paged area.

Üdv a klubban!
Nekem is ezek a bajaim, kb ezekkel a paraméterekkel, két hónapja szenvedek, semmi előrelépés!
Tartsunk ki!!

#1487 Felhasználó inaktív   smas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 16:55

És megint...
win32k.sys
:D

#1488 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 18:39

Leírom megint, amit hajtogatok.
Bios frissítés.
Majd a BIOS beállításainak átvizsgálása,
felesleges portok, csatlakozók kikapcsolása.
Pl.:print port, ha van lankártyád,  illetve külön hangkártyád...
PCI és és a többi hardver beállítása a BIOS-BA.
Ezek után még aztis megteheted, hogy a memóriák slot cseréje.
Ha a wincsesztereket RAID-ba használod, akkor valami új drive keresése.
A  RAID használata előtt voltak ilyen gondjaid?
Ilyen  hardveri környezetbe a Colink táp eléggé gyengécske lehet.
Chieftec 360W tápegység PPFC dupla ventillátor  vagy
430W SIRTEC 12CM 430-P12S  mellett 
nyugodtabb lenne az áramellátás
a  RAID miatt.

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 11. 18:48 -kor

#1489 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 00:17

újabban azt csinálja a drágaszágom, hogy a POST megakad a RAM leszámolásánál - nem kezd bele, a RAM tesztbe bekapcsolás és reset után. Ellenben egy hosszabb tartó RESET nyomás hatására azért elkezd post-olni. mire gyanakodjak?
axp 2700+
asus a7n8xdlx rev 1.04 leguccso 1008-as biossal, 2 éve nem piszkáltam
2x 1G corsair valueselect
1 darab 120 G maxtor daimond 9
1 darab 300G mactor daimond 10 (sata)
1 darab Hitachi 160G (sata)
1 darab sony DRU 500a
R9700 pro (gigabyte)
huntkey 400W-os táp.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1490 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 00:21

Idézet: smas - Dátum: 2006. okt. 11., szerda - 16:55

És megint...
win32k.sys
:D

smas bemásolnád ide a stop errort, márha képződik? első körben én egy sb live versus via issue-t szegolok.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 10. 12. 00:26 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77