HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:37

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 21:01

Hogyis van ez?
Az everest megy állandóan, onnan a képek.
Mit tegyek?
Egyenlőre nem fagyott többet, de jó lenne megtalálni a hibát.

http://www.kepfeltoltes.hu/060514/58133530...ltoltes.hu_.jpg
itt, amit kértél.

Mennyire állítsam a lapozófájlt?
A 2-100 megára tettem, de csak a "C"-n.

Hm, a SMART-ot majd valaki hozzámértőbb megszakérti, de akár guglizni is lehetne egyet, hogy mi is pontosan a Soft Read Error.

Swap egyelőre maradhat úgy, ha nem zavar semmiben. Esetleg meg is növelheted, ha kevés.

#802 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 15. 04:59

Soft read error nulla értéken áll, azzal miért szeretnél törődni? :)
A hardware ECC recovered mező magas (azaz irreális) értéke Samsung sajátosság, azzal nem kell foglalkozni, a smart tökéletes: Vinyó, kábelezés úgy tűnik, remdben van.
A proci-memória tesztelésére egy prime95 ajánlható, illetve  amemtest86 (google).

Szerkesztette: didyman 2006. 05. 15. 05:00 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#803 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:31

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 5:59

Soft read error nulla értéken áll, azzal miért szeretnél törődni? :)
A hardware ECC recovered mező magas (azaz irreális) értéke Samsung sajátosság, azzal nem kell foglalkozni, a smart tökéletes: Vinyó, kábelezés úgy tűnik, remdben van.
A proci-memória tesztelésére egy prime95 ajánlható, illetve  amemtest86 (google).

:omg: Az ECC Recoverre gondoltam, nem tudom, miért nem azt írtam.

memtest86 elvileg már megvolt neki.

#804 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:57

Hoztam nektek egy jó kis X-aktát.

A gép: Abit VH6T lap (a kondikon nem látható elváltozás, kb. 4 éves lehet a lap és túl sokat sem ment a kora ellenére), Celeron 1.3Ghz, 384MB sdram, Asus A9250Ge (Ati R9250 - 128MB) videokártya, 20 gigás maxtor vinyó és egy plusz usb kártya.

Tünetek: (azután, hogy egy hibás 256MB-os ramot kivettem a gépből és a ps/2 egérport rossz)

Felmegy az XP, alapból felteszi a videokártya és a hangkártya driverét. Elindítok valami 3d-s alkalmazást és a gép befagy. Ventik mennek, képernyő alvóba megy, de semmirre nem reagál, pl a caps lock lenyomására nem villan be a kontroll lámba a billentyűzeten. Korábban gond nélkül ment.

Kártya driver frissítés (igaz, csak viszonylag, egy 4.12-re) - ugyanaz.

Videokártya cseréje egy Radeon9000-re. Minden gond nélkül fut. Csak a videodrivert kell újra tenni.
(Bios beállítások hatástalanok, gondolok itt a fast writes-ra. Se a korábbi 9250, se a 9000 nem megy se jobban, se rosszabbul.)

Eddig videokártya gondnak tűnik. Ok, keresztpróbát csinálunk, az én gépemből ki a gurut és be ezt a kártyát.

Először csökkentett módba be, hogy uninstalljam a drivert - semmi nem jelent meg a vezérlőpultban. Jó, újraindít - és a leállásba belemerevedett a gép. Reset - na mégegyszer. Ugyanez.
Ezek szerint a kártya nem jó. De ne siessük el, boot normál win indítással. Bejön, alapból települ. A gépemen nincs ekkor hiba a játékokban, 3d-s játék, demócska, 3dmark lefut. Jó, akkor driver le, frissebb fel - minden fut, igaz a bordája igen forró (ez passzív kártya) - míg a másik gépben alig langyos, igaz ott csak 2d-ben hajlandó menni.

Vissza az eredeti celelronos gépben - ismét belefagy a dolgokba. Memtest-tel derítettem ki, hogy melyik memória jó és csak azok vannak benne, elvileg jó.
A kifagyás vagy a program indításakor van, vagy 5-10 sec után. Mivel újraindulás nincs, nem tudom megnézni, mire panaszkodik, eseménynaplóban sincs semmi.

Gondoltam arra, hogy a lap öregszik, illetve a kondik rajta - de a kondikon nincs látható elváltozás, igaz ez még önmagában nem biztos. Lehet, hogy nem ad elég tápellátást a kártyának? De a 9250 és az én csere 9000-em között csak annyi különbség van, hogy a 9250 az 128 megás és úgy 2 évvel fiatalabb a 9000-emnél, meg hogy 8x agp-s, míg a 9000 max 4x agp. De a chip nemigen különbözik lényegileg.

Tippek? Jó ötleteket fogadok, vagy elküldetem a tulajjal egy számtek boltba és legfeljebb megmondják neki, hogy cseréljük a belét.

Ja igen, egy 300W-os Sirtec (chieftec) táp viszi a gépet, idestova 1,5 éve, előtte egy codegen volt, de nem vitt magával semmit - csendben halt meg, úgy tűnik.
A radeon pedig egy GF2MX helyett van, ami meghalt és nem volt hajlandó vele indulni egy gép sem.

Hosszú volt, de apalos akart lenni.

#805 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:04

Nem tudom, hw gond-e, de megkérdem: pénteken kikapcsoltam a gépem, ekkor még tökéletesen működött, semmi baja nem volt. Hétvégére hazamentem, vasárnap jövök vissza, bekapcsolom, és irdatlan lassú. A win betöltése is mintha lassabb lenne, de a bejelentkezés már biztosan, illetve utána is minden. A proci folyamatosan dolgozik, alapállapotban max 2-3%-ot szokott enni alapon, de most 60, de méginkább 80% felett van szinte folyamatosan. Tasklistben nem látom, hogy mi eszi.
Első gondolatom a spyware volt, adaware nem talált semmit. Utána egy nod32 kiterjesztett heurisztikus ment, ez se talált semmi idevágót. Utána megnézegettem a kábeleket, memókat, csökkentett mód, itt nincs gond. Normál mód még mindig lassó. Gyanakodtam a szoftveres képre, cseréltem vga drivert, de az se segített. Ötletek?
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégse szívja.

#806 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 12:50

Q-Tec Big Fan 500 Watt
Mennyire zűrösek a Q-Tec tápok? Ez itten egy szolid konfigba (A64 3000+, 7600GS, 2x512Mb, 1 winyó, 1 opt.drive) menne. Ára 7k körül.

#807 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 19:14

Idézet: Tele_von_Zsinór - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:04

Nem tudom, hw gond-e, ...Ötletek?

dvd olvasóba, illetve moontolva nincs zavaró progi?
Egyébként befrissítettem az XP-t , azóta nekemis olyan mint a tetű, többek között!

#808 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 19:16

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 13:50

Q-Tec Big Fan 500 Watt
Mennyire zűrösek a Q-Tec tápok? Ez itten egy szolid konfigba (A64 3000+, 7600GS, 2x512Mb, 1 winyó, 1 opt.drive) menne. Ára 7k körül.

Az 550-st szidták a szervízbe, ami két ventis.
Egyébként nem egy szuper táp, a konfigodhoz  420-450W táp bőven elég.

#809 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 00:22

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 20:14

dvd olvasóba, illetve moontolva nincs zavaró progi?
Egyébként befrissítettem az XP-t , azóta nekemis olyan mint a tetű, többek között!

Nem, nincs.
Nekem is frissítés után volt, rohadt m$ már megint? Akkor elnézést, hogy itt kérdeztem.
Amúgy miközben ezeket a sorokat gépelem, a saját gépemen épp a "Bármikor, bárhonnan dolgozhat" című telepítőképernyő van :)

#810 Felhasználó inaktív   KIP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:09

Hali!
A következő gondom van: a config egy ideig(kb. 1hónap) kifogástalanul mûködött, aztán most azt csinálja hogy pörög 2-3-at a venti a processzorhûtõn bekapcsoláskor és nem hajlandó bebootolni a rendszer. aztán x idõ elteltével kb 30 perc-nem tudom pontosan- újra mûködik minden megint. Van vmi ötletetek mi lehet a gond? én a tápegységre gyanakszom.
Abit KN8 Ultra, AMD Athlon 64 3200+, 2x512MB DDR400, WD 7200rpm 250GB, Pioneer DVD-RW 111D, MSI GF7600GT 256MB,FSP Blustorm 400W, Creative SB Audigy 2, Genius HT 5.1, 19" Samsung SyncMaster 930BF

#811 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 09:27

én meg melegedésre gyanaxom.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#812 Felhasználó inaktív   KIP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 11:26

Proci melegedne tul? nem hiszem jo a hutes rajta, de azert megnezem mi van a porral korulotte higy vane:D
Abit KN8 Ultra, AMD Athlon 64 3200+, 2x512MB DDR400, WD 7200rpm 250GB, Pioneer DVD-RW 111D, MSI GF7600GT 256MB,FSP Blustorm 400W, Creative SB Audigy 2, Genius HT 5.1, 19" Samsung SyncMaster 930BF

#813 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 12:45

Idézet: KIP - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 12:26

Proci melegedne tul? nem hiszem jo a hutes rajta, de azert megnezem mi van a porral korulotte higy vane:D

Nem teljesen tiszta, tehát bekapcsolni nem hagyja magát? Annak tipikusan a BIOS venti-leállás elleni védelme az oka: ha túl lassan pörög fel, akkor mire a BIOS ellenőrzi, még nem lesz "forgó" állapota.

Szerkesztette: Carmaged 2006. 05. 16. 12:45 -kor

#814 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:11

Otthoni használatra jónak mondható konfigban , ha az USB-s kártyaolvasóban benne hagyom a Pen-Drive-t akkor a gép bekapcsolásakor nem indul el > lehagy a boot közben  :rolleyes:
Pen-Drive kivesz > simán elindul ...

Az a jó az egészben, hogy egy másik kártyaolvasó+USB-s eszközzel semmi baja sincs ilyen helyzetekben  :eek:

Mi lehet a gond?
Az első olvasó amúgy hibátlanul mükszik.....

#815 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 13:39

USBv1.1 és USBv2.
illetve nekem is van, hogy ha először dugom be akkor ismeretlen eszköz a pendrive, 
mégegyszer ugyanoda teszem akkor felismeri a tárolót.
Van egy böszme usb tároló is / smartmedia kártya kell bele /
azt, minden megismeri elsőre.

#816 Felhasználó inaktív   KIP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:17

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 11:45

Nem teljesen tiszta, tehát bekapcsolni nem hagyja magát? Annak tipikusan a BIOS venti-leállás elleni védelme az oka: ha túl lassan pörög fel, akkor mire a BIOS ellenőrzi, még nem lesz "forgó" állapota.

Igen, nem hagyja magat bekapcsolni, vmi fail-safe dolog miatt csak arra kell rajonnom mi a bibi

#817 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 14:35

tipikusan hőmérséklet szokott ilyet okozni. fél óra múlva kihűl, mehet tovább. ennyi. passzív az alaplap?

#818 Felhasználó inaktív   Tele_von_Zsinór 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 15:36

Idézet: KIP - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 10:09

Hali!
A következő gondom van: a config egy ideig(kb. 1hónap) kifogástalanul mûködött, aztán most azt csinálja hogy pörög 2-3-at a venti a processzorhûtõn bekapcsoláskor és nem hajlandó bebootolni a rendszer. aztán x idõ elteltével kb 30 perc-nem tudom pontosan- újra mûködik minden megint. Van vmi ötletetek mi lehet a gond? én a tápegységre gyanakszom.

Nekem a proci körüli kondik csináltak ilyet. Olyan van, hogy játék közben egyszercsak kikapcsol a gép, és utána egy darabig nem is lehet visszakapcsolni?

#819 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 19:27

Idézet: KIP - Dátum: 2006. máj. 16., kedd - 15:17

Igen, nem hagyja magat bekapcsolni, vmi fail-safe dolog miatt csak arra kell rajonnom mi a bibi

Mintha írtam volna abban a postban egy lehetséges megoldást.

monolith: ha túlmelegedés lenne, akkor 2-3 perc múlva engedné magát bekapcsolni. Szerintem. :think:

#820 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 16. 19:36

de akkor mi van a 30 perccel? ennyi ideig még egy alaplap sem tilthat le egy startot. ezt mivel lehet magyarázni? mert hogy nem táp, az tuti. akkor hamarabb megfingana. más mi lehet? halott alaplap.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.