HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 19:57

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 18:22

No, itt egy újabb X-akta: jellemzően amikor jobban terhelve van a gép, egyszercsak kikapcsol egyik pillanatról a másikra, monitor elsötétül, ventik-winyók leállnak, de a házon a zöld led égve marad. Táp lekapcsol, bekapcsol, gép be, zöld leg ég, amúgy semmi. Pár perc múlva, megint bekapcsol, eklezd bootolni, aztán megint leáll. Kb 15 perc után már eljutok biosig, és utána a win is általában gond nélkül bebootol. Fogalmam nincs, mi lehet, már cseréltem közben vga-t (radeon9200se -> inno6600gt), tápot (mercury 400W -> chieftec 360W), most az alaplapra gyanakszom.
Ha igazam volt, akkor súgjatok vmi jó alaplapot is :) socketA,agp,integrált lan&hang a paraméterek. Dank.

hát úgy konkrétan énis arra a kettőre tippeltem vóna... de ha nem, akkor érdemes lefejteni a rendszerről minden fölös cuccost (plus vinyók, optikai meghajtók, hangkari, floppy) és minimális rendszerrel nekiállni kutakodni... egy kis (15-20 óra) Prime95 nem árthat neki, attól kibukik a proci/memo hiba, de ettől független a legbiztosabb dolog még mindíg a haveros összeköltöztetős buli: beszerzel egy hasonló konfigot mint a Tiéd, és szépen átsakkozod egyesével az alkatrészeket... és úgy rögtön ki fog derülni mitől van a hiba :)

#582 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 21:11

Igazából ami nem integrált és úgymond fölös, az 2 optikai drive, majd kipróbálom azok nélkül. Memtest86 futott sokáig, memo hibát nem talált, de azért úgyhagyom az éjjel, dolgozzon csak.
Összeköltözőssel az a gond, hogy még hasonló konfigja se nagyon van senkinek, leginkább p4-el nyomulnak. :(
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégse szívja.

#583 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 22:53

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 19:22

No, itt egy újabb X-akta: jellemzően amikor jobban terhelve van a gép, egyszercsak kikapcsol egyik pillanatról a másikra, monitor elsötétül, ventik-winyók leállnak, de a házon a zöld led égve marad. Táp lekapcsol, bekapcsol, gép be, zöld leg ég, amúgy semmi. Pár perc múlva, megint bekapcsol, eklezd bootolni, aztán megint leáll. Kb 15 perc után már eljutok biosig, és utána a win is általában gond nélkül bebootol. Fogalmam nincs, mi lehet, már cseréltem közben vga-t (radeon9200se -> inno6600gt), tápot (mercury 400W -> chieftec 360W), most az alaplapra gyanakszom.
Ha igazam volt, akkor súgjatok vmi jó alaplapot is :) socketA,agp,integrált lan&hang a paraméterek. Dank.

Ha nem 15 percet kellene várni, akkor melegedésre tippelnék. Próbáld meg azt, hogy leveszed a ház oldalát és odateszel egy ventilátort, hogy fújja magát a procihűtőt! Nekem anno, amikor melegedésgondom volt, így jött ki.

#584 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 00:04

A ház oldala le van véve, hirtelen kikapcsolás után a proci borda, a northbridge és a southbridge bordái is kézzel megfoghatók, épp csak lagyosak.

#585 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 07:17

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 1:04

A ház oldala le van véve, hirtelen kikapcsolás után a proci borda, a northbridge és a southbridge bordái is kézzel megfoghatók, épp csak lagyosak.

Jó lenne ismerni a pontos konfigot, mert szerintem rátapintottam a lényegre. :) Főleg a procibordánál.

#586 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 13:57

Chaintech 7njl4, Tbred 2400+, 2*256ddr@333MHz, inno6600gt, kb ennyi a lényeg.
Prochűtő: Cooler Master Silent CP5-8JDIF-0L, 29 dBA, 410 g, 2500 RPM, 32.11 CFM, Al-Cu.

#587 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 14:00

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 14:57

Chaintech 7njl4, Tbred 2400+, 2*256ddr@333MHz, inno6600gt, kb ennyi a lényeg.
Prochűtő: Cooler Master Silent CP5-8JDIF-0L, 29 dBA, 410 g, 2500 RPM, 32.11 CFM, Al-Cu.

A hőmérséklet terhelve és terheletlenül hogy' áll?

A http://www.speedfan.com -on van korrekt mérőprogram, ha szükség van rá. ;)

Szerkesztette: Carmaged 2006. 04. 06. 14:00 -kor

#588 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 16:57

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 13:00

A hőmérséklet terhelve és terheletlenül hogy' áll?

Alaplapomon nincs szenzor, szal ez eleve kilőve.

#589 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 07:26

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 17:57

Alaplapomon nincs szenzor, szal ez eleve kilőve.

Azért csak ránéznék, hogy jól van-e a procin a borda, van-e köztük trutymó, nem hagyták-e ott a boltban gyári fóliát (már ha boltban rakták össze).

#590 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 10:13

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 6:26

Azért csak ránéznék, hogy jól van-e a procin a borda, van-e köztük trutymó, nem hagyták-e ott a boltban gyári fóliát (már ha boltban rakták össze).

Én raktam össze, és miután elkezdte csinálni, leszedtem a bordát, letisztítottam őket, és nyomtam új pasztát, a borda jól van rajta.

#591 Felhasználó inaktív   PyRex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 16:34

Sürgős help kellene!

Valaki tud valamit arról, hogy az Asus A7N8X DELUXE 2.0-ás lapok miért nem bootolnak WIN SP2 PROF HUN CD-ről? (Lehet, hogy más SP2-ről sem.) 3 meghajtóval próbáltam (CDROM, 2 KÜL. DVD ÍRÓ) és erre a !%=!=%! lapra dugva egyik sem bootol az SP2 CD-mről. Holott ugyanezen drive-ok ugyanezen cd-ről vígan bootolnak másik lap társaságában. Próbáltam kiírni kül. CD-kre és DVD-kre, az alaplapi BIOS a legújebb természetesen, de semmi. ez most tényleg ilyen, vagy csak a nálam lévő lap a rossz?

szerk: ja még annyi, hogy természetesen minden mást bebootolnak (tehát SP1 angol pl. megy rendesen...)

Szerkesztette: PyRex 2006. 04. 07. 16:34 -kor

#592 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 10:29

átmásolom ide, mert nem láttam a fától a vektort.

" egy ideje elkezdett fura dolgokat művelni a gépem.

néha, mondjuk naponta egyszer, fogja magát és resetel.
ha belépek játékba, néha már az elején resetel, néha közben, néha amikor kilépek belőle. másik játéknál, teljesen random hogy lefagy. van hogy pár óra múlva, van hogy percenként (ezt leginkább hosszas játszás után szereti csinálni).

a leginkább problémás játékot újrainstalltam, semmi változás. videokártyámat már lecseréltem (pedig új volt), mondván hogy hátha nembírja a gyári hűtő a terhelést és melegszik (innovision agp gef6600 volt, az egyetlen amire semmi más hűtőt nem lehet rárakni). az új karin egy vf700-as hűtő van, szóval ha az is rossz akkor valakit megölök.
gyanakodtam/gyanakszom a procira, bár annyira nem melegszik hogy ilyet csináljon (amikor nagyon melege volt akkor a benchmark progi olyan 55 körüli értéket mutatott).
memtestet lefuttattam, eddig nem jelzett errort.

ámde.

iguana barátomnak is volt egyszer egy ilyen problémája, látszólag nem jelzett neki se hibát, mégis miután lecserélte a ramjait, a probléma megszűnt.

ezért prószálok kérdezősködni itt, hátha volt valamelyikőtökkel is ilyesmi, és tud okosat mondani, ne kelljen már találomra új alaplapot/procit/ramot venni fölöslegesen.

a konfigom asus a7n8x-x, athlon 3000+ (nem a64 most épp visszaraktam az igen hangos thermaltake volcano 7-es hűtőm rá a glacialtech igloo2520-as helyett, hogy hátha a hűtéssel van baja), 1 gb PQI ram (blúfisből, 2x 512-es modulok), club3d gef6600GT 128mb AGP. tápom egy 500W-os QTEK black 12centis fanos

válaszotokat előre is köszönöm."
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#593 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 00:17

Érdekes fagyásokat produkál a gépem. Random időnként és aránylag ritkán kifagy. Az érdekesség, hogy a fagyás pillanatába fura hangokat hallat a hangfalakon. Olyant mintha gerjedne a hangfal, vagy mintha bezavarná valami. Olyasmihez tudnám hasonlítani a hangot mint a régi szar rádiók mikor elvesztették a hullámot. Enyhén sistergő, gerjedő hang, ami kb. 2 mp-ig tart. És csontra fagy. Találkozott valaki hasonlóval?

Kicsit olyan benyomásom van mintha a táp nem adna elég kraftot. De akkor nem kellene gyakrabban fagynia?
Konfig lent.

#594 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 01:28

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. ápr. 10., hétfő - 23:17

Érdekes fagyásokat produkál a gépem. Random időnként és aránylag ritkán kifagy. Az érdekesség, hogy a fagyás pillanatába fura hangokat hallat a hangfalakon. Olyant mintha gerjedne a hangfal, vagy mintha bezavarná valami. Olyasmihez tudnám hasonlítani a hangot mint a régi szar rádiók mikor elvesztették a hullámot. Enyhén sistergő, gerjedő hang, ami kb. 2 mp-ig tart. És csontra fagy. Találkozott valaki hasonlóval?

Kicsit olyan benyomásom van mintha a táp nem adna elég kraftot. De akkor nem kellene gyakrabban fagynia?
Konfig lent.

Érdekes. Bekapcsolva marad, azaz marad kép a monitoron? Ha igen, akkor sztem nem táp, inkább memória vagy alaplap, ha integrált a hangod.

#595 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:18

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. ápr. 7., péntek - 11:13

Én raktam össze, és miután elkezdte csinálni, leszedtem a bordát, letisztítottam őket, és nyomtam új pasztát, a borda jól van rajta.

Mégis csak megpróbálnám egy kölcsöntáppal, ha van rá mód. :think:

#596 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 07:19

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 1:17

Konfig lent.

Premier 400W? Nem hallottam még róla, ennek 2 oka lehet: 1. nagyon jó, 2. nagyon noname. Melyik? Mert ez is erősen táp- vagy RAMszagú.

#597 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 09:21

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 6:18

Mégis csak megpróbálnám egy kölcsöntáppal, ha van rá mód. :think:

Egy ősrégi 235W-st rádugtam, csak alaplap+winyó+vga, így is csinálja.

#598 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:25

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 2:28

Érdekes. Bekapcsolva marad, azaz marad kép a monitoron?

Igen, a kép marad és integrált hangkártya.

Szerkesztette: Aragorn 2006. 04. 11. 11:27 -kor

#599 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:26

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 8:19

Premier 400W? Nem hallottam még róla, ennek 2 oka lehet: 1. nagyon jó, 2. nagyon noname. Melyik? Mert ez is erősen táp- vagy RAMszagú.

2.

#600 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 11. 11:33

Idézet: Aragorn - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 12:26

2.

Akkor cserélj keresőt, használd a tápot! :Đ

Szóval meg kellene nézni kölcsöntáppal is. Persze amúgy sem árt, ha egy ilyen értékű kütyüvel nem hazardírozik az ember.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.