Elküldve: 2006. 10. 08. 06:32
Help valaki! Tudom, hogy vasárnap a kutya sem fórumozik, de sürgős lenne. Már lassan úgy érzem, hogy fogom a gépet és kibaxom az ablakon.
Adva van az aláírásomban lévő gép, több merevlemezzel.
Az első hdd-re (Hitachi Deskstar) telepített friss WinXP Pro HUN SP2 néhány nap alatt mindig megadja magát (már másodszor). Működik egy egy ideig hibátlanul, majd egyik bootoláskor a töltőcsík mozog, majd belassul, leáll és a gép mindig újraindul. Nincs hibaüzenet.
Ha az "utolsó helyes beállítás" menüponttal indítom újra, akkor teljesen jól működik a rendszer. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32, nincs rossz szektor, SMART értékek rendben. A win-t mindig frissen formázott partícióra szoktam telepíteni. "Csökkentet módban" is fut, de "csökkentett mód hálózattal" módban már nem. Hálózat PPPoE ADSL 1024/384.
A második hdd-re (Seagate) telepített egy éves WinXP Pro HUN SP2 pedig (tartalékrendszer, ugyanolyan beállításokkal) hibátlanul műxik, ott nincs semmi gond soha. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32.
Azt sem tudom eldönteni, hogy hw vagy sw hiba-e. Mindkettőt próbáltam kizárni.
Hw hiba: Megérné a Hitachi vinyót a saját utiljával ellenőrizni? Nem volt még memtest sem.
A többit ellenőriztem (melegedés, táp, stb). Meg ha hw hiba, akkor a másik vinyón miért jó ugyanaz a win (ugyanarról a CD-ről telepítve, ugyanazokkal az eszközökkel)? Több órás OpenGL-es (WolfET) és DirectX9-es (Far Cry) játék után sincs probléma, ez is azt erősíti, hogy nem hw.
Sw hiba: vírus, adware, stb. kizárva, mert azok nem így szoktak kinézni és a firss telepítettség miatt is kizárható. Taskok listáján nincs gyanús process/prochasználat, ellenőriztem őket egyenként, szintén tiszta a registry autorun része. Megnézem majd vírusirtóval is, de nem hiszem hogy azzal lenne a gond. Tűzfal van normális, rendesen beállítva (ZA Pro).
Néztem az eseménynaplót: COM+, DCOM és W32Time alkalmazásoknál jelez hibát. Ezek ekkora hibát eredményeznének?
Ráadásul ha az "utolsó helyes beállítás" vagy "csökkentett mód" után újraindítom normál módban, akkor megint előjön a hiba. Próbáltam már naplózott indítást is, de nem hozott létre naplót :confused:
Hogyan lehet kideríteni az okát? Ha újratelepítem mindig, akkor soha nem fogom megtudni mi okozza a problémát.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”