HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 15:00

Idézet: zui_ - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 11:47

Hali.

Olyan problemam van, hogy tegnap vettem egy abit kn9-sli lapot, amd64 3000+- procit, samsung 512 memoriat olyan celzattal, hogy a 6 db sata helyet es a raid5-ot hasznalva tarhelynek hasznaljam.
Ezert PCI-E videokartyat nem vettem, gondoltam jo lesz az S3 trio64 PCI-os videokari is.
De a gep osszerakasa/beapcsolasa utan a videokari biosa meg latszik, de utana sotetseg.
Letezik, hogy ez igy nem mukodik? Mindenfelekeppen PCI-E-s videokarit kell raknom a gepbe?

udv:

zui

Létezhet, bár a VGA BIOS-nak sem lenne szabad megjelennie.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2162 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 15:07

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 17:53

Hi!
Kellene egy kis segítség:
Adott egy alaplap, egy MSI K7T pro2A benne egy 1200mhz-s duron, egy 128 megás sdram, és egy gagyi pci videokártya. Szóval azt kezdte el csinálni, hogy anyám használta, egyszercsak csontra fagyott, se kép se hang. Újraindítva elég hangosan sistergett valami, max bootig bírta majd se kép se hang. Először a tápra gyanakodtam. Ki lett cserélve... ugyanúgy sistereg. Lehúztam a meghajtókat, sistereg, kihúztam a hűtőventi tápkábeljét ugyanaz. Beleraktam egy 750-es duront, ugyanúgy sistereg. Hallásra megkerestem hogy kb honnan jöhet. Úgy néz ki hogy a procifogalalat melletti nagy réztekergyből jön. kb 3mm vastag rézdrót van valami műanyag izére feltekerve félkörben. Mi a fene baja lehet? A sistergés meg úgy megy, hogy bekapcsnál halkan sistereg, majd elhalkul, majd amikor a bootképernyő megjelenik, akkor kezd jó hangosan rá, és általában a processzor inicializáláskor kezd rá, legalábbis a diagnosztikai ledek szerint, ilyenkor ki is kapcsol a monitor, és annyi, de van amikor a bootig eljut, és ott történik ugyanaz.

+még annyi, hogy ugyanezt a sistergős marhaságot csinálta 2 éve ugyanez az alaplap. Akkor el lett téve, és rossznak bélyegezve, majd 1,5 hónapja újra elővéve, amikor is lazán elindult, csodálkoztam is. 1,5 hónap használat után a egyszer csak a leírt dolog történt...

Hmmm, talán forrasztás hibája lehet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2163 Felhasználó inaktív   Neo76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:21

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 15:58

Keresd meg a WD honlapját a vinyó FW-frissítése ügyében. Vélhetően ebbe ütköztél bele.

Szia!

Köszi a választ, de a WD honlapján csak az YS-es wincsikhez van firmware.

Az egészben az a furcsa, hogy 2-3 napig teljesen jól működött az Intel SATA vezérlővel.
Holnap viszem vissza az alaplapot bevizsgálásra, kíváncsi vagyok, mit fognak megállapítani.
Remélem hamarosan megoldódik a rejtély. :-)

Köszi,
Laci

#2164 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 01. 17:16

Sziasztok!

Asus P4C800-E Deluxe alapom biosbeállításában van egy AI Performance Opció, amit standard, auto és turbo fokozatra lehet állítani. mikor meglaptam, a biosban csak ezt állítottam át autóról turbora, ment szépen, minden. Egyszer több hónap után visszaállítottam autora, és inkább a procit meg a memót kezdtem piszkálni, igy is jól ment, egy ideig ezek a beállítások voltak. Visszakapcsoltam a proci meg a mamó állításait alapra, és szeretném megint csak ezt a turbo funkciót használni, de nem lehet. Se a turbot, se a standardot. Ha valamelyikre állítom a kettőből, és ujraindítom, akkor nem megya gép, csak a monitor kis zöld helyzetjelző lámpája villog. kikapcs, várok egy kicsit, bekapcs, kiírja h helytelen biosbeállítások, F1 alapbeállítás és továbbmegyek vagy F2 én visszaállítgatok mindnet h jólegyen. Kérdés, miért nem használható ez a kis turbó funkció?
A legutóbbi turbofinkció használata óta kivettem a floppyt és letiltottam a biosban és lett egy új procihűtő, meg a ram ugyanugy 1 giga maradt, csak nem 2x512 hanem 1x 1024 és más márka lett.

Szerkesztette: critical_source 2007. 02. 01. 17:21 -kor

#2165 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 17:30

Nem tudja valaki, hogy mit csinál a Windows XP miután eltűnt a töltő csík, de még nem jelent meg a logon screen? Tehát mit tölt be olyankor...
Ott fagyogat le a gépem. Van hogy 3-ből 3x egymás után nem indul el, de van hogy 3-ből 3x simán. Egyszerűen megáll a fekete képernyőnél, és úgy marad. Csak reset segit :(
Most emiatt már volt 16 napos uptimeom is, mert amúgy atom stabil, dehát csak rákényszerülök néha egy restartra, és olyankor kampó... ha windows ujrainditás, ha hidegindítás... mindenféle esetben előfordult már.

#2166 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:32

Helo!

Rejtélyes dolog történik jó ideje:adott a következő konfig:DFI AD77 alaplap 1,6GHz AThlonXP CPU,256ddr@333MHz,és egy TNT2 VGA@AGP4x,Mercury 300W,Win XP prof SP2. A gép bekapcsol rendesen és megy is egy ideig(mindig változik az üzemidő) csak internetezésre(iwiw,netrádió) meg ritkán videónézésre lenne használva. A Firefox megy stabilan de ha IE-t indítom akkor rövid időn belül csonttá fagy,ha videót(DVD)próbálok lejátszani WMP-ben akkor is csonttá fagy.Én a VGAra gyanakszom mert már nem mai darab,de  a célnak megfelelne...Hallottam hogy a Mercury tápok nem túl jók,lehet hogy nem kap elég áramot a VGA ha nagyobb teljesítményre van szükség?Remélem tudtok segíteni mi lehet a baj,mert nem mindegy mit kell cserélni...(a gépben tudom kevés a ram ,tré az alaplap de a céla elég...úgyse az enyém:)  ).
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#2167 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:49

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 17:16

Sziasztok!

Asus P4C800-E Deluxe alapom biosbeállításában van egy AI Performance Opció, amit standard, auto és turbo fokozatra lehet állítani. mikor meglaptam, a biosban csak ezt állítottam át autóról turbora, ment szépen, minden. Egyszer több hónap után visszaállítottam autora, és inkább a procit meg a memót kezdtem piszkálni, igy is jól ment, egy ideig ezek a beállítások voltak. Visszakapcsoltam a proci meg a mamó állításait alapra, és szeretném megint csak ezt a turbo funkciót használni, de nem lehet. Se a turbot, se a standardot. Ha valamelyikre állítom a kettőből, és ujraindítom, akkor nem megya gép, csak a monitor kis zöld helyzetjelző lámpája villog. kikapcs, várok egy kicsit, bekapcs, kiírja h helytelen biosbeállítások, F1 alapbeállítás és továbbmegyek vagy F2 én visszaállítgatok mindnet h jólegyen. Kérdés, miért nem használható ez a kis turbó funkció?
A legutóbbi turbofinkció használata óta kivettem a floppyt és letiltottam a biosban és lett egy új procihűtő, meg a ram ugyanugy 1 giga maradt, csak nem 2x512 hanem 1x 1024 és más márka lett.

Akkor egyszerű a válasz, emiatt...

#2168 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 17:30

Nem tudja valaki, hogy mit csinál a Windows XP miután eltűnt a töltő csík, de még nem jelent meg a logon screen? Tehát mit tölt be olyankor...
Ott fagyogat le a gépem. Van hogy 3-ből 3x egymás után nem indul el, de van hogy 3-ből 3x simán. Egyszerűen megáll a fekete képernyőnél, és úgy marad. Csak reset segit :(
Most emiatt már volt 16 napos uptimeom is, mert amúgy atom stabil, dehát csak rákényszerülök néha egy restartra, és olyankor kampó... ha windows ujrainditás, ha hidegindítás... mindenféle esetben előfordult már.

A csík eltűnését követően indítja a VGA motorját, kapcsolja D3D-be és állítja be a felbontást, frissítést. VGA illesztőprogramját lesd meg, illetve a dxdiag-gal próbáld meg a directdraw/D3D teszteket meglesni.

#2169 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:54

Idézet: Vicoo - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 18:32

Helo!

Rejtélyes dolog történik jó ideje:adott a következő konfig:DFI AD77 alaplap 1,6GHz AThlonXP CPU,256ddr@333MHz,és egy TNT2 VGA@AGP4x,Mercury 300W,Win XP prof SP2. A gép bekapcsol rendesen és megy is egy ideig(mindig változik az üzemidő) csak internetezésre(iwiw,netrádió) meg ritkán videónézésre lenne használva. A Firefox megy stabilan de ha IE-t indítom akkor rövid időn belül csonttá fagy,ha videót(DVD)próbálok lejátszani WMP-ben akkor is csonttá fagy.Én a VGAra gyanakszom mert már nem mai darab,de  a célnak megfelelne...Hallottam hogy a Mercury tápok nem túl jók,lehet hogy nem kap elég áramot a VGA ha nagyobb teljesítményre van szükség?Remélem tudtok segíteni mi lehet a baj,mert nem mindegy mit kell cserélni...(a gépben tudom kevés a ram ,tré az alaplap de a céla elég...úgyse az enyém:)  ).

Tápot gyorsan dobd ki belőle, akár ez a hiba, akár nem.

#2170 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:57

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 18:53

A csík eltűnését követően indítja a VGA motorját, kapcsolja D3D-be és állítja be a felbontást, frissítést. VGA illesztőprogramját lesd meg, illetve a dxdiag-gal próbáld meg a directdraw/D3D teszteket meglesni.

Hm!

A 93.71-es forcewaret november közepén tettem fel, és ezek a rejtélyes el-nem-indulások karácsony körül kezdődtek. De egy próbát valóban megér, lecsekkolom.

Karácsony körül egyedül a logitec webcamet üzemeltem be, mint uj hardvert, más változás nem történt...  :confused:

#2171 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:59

Hmmm, lehet, hogy köze lesz hozzá, elvégre ő is videoeszköz :) .

#2172 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:04

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 18:49

Akkor egyszerű a válasz, emiatt...

Valahogyna nem lehetne orvosolni?

#2173 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:24

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 18:59

Hmmm, lehet, hogy köze lesz hozzá, elvégre ő is videoeszköz :) .

Mármint a webcam-re gondolsz?

Annak hétvégén frissitettem a driverét a legújabbra, de nem szűnt meg a gond. Most hogy mondod, viszont mintha még inkább súlyosabb lenne...

#2174 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 19:28

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 18:54

Tápot gyorsan dobd ki belőle, akár ez a hiba, akár nem.

elfelejtettem mondani hogy akkor is csonttá fagyott mikor próbaképp (hogy télleg a VGA halt-e meg)fel akartam rakni a 3dmark 2001et .Anná la résznél amikor a telepítéskor a textruing mitoménmit akarja inicializálni...
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#2175 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:20

Van egy Nvidia FX-500 128megás videókarim.( AGP )

Ha kell odaadom 8-9eFt-ért.

http://www.pny.com/p...ro/fx/500fx.asp

PERFORMANCE FEATURES
DVI-I output will drive digital display at 1600 x1200
Full 128-bit floating-point precision pipeline
12-bit subpixel precision
Hardware accelerated antialiased points & lines
High-speed 128MB DDR memory
Fully programmable GPU (OpenGL 2.0/DirectX 9.0 class)
Hardware OpenGL overlay planes
Hardware accelerated two-sided lighting
3rd-generation occlusion culling
DVI-I and VGA Connector
AGP 8X with Fast Write
ATX Form Factor
Window ID Clipping Functionality

#2176 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 16:20

Hi all!
Problémám az lenne, hogy állandóan fagy a gépem, de csak bizonyos esetekben. Például egy dvd-t nem tudok megnézni anélkül, hogy ne fagyna szét 10 percenként. De ha internetezek, zenét hallgatok, vagy akármi mást csinálok windowsba, semmi probléma. Ha elindítok valami játékot, legyen az régi, új, durva grafikájú vagy 2d-s, azok is szétfagynak 5-60 percen belül. Gondoltam a hangkártyára(SB Audigy), mert fagyáskor elkezd a hang nyekeregni meg sípolni. Régi-új driverekkel ugyanez a helyzet, alaplapi hagkártyával detto. Ha letiltom akkor is fagy, tehát gondolom nem ez a gond... Gépem nem melegszik túl, legalábbis nemhiszem hogy egy dvd film leterhelné...

Konfig:
-Abit Nf7-S2
-XP 2600+ Tbred-B
-2x512 Samsung ram (nagyon erre gyanakszom, cserélgettem a slotokat, másik memmel még nem próbáltam, nemvolt rá lehetőség..)
-Sapphire Radeon 9600 xt 256 Mb
-2 winyó, dvd író
-Chieftec 420W táp.
Már régóta csinálja, azóta volt format is, de amikor elkezdte, akkor se volt semmi módosítva a gépbe... Magától hogy megy tönkre? :confused:

#2177 Felhasználó inaktív   SMC-karosult 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 16:31

Sziasztok!

Gép el (nem) indulási problémám van.

Konfig: Gigabyte 945gcm-s2 alaplap, P4 3Ghz processzor, 2*512M RAM, egy db SATA és egy IDE vinyó, táp: Chieftec 400W.

Amikor bekapcsolom, nem indul be a gép, mintha a processzor nem kapna tápot (?) vagy nemtom.

Sípoló hang nincs, se kép, se hang, a monitorra nem ad ki képet.
Tehát a "bebootolás" nem kezdődik el, a BIOS se jelenik meg.
A CPU ventilátor kap tápot, szépen elkezd pörögni, egyelőre ez minden, amit ki tudok hozni a gépből...

Resetgombra, hosszan nyomvatartott bekapcs.gombra nem reagál.

A táp már működött egy másik alaplappal (azzal meg más gond volt).

Ami gyanússá teszi az egészet: az előző (ASUS) alaplap egy másik (NorthQ) tápot nem szeretett, ugyanez a probléma volt tapasztalható, nem indult el a masina.

Elképzelhető, hogy a ház okozhatja valahogy a problémát?

Help!

Köszönet előre is!

#2178 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 11:13

Nemlehet h a startgomb rossz helyre van bekötve az alapon?

#2179 Felhasználó inaktív   SMC-karosult 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 16:18

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 11:13

Nemlehet h a startgomb rossz helyre van bekötve az alapon?

Szia!

Ellenőriztem többször is. Jól van bekötve.

#2180 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 17:11

a 24-s csati és a 4-s csati is ösze van dugva az alaplappal?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.