Hello, surgos segitsegnyujtasra szorulok, mert hataridos munkam van, csak hat a gepem folyamatosan, random lefagy.
Ma ejjel megint vegigfuttattam egy memtestet, 9 oran at futott, de nem talalt hibat, ugyhogy valoszinuleg a memoriat kizarhatom.
Mult heten a vinyokat is vegigellenoriztem a beepitett windowsos lemezellenorzovel.
A konfig: XPSP2, Asus P4P800, Intel P4 Northwood 2.4GHz, 512 MB Kingston DDR400, Radeon 9600SE, Seagate SATA 80GB, Hitachi 160GB, Teac 52x CDRW
Egyaltalan nem a szamitasigenyes feladatok kozben fagy le a gep. Fagyaskor egyszeruen megmerevedik a desktop, nem reagal semmire, sokszor elofordul, hogy ha ujrainditok, akkor egy firefox inditas utan lefagy, az elobb is ez volt, ugyhogy most IE alol irom ezt a postot. Bar nem foghatom az egeszet a firefoxra, mert van, hogy nelkule is megtortenik.
Van, hogy napokig nincs semmifele fagyas - nem is szoktam leallitani a gepet - mert par hettel ezelott, kikapcsolva hagytam nehany orara, es utana nem akart elindulni, a login kepernyoig sem jutott, csak a monitor standbyba rakta magat, csak ugy tudtam ujra bejutni a desktopra, ha elotte safe modeba leptem - safe modeban egyebkent sosincs baj.
A radeonnak passziv hutese van, de hat ha elinditok egy jatekot vagy komolyabb szoftvert, es dolgozni kezdek, akkor sem tortenik altalaban semmi gond - tehat ismetlem, nem jellemzo, hogy szamitasigenyes feladatok kozben fagyna.
A proci huteset lehet, hogy ellenorizni kene, de azt 1 honappal ezelott mar megtettem, de attol felek, hogy az alaplapnak van baja, mert:
A masik nagy gond az, hogy nem volt idom komolyabban foglalkozni vele, de megprobaltam ketszer ujratelepiteni a windowst, mind a ketszer lefagyott a telepites felenel, ugyhogy maradtam az eddigi rendszeremnel - ezzel azt hiszem a rendszer hibajat is kizarhatom es a virusokat is (mert nem hiszek a virusokban

), valami furcsa hardverhiba lehet, de nem tudok rajonni. Van valakinek gyors otlete - azonkivul, hogy vegyek mekket es/vagy memoriat?
Szerkesztette: ion 2006. 11. 08. 08:11 -kor