HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 06. 16:46

Sziasztok! tegnapi nap szoktatlan furcsa dolog történt szokásosan bekapcsoltam a gépet és elkezdett az egész belassulni, belassulást értem ezek alatt -> winamp elindit, zene play szól a zene megnyitok egy firefoxot és elkezd a zene szépen akadozni! a játékoknál ugyszintén elkezdtem jáccani a NFScarbonnal és hihetetlenül szaggat ami azelőtt nem is történt! az egér utjai is mikor egy progit megnyitok szaggat! sajnos!

Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
CPU típusa AMD Athlon XP, 1500 MHz (15 x 100) 1700+
Alaplap neve Abit KX7-333®  (6 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM)
Rendszermemória 512  (PC3200 DDR SDRAM)
Videokártya NVIDIA GeForce4 Ti 4200  (64 MB)
Hangkártya C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
Lemezes meghajtó Maxtor 6B200P0  (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó ST3120026A  (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

+ fut a töredezettségmentesítő!...  :smoker:
ebben a pillanatban hogy irok nektek, futt egy MSN,TASKMN, és már 80% megy a cpu használata  :rolleyes:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#1662 Felhasználó inaktív   sz9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 18:53

Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 0:07

itt: (a magyar fordítást elszúrtam, angol win jutott először eszembe)

Hali!

Olyat amit mutattál pontosan nem találtam, de a mellékelt képeken látod,h nálam mi van....Ha stimel, akkor melyikre állítsam?

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1162835709.jpg

Szerkesztette: sz9 2006. 11. 06. 18:55 -kor

#1663 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 20:51

erdekesseg:

Asrock k8nf4g lap+ati x800xtpe vidkari, ha vidkari benne van nem tok belepni biosba, felvillan a monitor, es csak villogo kurzort latok, viszont integralttal jol megy...eleg kellemetlen problema, plane, hogy most szeretnem eladni ismerosnek, es nem szeretnem ezt a problemat tovabborokiteni...elore is thx
@koli:
Asus m2n-e // a64 3500+@2728(4300+) // BFG 7600 GT 256 // giga kingmax 667 // 320 WD RE // FSP BluePower 400W // 21' őscrt // Koliszoba // ivasi idoszak...

@home:
Asrock k8nf6g // sempron754 3000+@2200 // fsp 300w // 160seagate // 17" lg studioworks

#1664 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 21:43

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 17:46

Sziasztok! tegnapi nap szoktatlan furcsa dolog történt szokásosan bekapcsoltam a gépet és elkezdett az egész belassulni, belassulást értem ezek alatt -> winamp elindit, zene play szól a zene megnyitok egy firefoxot és elkezd a zene szépen akadozni! a játékoknál ugyszintén elkezdtem jáccani a NFScarbonnal és hihetetlenül szaggat ami azelőtt nem is történt! az egér utjai is mikor egy progit megnyitok szaggat! sajnos!

Operációs rendszer    Microsoft Windows XP Professional
CPU típusa    AMD Athlon XP, 1500 MHz (15 x 100) 1700+
Alaplap neve    Abit KX7-333®  (6 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM)
Rendszermemória    512  (PC3200 DDR SDRAM)
Videokártya    NVIDIA GeForce4 Ti 4200  (64 MB)
Hangkártya    C-Media CMI8738/C3DX Audio Device
Lemezes meghajtó    Maxtor 6B200P0  (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó    ST3120026A  (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

+ fut a töredezettségmentesítő!...  :smoker:
ebben a pillanatban hogy irok nektek, futt egy MSN,TASKMN, és már 80% megy a cpu használata  :rolleyes:

:up:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#1665 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 07:03

Idézet: Cgod - Dátum: 2006. nov. 6., hétfő - 20:51

erdekesseg:

Asrock k8nf4g lap+ati x800xtpe vidkari, ha vidkari benne van nem tok belepni biosba, felvillan a monitor, es csak villogo kurzort latok, viszont integralttal jol megy...eleg kellemetlen problema, plane, hogy most szeretnem eladni ismerosnek, es nem szeretnem ezt a problemat tovabborokiteni...elore is thx

megoldottam a dolgot, adtam 16mega memot az integralt csodanak, es igy most megy...erdekes...
@koli:
Asus m2n-e // a64 3500+@2728(4300+) // BFG 7600 GT 256 // giga kingmax 667 // 320 WD RE // FSP BluePower 400W // 21' őscrt // Koliszoba // ivasi idoszak...

@home:
Asrock k8nf6g // sempron754 3000+@2200 // fsp 300w // 160seagate // 17" lg studioworks

#1666 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 08:07

Hello, surgos segitsegnyujtasra szorulok, mert hataridos munkam van, csak hat a gepem folyamatosan, random lefagy.
Ma ejjel megint vegigfuttattam egy memtestet, 9 oran at futott, de nem talalt hibat, ugyhogy valoszinuleg a memoriat kizarhatom.

Mult heten a vinyokat is vegigellenoriztem a beepitett windowsos lemezellenorzovel.

A konfig: XPSP2, Asus P4P800, Intel P4 Northwood 2.4GHz, 512 MB Kingston DDR400, Radeon 9600SE, Seagate SATA 80GB, Hitachi 160GB, Teac 52x CDRW
Egyaltalan nem a szamitasigenyes feladatok kozben fagy le a gep. Fagyaskor egyszeruen megmerevedik a desktop, nem reagal semmire, sokszor elofordul, hogy ha ujrainditok, akkor egy firefox inditas utan lefagy, az elobb is ez volt, ugyhogy most IE alol irom ezt a postot. Bar nem foghatom az egeszet a firefoxra, mert van, hogy nelkule is megtortenik.
Van, hogy napokig nincs semmifele fagyas - nem is szoktam leallitani a gepet - mert par hettel ezelott, kikapcsolva hagytam nehany orara, es utana nem akart elindulni, a login kepernyoig sem jutott, csak a monitor standbyba rakta magat, csak ugy tudtam ujra bejutni a desktopra, ha elotte safe modeba leptem - safe modeban egyebkent sosincs baj.

A radeonnak passziv hutese van, de hat ha elinditok egy jatekot vagy komolyabb szoftvert, es dolgozni kezdek, akkor sem tortenik altalaban semmi gond - tehat ismetlem, nem jellemzo, hogy szamitasigenyes feladatok kozben fagyna.
A proci huteset lehet, hogy ellenorizni kene, de azt 1 honappal ezelott mar megtettem, de attol felek, hogy az alaplapnak van baja, mert:

A masik nagy gond az, hogy nem volt idom komolyabban foglalkozni vele, de megprobaltam ketszer ujratelepiteni a windowst, mind a ketszer lefagyott a telepites felenel, ugyhogy maradtam az eddigi rendszeremnel - ezzel azt hiszem a rendszer hibajat is kizarhatom es a virusokat is (mert nem hiszek a virusokban :) ), valami furcsa hardverhiba lehet, de nem tudok rajonni. Van valakinek gyors otlete - azonkivul, hogy vegyek mekket es/vagy memoriat? :)

Szerkesztette: ion 2006. 11. 08. 08:11 -kor

#1667 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 10:05

Sztem a ram kornyeken nezelodj, randomfagyast amugy spyware/adware/virus cuccok is okozhatjak, safemodban probald meg lescannelni a geped AVG vel, Superantispyware rel, azt hatha...illetve talan tap is lehet...probalj meg minden felesleges kartyat, winyot, egyebet kiszedni, azt hatha...
@koli:

@home:

#1668 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:58

Sziasztok!Lenne egy nagy, és idegesítő problémám  :(
Pár napja beujítottam egy alaplap+procit ( asus a8v-x és egy a64 3.5 )
hívtam havert hogy jönni kéne telepíteni, mert ő keni vágja a témát, segített is, szűz win felrakás az uj gépre, minden driver szép sorban, fasza.Először a gyári alaplapi driverrel próbálkoztunk amit adtak cd-n, de az nem stimmolt, a játékok villogtak.Feltettünk egy újabbat, és már jó volt ( flatout2-t néztük meg ).Na de most jön a feketeleves  :smoker:
Mondom nézzük már meg ezt meg ezt a játékot, mennyit gyorsult, etc etc.
Próbálnám indítani Splinter Cell 3-at, erre kiírja : a program szabálytalan műveletet hajtott végre, ezért leállt.Mondom fasza.Erre később találtam gyógyírt, de már azse jó.
Na mondom akkor nézzünk mégegy játékot...Condemned Criminal Origins....ugyanez a hiba.
Mondom mi a f@sz van  :eek:  ( ezeket frissen telepítettem, nem megmaradott fileok az előző winből)
na akkor nézzük a far cry-t ... ez töltés közben kidob asztalra...patchal, és a nélkül is  :eek:
Meg még sorolhatnám a játékokat.Ezek az uj lap+proc előtt tök simán elindultak, semmi gond nélkül  :think:
De az érdekes az, hogy vanamelyik játék meg megy...pl flatout 2, nfs mw, carbon, call of juarez...
mi lehet a baj, hogy folyton a program szabálytalan műveletet....üzenettel kidob?
meg ami még érdekes, netezés közben is előfordult, kiírta hogy pl a getflash.dll ( vagy gif) file hibát okozott, ezért leáll az internex exp. ilyen se volt mé azelőtt  :smoker:
( de ezt ki tudtam küszöbölni hogy a speciális beállításokban letiltottam azt a file-t)

Na, valakinek valami okos ötlete?  :respect:
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1669 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 14:12

pl ilyen üziket kapok  :(
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#1670 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 08. 22:06

Idézet: Cgod - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 10:05

Sztem a ram kornyeken nezelodj, randomfagyast amugy spyware/adware/virus cuccok is okozhatjak, safemodban probald meg lescannelni a geped AVG vel, Superantispyware rel, azt hatha...illetve talan tap is lehet...probalj meg minden felesleges kartyat, winyot, egyebet kiszedni, azt hatha...

Ez a klasszkius, szeretett ok-okozati marhaság. spyware, vírus 99%-ban nem okoz rendszerszintű csontrafagyást, hiszen éppen nem érdeke, hogy csonra fagyjon a gép...Meg aztán a telepítő fagyása ugyan nem fogható eleve a gépen lévő szemétre.

Első körben, ha a memória elvben OK, a vinyó smart adatait érdemes lenne meglesni, újrarakni a kártyákat, csatlakozásokat. Táp érdekes lehet, a terheletlenség nem mindig jelenti azt, hogy olyankor rendben van minden.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1671 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 23:54

megoldódott a problémám  :)

#1672 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 10:51

Sziasztok!

A követekező problémám van! Tegnap összeraktam egy gépet: MSI K9N Ultra-2F, A64 3000+, Chieftech 450W-os táp, Adata 512Mb ddr2 800hz, Inno 7600gst 256Mb. Szal bekapcsolom, megy minden, pörögnek a ventik, a vinyó, de kép az nincs. Ja és nem csipog az alaplap. :) pedig rádugtam a speakert is.. A monitor egy 20" szélesvásznú samsung.. Én a memóriára gyanakszom.. LEhet hogy nem komázza ezt a típust az alaplap? Pls Help me!

#1673 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 10:59

Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 8., szerda - 22:06

Első körben, ha a memória elvben OK, a vinyó smart adatait érdemes lenne meglesni, újrarakni a kártyákat, csatlakozásokat. Táp érdekes lehet, a terheletlenség nem mindig jelenti azt, hogy olyankor rendben van minden.

A tapot mindig kifelejtem a felsorolasbol: Chieftec 360, persze ez nem jelenti, hogy nem lehet hibas - fel eve ujat kellett vennem, mert egyszeruen megszunt mukodni az elozo chieftecem.

Gyakorlatilag egy firewire kartyan kivul nincs semmi mas extra az alaplapon. Valojaban az egesz gepet par honapja szedtem szet apro darabokra - tisztitas es ujrazsirozas celjabol.
Most folcsavartam a hutest (a zalman procihuton), ugyhogy jo hangos... azota nem fagyott (lekopogom). Ha lesz idom, leszedem a rezbordat, megnezem azt a procizsirt - ezek utan az tunik a leggyanusabbnak.

Szerkesztette: ion 2006. 11. 09. 11:00 -kor

#1674 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 13:34

Idézet: ati3x - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 10:51

Sziasztok!

A követekező problémám van! Tegnap összeraktam egy gépet: MSI K9N Ultra-2F, A64 3000+, Chieftech 450W-os táp, Adata 512Mb ddr2 800hz, Inno 7600gst 256Mb. Szal bekapcsolom, megy minden, pörögnek a ventik, a vinyó, de kép az nincs. Ja és nem csipog az alaplap. :) pedig rádugtam a speakert is.. A monitor egy 20" szélesvásznú samsung.. Én a memóriára gyanakszom.. LEhet hogy nem komázza ezt a típust az alaplap? Pls Help me!

mindenkeppen csipogna, ha hibas lenne a ram, nezd meg, hogy a speakert nem forditva dugtad e fol, illetve szedd szet es rakd ossze megint...esetleg nezd meg egy crt moncsival, de sztem nem ilyen jellegu a problem...
@koli:

@home:

#1675 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 13:53

az lehet, hogy a speaker forditva dugtam fel.. :) De már szétszedtem és összeraktam legalább 3xr :)

#1676 Felhasználó inaktív   casli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 10. 10:42

Sziasztok!

Van egy olyan problémája a gépemnek, hogy rendszertelen időközönként kikapcsol. Akár komolyabb terhelés alatt van, akár nincs. Bekapcsolni csak a táp kapcsolójának és az elosztó lekapcsolása majd újra bekapcsolása után hajlandó. Ezt is rendszerint több próbálkozásra. Majd 3 éves a táp (Super Flower SF-500TS). Ennyi idő alatt szinte folyamatosan üzemelt. Túlmelegedés kizárható, mert volt amikor reggel első bekapcsolás után 10 másodpercel is leállt. Az alkatrészek kellően hűtőttek.
Kérdésem az lenne hozzátok, hogy okozhatja ezt a hibajelenséget a tápban elöregedő kondenzá
tor, vagy vmi rövidzárlat lenne vmelyik kábel csatlakozásánál?

Köszönöm szépen előre is válaszaitokat!

Szerkesztette: casli 2006. 11. 10. 10:49 -kor

#1677 Felhasználó inaktív   Cgod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 09:50

Idézet: casli - Dátum: 2006. nov. 10., péntek - 10:42

Sziasztok!

Van egy olyan problémája a gépemnek, hogy rendszertelen időközönként kikapcsol. Akár komolyabb terhelés alatt van, akár nincs. Bekapcsolni csak a táp kapcsolójának és az elosztó lekapcsolása majd újra bekapcsolása után hajlandó. Ezt is rendszerint több próbálkozásra. Majd 3 éves a táp (Super Flower SF-500TS). Ennyi idő alatt szinte folyamatosan üzemelt. Túlmelegedés kizárható, mert volt amikor reggel első bekapcsolás után 10 másodpercel is leállt. Az alkatrészek kellően hűtőttek.
Kérdésem az lenne hozzátok, hogy okozhatja ezt a hibajelenséget a tápban elöregedő kondenzá
tor, vagy vmi rövidzárlat lenne vmelyik kábel csatlakozásánál?

Köszönöm szépen előre is válaszaitokat!

Sztem nezd meg egy masik tappal, hatha azzal nem csinalja, esetleg a hosszabitot is csereld ki, illetve mozgasd meg az alaplapon a tapcsatit, hatha akkor jo lesz...amugy ilyen problemaknal nem art, ha az ember szetszedi, portalanitja, majd ujra osszerakja a gepet...
@koli:

@home:

#1678 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 21:44

Idézet: ati3x - Dátum: 2006. nov. 9., csütörtök - 10:51

Sziasztok!

Mind a két pcie csatin próbáltad a monitort?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1679 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 22:56

üdv

nekem van egy olyan bajom hogy ha bedurvulok és verem az asztalt utána nem bootol be a gép

konkrétan nem látja a vinyokat... ilyenkor szétszedem megmozgatom a kábeleket és minden ok...
csak azt nem értem hogy hogy tud az ÖSSZES vinyo eltünni emg amugyis az összes ide eszköz...
kicsit bóklásztam a gépben mikor uj tápot vettem neki, és mikor radugtam alaplapra azt a nagy vastag alaplai áramellátó kábelt vagy hogyisneveezzem mit, akkor az alaplap kontrol ledje hol ki/be kapcsolt... vagy nemtom hogy kontrol led-e mindenesetre zölden világit ha kap áramot a lap... na és anyni votl hogy picit mozgatok a kábalen(csontig ravan dugva a csatlakozora) akkor a led is villlog... de attol villog hogy nem kap áramot valamikor, nem ilyen ellenőrző villogás.. szoval valami nem iggazán oké az áramellátásával a lapnak van ilyen hogy mit tudom én, ez a része kap áramot, az a része nem és ez pár nap uptime után egy csinos kis "semminemmozdul" lefagyással tudtunkra adja? oylan mint mikor menetköözbe lehuzzák a win vinyóját, akkoris megáll az egér és tök tehetetlen az egész gép  :eek:
ja és némely ventilátor elkezd felbőgni sokkal hangosabban mint szokott  :confused: 

ja amugy van egy vinyo amin egy program egyszer bad sectort talált, de wines chkdsk meg ilyesmik nem  :smoker:  mindenesetre azon a vinyon olyan cuccok vannak amit az ilyen lefagyásoknál nem is használok... mondjuk érdekes mód a torrent kliens javában töltöget tovább magában ha törik ha szakad  :respect:

ehhez szoljatok valamit:D

amugy a lap az asus a7n8x-e deluxe és kb 2-3éves gép nonstop megy, proci átlag 55fokos, 4vinyo ebböl 2sata 2ide meg még van 1-2 optikai mh.. táp meg thermaltake 500w-os
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1680 Felhasználó inaktív   ati3x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 13. 06:49

Szasztok!

A probléma megoldódott! Kicsit B**f*** voltam! Tennap leteszteltük a vidkarit haveromnál, ment... Ezen felbuzdulva újra atomjaira szedtem a gépet, majd összeraktam. Közben nézem miaza tápcsati a proci mellet? Szerintetek nem elfelejtettem rádugni a kiagészítő POWÁt? Mentségemre legyen mondva a k7esemnél nem volt ilyen!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.