HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:34

Vedd vissza 10MB/s-re a sebességet (kártya speciális beállításai az eszközkezelőben, link speed vagy hasonló címszóval, 10BT-Full duplex kell).
Annyira nem gagyik ezek a kártyák, a cat5 kábel viszont nem szereti az éles töréseket és gyenge kontaktusokat 100M-n.

Szerkesztette: didyman 2006. 12. 28. 23:34 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2002 Felhasználó inaktív   zolko68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:49

Köszi a gyors választ, de hiába állítottam át így sem megy.
A kábelhez nem nyúltam, csak egyszerűen kihúztam a régi gépből (ami működött ) és bedugtam az újba.
Egyéb ötlet esetleg?

#2003 Felhasználó inaktív   zolko68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 00:33

köszi, megtaláltam a hibát
le sem merem írni annyira láma

üdv

#2004 Felhasználó inaktív   woker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 10:42

Üdv mindenkinek! :)

Utólag Boldog Karácsonyt előre meg Boldog új évet :)

Én is hozzájárulnék az X-Aktákhoz egy érdekes esettel.

3 hete úgy tűnt, hogy a gépem talán túláram hatására "elfüstölt". A táp rendetlenkedett, és egyszer miközben vizsgáltam a gépet, hogy vajon mi történhetett (régen 1x-2x már eljátszotta azt, hogy nem akart elindulni, de hát megesik az ilyen, nem is gondoltam semmi komolyra, csak 2-3 órányi próbálkozás után). A gép bekapcsolás után nem adott képet és a monitor állapotjelző LED-je is narancssárgán pislákolt ahelyett, hogy zöldre váltott (tehát valami gond volt).
Egyszer az egyik bekapcsolásnál némi elektronszag szált fel a tápegységből, abban a pillanatban kikapcsoltam a gépet. Közben akárhogy nézegettem a lapot (Asus P4P800-X) semmi rendellenességet nem láttam, se egy felpúposodott vagy kitaknyosodott kondi, zéró égésnyom (legfeljebb a többrétegű nyomtatott áramkör belsejében). A tápot (sajnos alig 1 éve egy gagyi gembird-re futotta :( ) is szétkaptam de sehol semmi gyanús dolog (nem mintha szakértő lennék :D ).
A VGA-t (nv 6600) átvittem egy kollégámhoz, hogy megnézzük mi a baj, mert lehet kinyírta a gépem és biztos akartam lenni, és hát bejött a VGA halott volt, roppant mód örültem neki... beraktam egy kölcsön VGA-t a gépbe, a gép elindult a régi táppal azonban érdekesen kezdett el viselkedni pár nap után. 2 winchester van a gépben (1 alig 1 éves 80 GB-os samsung és egy régi 40 GB-os maxtor) és egy ősöreg toshiba DVD-RW. A maxtor winchester pár perccel indítás után állandóan megpróbált felpörögni de sose sikerült neki és a windows is lefagyott ilyenkor (ami nem meglepő :D ) és ha húztam, illetve próbáltam a 2,8 GHz-es cerkát akkor nem igazán tolerált semmilyen mértékű tuningot.
Szóval pár napra rá meg is vettem az új tápot, végre nem gagyit hanem egy 400W-os FSP-t (mintha a fogam húzták volna, de ha muszáj akkor muszáj).
Miután megkapta a gép az új tápot és a kölcsön VGA-t úgy tűnt, hogy a kvázi elhalálozott táphoz és VGA-hoz csatlakozott volna mind a PCI-os mind az alaplapi hangkeltő végfok IC-je mert a gép ugyan felismerte őket gond nélkül, települtek a driverek is szó nélkül, azonban hang már nem jött ki rajtuk.
Kedves kollégám felajánlott ideiglenesen egy SB Live! hangkeltőt mert én már így is a falat kapartam, hogy nincs hangom.
Azonban ezután jött a meglepi. Ma hajnalban beszenvedtem a kártyát a gépbe (kicsit küzdeni kellett vele, mert az a gyári lemezen lévő driver mind pedig az XP saját driverétől login után a gép azonnal újraindult). Végre feltelepül minden ami kell, nagy bőszen el is indítottam a winampot, had próbáljam ki az új vendéget és akkor jött a hidegzuhany... A kártya meg se mukkant, egy árva hang nem jött ki rajta.

Azóta is csak üres tekintettel, értetlenül bámulok magam elé.

Szóval a kérdés adott a nálam sokkal hozzáértőbbeknek. Vajon, hogy lehetséges ez? Az alaplap is kuka akkor?
Johnny Woker

#2005 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 12:53

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:22

Nem bírja a táp. Ha ennyire nem mindegy a sebesség, akkor vegyél bele 2600+os procit. :rolleyes:

Ezt nekem írtad? Hát magam alá csinálnék, 140watt a gép max fogyasztása :D
400Watt ultra power táp, tudom ez a pmpo dolog, de annyira nem néz ki komolytalannak mint egy 300W-os Codegen, és az is nevetve vitte a gépet :D (a proci ugyanúgy hibázott, de másik lapban (asus a7v266ex) a feszültség NEM ingadozott. Ilyet én még csak NF7emnél láttam, bár az nf7emet más táppal még nem próbáltam, csak az ultra póówerrel, ez is igaz  :Đ
Óóócska gány cucc ez, de van olyan érzésem ha kicserélném akkor is ugyanez maradna a helyzet.
Igazándiból annyira nem érdekel, hogy meg sem próbálom az enermaxommal.
Nem is az hogy nem érdekel, ennyi időm nincs most. A fesz valóban ingadozik, 12V-ból állítja elő nf7 a prociét, így amikor a 12,xxről 11,8xre leesik, ennek arányában (kicsit jobban) lejjebbesik a procié is. jó mi?
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#2006 Felhasználó inaktív   SeRoK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 19:59

Idézet

Sziasztok.

A páromnak van egy régebbi 1.7-es celeron gépe 256 ddr-el és egy AGP-s Videókarival. Windows XP operciós rendszer megy rajta régebb óta.
Most viszont olyat csinál amit nem csinált eddig soha...
Egyszerüen lefagy. Netezés közben.. telepítéskor...akármikor. Már vagy 4szer formatáltam, és telepítettem újra. Szétszedtem apró darabokra... kitakarítottam... újratelepítettem... de még mindíg ugyanaz a helyzet. Ha valaki találkozott már hasonlóval akkor írja le nekem i a megoldás.
Elre is köszi.

Nos kiderült hogy a gépet a kutya  feldöntötte a fagyások előtt néhány nappal... :-/
Gondolom akkor ez lehet a fő ok. Ilyenkor mi az ami elromlik? És hogy nézhetem meg a dolgot?

#2007 Felhasználó inaktív   SimaSuna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:03

Sziasztok.
olyan problémával fordulok hozzátok hogy van 1
Asus K7S8X alaplapom
2000+os athlon CPUm
6600gt-m
1gb kingston Ramom..
decemberig ment minden rendben és simán..(augusztusban 1hetes lanon éjjel nappal a CSS és a Desert Combat) és minden normálon futott.
de azóta furcsa dolgokat csinál..
mintha maxra húzná a hangerőt és recsegne minden..megfagy a kép...majd újraindul..
semmi játék csak a net megy..
volt aki a VGAra gyanakodott..volt aki a procira...de sokan a lapra mondták h bibis.
nagyon kérlek titeket segítsetek nekem. Előre is köszönöm!
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2008 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 30. 19:28

gyorsan add el:-)

#2009 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 19:41

Sziasztok.

Lenne egy problémám ami azóta van amióta leváltottam az én kis öreg gépemet a mostanira. A régi egy AthlonXP 2500+ volt egy hozzávaló NF2es lappal és 1GB DDR memóriával meg egy 9600XTvel. Ezzel gémeltem mindenféle játékot, annyi baj volt velük hogy kicsi volt hozzájuk a gép. Namost lecseréltem a cuccot a mostanira ( aláírásban látszik a dolog ), csak a vinyó, a dvd-író maradt meg a régi gépből. A többi minden új.

A problémám pedig a következő. Amióta megvan ez a gép szokott olyat csinálni hogy néha randomly megakad a játék ( legyen az a jéték menüje vagy játék közben, legyen az NFSC, TMN, TMU, UT, UT2K4, COD1-2 ) és a gép úgy érzékeli hogy én még nyomom a gombot de már ezer éve elengedtem és beragad egy irányba. Amikor megnyomom az ellenkező iránygombot akkor "kiakad" és megy tovább mintha misem történt volna. Először azthittem hogy a régi windows-om van tele sok mocsokkal és azért akadnak a gémek de most telepítettem 2hete windows-t és megint ugyanazt csinálja. Nagyon idegesítő, főleg TMNben ahol nagyon pontosan kell vezetni a századmásodpercekért is. Nemcsak a billnél csinálja ezt TMN-t gémpaddal küldöm és az is be szokott "ragadni".

Ha valaki találkozott már ilyesmivel pls help. Én már nemtok mit kitalálni.

U.I.: mindez 640x480 teljesen low-on is megtörténik. magyarul nem azért áll meg a gép egy másodpercre mert kevés az adott gémhez. Én már tanácstalan vagyok. :(

BIGfoot
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2010 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:46

Idézet: SimaSuna - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 14:03

Sziasztok.

ez bizony barátom a vga lesz. gyorsan kapd ki abból a gépből, és szerezz másikat, mielőtt a többi cucc is megfingik. hidd el nekem, már láttam ilyet.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2011 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:47

Idézet: BIGfoot - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 20:41

Sziasztok.

ez meg biztos hogy driver lesz. próbáld meg a lapodhoz a legfrissebbet leszedni, szerintem ott a gond.

#2012 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:50

Idézet: monolith - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 20:47

ez meg biztos hogy driver lesz. próbáld meg a lapodhoz a legfrissebbet leszedni, szerintem ott a gond.

Köszi az ötletet megpróbálom. Bár asszem ez már egyel újabb. :think:

Idézet

Maintenance

The page you have requested is currently undergoing maintenance and will be available again by December 30th at 6:00 PM PST.

Akkor majd máskor. :Đ

Szerkesztette: BIGfoot 2006. 12. 30. 20:52 -kor

AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2013 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 20:57

kellemetlen... bocs.

#2014 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 21:09

Idézet: monolith - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 20:57

kellemetlen... bocs.

np, majd megjavul. :) De remélem csak a driver volt rossz. Bár akkor kettétöröm a gyári install cd-t az biztos. :)

#2015 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 18:08

Nah, leszedtem a legfrisebb drivert a laphoz, kiderül. Játszottam vele eddig még nem akadt. Lehet hogy megoldódott. Majd kiderül. :)

#2016 Felhasználó inaktív   Palkova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 14:28

Bár már feltettem ezt a kérdést egy másik topikban, de hátha itt is tud válaszolni valaki
Adott egy gép ami ujabban azt csinálja, hogy ha nincs áramtalanítva,
nem akar indulni. Lehet ez a tápegység készenléti körének a hibája?
A választ előre is köszönve boldog ujévet kívánok mindenkinek:
Palkova
P.s. Jó pár hsz.-t végigolvasva nem bukkantam ilyen jellegű válaszra.
Ha nem voltam elég kitartó, elnézést.

#2017 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 08:20

Igen, elképzelhető, de a cmos elemnél is érdemes körülnézni. Táp miféle, mennyi idős?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2018 Felhasználó inaktív   Palkova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 09:24

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 7:20

Igen, elképzelhető, de a cmos elemnél is érdemes körülnézni. Táp miféle, mennyi idős?

Köszi a gyors választ!
A táp (Eurocase 450w 12cm ventivel) és a gép (DFI 754 Via-s lap, A64 3000 proci, HDD,  DVD, minden alapon) alig 2 éves.
Palkova

#2019 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:49

Sziasztok!

1-2 napja jelentkezett először a hiba, azóta sajna pár órán belül kétszer is. A jelenség egy halható kattanással kezdődik (a vinyó felöl), melyet pár másodpercig semmi, majd az IDE művelet jelző led folyamatos világítása és fagyás követ. Csak hidegreset segít. Egyébként nem teljesítményigényes műveletek közben állt elő a probléma ... szimplán csak a crystal player alá raktam be felíratot.
Visszavettem alapra a procit, leszedtem a buta kodekpekket hátha, de tudni kell, hogy eddig stabil volt a konfig, új hw/sw install nem volt.
Abit NF7, AMD XP 2000+, 2*512 400MHz DDR (Samsung+Infineon), Maxtor 160 Gb két partícióval, XP professional sp 2, és igen Codegen 400W táp. Azért hagytam ezt utoljórá, mert tudom, hogy erre vártatok, és kíváncsi vagyok, hogy a mumusként emlegetett tápon kívül mi lehet még a baj. :)
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

#2020 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 11:24

a maxtor lehet még a baj. a két mumus. maxtor+codegen

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.