HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 09:44

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 9:24

Ha nem antisztatikus szivacs, akkor nem szól bele a többszáz MHz-es területek életébe.

Azért elgondolkodtató el a hűtés kérdésén is.
Ilyenkor honnan kapja az alaplap hátsó része a hűs levegőt?

A másik érdekessége a szivacsnak a nedvszivó képessége.
A levegőben lévő párát előszeretettel megába szivja.
Az pedig köztudottan jobb elektromos vezető képességgel bir, mint a levegő.

Kiváncsi vagyok mi ihlette a szivacsos megoldást.
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#662 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:02

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 9:24

Ha nem antisztatikus szivacs, akkor nem szól bele a többszáz MHz-es területek életébe.

hm.
Antisztatikus szivacs > pont ő okozna gondot?
De mégis miért?
Hát nem ő az akit felhasználnak direkt a csomagolásoknál?

#663 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:04

Idézet: MrCashman - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 9:44

igen nagyon megdöbbentem a szivacs látványán > rögtön rövidzár jutott eszembe  ;)
Ámde a lap épségben van csak a gyerek AGP VGA-ja beszart ezért volt sötét a moncsi.
De hála az int. VGA-nak > mehet a játék :) 

#664 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:17

Idézet: MrCashman - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:44

Nem releváns egyik kérdés sem szvsz, az alaplap hátsó részének nem feladata nagy hőmennyiség átadása, ez sokkal hatékonyabb a másik oldalról, ahol aktívabb huzat van. A nedvszívó képesség meg...Azt azért nem gondolod, hogy normál szobai környezetben az amúgy műanyag alapú, vizet taszító szivacs nedvessé, ezáltal elektromosan vezetővé, vagy kondenzátorrá válik?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#665 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:19

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 11:02

hm.
Antisztatikus szivacs > pont ő okozna gondot?
De mégis miért?
Hát nem ő az akit felhasználnak direkt a csomagolásoknál?

A csomagolásnál nem az a feladata, hogy szigeteljen.
Egyébként ez is csak eseti jelleggel fordult elő, volt olyan kombináció, ahl reprodukálhaan gond volt, ha szivaccsal a lap alatt indítottam, azóta használok kartonpapírt.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#666 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 10:32

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 10:19

A csomagolásnál nem az a feladata, hogy szigeteljen.
Egyébként ez is csak eseti jelleggel fordult elő, volt olyan kombináció, ahl reprodukálhaan gond volt, ha szivaccsal a lap alatt indítottam, azóta használok kartonpapírt.

Álljunk meg egy szóra!
Én eddig mindig antisztati zacsikat tettem az alplap alá amikor gyors tesztelésnek kellett alávetni.
Ezek szerint komoly hazardjátékot játszottam ?
Direkt antiszatati ahogy a nevében is szerepel > kizárja a statikus feltöltődéseket......

#667 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 21:00

nem kizárja, a zacsi egyik oldalára korlátozza. a fémhálók így működnek, márpedig azok gyakorlatilag fémhálók. veszélyes...
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#668 Felhasználó inaktív   TiG 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 24. 22:21

Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni, mert már elég régóta szívok a gépemmel. Sokat szídott SuliNET konfig volt, de már nem, mert 50%-ban kicseréltem azóta mindent... de még mindig nem jó.
Amióta megvan, időről időre kiment kékhalállal, pl. IRQL_NOT_LESS, v. mi, de persze csomó más üzenet is, mikor milyen a kedve.
- Először a memóriára gyanakodtam - memtest-tel kifagyott - (noname 256MB / 333 MHz), úgyhogy vettem bele 2 x 512/400MHz-es Samsungot (mondjuk ez biztos nem ártott neki:))
- Miután a fő gond így se szűnt meg, kezdtem a VGA-ra gyanakodni (NVIDIA GeForce 440MX, xy gyártó: a kártyán sehogyse látom, mi lehet) 1 ismerősöm felbíztatott, így ezt is lecseréltem, most egy Club3D Radeon9550SE van benne (persze ezzel se jártam rosszul)
- Hát a probléma még mindig megmaradt, mostmár szinte egész biztosra vettem, hogy a táp a gond, mivel az Everest is totál hülyeségeket mért a +12-nál. Az eredeti a szintén sokat szídott Codegen 300W volt. Én pedig most tettem bele egy Chieftec 350W-ot (ezzel se csináltam talán túl rossz cserét)
Persze az Everest most se mutat értelmes számokat a +12V-nál, és jobban megnézve, a BIOS pl. semmit sem mutat, úgyhogy lehet, hogy nincs is, vagy rossz az alaplapon a fesz.mérő (?)
- A lényeg, hogy még mindig kékhalálozik elég rendesen, és most az alaplapra gyanakszom, de mostmár óvatos duhaj vagyok, és inkább itt kérem ki a véleményeteket.

Szóval az alaplapom: PCChips M952 Már frissítettem rajta BIOS-t is, illetve mindig a legfrissebb driver-ek után kutatok, és azokat telepítem. WinfosXP SP2-vel.
És a lényeg, amit most vettem észre: a lapon lévő VIA PT800-as chipkészlet déli hídja néha tűzforró!
(Most is alig tudom megfogni, legalább 65-70 fok sztem!) Már alig merem használni a gépet. Dehát abszolut nincs tuningolva, az eredetileg belerakott P4 3.0GHz proci ketyeg benne, mi a fenétől melegszik akkor a lapkészlet?

Valaki segítsen plíz!

#669 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 22:39

Szerezz egy másik lapot /kölcsönbe/ és próbáld ki azzal. Szerintem alaplap probléma.

#670 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 07:53

Idézet: TiG - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 22:21

Szóval az alaplapom: PCChips M952 Már frissítettem rajta BIOS-t is, illetve mindig a legfrissebb driver-ek után kutatok, és azokat telepítem. WinfosXP SP2-vel.
És a lényeg, amit most vettem észre: a lapon lévő VIA PT800-as chipkészlet déli hídja néha tűzforró!
(Most is alig tudom megfogni, legalább 65-70 fok sztem!) Már alig merem használni a gépet. Dehát abszolut nincs tuningolva, az eredetileg belerakott P4 3.0GHz proci ketyeg benne, mi a fenétől melegszik akkor a lapkészlet?

Valaki segítsen plíz!

Na én ezt cseréltem volna ki elsőnek !!!
Ez egy totál gagyi deszka  :smoker:

#671 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:56

Idézet: TiG - Dátum: 2006. ápr. 24., hétfő - 23:21

Sziasztok!
...

Szia!
Hűtéseket leszedted, kiganajoltad, újra kented?

#672 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 20:25

Sziasztok!

Akkor leírom én is a porblémám, hátha kapok valami jó kis távdiagnózist mielőtt a) igeösszeomlást kapok vagy b) porítom az egész gépet úgy, ahogy van
Ledöglött a jó kis öreg Abit Gef4 TI4200-esem, ezért vettem bele egy Asus Gef6600-ot. Ha már így megbontottam az egyébként atom stabil gépet gondoltam sűrített levegővel jó kipuculok mindent, még a tápot is szétszedtem, abba volt is vagy fél kiló por. Pár napig teljesen jól ment minden, aztán jött az első spontán újraindulás, és utána jött a többi, teljesen rendszertelenül. Plusz még észrevettem, hogy a proci hőmérséklet is marhára kiugrik (75° egy 2500-ös Bartonnál egy 3000-es fordulaton menő Gigabyte rocket coolerrel). Közben szereztem valami régi Gef4 MX440 karit tesztelni, mert előszöt a VGA-ra gyanakodtam új alkatrész lévén. Na ezzel előbb benyom egy kék halált, és csak utána indul újra. A szövegből ennyit sikerült elcsípnem: DRIVER_IRQ_NOT_OR_LESS_EQUAL. Na akkor gondoltam WinXP reinstall, megint mindent szétszed, kipucol, összerak, azt majd minden megint rózsaszín. Annyi értelme volt, hogy a ventit sikerült megigazítanom és beállt 64°-ra. Teszteltem a két karit, 2-2 napig futtattam rajta 3D markot 12 órán keresztül, plusz 3 ciklusnyi memtest lefutott hibátlanül. Vagy 5 napig teljes kuss, minden OK, és ma megint elkezdte, már 4x indult újra. További tesztek, hangkártya kivesz (SB LIVE), onboarddal tesztel, SATA kábel másikra cserél próbaképp, mindent megpróbáltam ami eszembe jutott. BIOS-ban feszültségek jók, kondik ránézésre okék mindenhol, a tápon csak a DVD írót és a SATA winyót hagytam, de még így is. Alaplap ABIT AN7, táp Azona 400W.
Tippek?

#673 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 21:09

nem vette jó néven az az azona a pucolgatást...ott lesz a baj.

#674 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 06:20

Gyengélkedhet az az Azona, esetleg a pucolás során valamelyik alkatrész kapott némi fizikai behatást, amitől a lába körül elengedett a forrasztás pl.

#675 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:04

Fizikailag nem hinném, hogy sérült, mert csak sűrített levegővel dolgoztam, kézzel nem is értem hozzá. DE!!! Megnéztem mégegyszer jobban a kondikat, és tisztára olyanok, mintha egy alien barlangjában lennék :D Viszont nincsenek szemre kidurranva, csak van az a fekete mocsok, meg a dzsuva a tetejükön, még a tekercsre is jutott belőle. Gondolom akkor ez mégiscsak a kondikból szivároghatott, mivel ragasztás egyáltalán nincs a tápban, és hát ugye az is kizárt, hogy valami belecsepegett volna. Képet raktam: http://i52.photobuck...hu/DSCF0200.jpg
Kérném megszakérteni :)

Köszi!

#676 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:06

nyugi, ne izgulj, szépen összefo*ta magát a tápod, vegyél másikat. de TÁPot vegyél! :smoker:

#677 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 12:21

"Szakértői" vélemény:

A szennyeződés több részből áll.
A ragasztást gondolom felismerted. Ezen látszik, hol is volt a középső kondi eredeti helye.
A középső kondi teteje nem lyukas, de nagyon pupos, ez árulkodó jel, ilyen a "már bucsuzott" állapot.
A szennyeződés nagy részét ez okozhatta.
A két nagyobb kondenzátor tetején a fekete folt gyanús, lehet filctollból származó is, de a bal oldalin a bal alsó részen lévő mintha lyuk lenne.
A tiszitgatás valószinüleg nem előidézte, csak felszinre hozta a problémát.

Konkluzió: nehezéknek még jó, elektronikai alkalmazásban a ventillátor még esetleg szóba jöhet.

A vásárlásra jótanács: Ne vegyél olyan tápot, ami könnyebb és nem legalább kétszer ilyen nehéz.
Több tanács az elötted szolok aláirásában keresendő, pl itt :
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=3815784

Szerkesztette: MrCashman 2006. 04. 26. 12:22 -kor

#678 Felhasználó inaktív   TiG 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:03

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 13:56

Szia!
Hűtéseket leszedted, kiganajoltad, újra kented?

Köszönöm a válaszokat!
Én valamiért idáig soha nem az alaplapra gyanakodtam. Próbáltam itt-ott utánaolvasni ennek a deszkának, de sehol sem írtak róla olyan igazán rosszakat. Pedig lehet, hogy tényleg egyszerűen ott a hiba.
A déli hídon - ami nagyon melegszik - gyárilag nincs semmilyen hűtés. Eszembe jutott az is, hogy ráaplikáljak valamit, dehát ha ilyen forró az végülis nem hibás működésre utal már önmagában?
Vagy az is lehet, hogy valamelyik vincseszterrel / a PCI-s TV-tuner kártyával van a bibi? Mert ugye a PATA, és a PCI vezérlése a déli hídról megy. A TV kártya amúgy szintén elég meleg. De annak idején, mikor még nem volt benne TV kártya, akkor is sok volt a kék halál. Szóval nem tudom... lehet, hogy megpróbálom kivenni egyesével a TV kártyát, meg a régi vinyót, ami eredetileg is benne volt, hogy megszűnik -e a túlmelegedés. Aztán talán kölcsön tudok venni egy procikompatibilis alaplapot próbára.

#679 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 15:11

Idézet: MrCashman - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 11:21

"Szakértői" vélemény:

A szennyeződés több részből áll.
A ragasztást gondolom felismerted. Ezen látszik, hol is volt a középső kondi eredeti helye.
A középső kondi teteje nem lyukas, de nagyon pupos, ez árulkodó jel, ilyen a "már bucsuzott" állapot.
A szennyeződés nagy részét ez okozhatta.
A két nagyobb kondenzátor tetején a fekete folt gyanús, lehet filctollból származó is, de a bal oldalin a bal alsó részen lévő mintha lyuk lenne.
A tiszitgatás valószinüleg nem előidézte, csak felszinre hozta a problémát.

Konkluzió: nehezéknek még jó, elektronikai alkalmazásban a ventillátor még esetleg szóba jöhet.

A vásárlásra jótanács: Ne vegyél olyan tápot, ami könnyebb és nem legalább kétszer ilyen nehéz.
Több tanács az elötted szolok aláirásában keresendő, pl itt :
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=3815784

őőőőő, ez azt jelenti akkor, hogy az a fél tápon végighúzódó csiga csík az most vmi ragasztó lenne, és nem kondi folyás?
a bekakált táp tényleg produkálhat két VGA karival két különböző, de mégis azonos végkimenetelű hibát?
(a 6600-asnál egyből restart, a régi kis fogyasztású MX440-nél előbb 2 sec kék halál, csak aztán restart)

#680 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 21:05

Idézet: kkf - Dátum: 2006. ápr. 26., szerda - 16:11

őőőőő, ez azt jelenti akkor, hogy az a fél tápon végighúzódó csiga csík az most vmi ragasztó lenne, és nem kondi folyás?
a bekakált táp tényleg produkálhat két VGA karival két különböző, de mégis azonos végkimenetelű hibát?
(a 6600-asnál egyből restart, a régi kis fogyasztású MX440-nél előbb 2 sec kék halál, csak aztán restart)

Namost ezt az azona-t még ne dobd ki, mert 2k-ból újra van kondizva és ez még nem a harmatgyenge széria.
A kondik teteje filces, megfolyva egyik sincs, csak púposak, ez épp elég viszont.

A szakértői véleményben ugye nem szeretjük indokolatlan környezetszennyezésre és azonnal új dolog vásárlására ösztökélni a kérdezőt...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.