HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:22

Idézet: AST - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:18

Üdv Mindenkinek!

Végigolvasva a fórumot, ma este tuti kompresszor-használat és újrakenem az összes vajaskenyeret (kicsit korai, 4 hónapos a gép?), de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A lenti konfig a következő hibákat produkálja:
(Hideg) bekapcsoláskor 10-15 másodpercig sípolás, mióta megvan a gép. Aztán elmúlik, és csinálja a dolgát. Újraindításnál nem. Másik: eszébe jut, és kék képernyő, azonnali újraindítás. Terheléstől, üzemállapottól független, Memtest, SisoftSandra, Everest hibátlan, sőt, túl jól teljesít (a tesztekben) a gép.

Általános érzetem gyakorlatban más A-64-hez képest, hogy olyan, mintha be lenne húzva a kézifék.

Eddig WinXP 3xújra (legalább már a NortonIS gyors lett), memóriák cserélgetése, bios update, driverek legújabbak.

Mi a véleményetek?
Üdv

Mit értesz "sípoláson"? A csipogó adja vagy esetleg valami más? Sípol és csak utána indul a gép?
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#382 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:26

Idézet: AST - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 12:18

(Hideg) bekapcsoláskor 10-15 másodpercig sípolás

Erről picivel többet mondanál? Folyamatos, vagy valami dance ritmus, mikor hagyja abba, ki-be kapcs vagy csak magától elindul eccercsak?

#383 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 15:32

Idézet: AST - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 11:18

Üdv Mindenkinek!

Végigolvasva a fórumot, ma este tuti kompresszor-használat és újrakenem az összes vajaskenyeret (kicsit korai, 4 hónapos a gép?), de kíváncsi vagyok a véleményetekre.

A lenti konfig a következő hibákat produkálja:
(Hideg) bekapcsoláskor 10-15 másodpercig sípolás, mióta megvan a gép. Aztán elmúlik, és csinálja a dolgát. Újraindításnál nem. Másik: eszébe jut, és kék képernyő, azonnali újraindítás. Terheléstől, üzemállapottól független, Memtest, SisoftSandra, Everest hibátlan, sőt, túl jól teljesít (a tesztekben) a gép.

Általános érzetem gyakorlatban más A-64-hez képest, hogy olyan, mintha be lenne húzva a kézifék.

Eddig WinXP 3xújra (legalább már a NortonIS gyors lett), memóriák cserélgetése, bios update, driverek legújabbak.

Mi a véleményetek?
Üdv

A véleményem az, hogy amikor az ember kiad 150-200 ezret egy új gépre, akkor adjon arra, hogy ne Codegen táp legyen benne. Első körben kipróbálnám másik táppal.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 02. 14. 15:33 -kor

#384 Felhasználó inaktív   rage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:13

Szeretném megkérdezni a következőt

Induláskor a, a hardware-ek felismerése során általában
a következő felirat jelenik meg:

Verifying DMI Pool Data ...

S megy tovább a betöltés

Néha ezt írja:

Verifying DMI Pool Data ...update success.

S ugyanúgy megy tovább a bootolás
Mi a kettő között a különbség?
Hardware eszközt nem cseréltem a gépben, BIOS-ba sem nyúltam
Mégis hol így írja, hol úgy.

Régebben azt hittem, hogy az update success csak akkor jön elő,
ha a BIOS-ban azt a Force update menüt engedélyeztem (akkor is csak egyszer)
vagy ha új eszközt tettem a gépbe.

De most nem igazán értem, miért csinálja hol így, hol úgy

#385 Felhasználó inaktív   AST 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 21:35

Idézet: janmano - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 14:22

Mit értesz "sípoláson"? A csipogó adja vagy esetleg valami más? Sípol és csak utána indul a gép?

Ez a sípolás nem hasonlít arra, mint amikor a buzzer egy hardvehibára figyelmeztet, inkább egy magas frekvenciás hang, amit csak akkor produkál, ha minden szobahőmérsékletű, tehát állt a gép legalább negyed órát kikapcsolva. Egyfajta csapágyszorulásra/kenőanyag hiányra sem utal, túl egyenletes, no meg elmúlik.
Én a vinyóra gondolok, de túl nagy macera lenne visszavinni, egyébként működik.
Az újraindulás egy másik probléma, ez az idegesítő.
Tegnap úgy kitisztítottam a gépet, hogy még magam is megbántam, proc+chipset+vga hűtő újrakenés, eddig jó.

Ha kibír 1 hetet, akkor ez volt a hiba, hála "Fagyások, újraindulások, X-akták" fórumnak!!!!

Egyebet nem tudok mondani. (kérem kapcsolja ki :) )
Gigabyte GA-945GZM-S2, Core2Duo E4400, ASUS 8500GT, Acer AL1716, Samsung 250GB SATA, Mobile Rack:Samsung 160GB SATA, 2x1024 DDR2, IR-Wave 520US, Bluetake BT009Si, HP 3320.

#386 Felhasználó inaktív   AST 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 22:00

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 16:32

A véleményem az, hogy amikor az ember kiad 150-200 ezret egy új gépre, akkor adjon arra, hogy ne Codegen táp legyen benne. Első körben kipróbálnám másik táppal.

Teljesen igazad van, milyet javasolsz?
Gigabyte GA-945GZM-S2, Core2Duo E4400, ASUS 8500GT, Acer AL1716, Samsung 250GB SATA, Mobile Rack:Samsung 160GB SATA, 2x1024 DDR2, IR-Wave 520US, Bluetake BT009Si, HP 3320.

#387 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:21

Idézet: AST - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 22:00

FSP
Enermax
Silentmaxx
Chieftec 410-től felfelé (bár általában FSP belsővel szerel)

De ha rám hallgatsz, FSP-t veszel!  :up:
     Vissza az íreknek Vietnámot!

#388 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:22

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 20:02

A nagkeltő hangkeltő akart lenni  :omg:

Valaki erre plz!  :eek:

#389 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:23

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 19:10

Segítségetek kérem! Nálam is előfordult fagyás, játékok közben, úgy hogy az utolsó hangot visszhangozva csontra fagyott minden, vagy borzalmas fülsértő hanggal. Cseréltem tápot, végső elkeseredésemben pci latency toollal 32-re állítottam a hangkártya latency-t, mert hangkarira gyanakodtam. Azóta nem fagy, viszont pattogó hangot hallat néha, legtöbbször a játék betöltésekor. Mi lehet a gond? Amikor fagyott, az alaplapi nagkeltővel is ezt tette.... :think:

Bocs erre... :omg:

#390 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:30

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 11:21

FSP
Enermax
Silentmaxx
Chieftec 410-től felfelé (bár általában FSP belsővel szerel)

De ha rám hallgatsz, FSP-t veszel!  :up:

:D A CT nem gyárt FSP belsővel, és a 410 az egyetlen, amit perpill kerülni érdemes, alatta is jók..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#391 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:37

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 11:30

:D A CT nem gyárt FSP belsővel, és a 410 az egyetlen, amit perpill kerülni érdemes, alatta is jók..

Az érdekes, mert nekem egy műszerész-rendszerinformatikus mondta....lehet, hogy ismered is.... :eek:

#392 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:57

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:37

Az érdekes, mert nekem egy műszerész-rendszerinformatikus mondta....lehet, hogy ismered is.... :eek:

Pedig Stol is tudja. A Chieftec bele lehet Enhance, Sirtec, High Power és Delta. FSP gyártott nagyon régen a Codegen alá, aztán volt a Zalman, az Aopen, Ultra Power, modecom. Hogy jelenleg kinek-minek szállít még, nem tudom, az új szériáiból még egyet sem láttam OEM megoldásban, másik matricával.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#393 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 15:24

Idézet: AST - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 22:00

Javasoltak helyettem. :)

#394 Felhasználó inaktív   AST 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 19:40

Kösz mindenkinek!  :respect:

Összefoglalva, tehát ha szerzek egy FSP Bluestorm 400W (ATX12V,12cm Cooler) tápot, azzal rosszul nem járhatok? Nem hangos?
Gari érvényesíthető?

Nem is értem, miért codegen táp van benne...
Talán a praktikus, nem csiricsáré ház miatt bennefelejtődött?

Fagyásokra egyébként gyógyír lehet még a memóriák tisztítása (Kontakt WL - nem bántja a műanyagot + fülpiszkáló), és a slotok nagynyomású portalanítása is. Zsír új memória is koszos!!!

Már nem tudom, hogy mitől javulhatott meg a gépem - hála mégegyszer nektek - +kipp-kopp; de durva kosz/oxid/mittudomén jön le a memóriáról!
Üdv

#395 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 20:36

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 21:21

érdekes probléma ütötte fel fejét:

a 400-as RAM-jaim nem hajlandóak 400 Mhz-en menni... a prime hibával elszáll, azonban a Memtest rendben megy.

333Mhz-re visszavéve megy a Prime is, azonban véletlenszerűen megfagy a gép windows alatt. Linux alatt semmi problémám

hiba meglett..

az egyik 512-es modulom sajnos megadta magát... nem hajladó már 400 mhz-en menni.. :( csere lett belőle, mostmár minden heppi, csak a pénztárcám lett könnyebb.. megint...  :banghead:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#396 Felhasználó inaktív   jama12 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 10:12

sziasztok
adott a gép: abit nf7, athlon xp 2200+, 512ram, geforce 6200 400W antec truepower.
szal cod2, simán megy, swat4, gta meg playboy the mansion viszont ugy hal meg hogy leállítja a gépet, mármint nincs kékhalál, csak fekete képernyő (automatic restart ki van kapcsolva) fekete képernyő vinyók leállnak, többi led világít házon is meg billentyűzeten is. túlmelegedni proc nem tud, 55fokig melegszik max, házban 36fokig megy fel, vid kártya melegedésre gyanaxom az illesztőprogramja szerint idle 40 fok, nem tudom game közben mennyi lehet de tettem alá egy ventit de igy is leáll a gép. lehet driver gond? (77.72-et használom) találkozott már vki ilyesivel?
előre is köszi
üdv: jama

NF7 v2.0; AMD Athlon XP 2200+; 512Mb DDR; Samsung 160Gb; Palit GeForce 6200; Antec Sonata 2 450W TruePower; Dell 19' monitor

#397 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 16:45

Idézet: jama12 - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 9:12

sziasztok
adott a gép: abit nf7, athlon xp 2200+, 512ram, geforce 6200 400W antec truepower.
szal cod2, simán megy, swat4, gta meg playboy the mansion viszont ugy hal meg hogy leállítja a gépet, mármint nincs kékhalál, csak fekete képernyő (automatic restart ki van kapcsolva) fekete képernyő vinyók leállnak, többi led világít házon is meg billentyűzeten is. túlmelegedni proc nem tud, 55fokig melegszik max, házban 36fokig megy fel, vid kártya melegedésre gyanaxom az illesztőprogramja szerint idle 40 fok, nem tudom game közben mennyi lehet de tettem alá egy ventit de igy is leáll a gép. lehet driver gond? (77.72-et használom) találkozott már vki ilyesivel?
előre is köszi

a 40 fokos vga idlehőm az nem rosz, szval játék közben lehet max 60, attól nem lehet a probléma,sztem próbáljál meg új drivert feltenni...
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#398 Felhasználó inaktív   jama12 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 18:36

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 15:45

a 40 fokos vga idlehőm az nem rosz, szval játék közben lehet max 60, attól nem lehet a probléma,sztem próbáljál meg új drivert feltenni...

dirrekt ezért raktam fel ezt a 77.72-eset mert ennek a release note-jában irták hogy added support for Geforce 6200.
és az az érdekes hogy nem inden játék hal le, pl Rainbow six lockdown demo sis simán megy pedig az elég új, s szerintem durvább a grafikai motorja mint a swat4-nek nem?
nem tudok rájönni, no meg COD2 simán megy, se gta sa, se swat4.
pedig vmi driver hiba lehet.
üdv: jama

NF7 v2.0; AMD Athlon XP 2200+; 512Mb DDR; Samsung 160Gb; Palit GeForce 6200; Antec Sonata 2 450W TruePower; Dell 19' monitor

#399 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 04:27

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 19:10

Segítségetek kérem! Nálam is előfordult fagyás, játékok közben, úgy hogy az utolsó hangot visszhangozva csontra fagyott minden, vagy borzalmas fülsértő hanggal. Cseréltem tápot, végső elkeseredésemben pci latency toollal 32-re állítottam a hangkártya latency-t, mert hangkarira gyanakodtam. Azóta nem fagy, viszont pattogó hangot hallat néha, legtöbbször a játék betöltésekor. Mi lehet a gond? Amikor fagyott, az alaplapi nagkeltővel is ezt tette.... :think:

HELP valaki, senki nem tudott eddig megoldást találni a bajra!  :reklamacio:
:respect:

#400 Felhasználó inaktív   nemethjoc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 11:45

Hellósztok!
Nekem olyan gondolm volna, hopgy:
1:  a gép magától ujraindul, mintha resetet nyomtam volna. Ezt akkor teszi, ha bedugom vagy kihuzom a pendrive-ot, vagy egy másik lemezt rakok a dvd olvasóba. De nem mindig csinálja, van amikor a pendrive-ot 10-15-ször ki-be dugdosom és semmi baja, és van amikor 30 lemezt is cserélek a meghajtóban.
2: néha ugy fagy le , hogy egyszerüen nem tudom használni a dvd olvasót semmilyen programmal (még az eszközkeleben egy tulajdonságokra kattintva is lefagy).
3: néha csak ugy tud elindulni a gépes, hogy amikor az XP tölt, akkor hirtelen egy kék halál töltés közben, majd ujraindul. na ezt elzongorázza vagy háromszor, majd a 3. után az XP inditó menüje jön be és a legutóbbi helyes....ra enter és el bir indulni. de van amikor  ujrainditgatások nélkül eljut a "Üdvözöljük" képernyőhöz és ott fagyizik be.

Valakinek esetleg valami hasonló tapasztalat, vagy esetleg a probléma megoldására valami javaslat?
a konfig:
asus p5gdc pro
p4 3GHz(2M/800)
200Gb sata samsung
400W-os codegen táp
lg gsa 4163b

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19