Elküldve: 2006. 04. 24. 22:21
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni, mert már elég régóta szívok a gépemmel. Sokat szídott SuliNET konfig volt, de már nem, mert 50%-ban kicseréltem azóta mindent... de még mindig nem jó.
Amióta megvan, időről időre kiment kékhalállal, pl. IRQL_NOT_LESS, v. mi, de persze csomó más üzenet is, mikor milyen a kedve.
- Először a memóriára gyanakodtam - memtest-tel kifagyott - (noname 256MB / 333 MHz), úgyhogy vettem bele 2 x 512/400MHz-es Samsungot (mondjuk ez biztos nem ártott neki:))
- Miután a fő gond így se szűnt meg, kezdtem a VGA-ra gyanakodni (NVIDIA GeForce 440MX, xy gyártó: a kártyán sehogyse látom, mi lehet) 1 ismerősöm felbíztatott, így ezt is lecseréltem, most egy Club3D Radeon9550SE van benne (persze ezzel se jártam rosszul)
- Hát a probléma még mindig megmaradt, mostmár szinte egész biztosra vettem, hogy a táp a gond, mivel az Everest is totál hülyeségeket mért a +12-nál. Az eredeti a szintén sokat szídott Codegen 300W volt. Én pedig most tettem bele egy Chieftec 350W-ot (ezzel se csináltam talán túl rossz cserét)
Persze az Everest most se mutat értelmes számokat a +12V-nál, és jobban megnézve, a BIOS pl. semmit sem mutat, úgyhogy lehet, hogy nincs is, vagy rossz az alaplapon a fesz.mérő (?)
- A lényeg, hogy még mindig kékhalálozik elég rendesen, és most az alaplapra gyanakszom, de mostmár óvatos duhaj vagyok, és inkább itt kérem ki a véleményeteket.
Szóval az alaplapom: PCChips M952 Már frissítettem rajta BIOS-t is, illetve mindig a legfrissebb driver-ek után kutatok, és azokat telepítem. WinfosXP SP2-vel.
És a lényeg, amit most vettem észre: a lapon lévő VIA PT800-as chipkészlet déli hídja néha tűzforró!
(Most is alig tudom megfogni, legalább 65-70 fok sztem!) Már alig merem használni a gépet. Dehát abszolut nincs tuningolva, az eredetileg belerakott P4 3.0GHz proci ketyeg benne, mi a fenétől melegszik akkor a lapkészlet?
Valaki segítsen plíz!