A túrósodó paszta jó ötlet!
Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2005. 12. 09. 06:34
A túrósodó paszta jó ötlet!
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 12. 09. 20:43
Két dolog, az egyik, a gép teljesen random módón kékhalál következtében a következőt írja:
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
windbg-vel kiolvasva a kernel dump fájlt:
BugCheck A, {60fecd0d, 2, 1, 80517dbe} (ez a 0x00000...... hibaüzenet "lefordítva")
***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Ntfs.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for sr.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for naiavf5x.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for mssmbios.sys
Probably caused by : naiavf5x.sys ( naiavf5x+1df7 )
A kernel symbol azért rossz, mert fogalmam sincs, hogy hogyan telepítsem fel a 250MB-os hivatalos symbol fájlt a windbg-hez. ???
Én első sorban az ide vezérlőt kezelő driver-ra gondolok, szerintetek?
h_ttp://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok1.jpg
h_ttp://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok2.jpg
Bocs a nagy képekért direkt nem directben linkeltem...
Előre is köszi a válaszokat.
D.
U.i.: A konfigom lent, csak most 1x512 hynix, a 2x1Szamókkal inkompatibilitási gondjaim voltak...
Elküldve: 2005. 12. 09. 21:16
Táp...Hát elképzelhető, pláne, ha a rossz hírű 410-212 a tápod, no meg a 7800 elég tökös jószág, a terhelés egyoldalúvá válik és az 5V-on amúgy is erős CT 12V-os ágán elvérezhet. BIOS mit mutat a feszültségekre?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 12. 09. 21:54
Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 20:16
Táp...Hát elképzelhető, pláne, ha a rossz hírű 410-212 a tápod, no meg a 7800 elég tökös jószág, a terhelés egyoldalúvá válik és az 5V-on amúgy is erős CT 12V-os ágán elvérezhet. BIOS mit mutat a feszültségekre?
Vcore 1,39
3.3V -> 3,34
5V ->4,94
12V -> 11,9
Azt tudom, hogy 410-es, most vettem egy hónapja, és a 212 a típusszáma, ez rajta van a tápon ugye?
Most a legfrissebb nforce van fennt, remélem a 6.7-es ide vezérlője már jó lesz, biosból meg az 1009-es. Bétákkal meg nem szeretek próbálkozni...
És az IRQ megeggyezik az IRQL-el, az nem lehet, hogy valami más?
D.
Elküldve: 2005. 12. 09. 22:08
Idézet: doriath - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 20:43
Gép bekapcs, és az alábbi ablakot löki random módon, majd kikapcs, ismét be, és simán indul..
Táp?
http://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok1.jpg
http://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok2.jpg
Ramhibás lenne a videókarid?
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2005. 12. 10. 11:17
Idézet: csozsi - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 21:08
Ha ramhibás lenne, akkor windows és játék közben miért nem szemetel, egy hibát nem csinál...
Szal' szerintem nem ramhiba, ezt onnan is gondolom, hogy random módon csinálja, de csak indításkor...
D.
Elküldve: 2005. 12. 11. 01:53
Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 0:12
Nem tudom mit szeretnél pontosan, de a Lexmarknak külön tápegysége van, vagyis nem az usbről szedi a naftát. Gondolom én.
Maga a gép 300W os táppal rendelkezik, 1, dvdíró, 1 olvasó, 1 wincsi, +VGA kell kiszolgálnia, sztem ennek elégnek kell lennie. Proc se sok. De ezt azt hiszem írtam.
BIOS-t megnézem még, köszi.
Elküldve: 2005. 12. 11. 08:05
Elküldve: 2005. 12. 11. 10:33
kevés a fesz amit kap, mert az alaplap aljára nem dugtam rá a molexet amit kellene (nagy teljesítményű vga-nál) vagy mi??
Csatlakozz a magyar csapathoz!!
"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet
Gondolkodtál ma már?
Elküldve: 2005. 12. 11. 11:13
Elküldve: 2005. 12. 11. 11:26
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 10:13
pedig vga tré volt!!
túlrántottam és szerintem felforrt
Csatlakozz a magyar csapathoz!!
"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet
Gondolkodtál ma már?
Elküldve: 2005. 12. 13. 10:30
Friss win, tegnap este telepítve, a nagy része beállítva, hajnali kettőkor a szemem leragad, mondom kikapcsolom a gépet, és fekszek aludni. A gép leáll, én megyek.
Reggel látom, h a Power LED lassan, de folyamatosan villog. (Elvileg) kikapcsolt gép mellett.
Gondolom nem leállította a win a gépet, hanem csak suspendbe tette. Bekapcsolnám, h valahogy kibuheráljam belőle, de hiába kattintgatom, nem műxik a bekapcsoló gomb. A LED meg csak villog tovább. Kikapcsolom hátul a tápot, a LED még villog egy pár másodpercig, aztán elelszik... várok, visszakapcs, benyomom a gép power gombját... se kép se hang, csak a Power LED villog szüntelenül. Na mondom, lecsapom az elosztót is, amiről minden más is megy. Pár másodperc múlva visszakapcsolom, benyomom a power gombot, láss csodát beindul a gép. BIOSt gyorsan áttúrom, így első blikkre nem láttam benne semmi gázosat. Aztán kikapcsol, de ahelyett, h a Power LED elaludna, megint csak lassan villogni kezd. És mondanom sem kell, a power gomb megint nem működik. Kábé eddig jutottam el aztán már rohantam melózni.
A kérdések: - Lehet ez valamilyen Windowsos beállítás?
- Vagy a BIOSt kellene hangolni?
- Lehet amiatt van, h 24 pines tápcsatit dugtam az alaplap 20 pines csatlakozójára?
- Vagy miért?
Elküldve: 2005. 12. 14. 20:11
Elküldve: 2005. 12. 14. 21:41
Idézet: pepe580 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 19:11
Na először is...
Sajátgép ->tulajdonságok (jobb klikk) -> Speciális fül -> Indítás és helyreállítás - Beállítások
Ha ide eljutottál, akkor legelsőként az automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát...
és ajánlom a hibakeresési információ írása fülnél beállítani a Kernel memóriaképe bizbazt, könnyebb vele keresni a gondot..
A lényeg ha ezt beállítod, akkor nem idul újra a gép, esetleg lesz egy kékhalálos ablakod
Ha meg semmiféleképp' nem indul a gép, akkor mielőtt bebootolna, veszettül ütöd az F8-at, de talán ide már eljutottál a csökkentett mód miatt, és próbáld meg a legutolsó helyes... valami ilyesmit elindítani, van mikor ez is segít...
Hát röviden gyorsan ennyi, talán majd mások...
D.
Elküldve: 2005. 12. 16. 12:04
Hogy melyik, azt nem tudom, mert kettő van benne, de egyszer megnéztem az eseménynaplót és vezérlési hibát írt ki. Azóta nem találkoztam ezzel a hibával. Viszont ha éjszakára hagyom állni a gépet, a gép reggelre meg van halva, ujraindítás után nem ismeri fel a leállt vinyót, csak ha kihuzom belőle a tápkábelt, majd ujra beledugom.
Van ugy hogy menet közben az egyik vinyo kattan egyett, majd megáll!!
Tápcsere előtt: Codegen 300
Után: Macron 300
Mindkét esetben csinálta!
A lenti, Home configomrol lenne szo.
paranormal.hu
Elküldve: 2005. 12. 16. 12:21
Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 13:04
Hogy melyik, azt nem tudom, mert kettő van benne, de egyszer megnéztem az eseménynaplót és vezérlési hibát írt ki. Azóta nem találkoztam ezzel a hibával. Viszont ha éjszakára hagyom állni a gépet, a gép reggelre meg van halva, ujraindítás után nem ismeri fel a leállt vinyót, csak ha kihuzom belőle a tápkábelt, majd ujra beledugom.
Van ugy hogy menet közben az egyik vinyo kattan egyett, majd megáll!!
Tápcsere előtt: Codegen 300
Után: Macron 300
Mindkét esetben csinálta!
A lenti, Home configomrol lenne szo.
Szia! Csak tipp hogy nézz bele az Energiagazdálkodás beállításaiba, és ott a kikapcs időt "soha" értékre állítsd.
Szerkesztette: Kernelpanic 2005. 12. 16. 12:28 -kor
Elküldve: 2005. 12. 16. 12:58
Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 13:21
Thnx!
De nekem mindig sohan van
paranormal.hu
Elküldve: 2005. 12. 17. 04:49
Emlékszem, hogy volt már ilyen probléma, érdekelne, hogy mivel van gond.
Elküldve: 2005. 12. 17. 07:56
Kék halált érdemes lenne megnézni, ha van, talán ad valami használható dolgot
Dextrose: Melyik vinyód csinálja? Mennyire meleg? Előfordulhat, hogy haldoklik a csapágyazás és a szervovezérlő védelme int be.
Perempe: Leggyakrabban táp védelme művel ilyet, olykor az alaplap.

Súgó
A téma zárva.