HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   K-roy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 09:39

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 1:20

Én is sz*pok a SATA Samsunggal...fagyások n ekem is voltak, aztán ujraindult a gép is. Neked pontosan hogyan történik ez? Érdekelne...

Hi!
Nekem egy darabig semmi gond egyszercsak nagyon belassúl (lassan nyitja meg az ablakokat, mappákat stb) majd lefagy.Reset után volt olyan hogy már a BIOS sem látta a SATA vinyót és nem indult a gép(adat kábel csere utána jó volt egy darabig), vagy ha látta akkor az XP-ből hiányzott egy file ezért nem butolt be az Xp.Rendszer lemez be javítás utána ok.Volt olyan is hogy hiába a javítás az Xp már nem indult telepítés újra.Kipróbáltam egy másik ugyan ilyen vinyót a jelenség ue.

#422 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 20:46

Srácok, ez itt nem tuningszekció :rolleyes:

Nemethjoc: Azt a codegen tápot hajítsd messzire a gépedtől és egy ilyen konfighoz vegyél tisztességes tápegységet. Elképzelhető, hogya meleg proci mellett ez is probléma, sőt. A DVD-író tápcsatija lehet kontaktos, a pendrive meg főleg sztatikusan feltöltött állapotban okozhat ilyen meglepetést.

Kor-y: A SATA vinyókkal adódhat gond főleg a korai SATA-s lapoknál, a BIOS, illesztőprogramok frissítése és megfelelő BIOS-beállítások orvosolhatnak sokmindent. Viszont partíciós hibákat gyakran hibás memóriamodulok is okozhatnak csakúgy, mint az ilyen hibázó processzorok. Tuningot vedd vissza és használd úgy a gépet, az OCCT nem véletlenül fakad ki ezen.
Ez nem a samsung hibája.

Blacktattoo: PCI Latency növelése hoz eredményt? Illesztőprogramokkal mi a helyzet? BIOS-beállítások rendben vannak? Elképzelhető, hogy egy illesztőprogram összetevője okoz gondot, pl. az NF2-es lapokhoz feltett IDE SW illesztő-szedd le.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#423 Felhasználó inaktív   terem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 00:19

Helló,
ismerősöm gépe munka közben lefagyott és utána a következő bekapcsolásoknál winxp boot logónál újra megállt. A biosba betudok lépni, ramokat kivettem-cserélgettem, lehúztam róla minden perifériát ugyanaz a helyzet. Xp telepítőt beraktam 1-2 perc után kifagy az is. A gépet szétszedtem és kondikon sárgás-fehér lerakódást találtam, íme EPOX 8rda+ :
Kép

Lehet, hogy tönkrement az alaplap vagy ennek nem lehet köze a lefagyáshoz?
Köszi: Zsolt  

Szerkesztette: terem 2006. 02. 21. 00:19 -kor

#424 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 06:39

Idézet: terem - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 0:19

Helló,
ismerősöm

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=3575194
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#425 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 07:07

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 20:46

Srácok, ez itt nem tuningszekció :rolleyes:

Nemethjoc: Azt a codegen tápot hajítsd messzire a gépedtől és egy ilyen konfighoz vegyél tisztességes tápegységet. Elképzelhető, hogya meleg proci mellett ez is probléma, sőt. A DVD-író tápcsatija lehet kontaktos, a pendrive meg főleg sztatikusan feltöltött állapotban okozhat ilyen meglepetést.

Kor-y: A SATA vinyókkal adódhat gond főleg a korai SATA-s lapoknál, a BIOS, illesztőprogramok frissítése és megfelelő BIOS-beállítások orvosolhatnak sokmindent. Viszont partíciós hibákat gyakran hibás memóriamodulok is okozhatnak csakúgy, mint az ilyen hibázó processzorok. Tuningot vedd vissza és használd úgy a gépet, az OCCT nem véletlenül fakad ki ezen.
Ez nem a samsung hibája.

Blacktattoo: PCI Latency növelése hoz eredményt? Illesztőprogramokkal mi a helyzet? BIOS-beállítások rendben vannak? Elképzelhető, hogy egy illesztőprogram összetevője okoz gondot, pl. az NF2-es lapokhoz feltett IDE SW illesztő-szedd le.

Nem NF2 a lapom, de még csak nem is NF4. (bár azzal is ugyanaz a hibajelenség volt tapasztalható).
Bios beállítások teljesen okésak, a driverek a legfrissebbek, PCI latency-t meg inkább hanyagolnám, mivel az ilyen "prógálgatom hátha nem lesz kékhalál" dolgokat nem szeretem..Egyébként a latency biosból fix 32 minden PCI egységre..Írtam már amcsi fórumokra is, nem tudott senki segíteni. A pattogó hang és az 1-2 mp-re való "megfagyások" ugy néz ki megmaradnak grátiszba.. :reklamacio:
     Vissza az íreknek Vietnámot!

#426 Felhasználó inaktív   terem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 09:52

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 6:39

Köszi,
a táp is okozhatta (1 éves 350w UltraPower) vagy 3 év után ez várható hiba, és érdemes javítattni?

#427 Felhasználó inaktív   Messiiah 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:57

Idézet: terem - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 9:52

Köszi,
a táp is okozhatta (1 éves 350w UltraPower) vagy 3 év után ez várható hiba, és érdemes javítattni?

Szia!

Egy ismerősömnek is a kondik szálltak el, és kicserélték neki a kondikat, igaz az egy régebbi Soltek alaplap volt, egy másik ismerősömnek pedig egy újabb MSI alaplapja van amin szintén kondi szállt el, és nem tudják javítani :reklamacio:  :confused: , tehát alaplapfüggő, de sztem mindenképpen próbáld meg megjavíttatni, mert sztem nem kerülne sokba.
"Építse a termékét szorgalmasan. . .álljon mögötte és a siker 100% jönni fog."

- George G. Blaisdell ( a ZIPPO gyújtó megalkotója)

#428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 21:50

Ismét, bár az elején is írva van: A tápegység a híresztelésekkel ellentétben sosem oka a kondik púposodásának.

Blacktattoo: Pedig a próbálgatás hozza meg a sikert a legtöbbször és válik tapasztalattá. IDE SW illesztő fennt van?

#429 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 23. 09:28

Van egy P4-es gép, ami az utóbbi időben érdekes hibajelenségeket produkál (korábban is volt néha, de max. havonta egyszer). A hibajelenség az, hogy bootoláskor a BIOS kiírja, hogy "cpu is not working properly or has been changed" és még azt, hogy állítsam be SoftBios-ban. Na most tény, hogy húzva volt 2,4Ghz-re és azzal ment is szépen, de most akármire állítom, nagyon sokszor kiírja ezt és van, hogy többször kell próbálkozni, mire végre elindul. Látszólag semmilyen BIOS állítás nincs hatással az elindítás sikerességére.
Gondoltam táp, úgyhogy kicseréltem. Azzal el is indult, de most megint ezt írta ki. Úgyhogy tanácstalan vagyok. Természetesen most alapjáraton van (1,8Ghz), minden érték default-on, nem tudom, mi lehet a gond. Az alaplapon (Abit SR7-8X) a kondik nem tűnnek púposnak. A proci amúgy Nortwood magos, a táp pedig jelenleg egy 400W-os most megnemmondom micsoda. :)

UPDATE: miközben ezt írtam, a táp úgy tűnik elhalálozott, vagy nem tudom, mi halt meg, de nem indul a gép... Most el kell mennem, majd beszámolok. De addig valaki leírhatná, mi lehetett a baj.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#430 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 11:30

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 21:50

Ismét, bár az elején is írva van: A tápegység a híresztelésekkel ellentétben sosem oka a kondik púposodásának.

Blacktattoo: Pedig a próbálgatás hozza meg a sikert a legtöbbször és válik tapasztalattá. IDE SW illesztő fennt van?

Igen, fönt. Pontosabban a SATA driver van fönn.

#431 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 20:25

A kettő nem ugyanaz. Az IDE SW kibővített funkciókkal bír a natív illesztőprogrammal szemben, és normális esetben nincs rá szükség, a SATA illesztője meg egy külön dolog. Az előbbit távolítsd el, hátha megoldja a gondot.

Bence: Ilyen vacakolás lehetett a táp miatt, pontosan nem ismerem a folyamatot, de az alaplap induláskor azt hiszem, valamiféle időtúllépéssel játszik, amikor eldönti, hogy a CPU nem indult el megfelelően és újraindít biztonsági módban, a CPU alapértelmezett paramétereivel.

#432 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 24. 21:08

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:25

Bence: Ilyen vacakolás lehetett a táp miatt, pontosan nem ismerem a folyamatot, de az alaplap induláskor azt hiszem, valamiféle időtúllépéssel játszik, amikor eldönti, hogy a CPU nem indult el megfelelően és újraindít biztonsági módban, a CPU alapértelmezett paramétereivel.

Kiderült, hogy a vinyó volt a ludas. Az említett semmi el nem indulás után mégis elindult a gép, XP be is töltődött, de behozva egy intéző ablakot se szó se beszéd kikapcsolt a gép. Többször is, egymás után csinálta ezt. Aztán átraktam a vinyót egy másik gépbe, amiben eleinte nem akart elindulni (a gép sem, kifagyott töltődésnél, stb, pedig nem az volt a rendszervinyó), majd egyszer mégis elindult és nagy nehezen átmentettem a dolgokat róla, a másik gépbe pedig egy régebbi vinyóra rendszert tettem, mert azt hittem, kuka a vinyó. Aztán mégegyszer visszaraktam, mert valamit mégiscsak le kellett szedjek úgy róla, hogy konkrétan arról bootol a gép (Outlook levelezési beállítások), és csodák csodájára, azóta is megy ezzel a vinyóval a gép, semmi baj. Ki érti ezt? Pedig ugyanaz a táp van benne most is, mint előtte. De valószínűleg tényleg a vinyó okozta a galibát, csak most vmi miatt megjavult... Vagy nem tudom. :)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#433 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 21:58

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 20:25

A kettő nem ugyanaz. Az IDE SW kibővített funkciókkal bír a natív illesztőprogrammal szemben, és normális esetben nincs rá szükség, a SATA illesztője meg egy külön dolog. Az előbbit távolítsd el, hátha megoldja a gondot.

Nincs külön ide driver a laphoz, csak SATA, tehát ha eltávolítanám, meglepő fordulatot venne a történet  :cool:

#434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 23:25

Idézet: Blacktattoo - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 21:58

Nincs külön ide driver a laphoz, csak SATA, tehát ha eltávolítanám, meglepő fordulatot venne a történet  :cool:

Mint írtam az előbb, az IDE SW és a SATA illesztő nem ugyanaz. Az IDE SW és az IDE illesztő sem ugyanaz (amiből az utóbbi helyett lehet felrakni az előbbit).
Tehát ha Nálad nincs az IDE SW felrakva, akkor nem kell leszedned a SATA-t :confused: :)

#435 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 06:23

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 23:25

Mint írtam az előbb, az IDE SW és a SATA illesztő nem ugyanaz. Az IDE SW és az IDE illesztő sem ugyanaz (amiből az utóbbi helyett lehet felrakni az előbbit).
Tehát ha Nálad nincs az IDE SW felrakva, akkor nem kell leszedned a SATA-t :confused: :)

Az az igazság, hogy már szinte mindent megpróbáltam...tápcsere, winyócsere, VGA, alaplap..egyedül a memók maradtak, ezeket memtest-tel nyúztam, semmi hibát nem jelzett a progi.
Elképzelésem sincs mi okozhatja az alkalmazások/játékok indulásakor azonnal föllépő pattogó hangot, illetve csak egy pattanás, aztán kb 10 perc után követi újabb...és ami különös, hogy nem minden alkalmazásban jelentkezik (pl a Most Wanted-nál nem  :) ).
Egyébként furcsa, hogy ilyenkor 1-2 mp-re még az egérkurzor is megáll....
Föladás-szaga van a dolognak... :think:

#436 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 07:36

Egér is megáll, akkor az valószínűleg erőforrás-ütközés lesz. BIOS-ban valahol lesz egy PNP OS installed, vagy Plug 'N' Play aware OS opció. Eredendően jó engedélyezni, de olykor lehet, hogy a BIOS jobb munkát végez az erőforrások kiosztásával. Mindkettő állása lehet probléma, nézz utána.

#437 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 25. 09:41

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 25., szombat - 7:36

Egér is megáll, akkor az valószínűleg erőforrás-ütközés lesz. BIOS-ban valahol lesz egy PNP OS installed, vagy Plug 'N' Play aware OS opció. Eredendően jó engedélyezni, de olykor lehet, hogy a BIOS jobb munkát végez az erőforrások kiosztásával. Mindkettő állása lehet probléma, nézz utána.

Na de ez az 5. alaplap amiben ezt produkálja! Mindegyiknél ütközés lenne?
Az egérkurzor (és minden egyéb) megállás csak 1-2 mp...és nem minden alkalmazásnál. Ha erőforrás-ütközés lenne, nem szelektálna. :think:

Szerkesztette: Blacktattoo 2006. 02. 25. 09:41 -kor

#438 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 09:56

A PNP OS kb. egyik BIOS-ban sincs alapból engedélyezve.

#439 Felhasználó inaktív   Blacktattoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 11:03

Idézet: didyman - Dátum: 2006. febr. 26., vasárnap - 9:56

A PNP OS kb. egyik BIOS-ban sincs alapból engedélyezve.

Próbáltam, semmi különbség a hiba szemszögéből nézve.  :reklamacio:

#440 Felhasználó inaktív   GeNeZiS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 26. 20:10

sziasztok
próbáltam visszaolvasni, de igazából nem találtam semmi infót ami segíthetne rajtam..
van egy asus a7v8x-x alaplap, 3000+-os procival. egy ideje nem bootol be, kiakad az asusos színes vacak képnél. biosba nagyon nehezen néha hajlandó belépni, de k....sokat kell várni arra is. Memória csere volt, vga-csere is, egyedül a procit nem cseréltem még le teszt gyanánt, mind1ikkel uazt produkálta. kondenzátorok nem púposodnak. bios beállításokat nem angyon vágom, de elvileg egyik pillanatról a másikra kezdte ezt cisnáltni, elméletileg semmi beállítás nem történt... ötlet? előre is köszi!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.