HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:29

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 7:48

erre gondoltam, de ha úgy megy mind a kettő, akkor nem tudok mit mondani...

Köszi a választ, sajnos a probléma még mindíg fennáll. Várom a továbbra is a segítséget ez ügyben.

#642 Felhasználó inaktív   bebar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:18

Az mitől lehet, ha rákatt a Start-ra, keresés, és befagy a Start menü?
ASUS M2N-E, Athlon X2 5600+, 2X2GB / 800MHz Kingmax Mars, Sapphire X1650XT, 250GB Samsung S-ATA II, Pioneer 111D, X-Fi Xtreme Music, Logitech Z-2300 (Jamo), Realtek WinFast XP 2000 Global, Chieftec 400W, AeroCool T40 (Ezüst), Samsung 940NW TFT.

#643 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:32

Nekem mostanában olyan problémám van, h ha valamit elkezdek másolni, morgó hang jön a gépből... és nem tudom h ez mitől lehet...
valaki 5let?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#644 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:16

Az én ötletem a fagyos start menüre hogy az áttünés meg ilyesmi sallangot kapcsold ki próbaképpen a Windows-odban.

A morgást pedig a merevlemez okozza, lehetséges hogy már nem mai darab és kezd egyre "nagyszájubb" lenni. Nézd meg a S.M.A.R.T. értékeket ha ott minden rendben akkor ne aggódj.

#645 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:26

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:16

Az én ötletem a fagyos start menüre hogy az áttünés meg ilyesmi sallangot kapcsold ki próbaképpen a Windows-odban.

A morgást pedig a merevlemez okozza, lehetséges hogy már nem mai darab és kezd egyre "nagyszájubb" lenni. Nézd meg a S.M.A.R.T. értékeket ha ott minden rendben akkor ne aggódj.

milyen smart érték?
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#646 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 17:35

A merevlemezek beépített "kondíció" tesztje. Keresem a linket

Na meg is van sajnos hwsw-n nem találtam progit de Itt
találsz 1-2-t

Szerkesztette: T.Packo2 2006. 04. 19. 17:41 -kor

#647 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:13

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 18:26

milyen smart érték?

Everest: Háttértárak/smart
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#648 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:15

Idézet: SzekiPeti - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:08

Sziasztok!

Az autómatikus újraindítást már kikapcsoltam és azzal is simán resetel!

A vga hűtője nem túl meleg resetkor, meg pár másodperc alatt nem hinném hogy fel tud melegedni(de ezt csak mint laikus mondom).

A gépben kb a vinyó van meg a vga! :-D Na meg egy floppy

Amúgy pár drivert már próbáltam és mindegyiknél ua. az a probléma.

Péter

A teljesítményével semmi baj sincsen, a 350W még sok is (a gép kb. 170W-ot sem fog enni), csak 12V-on bűngyenge ez a táp. Sajnos ezek már nem azok a Macron-ok, amik a DTK-ban szolgáltak (ki is veszem listából).
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#649 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:24

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 22:23

lehet hogy az alaplapi csatlakozó nem biztosít elég csatornát neki. konkrétan ezek általában két utasok, de neked lehet hogy csak egy, és így az az egyszerű helyzet áll fent, hogy az egyik kap cumót, a másik meg nem.  :smoker:

:think: Ez érdekes, két USB-csatlakozó egymástól független dolog, vagyis menniük kell, egy hub az 2 aljzat, de ezek nem konkurálnak egymással. Ha nem egymás melletti csatiba dugod, akkoris produkálja, vagy nincs több csati?

#650 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:27

én is ezt mondtam neki, de hát annyi usb meg nem hiszem hogy van a lapon. 4 ugye általában ki van hozva hátra, kettő meg ugye bent (az egyenként még kettő) és akkor így jön össze a nyolc, de van ahol még három alaplapi is van. azt akartam én is elmagyarázni neki, hogy próbálja meg dugdosni őket kombinálva, de nem tudom sikerült-e. :smoker:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#651 Felhasználó inaktív   Matt23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 14:59

Idézet: monolith - Dátum: 2006. ápr. 20., csütörtök - 15:27

én is ezt mondtam neki, de hát annyi usb meg nem hiszem hogy van a lapon. 4 ugye általában ki van hozva hátra, kettő meg ugye bent (az egyenként még kettő) és akkor így jön össze a nyolc, de van ahol még három alaplapi is van. azt akartam én is elmagyarázni neki, hogy próbálja meg dugdosni őket kombinálva, de nem tudom sikerült-e. :smoker:

Az alaplapomon hátul van 4, belül meg 2 usb csati. Tehát sok választásom nem volt, ezekre dugtam rá a cuccot. A házamon elöl is van két usb kivezetés és ha oda egyszerre dugok be két eszközt simán mennek. Az együttes kommunikációval sincs semmi baj. Ugyhogy ez van.
A másik alaplapon amin kipróbáltuk, ott több usb csatlakozás van (belül 4), de ott is egy párba kötöttem be.

#652 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 18:35

Sziasztok!

A Gép:
ASUS A7V8X alaplap
AMD Athon XP (nem 64-es!) 2800+ proci , nagy és jó hűtés, paszta, stb.
512 Mb DDR ram (biztosan jó, linux memtest)
ASUS ATI Radeon 9550 VGA
FDD, Samsung DL DVD író, és semmi más
Codegen 300W tápos ház. + mégegy 8cm-es venti, prci feletti extra hűtésnek.

és amivel nem együtt vették a gépet anno:
20 GB-os Quantum HDD.

Ez egy kb 2 éves gép. Megvásárlása után a tulajdonos kb 1 évig elrakta egy pincébe. (  :eek: )

Most nála dolgozom, megtaláltam, mert kellett egy gép, mondtam, hogy az jó lesz, egész erős arra a munkára még.
Nem akart indulni. Szétszedtem, teljes kipucolás, porszívózás, pasztázás, mindent ki, BIOS akksi ki, megmérve, 3V megvan, összeraktam, új BIOS, stb.
Működött, de furcsán. Szenvedtem vele kb 2 napig, amig teljesen stabil lett XP alatt, ezt betudtam annak, hogy régen volt bekapcsolva, és darabos benne az áram. :)
Ment kb 1 hétig, utánna kivágta a tápot. Jó, lett bele új, ugyancsak 300V-s Codegen (szegény ember vízzel főz), és tökkéletesen működött 3-4 hónapig, egészen kb. egy héttel ezelöttig, és most jön a hibajelenség:

Nem bootol be. Szétszedem, bekapcsolom, semmi. hátsó táp kikapcsoló kikapcs, visszakapcs: felpörög, zruuúú, és vége. ezt csinálja kb 3-5-8x, utánna elindul, és egész nap tökéletesen működik, teljesen stabilan, van, hogy egyszerre 3-4 program fut, méghozzá erősek, pl: Quark+Photoshop+Acrobat(nem reader)+Firefox

Soha nem fagy le! Csak másnap reggel megint nem indul. zrúúúú.... és kész.

Ha szétszedem, indítom, akkor látszik, hogy egy pillanatra elindulnak a ventillátorok, és utánna szépen leáll, csak teljes áramtalanítás (táp hátsó kapcsoló ki-várszegykicsit-be) után akar újra indulást játszani.
Ha lehúzom a 20GB-s Quantum tápcsatiját, (az eredetileg vele vett 80GB-s Samsungot leprivatizálta belöle valaki) akkor azonnal jó lesz. De most már nem mindig! És vinyó nélkül hogy használjam?
Van, hogy le kell húzni a 8cm-es venti tápcsatit, a HDD, tápcsatit, és megcserélni, vagy ezekkel variálni, már mindenféle módon (DVD tápcsati, másik csati ide-oda) próbáltam, és egyszer csak beindul, és akkor már nem akarok kísérletezni vele aznap, mert már lihegnek a főnökömék a nyakamba.

A memória biztos jó, 2 napig járattam a linuxok mellé szokásosan adott memtest86-ot.
A CPU is biztos. (remélem)
Az Alaplapban a legújabb BIOS van.
A VGA tökéletes. (van kép, tudok játszani 3D-ben is)

Marad a táp vagy a 20GB-s Quantum.
Szerintem a Vinyó, de nyugtassatok meg, hogy az a hibás és nem lehet pl. az alaplap.
A vinyót is (160GB-s valami jóra)
és a tápot is kicseréltethetem 400V-ra (valszeg megint Codegen, mert...),
De ha akkor nem indul? Vagy egy hónap mulva újra kezdi?
És miért indul el mégis?
Vagy az alaplap volna a ludas? Lehet, hogy zárlatos valahol?
De télen, amikor éjszakára lejjebb kapcsoltuk a fűtést, nappal meg 25 fok is volt, akkor jól ment?

Miért nem pörög fel egyből?
A vinyócsere maszerás, annyi segéd, és egyéb program van benne, hogy 1-2 teljes munkanap, mire összebogarászom. (x verzió+frissítés+ezmegaz) De ha az okozza, akor legyek biztos benne, hogy azt kell cserélni, és utánna ha szabira megyek, akkor ne telefonálgassanak, hogy nem muxik már megint.

Kérlek benneteket, adjatok tanácsokat, minek nézzek még utánna, írjátok meg, szerintetek mi lehet a hiba.

Köszönöm.

Dzsano
Asztalravissza!

#653 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 19:09

Jönnek az okosabbak és jóóóól megmondják majd, hogy ez tipikus táphiba. Így lesz drága a túl olcsó... ha pedig Codegen kerül bele újra, nem tudok semmilyen szinten sem együttérezni.

Meg kellene érteni, hogy az ember vagy kiad a 100e+os akkori ár mellé még 6e-t egy normális tápra vagy hazardírozik.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 04. 22. 19:11 -kor

#654 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 19:16

Egy ilyen géphez nem is elég 300W-os táp, főleg nem egy Kodegány. :omg:

#655 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 19:30

naggyon jól látják a fórumtársak a problémát, két választásod van: vagy belebiggyesztesz egy TÁPot, vagy ízlelgeted még egy kicsit a f***t. kevés a táp, az athlon ikszpé nem volt, és ma sem takarékos.  :smoker: vegyél TÁPot! hidd el, visszahozza az árát. 360-as chieftec, 8 ropi. és megy a gép sokáig. :cool:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#656 Felhasználó inaktív   galyika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 11:44

Üdv!

Nem tudja valaki hogy a samsung hd160jj sataIIes vinyó miért fagyasztja le csontra az xp-t, ha valamivel meg akarom mérni hogy milyen meleg? (Igazából az a legnagyobb baj, hogy az everest induláskor szinte rögtön fagy, és nem tudom használni semmire) (gigabyte gak8nf9 alaplap)
Már nagyon idegesít! :reklamacio:

#657 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 15:02

Danke. Akkor szerintetek biztos, hogy nem HDD, vagy alaplai hiba?

Vetetek minőségi tápot. Ha azzal is csinálja, akkor jövök újra.
Asztalravissza!

#658 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 08:35

Idézet: Warton - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 20:16

Egy ilyen géphez nem is elég 300W-os táp, főleg nem egy Kodegány. :omg:

Elégnek elég, csak nem Codegen-ből. Egy 300W-os Enermax, Tagan, FSP vagy akár Chieftek tápra is nyugodt szívvel rá merném kötni, az AthlonXP hivatalosan ha jól emlékszem 62W-ot eszik.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#659 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:22

Véleményeteket szeretném kérni:
- milyen hatással van egy alaplapra a ház oldala és az alaplap közé bepréselt szivacs?
Az alaplapot leteszteltem proc+rammal és hibátlanul ment.
De ma visszahozta > mondván ,hogy se kép se hang  :(
Megláttam a szivacsot és rögtön rosszul lettem > befolyásolhatja a szivacs az alaplap életét?
Statikus feltöltödésekre gondolok....vagy rövidzárakra...

#660 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:24

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:22

Véleményeteket szeretném kérni:
- milyen hatással van egy alaplapra a ház oldala és az alaplap közé bepréselt szivacs?
Az alaplapot leteszteltem proc+rammal és hibátlanul ment.
De ma visszahozta > mondván ,hogy se kép se hang  :(
Megláttam a szivacsot és rögtön rosszul lettem > befolyásolhatja a szivacs az alaplap életét?
Statikus feltöltödésekre gondolok....vagy rövidzárakra...

Ha nem antisztatikus szivacs, akkor nem szól bele a többszáz MHz-es területek életébe.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.