HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 06:34

Ajánlom magamat :D .
A túrósodó paszta jó ötlet!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#42 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 09. 20:43

Sziasztok!

Két dolog, az egyik, a gép teljesen random módón kékhalál következtében a következőt írja:

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

windbg-vel kiolvasva a kernel dump fájlt:

BugCheck A, {60fecd0d, 2, 1, 80517dbe} (ez a 0x00000...... hibaüzenet "lefordítva")

***** Kernel symbols are WRONG. Please fix symbols to do analysis.

*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for Ntfs.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for sr.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for naiavf5x.sys
*** ERROR: Module load completed but symbols could not be loaded for mssmbios.sys
Probably caused by : naiavf5x.sys ( naiavf5x+1df7 )

A kernel symbol azért rossz, mert fogalmam sincs, hogy hogyan telepítsem fel a 250MB-os hivatalos symbol fájlt a windbg-hez. ???

Én első sorban az ide vezérlőt kezelő driver-ra gondolok, szerintetek?

A másik:

Gép bekapcs, és az alábbi ablakot löki random módon, majd kikapcs, ismét be, és simán indul..

Táp?

h_ttp://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok1.jpg
h_ttp://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok2.jpg

Bocs a nagy képekért direkt nem directben linkeltem...

Előre is köszi a válaszokat.

D.

U.i.: A konfigom lent, csak most 1x512 hynix, a 2x1Szamókkal inkompatibilitási gondjaim voltak...

ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#43 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 21:16

Illesztőprogikat frissíts variálj szerintem, esetleg BIOS-frissítés. Az IRQ... az általába erőforrásütközéskor szokott jönni, de ezernyi oka lehet, akár az Általad kibogarászott fájl is.
Táp...Hát elképzelhető, pláne, ha a rossz hírű 410-212 a tápod, no meg a 7800 elég tökös jószág, a terhelés egyoldalúvá válik és az 5V-on amúgy is erős CT 12V-os ágán elvérezhet. BIOS mit mutat a feszültségekre?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#44 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 21:54

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 20:16

Illesztőprogikat frissíts variálj szerintem, esetleg BIOS-frissítés. Az IRQ... az általába erőforrásütközéskor szokott jönni, de ezernyi oka lehet, akár az Általad kibogarászott fájl is.
Táp...Hát elképzelhető, pláne, ha a rossz hírű 410-212 a tápod, no meg a 7800 elég tökös jószág, a terhelés egyoldalúvá válik és az 5V-on amúgy is erős CT 12V-os ágán elvérezhet. BIOS mit mutat a feszültségekre?

Vcore 1,39
3.3V -> 3,34
5V ->4,94
12V -> 11,9

Azt tudom, hogy 410-es, most vettem egy hónapja, és a 212 a típusszáma, ez rajta van a tápon ugye?

Most a legfrissebb nforce van fennt, remélem a 6.7-es ide vezérlője már jó lesz, biosból meg az 1009-es. Bétákkal meg nem szeretek próbálkozni...

És az IRQ megeggyezik az IRQL-el, az nem lehet, hogy valami más?

D.
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#45 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 09. 22:08

Idézet: doriath - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 20:43

A másik:

Gép bekapcs, és az alábbi ablakot löki random módon, majd kikapcs, ismét be, és simán indul..

Táp?

http://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok1.jpg
http://fazekaspu23.fx3.hu/mocsok2.jpg

Ramhibás lenne a videókarid?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#46 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 10. 11:17

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. dec. 9., péntek - 21:08

Ramhibás lenne a videókarid?

Ha ramhibás lenne, akkor windows és játék közben miért nem szemetel, egy hibát nem csinál...

Szal' szerintem nem ramhiba, ezt onnan is gondolom, hogy random módon csinálja, de csak indításkor...

D.

#47 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 01:53

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 0:12

XRV: Legacy USB eszközök támogatását tiltsd le BIOS-ban, meg esetleg az USb keyboard support-ot is, ha van.  Tápot meg sem merem kérdezni... :)

Nem tudom mit szeretnél pontosan, de a Lexmarknak külön tápegysége van, vagyis nem az usbről szedi a naftát. Gondolom én.
Maga a gép 300W os táppal rendelkezik, 1, dvdíró, 1 olvasó, 1 wincsi, +VGA kell kiszolgálnia, sztem ennek elégnek kell lennie. Proc se sok. De ezt azt hiszem írtam.
BIOS-t megnézem még, köszi.

#48 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 08:05

De mi a márkája?

#49 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 10:33

tunkoltam a vga-m, és 2k5ben az első prociteszt után újraindul, miért? Mire gyanakodhatok???
kevés a fesz amit kap, mert az alaplap aljára nem dugtam rá a molexet amit kellene (nagy teljesítményű vga-nál) vagy mi?? :D Túlmelegszik??? de atitool-os teszteknél semmi baja!!!
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#50 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:13

Mivel PROCIteszt, ezert a processzorrazl lesz vmi gixer. Prociteszt kozben a VGAt nem eri terheles, nemhiaba fut 640*480ban, es megis mindossze 1-2-3fpsel.
JóSebesség

#51 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:26

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 10:13

Mivel PROCIteszt, ezert a processzorrazl lesz vmi gixer. Prociteszt kozben a VGAt nem eri terheles, nemhiaba fut 640*480ban, es megis mindossze 1-2-3fpsel.

pedig vga tré volt!! :D
túlrántottam és szerintem felforrt :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#52 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 11:30

ok...
JóSebesség

#53 Felhasználó inaktív   laca4025 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 13. 10:30

Hátha erre is tudnátok valami okosat.

Friss win, tegnap este telepítve, a nagy része beállítva, hajnali kettőkor a szemem leragad, mondom kikapcsolom a gépet, és fekszek aludni. A gép leáll, én megyek.
Reggel látom, h a Power LED lassan, de folyamatosan villog. (Elvileg) kikapcsolt gép mellett.
Gondolom nem leállította a win a gépet, hanem csak suspendbe tette. Bekapcsolnám, h valahogy kibuheráljam belőle, de hiába kattintgatom, nem műxik a bekapcsoló gomb. A LED meg csak villog tovább. Kikapcsolom hátul a tápot, a LED még villog egy pár másodpercig, aztán elelszik... várok, visszakapcs, benyomom a gép power gombját... se kép se hang, csak a Power LED villog szüntelenül. Na mondom, lecsapom az elosztót is, amiről minden más is megy. Pár másodperc múlva visszakapcsolom, benyomom a power gombot, láss csodát beindul a gép. BIOSt gyorsan áttúrom, így első blikkre nem láttam benne semmi gázosat. Aztán kikapcsol, de ahelyett, h a Power LED elaludna, megint csak lassan villogni kezd. És mondanom sem kell, a power gomb megint nem működik. Kábé eddig jutottam el aztán már rohantam melózni.

A kérdések: - Lehet ez valamilyen Windowsos beállítás?
                - Vagy a BIOSt kellene hangolni?
                - Lehet amiatt van, h 24 pines tápcsatit dugtam az alaplap 20 pines csatlakozójára?
                - Vagy miért?
"42"

#54 Felhasználó inaktív   pepe580 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 14. 20:11

Hello! Tudnátok segíteni: az öcsém gépe először csak játék közben,majd pedig a windowsban is , minden ok és előrejelzés nélkül újraindul, utoljára pedig amikor próbáltam bejött a windows xp felirat és betöltés közben elsötétedik a képernyő és megfagy. Még csökkentett módban is! Vki tudna erre vmi okosat mondani? Légyszi sürgős lenne! Köszi!

#55 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 14. 21:41

Idézet: pepe580 - Dátum: 2005. dec. 14., szerda - 19:11

Hello! Tudnátok segíteni: az öcsém gépe először csak játék közben,majd pedig a windowsban is , minden ok és előrejelzés nélkül újraindul, utoljára pedig amikor próbáltam bejött a windows xp felirat és betöltés közben elsötétedik a képernyő és megfagy. Még csökkentett módban is! Vki tudna erre vmi okosat mondani? Légyszi sürgős lenne! Köszi!

Na először is...

Sajátgép ->tulajdonságok (jobb klikk) -> Speciális fül -> Indítás és helyreállítás - Beállítások

Ha ide eljutottál, akkor legelsőként az automatikus újraindítás elől vedd ki a pipát...

és ajánlom a hibakeresési információ írása fülnél beállítani a Kernel memóriaképe bizbazt, könnyebb vele keresni a gondot..

A lényeg ha ezt beállítod, akkor nem idul újra a gép, esetleg lesz egy kékhalálos ablakod :)

Ha meg semmiféleképp' nem indul a gép, akkor mielőtt bebootolna, veszettül ütöd az F8-at, de talán ide már eljutottál a csökkentett mód miatt, és próbáld meg a legutolsó helyes... valami ilyesmit elindítani, van mikor ez is segít...

Hát röviden gyorsan ennyi, talán majd mások...

D.

#56 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 12:04

Mindig leáll a vinyóm, és ez már rohadt idegesítő!  :mad:

Hogy melyik, azt nem tudom, mert kettő van benne, de egyszer megnéztem az eseménynaplót és vezérlési hibát írt ki. Azóta nem találkoztam ezzel a hibával. Viszont ha éjszakára hagyom állni a gépet, a gép reggelre meg van halva, ujraindítás után nem ismeri fel a leállt vinyót, csak ha kihuzom belőle a tápkábelt, majd ujra beledugom.

Van ugy hogy menet közben az egyik vinyo kattan egyett, majd megáll!!
Tápcsere előtt: Codegen 300
Után: Macron 300

Mindkét esetben csinálta!

A lenti, Home configomrol lenne szo.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#57 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 12:21

Idézet: Dextrose - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 13:04

Mindig leáll a vinyóm, és ez már rohadt idegesítő!  :mad:

Hogy melyik, azt nem tudom, mert kettő van benne, de egyszer megnéztem az eseménynaplót és vezérlési hibát írt ki. Azóta nem találkoztam ezzel a hibával. Viszont ha éjszakára hagyom állni a gépet, a gép reggelre meg van halva, ujraindítás után nem ismeri fel a leállt vinyót, csak ha kihuzom belőle a tápkábelt, majd ujra beledugom.

Van ugy hogy menet közben az egyik vinyo kattan egyett, majd megáll!!
Tápcsere előtt: Codegen 300
Után: Macron 300

Mindkét esetben csinálta!

A lenti, Home configomrol lenne szo.

Szia! Csak tipp hogy nézz bele az Energiagazdálkodás beállításaiba, és ott a kikapcs időt "soha" értékre állítsd.

Szerkesztette: Kernelpanic 2005. 12. 16. 12:28 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 12:58

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 13:21

Szia! Csak tipp hogy nézz bele az Energiagazdálkodás beállításaiba, és ott a kikapcs időt "soha" értékre állítsd.

Thnx!

De nekem mindig sohan van
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#59 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 04:49

Csak áramtalanítás után kapcsolt be most a számítógép. Előtte magától kikapcsolt. Abit IS7-E, 2HDD, 2 optikai meghajtó, sokat üzemel.

Emlékszem, hogy volt már ilyen probléma, érdekelne, hogy mivel van gond.

#60 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 07:56

Pepe: Táp márkája?
Kék halált érdemes lenne megnézni, ha van, talán ad valami használható dolgot

Dextrose: Melyik vinyód csinálja? Mennyire meleg? Előfordulhat, hogy haldoklik a csapágyazás és a szervovezérlő védelme int be.

Perempe: Leggyakrabban táp védelme művel ilyet, olykor az alaplap.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.