HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 17:18

halott. vagy lemerült elem. vagy sérült bios.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#842 Felhasználó inaktív   KIP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 17:42

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 18:48

Jó lenne, ha ezt pontosítaná KIP, abból jóval többet tudnánk. Én ezt úgy képzelem el, hogy otthagyta, majd amikor eszébe jutott, bekapcsolta. :think:

Most megint minden rendesen működik. Ha újra előjön a probléma lemérem mennyi ideig nem hagyja magát bekapcsolni a gép. Azért is furcsa ez a egész nekem, mert gyakorlatilag minden dolog új a gépben kivéve a hangkártyát.  :think:
Abit KN8 Ultra, AMD Athlon 64 3200+, 2x512MB DDR400, WD 7200rpm 250GB, Pioneer DVD-RW 111D, MSI GF7600GT 256MB,FSP Blustorm 400W, Creative SB Audigy 2, Genius HT 5.1, 19" Samsung SyncMaster 930BF

#843 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 17. 18:36

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:50

Q-Tec Big Fan 500 Watt
Mennyire zűrösek a Q-Tec tápok? Ez itten egy szolid konfigba (A64 3000+, 7600GS, 2x512Mb, 1 winyó, 1 opt.drive) menne. Ára 7k körül.

7000-ért kapsz 350W-os tápot is, ami ehhez a konfighoz bőőőőven elég. Érdemesebb olyat venni a q-tec helyett.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#844 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:17

Fagy a gépem. Néha(hetente, két hetente tehát néha) egyszerűen kifagy. LEhet szó játékról vagy éppen csak egyszerűen netezek. Mi lehet a baj? Nem tudok rájönni, kipróbálom azt ami alatt lefagyott, de nem fagy. Kifagy, visszakapcsolom és ugyanúgy megy mint addig, míg ki nem kapcsolom.

4200+ AMD: 2004es driverem van hozzá. Méghozzá 2 fajta. íme. Melyiket hagyjam rajta? Vagy esetleg valami frissebb?
2GBRAM...
X1900XTX 6.4es Catalyst.
Enermax 535Wos EG565AX-VE(G) típusú táp.
új gép. Olyan problémája nem lehet hogy valami nem megfelelően lett összerakva, vagy ilyesmi és a miatt? vagy mi miatt? Pls segítse valaki, adjon ötletet.

ja, még annyit, hogy Eseménynaplóban semmi hibát nem írt. És amikor visszakapcsolom akkor se ír bekerült a naplóba hibát, ebből kifolyólag.

Előre is köszönöm!

#845 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:26

Idézet: pardiimre - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 20:17

Fagy a gépem.

Üdv! Ha nincs a gép felmatricázva és szabadon kinyitható, akkor hozd be hozzám és 24 órán belül letesztelem/megoldom, a fizettség pedig 2db túrórudi :D  (adataim).

Pár törvényszerű, sztereotíp dolgot leírhatnék, de nincs cserealkatrészed, hogy kiszűrd a hiba forrását.

#846 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 19:35

Idézet: guga - Dátum: 2006. máj. 17., szerda - 19:26

Üdv! Ha nincs a gép felmatricázva és szabadon kinyitható, akkor hozd be hozzám és 24 órán belül letesztelem/megoldom, a fizettség pedig 2db túrórudi :D  (adataim).

Pár törvényszerű, sztereotíp dolgot leírhatnék, de nincs cserealkatrészed, hogy kiszűrd a hiba forrását.

2 hónapos gép, meghülyülök ,ha van baja :eek:
milyen törvényszerű bajokra gondolsz? Nincs leragasztva, mert alkatrészenként lett véve, úgymond, csak kértük az összerakatását. Nem zárom ki, hogy nem rakták össze rendesen. :s

#847 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 17. 20:15

Akkor érdemes lenne egy szemlét tartanod a belsejében.
Hátha találsz érdekes dolgokat.

Azért remélem a proci alján már nincs rajta a matrica, mert már szedtem már le olyat pár év rásülés után :)
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#848 Felhasználó inaktív   pardiimre 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 18. 12:40

az abaj, hogy túlságosan nem értek hozzá. :confused:
Hát gondolom, hogy nincs rajta matrica, nem én raktam össze...

#849 Felhasználó inaktív   Crowt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:13

Új gépet raktam össze(ASUS A8N-E, AMD Athlon 6n S939 3200+, Nvidia Geforce 7600GT, 512 MB KINGMAX DDR, 200 GB SAMSUNG SATA 2, q-tec 400W táp). A problémám az h látszólag minden ok nélkül újraindul(mintha resetelnék) a gépem... videokártya driver a legfrisebb, de másikkal is próbálkoztam, amúgy jól megy a gép, játékok futnak, teszt lemegy. És a legkülönbözőbb időpontokban annyi neki... Memóriára(bár másik gépembe jó) vagy procira gyanakszok... de jó lenne ha nem kellene elvinnem szervízbe a gépet mert mire megjönne az új alkatrész...bár lehet h elkerülhetetlen lesz. Vkinek van ötlete?

#850 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:31

szépen nézd meg, összarakásnál nem baltáztál-e el valamit. érintkazések, alaplap hátulja, i/o shield nem gyűrődik, procihűtő, ilyesmi. táp csatlakozója normális-e, meg ilyenek. driverek legfrissebbek ugye?

#851 Felhasználó inaktív   Crowt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:39

na most nem vagyok ebben túl gyakorlott...de azért megoldottam...két dolog: "I/O shield nem gyűrődik-e" <--mi az?:D másik a tápcsatlakozó ami megy az alaplapba nem fedi le az egész alaplapi csatlakozást de az alaplap füzetét nézegetve azt láttam h olyan helyekre nem megy be amiből több van, gondoltam az lehet a lényeg h az alaplap tud fogadni másifajta tápot is. Jól sejtem? ja videokártyát a legújabb forcewere hajtja ,az alaplapot meg a hozzá kapott cd-ről telepítettem, a plusz szoftvereket nem raktam fel(win alatt húzó, meg ilyenek).

#852 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 14:19

na most leírtad a bűnöst. általában az alaplapokat úgy rakják össze, hogy annyi tápcsatlakozó legyen rajta, amennyi el tudja látni kajával. tehát mondjuk ha látsz a lapon elszórva két-három darab négylyukas csatit, akkor azok nem azért vannak ott, hogy abba dugd be amelyik neked teccik, hanem azért, hogy onnan a lap áramot vár. llehet hogy elmegy anélkül is, de stabilan csak akkor megy, ha kap elég kaját. i/o shield az usb, a parallrl port, meg a hátlapi csatlakozók környékén lévő igen éles szélű lemez, ami kis felületen érintkezik az alaplap cuccaival. ez is okozhat bajt. tehát akkor most szépen leírod milyen tápod van, meg számolgassál csatlakozókat, és dugjad be mindegyiket. elbaxni nem tudod. :smoker:

#853 Felhasználó inaktív   Crowt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 18:23

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 14:19

na most leírtad a bűnöst. általában az alaplapokat úgy rakják össze, hogy annyi tápcsatlakozó legyen rajta, amennyi el tudja látni kajával. tehát mondjuk ha látsz a lapon elszórva két-három darab négylyukas csatit, akkor azok nem azért vannak ott, hogy abba dugd be amelyik neked teccik, hanem azért, hogy onnan a lap áramot vár. llehet hogy elmegy anélkül is, de stabilan csak akkor megy, ha kap elég kaját. i/o shield az usb, a parallrl port, meg a hátlapi csatlakozók környékén lévő igen éles szélű lemez, ami kis felületen érintkezik az alaplap cuccaival. ez is okozhat bajt. tehát akkor most szépen leírod milyen tápod van, meg számolgassál csatlakozókat, és dugjad be mindegyiket. elbaxni nem tudod. :smoker:

Hi!
Van msn-ed vagy vmi ahova tudnék képet küldeni az "esetről"?

#854 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 18:40

ott az email címem, küldd el, megnézem. rákattintasz a nevemre, és ott van.

Szerkesztette: monolith 2006. 05. 19. 18:41 -kor

#855 Felhasználó inaktív   Crowt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 20:05

amúgy Q-TEC PSU 400W DUAL FAN, azt mondták jó az s939esekhez...

#856 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 21:44

rosz drive is okozhatja, nekem az alaplapi hangcsipp csinálta...az újraindítást.

#857 Felhasználó inaktív   Exec 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 19. 23:43

Sziasztok! Nekem is lenne egy komoly problémám, alaplapcsere után a gépem elég instabil lett, értem ezalatt, hogy bizonyos alkalmazásoknál (játékok, dvd player) lefagy, vagy  újraindul a gép, véletlenszerű időközönként. Van hogy 1 napig semmi baja, de olyan is hogy 20 percenként fagy.
Gigabyte lap, amd 2500+, 1 giga ram, gef4.
Az eseménynapló a következő hibát dobja újraindulás/fagyás után: A COM+ eseményrendszer rossz visszatérő kódot észlelt a belső feldolgozás során. HRESULT: C0000005 a(z) 44 / d:\qxp_slp\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp sorból.

Netezés közben, üresjáraton még 1*sem jelentkezett a probléma. Először a tápra gyanakodtam ezért kipróbáltam 2 táppal is, az eredmény ugyanaz, igaz egyiksem márkás. (400as codegen hajtja most)
Everest-el megnéztem a feszkókat, és a +5v elég erőteljesen ingadozik, 1.8-5.2 intervallumban. Mivel mind2 táppal ugyanezt tapasztaltam az alaplapra gyanakodtam, hiszen a probléma is akkor jelentkezett amikor lecseréltem a régit. Visszavittem, tesztelték, azt mondták semmi baja.

Mostmár kezdek kifogyni a tippekből, ha van vmi ötletetek pls HELP  :respect:

#858 Felhasználó inaktív   ChanOP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 10:38

Sziasztok!

A porblémám, hogy a gép gyakorlatilag teljesen "véletlenszerűen" bármikor bármit csinálok (nem mindíg csak mondjuk 10 perc gépezés utána vagy 3 óra gépezéskor tehát tényleg mindenfől függetlenül) egyszercsak bejön egy kék hátterű kép és kiír valamit, de mielőtt az ember elolvasná (kb 1 sec múlva) resetel a gép. Nem tudom mitől lehet ez, ezért várok tőletek ötletet.

A Gép:

Abit NF7-s alaplap
AMD Athlon XP 2400+ -os proci
egy 40GB-os Maxtor és egy 40GB-os IBM HDD
768MB RAM ( 512MB Kingstons, 256MB Samsung )
400w-os Codegen táp.
Nvidia GeeForce 4 MX 440 (64MB-os) VGA kártya
És egy pioneer DVD-RW

Szertintetek mivel lehet a gond? 

Szerkesztette: ChanOP 2006. 05. 20. 10:39 -kor

#859 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:33

Idézet: ChanOP - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 11:38

...mielőtt az ember elolvasná...

Kapcsold ki az automatikus újraindítást, legközelebb meg írd el a hibakódot, gugli sokat tud róluk mondani, de ha ott nem találsz választ, gyere megint, és írd be ide.
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégse szívja.

#860 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:47

Idézet: Exec - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 0:43

... a +5v elég erőteljesen ingadozik, 1.8-5.2 intervallumban.

Mégis, hogyan tesztelték? Kiszerelték az alaplapot, vagy komplett vizsgálták a nem működő gépet? Az 5V ha ilyen mértékben ingadozik, akkor az egész rendszer ki- és beszámíthatatlan. Ha több táppal is ezt csinálja, akkor nagyon rövidzár-gyanús. De nem biztos, hogy az alaplapon van a hiba!  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2006. 05. 20. 12:51 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.