Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2006. 11. 01. 12:09
"A legborzasztobb dolog az igazság keresésében az, amikor megtalálod"
Fáradt vagy? katt ide...:D
Elküldve: 2006. 11. 01. 12:38
Idézet: Yeti86 - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 2:48
Lenne egy olyan gondom, hogy letöltés illetve winchester müveletek során,[van egy Maxtor 120 Gb-os, egy Samsung 200 Gb-os és egy 250 GB-os Sata 2-es bent és mindegyiknél előfordul] ha zenét hallgatok illetve játszok, akkor "ciripel" vagyis...pici sipoló hangokat ad ki.
Feszültség gondok lehetnek? a Gépben van egy 420 Chieftek.....
Vagy hangkártya gond esetleg? Mert hallottam hogy az Audigy 4-nél lehetnek ilyenek...
nekem már sajnos ötletem nincs...új rendszert raktam...tápcsatikat is végig néztem, mármint levettem róla eszközöket, mert azt hittem kevés neki a kraft, de semmi..
Kb 1 hete jelentkezett..az elött minden pöpec volt..pls help me...
üdv
Yeti
Próbáld meg integrált hanggal is...audigy4-et addig lődd ki! Ezt próbálnám következőre...ha úgyse jó, akkor részemről passz...
Elküldve: 2006. 11. 01. 14:03
Idézet: Yeti86 - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 2:48
Vagy hangkártya gond esetleg? Mert hallottam hogy az Audigy 4-nél lehetnek ilyenek...
üdv
Yeti
Nekem akkor volt ilyen, mikor a
Hangkártya drivét frissítettem.
A régivel nem fordult elő ilyen!
Szerkesztette: jojoando 2006. 11. 01. 14:04 -kor
Elküldve: 2006. 11. 01. 21:17
Mert Újra raktam nem volt jó, alaplapi hangkártyánál nem volt gond, PCI slotot váltottam...s megoldódott.
Remélem így is marad!!!
Télleg köszi mindenkinek!!!
"A legborzasztobb dolog az igazság keresésében az, amikor megtalálod"
Fáradt vagy? katt ide...:D
Elküldve: 2006. 11. 01. 21:40
Idézet: Yeti86 - Dátum: 2006. nov. 1., szerda - 22:17
Mert Újra raktam nem volt jó, alaplapi hangkártyánál nem volt gond, PCI slotot váltottam...s megoldódott.
Remélem így is marad!!!
Télleg köszi mindenkinek!!!
A jelek szerint az elsődleges csatorna megszakításkérése osztozott a hangkártyával s amiatt hallottál ilyenkor hangot. PCI slot váltásával szok megoldódni az ilyesmi.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 11. 02. 12:10
Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 14:37
A Levicom feszültségértékeit AIDA eredményekből szedték ki? Mert az abszolút pontatlan, szoftveres mérés, mellyel szemben a legócskáb TG műszer is két nagyságrenddel bír pontosabb lenni. mellesleg a 11,55V belefér az ATX2.0 5%-os tűrésébe.
700VA-os upsem az nagyjából hány wattot tud szolgáltatni?
Mert háremdé márkoláskor vgan is emelt fesszel 1 tftvel meg egy genius ht-vel (+pumpa) elkezdett vinnyogni az ups helyenként hog overload :Đ .
Szal érdekelne hogy hány wattot sikerült megkarcolnom
És (még)egy féloff: Gameporton hol látszódik a kormányom, hol nem (win reinstallonként). Alaplapit még nem sikerült működésre bírni (A8N-E), de hangkártyáé idáig legalább ment, most már azon sem megy
Szerkesztette: MC Pite 2006. 11. 02. 12:12 -kor
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2006. 11. 02. 15:52
Van egy gépem, monitor és bill-egér nélkül.
A proci terheltsége ~20-40%, amikor belépek távolról, akkor felmegy90-100%-ra.
(Nem végez komoly feladatokat, elég gyenge a gép... P3-450/512 - 17Gbhdd)
Lehet hosszabb távon ilyen terheltség mellett baja? Tehát a 20-40%-ot meddig fogja bírni?
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel
Elküldve: 2006. 11. 03. 13:49
ASRock 939 Dual - VSTA alaplapom van 3,5-es Venice AMD64-el. 2*512 Samsund RAM, 200GB sata-ii, DVD-ROM, DVD-RW, néhány PCI kártya és egy HIS 9550 256MB VIVO videokarcsi.
Mindezt egy 450-es Chieftec táp hajtja.
A problémám, hogy a boot-olás elég lassú, és a bios képernyő is úszik. Olyan, mintha nem lenne cache-elve a video-rom. Erre vonatkozó beállítás pedig nincs a biosban és az alaplapon sem találok ilyen jumper-t.
Másik (legfőbb) problémám, hogy időnként belassul a rendszer, majd lefagy. Minden eddigi teszt normálisan lement, egyedül a PCWizard alatt szokott fagyni.
A proci sohasem melegszik 54fok fölé. Speedfan-al nézem.
Tudtok ebben tanácsot adni?
Wattal kapcsolatban: Nekem egy olyan APC UPS-em van, amelyik méri a leadott teljesítményt is. Ez a gép, 19"-os monitorral, ADSL bridge-el, WLAN router-el együtt, max terhelésnél sem fogyasz 160W-nál többet!
Ennek ellenére csak kicseréltem a 300W-os codegenya tápomat, mert sok volt a probléma. Sajnos -mint fentebb olvashatjátok,- maradtak is meg bajok, de lényegesen kevesebbet fagy, mint korábban.
Üdv: Laca
Elküldve: 2006. 11. 03. 13:51
Fagyas, ill resetelesi gondjai vannak az egyik ugyfelem gepenek.
Sulinetes konfig.
Asrock 775xfire -raid rev 1.0 SLI alaplap
2,53 celeron
300 W codegen.
1GB Good ram PC4200 DDR2
Nevenincs 7300 le kartya szep sas virit a kartya ventijen.
DE volt elotte mas 7300le benne, tok dzsunka "markak"
A 3dMark 2005 ezzel a konfiggal mar az elso benchmark soran csunyan reseteli a gepet, ez a teszt meg nem futott le.
Viszont az en 6600GT kartyammal (Gigabyte) vigan megy, kiprobaltam benne egy 6200TC is (Asus) akar egesz nap futhat a teszt reset nelkul.
7300 sorozatu kartyaval (mar a 3. van benne) nem muzsikal rendesen.
Minden egyeb alkatreszt leteszteltem, a bios a legujabb 1.40.
Koszi elore is a segitseget.
Vmi kompatibilitasi problema?
Szerkesztette: Michael 2006. 11. 03. 14:04 -kor
Elküldve: 2006. 11. 03. 22:27
Egy olyan problémám van, hogy egy combosnak mondható gép pl cd- írás közben szaggatja a zenét és ehhez hasonló akadások vannak...
A régi gépemen is volt hasonló, de át kellett valamit állítanom szoftveresen és onnantól kezdve soha semmi ilyen probléma nem volt.
Az a baj,h nem emléxem arra,h mit állítottam át akkor, de valami nagyon egyszerű beállítási dolog volt...AMD-s gépről van szó.
Tudna valaki segíteni?
Köszi
Szerkesztette: sz9 2006. 11. 03. 22:27 -kor
Elküldve: 2006. 11. 03. 22:44
Adott az I. konfig az aláírásomban...
Az a helyzet, hogy a vga már új korában is kifagyot/fagyogatot pár játéknál (NFS HP2, NFS MW, Warcraft3, FarCry amire konkrétan emléxem) néha magától újra is indúlt...viszont 3DMarkok, Doom3, Prey, B&W 2, FEAR-nél nem tapasztaltam. A fagyások ált 5 percen belül bekövetkeztek, néha a főmenüben is. Cserélgettem az eredeti drivert a legújabbakkal, de csak kis különbségek voltak....a fagyás nem mindig fagy tök állóra, van, hogy csak a hang fennakad, kép beszaggat, de pár mp után megy tovább rendesen. Egyszer valahogy sikerűlt egy stabilnak mondható állapotot elérnem, de most, hogy bepróbáltam a 91.47 drivert újra minden a régi...legalábbis Dark Messiah és HL2 Episode One alatt. (Az episode1 miatt tettem fel az új drivert, mert elötte 2x befagyott....az újjal végig is játszottam, az amúgy nem túl hosszú gémet, de most mikor mutattam tesómnak, elég rondán kiakadt kétszer is és 1x még megjelenitési hibát (fekete-fehér háromszögek 3-4db) is prdukált, amit eddig még nem....karit nem húzom! Gondoltam nem csípi az SB Live-ot, de az alaplapival talán még rosszabb...legalábbis semmivel sem lett jobb....
Szerintetek csattogjak vissza a Gépház-ba a karival (még min 2év gari van rajata) vagy próbáljak ki még valami mást? Esetleg az MSI NX6600GT 128MB 8xAGP ViVo Edition mellé kinek-milyen driver megy rendesen?
Félek ha visszaviszem, 1hét múlva visszaadják, hogy semmi baja...de lehet, hogy télleg más a gond
Köszi a tanácsokat előre is!
Elküldve: 2006. 11. 04. 18:50
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 16:47
amit 8 000Ft-ért árulnak
Szerintem tervezésre nem rosz progi.
felejtsd el...egy baromság az a program.....ha egy kicsit jártas lennél villamoságban akkor nevetnél rajta...
Elküldve: 2006. 11. 05. 22:38
Idézet: sz9 - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 23:27
Egy olyan problémám van, hogy egy combosnak mondható gép pl cd- írás közben szaggatja a zenét és ehhez hasonló akadások vannak...
A régi gépemen is volt hasonló, de át kellett valamit állítanom szoftveresen és onnantól kezdve soha semmi ilyen probléma nem volt.
Az a baj,h nem emléxem arra,h mit állítottam át akkor, de valami nagyon egyszerű beállítási dolog volt...AMD-s gépről van szó.
Tudna valaki segíteni?
Köszi
Eszközkezelő->IDE vezérlők->cd-írót tartó IDE csatorna->speciális->DMA mód, ha elérhető.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 11. 05. 22:41
Idézet: fejesl - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 14:49
ASRock 939 Dual - VSTA alaplapom van 3,5-es Venice AMD64-el. 2*512 Samsund RAM, 200GB sata-ii, DVD-ROM, DVD-RW, néhány PCI kártya és egy HIS 9550 256MB VIVO videokarcsi.
Mindezt egy 450-es Chieftec táp hajtja.
A problémám, hogy a boot-olás elég lassú, és a bios képernyő is úszik. Olyan, mintha nem lenne cache-elve a video-rom. Erre vonatkozó beállítás pedig nincs a biosban és az alaplapon sem találok ilyen jumper-t.
Másik (legfőbb) problémám, hogy időnként belassul a rendszer, majd lefagy. Minden eddigi teszt normálisan lement, egyedül a PCWizard alatt szokott fagyni.
A proci sohasem melegszik 54fok fölé. Speedfan-al nézem.
Tudtok ebben tanácsot adni?
Wattal kapcsolatban: Nekem egy olyan APC UPS-em van, amelyik méri a leadott teljesítményt is. Ez a gép, 19"-os monitorral, ADSL bridge-el, WLAN router-el együtt, max terhelésnél sem fogyasz 160W-nál többet!
Ennek ellenére csak kicseréltem a 300W-os codegenya tápomat, mert sok volt a probléma. Sajnos -mint fentebb olvashatjátok,- maradtak is meg bajok, de lényegesen kevesebbet fagy, mint korábban.
Üdv: Laca
Az 1. PCI foglalatban van valami eszköz? fast writes állapota kikapcsolt?
Elküldve: 2006. 11. 05. 22:42
Idézet: Michael - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 14:51
Fagyas, ill resetelesi gondjai vannak az egyik ugyfelem gepenek.
Sulinetes konfig.
Asrock 775xfire -raid rev 1.0 SLI alaplap
2,53 celeron
300 W codegen.
1GB Good ram PC4200 DDR2
Nevenincs 7300 le kartya szep sas virit a kartya ventijen.
DE volt elotte mas 7300le benne, tok dzsunka "markak"
A 3dMark 2005 ezzel a konfiggal mar az elso benchmark soran csunyan reseteli a gepet, ez a teszt meg nem futott le.
Viszont az en 6600GT kartyammal (Gigabyte) vigan megy, kiprobaltam benne egy 6200TC is (Asus) akar egesz nap futhat a teszt reset nelkul.
7300 sorozatu kartyaval (mar a 3. van benne) nem muzsikal rendesen.
Minden egyeb alkatreszt leteszteltem, a bios a legujabb 1.40.
Koszi elore is a segitseget.
Vmi kompatibilitasi problema?
A tápot eleve ki kell vágni belőle, az alaplaphoz meg BIOS frissítést keresni, ha biztosan a kártyagenerációk között található csak az eltérés.
Elküldve: 2006. 11. 05. 22:45
Idézet: Nurba - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 23:44
Adott az I. konfig az aláírásomban...
Az a helyzet, hogy a vga már új korában is kifagyot/fagyogatot pár játéknál (NFS HP2, NFS MW, Warcraft3, FarCry amire konkrétan emléxem) néha magától újra is indúlt...viszont 3DMarkok, Doom3, Prey, B&W 2, FEAR-nél nem tapasztaltam. A fagyások ált 5 percen belül bekövetkeztek, néha a főmenüben is. Cserélgettem az eredeti drivert a legújabbakkal, de csak kis különbségek voltak....a fagyás nem mindig fagy tök állóra, van, hogy csak a hang fennakad, kép beszaggat, de pár mp után megy tovább rendesen. Egyszer valahogy sikerűlt egy stabilnak mondható állapotot elérnem, de most, hogy bepróbáltam a 91.47 drivert újra minden a régi...legalábbis Dark Messiah és HL2 Episode One alatt. (Az episode1 miatt tettem fel az új drivert, mert elötte 2x befagyott....az újjal végig is játszottam, az amúgy nem túl hosszú gémet, de most mikor mutattam tesómnak, elég rondán kiakadt kétszer is és 1x még megjelenitési hibát (fekete-fehér háromszögek 3-4db) is prdukált, amit eddig még nem....karit nem húzom! Gondoltam nem csípi az SB Live-ot, de az alaplapival talán még rosszabb...legalábbis semmivel sem lett jobb....
Szerintetek csattogjak vissza a Gépház-ba a karival (még min 2év gari van rajata) vagy próbáljak ki még valami mást? Esetleg az MSI NX6600GT 128MB 8xAGP ViVo Edition mellé kinek-milyen driver megy rendesen?
Félek ha visszaviszem, 1hét múlva visszaadják, hogy semmi baja...de lehet, hogy télleg más a gond
Köszi a tanácsokat előre is!
Szedd szét-rakd össze metódus volt? Esetleg érdemes lehet. Szerintem gari lehet, bár nagyon szoftveres szaga van a dolognak.
Elküldve: 2006. 11. 05. 22:58
Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:38
Hali!
Köszi, a válaszod!
Csak az a gond, hogy ez a cd írás probléma csak egy példa volt...előjön ez a probléma,ha pl bezárom a mediaplayert, vagy elindul egy webes videolejátszás msg stb. olyan, mint,ha megakada negy pillantra a gép......amúgy elvileg meg sem kottyanhatna neki, mert egy 3500-as AMD,van benne elég ram is meg minden ami kell.
De azért megnézem amit mondtál....
Azonban én más beállításra emléxem...de nem tudom,h mit is kellett...
Lehet,h jó helyn járunk,de nem találom azt amit megadtál..ponotítanál egy kicsit!
Szerkesztette: sz9 2006. 11. 05. 23:02 -kor
Elküldve: 2006. 11. 05. 23:07
Idézet: sz9 - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:58
Köszi, a válaszod!
Csak az a gond, hogy ez a cd írás probléma csak egy példa volt...előjön ez a probléma,ha pl bezárom a mediaplayert, vagy elindul egy webes videolejátszás msg stb. olyan, mint,ha megakada negy pillantra a gép......amúgy elvileg meg sem kottyanhatna neki, mert egy 3500-as AMD,van benne elég ram is meg minden ami kell.
De azért megnézem amit mondtál....
Azonban én más beállításra emléxem...de nem tudom,h mit is kellett...
Lehet,h jó helyn járunk,de nem találom azt amit megadtál..ponotítanál egy kicsit!
itt: (a magyar fordítást elszúrtam, angol win jutott először eszembe)
Csatolt képek:
Elküldve: 2006. 11. 06. 08:14
Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 23:45
Még darabokra nem szedtem a gépet, de fura néha amit művel:
Ajánlották a 78.01 drivert, feltettem, új vindóz meg minden, lemeztöri elött csináltam sok szabad helyet...
Dark Messiah-t kezdtem nyomni (nagyon megtetszett), az elejétől és a Chapter4-ig lazán el is mentem vele (egy két nagyon apró szakadás volt csak, azok is screenshot gyártás alatt)...eljutottam a kikötős-hajós részig....ott elgondolkodtam, hogy a textúrát medium helyett high-on is birni fogja szerintem (ezen kívűl csak az árnyék van még levéve), hát átraktam és szembesűltem vele, hogy kiakadós lett a gém, de nem fagyott még állóra, csak azok a pár mp-s zavarok...gyorsan visszaraktam medium-ra, de 3 lépés után egy igazi újraindulós fagyás
Nem is tudom, de elnyomok este egy ramtesztet, de a vga-ram gyanús nekem még nagyon....azt tudom tesztelni vhogy?
Elküldve: 2006. 11. 06. 10:14
Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 22:42
Tapcsere volt a sajat 420 as Chief el is ezt csinalta.
Amint irtam az elerheto legujabb bios van benne.
A gep azota is dobalja a resetet a 7300 kartyakkal.
A kornyek osszes kartyajat kiprobaltam. NEm tudom mi lehet a gond mert a 6600 GT vel szuperul muzsikal.
Banyek az egesz!

Súgó
A téma zárva.