HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   moderboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 17:46

Hát így amit találtam itthon, egy mercury 350W, Sky hawk, Acorp, tom, h ez mind noname, de eddig ment a mercuryval. Olyan, mintha zárlatos lenne a powergomb, dehát nincs is :mad:  Egyszer már csinálta ezt, amikor összeraktam, akkor machináltam vmi az overvolt jumperrel és utána sikerült sebességet állítani biosban, de most a biosig sem akar eljutni.  :think:

Szerkesztette: moderboy 2006. 06. 14. 17:48 -kor

#982 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 14. 18:25

"mercury 350W, Sky hawk, Acorp"  :omg: Mindhárom egy nagy kalap szamóca.

Én alaplapi elem cserét, BIOS kisütést csinálnék első sorban. Aztám procihűtő le, proci ki, prociról letörölgetném a hűtő/hővezetőpaszta maradékát, és alaposan megvizslatnám a procit, hogy nem sérült-e. Aztán gyönyörűen szépen vissza mindent a helyére.

Alaplapot is tönkrevághatta az a három "minőségi táp".
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#983 Felhasználó inaktív   moderboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:10

Ujabb fejlemények vannak, az egészet szétszedtem és összeraktam egy antisztatikus zacskón, amikor ráindítok a gépre, ugyebár pörög 1-2mp, leáll és akkor elmegy az áram az egérből és a hálókártyából is és csak akkor tudom ujra indítani, ha kihuzom a tápot és visszadugom, vagy pedig bios resetelek :confused:

#984 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 15. 09:27

TÁPPAL próbáld már ki, ne ezekkel a szutykokkal. Életveszélyes a konfigra az ilyen, bizonytalanul működő, gyenge minőségű táp.
Antisztatizacsit szedd ki a cucc alól, kartonpapírt rakj alá (alaplap doboza pl).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#985 Felhasználó inaktív   mrdna 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 16. 14:17

Hali!

A következő gondom van, amiben szeretnék vkitől segítséget kérni:

Elhatároztam, hogy osszerakok egy p2 körüli gépet (internetezésre szövegszerkesztésre).
Elso kőrben volt benne egy 300 W-os Deer táp (új) 10 G Seagate vinyó valamilyen LX-es alaplap, egy 333 Mhz procival, egy 64 megas 133 Mhz-es Micron SD ram, egy 64 megas Geforce MX 440 SE,  es hangkartya. Az elso gondom az volt, hogy a win Me telepitese soran, miutan elfogadtam a szerzodest a gep abbahagyta a telepitest. Neha meg megformazta a vinyot de ennel tobb nem jott ossze. Probaltam win 2000.et, itt mar elkezdett telepiteni, de nagyon lassan, es azt tovabbra sem fejezte be. Vihettem szervizelni. Azt mondja a srac, valoszinu a videokartya volt a ludas, mert azt kicserelve mar ment a telepites. Viszont a telepites lassusaganak gondja nem oldodott meg. Ugy tunt az alaplap hibadzik. Azonban kicserelve azt, a gep a biosban lefagyott. A szervizelest vegzo srac azt mondja, hogy valoszinu a tap a hibas mert megprobalta az alaplapot egy masik tappal is es azzal mukodott. Raadasul vmi -5 V helyett -62 V-ot mért a tap kimeneten (Egyaltalan lehetsegs ez?)  Es szerinte a tap rontotta el az elozo alaplapot is. Tudom, hogy a Deer nem cheeftec, de azert nem codegen, es raadaasul vadi uj.

Most oszinten szolva nem tudom mihez kezdjek. Tudom, hogy igy, leirasbol nem konnyu megallapitani dolgokat, de orulnek ha valaki segitene nehany otlettel hozzaszolassal. Egy alaplap mar tonkrement, es ha a tap rossz nem szeretnek meg egy alaplapot a sullyesztobe kuldeni.

Ha valakinek jo otlete van, tuna segiteni megkoszonom a javaslatokat!

Udv!

#986 Felhasználó inaktív   moderboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 16. 19:37

A vinyó nem lehet hibás? Szerintem az miatt is elszállhatott az alaplapod, legalábbis ami az ide vezérlőt illeti.

#987 Felhasználó inaktív   Armand77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:43

Sziasztok!

Vettem egy gigabyte GA-81945P-G-RH alaplapot. A processzort maradt a 775-ös 3Ghz-es.
Pakoltam még bele "X512 DDRII ramot.

Az alaplapon összesen a IDE csatlakozás van. Egy önmagában, kettő pedig zöld színnel külön, a RAID chipek
mellett. Namost a DVD írót és az egyik vinyót ami IDE-s akartam külön kábellel rákötni az alaplapra. Az egyiket a sima IDE csatlakozásra raktam, a másikat pedig a zöld színű "IDE2"-es RAID-es csatlakozásra.
A rendszerindítás után a gép a sima IDE-re kapcsolt vinyót, vagy DVD írót felismerte (azért vaggyal írom mert kirpbóltam megcserélve is) a zöld IDE csatlakozóra rákötött IDE vinyót pedig nem...

Amikor tovább mentem és az XP-t akartam installálni, akkor pedig azt írta ki, hogy nincs vinyó a gépben... (megerősítve a BIOS kiírást)

Egyébként a RAId a rendszerindításkor vagy 30 másodpercet keresi a rácsatlakoztatott eszközt, és meg is találja, de később semmi sem látja azt az IDE vinyót amit rákötöttem...

A BIOS-ban ezek után kikapcsoltam a RAID vezérlőt... akkor sem ment, akkor bekapcsoltam, viszont átállítottam RAID módról ATA-ra, de így sem ismerte fel sem a  BIOS, sem pedig később az XP telepítője a zöld csatlakozóra kötött IDE vinyót...

Van valami ötletetek? Hogy tudnám a második és harmadik zöld RAID-es IDE csatlakozót "normál" üzemmódban úgy használni, , hogy a rákötött eszközt felismerje a legelejéb a BIOS is, és később az XP?

(Legszívesebben egy ide kábelre kötném a vinyót is és a DVD írót, de azok túl messze vannak egymástól...)

Köszönöm válaszaitokat:)

üdv.

Armand
Processzor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz | Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G | Memória: 1024 MB  (DDR2-533) | Táp: Chieftec GPS-400AA | Video: ATI Radeon X550 | Hang: Creative EMU10K1 SB Live! | Op. rendszer: Windows XP | Winchester:  ST3160023A  (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) + SAMSUNG SP2504C  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)  | Meghajtó: _NEC DVD_RW ND-3500AG + LG DVDRAM GSA-H10N  | Egyéb:  |

#988 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 08:32

Idézet: mrdna - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:17

Hali!

A következő gondom van, amiben szeretnék vkitől segítséget kérni:

Elhatároztam, hogy osszerakok egy p2 körüli gépet (internetezésre szövegszerkesztésre).
Elso kőrben volt benne egy 300 W-os Deer táp (új) 10 G Seagate vinyó valamilyen LX-es alaplap, egy 333 Mhz procival, egy 64 megas 133 Mhz-es Micron SD ram, egy 64 megas Geforce MX 440 SE,  es hangkartya. Az elso gondom az volt, hogy a win Me telepitese soran, miutan elfogadtam a szerzodest a gep abbahagyta a telepitest. Neha meg megformazta a vinyot de ennel tobb nem jott ossze. Probaltam win 2000.et, itt mar elkezdett telepiteni, de nagyon lassan, es azt tovabbra sem fejezte be. Vihettem szervizelni. Azt mondja a srac, valoszinu a videokartya volt a ludas, mert azt kicserelve mar ment a telepites. Viszont a telepites lassusaganak gondja nem oldodott meg. Ugy tunt az alaplap hibadzik. Azonban kicserelve azt, a gep a biosban lefagyott. A szervizelest vegzo srac azt mondja, hogy valoszinu a tap a hibas mert megprobalta az alaplapot egy masik tappal is es azzal mukodott. Raadasul vmi -5 V helyett -62 V-ot mért a tap kimeneten (Egyaltalan lehetsegs ez?)  Es szerinte a tap rontotta el az elozo alaplapot is. Tudom, hogy a Deer nem cheeftec, de azert nem codegen, es raadaasul vadi uj.

Most oszinten szolva nem tudom mihez kezdjek. Tudom, hogy igy, leirasbol nem konnyu megallapitani dolgokat, de orulnek ha valaki segitene nehany otlettel hozzaszolassal. Egy alaplap mar tonkrement, es ha a tap rossz nem szeretnek meg egy alaplapot a sullyesztobe kuldeni.

Ha valakinek jo otlete van, tuna segiteni megkoszonom a javaslatokat!

Udv!

Megoldás: eriggy be a mogyoróba és vegyél egy compaq mini pc-t 6000 forintért. PII 350, BX chipset, hang, hálókártya, ATi VGA, slim cd, fdd, kicsi és csendes. A benne levő HDD-t kicserélheted a 10 gigásra. A bolhán is hirdetnek ilyet P!!! procival, de abban nincs CD.
LX-es alaplapba amúgy hiba volt GeF4-et tenni, abba Voodoo való , esetleg Matrox G200, ATi Rage, Intel 740, S3 Savage, ilyesmik.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#989 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 08:36

Idézet: Armand77 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 22:43

Sziasztok!

Vettem egy gigabyte GA-81945P-G-RH alaplapot. A processzort maradt a 775-ös 3Ghz-es.
Pakoltam még bele "X512 DDRII ramot.

Az alaplapon összesen a IDE csatlakozás van. Egy önmagában, kettő pedig zöld színnel külön, a RAID chipek
mellett. Namost a DVD írót és az egyik vinyót ami IDE-s akartam külön kábellel rákötni az alaplapra. Az egyiket a sima IDE csatlakozásra raktam, a másikat pedig a zöld színű "IDE2"-es RAID-es csatlakozásra.
A rendszerindítás után a gép a sima IDE-re kapcsolt vinyót, vagy DVD írót felismerte (azért vaggyal írom mert kirpbóltam megcserélve is) a zöld IDE csatlakozóra rákötött IDE vinyót pedig nem...

Amikor tovább mentem és az XP-t akartam installálni, akkor pedig azt írta ki, hogy nincs vinyó a gépben... (megerősítve a BIOS kiírást)

Egyébként a RAId a rendszerindításkor vagy 30 másodpercet keresi a rácsatlakoztatott eszközt, és meg is találja, de később semmi sem látja azt az IDE vinyót amit rákötöttem...

A BIOS-ban ezek után kikapcsoltam a RAID vezérlőt... akkor sem ment, akkor bekapcsoltam, viszont átállítottam RAID módról ATA-ra, de így sem ismerte fel sem a  BIOS, sem pedig később az XP telepítője a zöld csatlakozóra kötött IDE vinyót...

Van valami ötletetek? Hogy tudnám a második és harmadik zöld RAID-es IDE csatlakozót "normál" üzemmódban úgy használni, , hogy a rákötött eszközt felismerje a legelejéb a BIOS is, és később az XP?

(Legszívesebben egy ide kábelre kötném a vinyót is és a DVD írót, de azok túl messze vannak egymástól...)

Köszönöm válaszaitokat:)

üdv.

Armand

Az alaplapi driver CD-n kell, hogy legyen driver a RAID chiphez, szvsz le van írva a leírásban, hogy kell floppyra írni és telepítés közben beadagolni az XP-nek (már ha van floppyd). De lehet, hogy CD-ről is be lehet neki adni.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#990 Felhasználó inaktív   pluhi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 09:03

Hi!

Adott egy félig új félig régi konfig. Ami új:
Abit IL8
P4 D 805 2.66GHz
2*512 DDR2
MSI7600GS
Chieftec 350W táp

Ami régi:
Samsung vinyo
LG DVD iró
Kismeghajtó ;)

Első összepattintásra kép van, bios-ba be, hőmérsékletek jók, halk mint az állat.
Akartunk rá rakni 64bites Wint, hiba volt. Kékhalálokat hajigált, meg driverproblémák is voltak. Sima SP2-es hun XP lett végül. Igen ám, de ez is kékhalált dob néha. Az aktuálisan futó progi exe-je hibát észlel és leáll. Fifa WC 2006 csinálja mindig, WinDVD-nél is volt rá példa. Ok gondoltam, teszteljünk.
Memtest86 4 óra alatt semmi.
Processzor nyúzása, Sandra Burn in, több winrar egymás mellett tömörit, meg se kottyan. Még 60 fokra se sikerül feltornászni.
3DMarknál valami texturahiba bejön pár futás után, amúgy is tűzforró a borda. Lecsekkoltam a hűtést, kissé beszáradt szilikon alatta, és a memoriákat közvetlenül nem hűtik. Egy kis heatpipe osztja el a hőt a bordában. Leszedtem a diszitést, kapott új szilikont jól meghúztam a csavarokat (jó pont az MSInek, hogy nem pattintós) és raktunk egy nagy thermaltake ventit alá, ami fújja jól (máris lehet tuningolni :cool: ). Most már a 3DMark is megy karácsonyig akár, GPU 55 fok fölé nem mászik.
Próba, dölik ugyanúgy. Talán hangkártya, letilt, ugyanaz.
Driverből a legújabbak vannak fenn, amit a gyártók oldalán irnak(Abit, MSI). Ez 84.26-os forceware-t jelent.
Eléggé meg vagyok lőve most már. Tesztekben nem tudjuk megszakitani, de alkalmazásokban hibázik.
Videot lehetne még talán kódolni. Lehet, hogy csak háklis a WinDVDre meg a Fifara nemtom.
Hát ennyi lenne, várom az ötleteket.

Szerkesztette: pluhi 2006. 06. 17. 09:09 -kor

#991 Felhasználó inaktív   mrdna 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 17. 09:04

Idézet: zotyesz - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 8:32

Megoldás: eriggy be a mogyoróba és vegyél egy compaq mini pc-t 6000 forintért. PII 350, BX chipset, hang, hálókártya, ATi VGA, slim cd, fdd, kicsi és csendes. A benne levő HDD-t kicserélheted a 10 gigásra. A bolhán is hirdetnek ilyet P!!! procival, de abban nincs CD.
LX-es alaplapba amúgy hiba volt GeF4-et tenni, abba Voodoo való , esetleg Matrox G200, ATi Rage, Intel 740, S3 Savage, ilyesmik.

Koszonom mindenkinek az otleteket!

#992 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 11:44

Helló mindenki!

Az volna a problémám, hogy van egy gépem (Asus a7n8x-e deluxe alaplap, Barton 2800+ proci, 2x512mb 400mhz-es samsung ram, lg 4120b dvd író és három vinyó - 1 60gb és 1 80gb maxtor és egy 80gb samsung - és egy asus geforce n6600 128mb-os vga, plusz egy 400w-os táp.
Viszonylag sűrűn újra szokott indulni a gép, ezért letöltöttem egy hardwer monitor programot, ami feltelepítés után a következő adatokat mutatta.

ezen a linken van a kép

Mivel nem nagyon vágom a dolgokat, ezért csak azt sikerült kikövetkeztetnem, hogy a piros mezők nem igazán jók. Kérdésem az, hogy mit jelentenek és hogy lehet kiküszöbölni a problémát?

Ja és Winxp sp2 van fenn..

Előre is köszi

#993 Felhasználó inaktív   ugyes26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 14:07

Hali!

Érdekes dolog történik a gépemmel...Minden második bekapcsra hajlandó csak bootolni. Ráadásul akkor is csak úgy, ha az első bekapcs után (ez brutális lesz...) egyszerűen kihúzom a tápkábelt! Ha valakinek van ötlete kérem írjon! THX!

#994 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 11:25

Idézet: ugyes26 - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 14:07

Hali!

Érdekes dolog történik a gépemmel...Minden második bekapcsra hajlandó csak bootolni. Ráadásul akkor is csak úgy, ha az első bekapcs után (ez brutális lesz...) egyszerűen kihúzom a tápkábelt! Ha valakinek van ötlete kérem írjon! THX!

Nézd először a tápegységet.

#995 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 11:29

Idézet: T-BALL - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:44

Helló mindenki!

Az volna a problémám, hogy van egy gépem (Asus a7n8x-e deluxe alaplap, Barton 2800+ proci, 2x512mb 400mhz-es samsung ram, lg 4120b dvd író és három vinyó - 1 60gb és 1 80gb maxtor és egy 80gb samsung - és egy asus geforce n6600 128mb-os vga, plusz egy 400w-os táp.
Viszonylag sűrűn újra szokott indulni a gép, ezért letöltöttem egy hardwer monitor programot, ami feltelepítés után a következő adatokat mutatta.

ezen a linken van a kép

Mivel nem nagyon vágom a dolgokat, ezért csak azt sikerült kikövetkeztetnem, hogy a piros mezők nem igazán jók. Kérdésem az, hogy mit jelentenek és hogy lehet kiküszöbölni a problémát?

Ja és Winxp sp2 van fenn..

Előre is köszi

A kép helyén csak egy ezaz felirat volt nekem.

De mint ahogy a topic elején le volt írva, nagyon sok hibát művelhetnek a tápegységek és a kondenzátorok az alaplapon. Ott kellene keresgélni az újraindulás okát először.
Persze, és természetesen más hiba is lehet.

Ha a táp és az alaplap is jó, akkor jön a többi cserebere.

#996 Felhasználó inaktív   xillo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 11:36

Viszont ha már így hozzászóltam az elébb, bebizonyítom hogy azért én sem értek hozzá.
Hátha más ért.

Az én gépemen a következő hiba okát nem találom.
Hosszas jó működés után, egyik napról a másikra nem indul a gép.
Lehúzkodva minden kábelt, csak a rendszervinyót rajtahagyva bootol minden ok.
Kezdem visszapakolgatni a dolgokat, a másik winchester rádugásánál nem indul. Lehúzom újra akkor indul.
Namondom tönkrement a winyóm.
Másik gépre rákötve viszont a rossznak hitt  winchester működik. Visszateszem nem e az IDE kábel.
Bárhova kötöm, nem indul a gép. Állandóan a windows tekerés után újraindul.
Másik gépen miért jó a winchester, ezen a gépen pedig újraindítást okoz állandóan.

Na ez még a nőknél is nagyobb probléma.

Ha valakinek volt ilyen ellentmondása várom válaszát.

köszi!

#997 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 15:53

Idézet: xillo - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 12:29

A kép helyén csak egy ezaz felirat volt nekem.

De mint ahogy a topic elején le volt írva, nagyon sok hibát művelhetnek a tápegységek és a kondenzátorok az alaplapon. Ott kellene keresgélni az újraindulás okát először.
Persze, és természetesen más hiba is lehet.

Ha a táp és az alaplap is jó, akkor jön a többi cserebere.

A képen 3 érték van pirosban:

Voltages:
-12V: -12,13V

Graphics adapter core voltage: +1.28V

Graphics adapter bus voltage: +1.48V

#998 Felhasználó inaktív   quickhand 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 18. 18:46

Üdv Mindnenkinek!

Erre varjatok gombot!

Gigabyte k8n-sli lap (legutóbbi bios), 3800-as proci (ezért kellett a a legújabb bios), 2*512 kingmax,
giga 6600gt, 80 hitachi sataII, 400 deer táp.
A probléma csupán csak annyi hogy inditás után 20 percen belül "kékhalál' és ha újraindítod napokig is mehet nincs gond. Winyóra gondoltam, a ramok és a táp meg a vga csere után, de vadi új maxtro sata2-t felsem ismerte(firmware-t nem csináltam) samsung sata2-re szépen ráment az XP, viszont nem lehet rá telepíteni a gyári cd-ről a chipset drivert!
Xar az alaplap? Ennyi?
Ha tudtok valami okosat, segítsetek.
Köszi

#999 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 20:48

SÜRGŐS!!!!!!!
vALAMI WINCSESZTER TESZTELŐ PROGI KÉNE!!!!
Történet az , hogy ha a gépre teszem a wincsit egyedül / sima ata wincsi/,
nem megy rá az xp, Particionálásig se jutok, kikapcsolódik a klaviatúra, és nincs tovább.
Ha a S-ata wincsi az op akkor lehet formatálni is.
Valami gibanc lehet vele, le kéne tesztelni.
Bad szektor meg ilyesmit tudó kéne.

Szerkesztette: jojoando 2006. 06. 19. 20:49 -kor

#1000 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:54

Üdv!
Kicseréltem egy p2-es gépbne a procit egy p3 450MHz-re.Elindul a win is betölt,de induláskor 2-t pittyen és a következő üzenetet írja:
"Error
Bios update for the installed CPU failed"

Biost már kisütöttem,frissítettem is volna,de nem találtam újabbat,de frissítettem a meglévővel...

Mi lehet a baja?

A gép egy Siemens -Nixdorf d1064-es lappal szerelt Siemens gép.Phoenix bios.

Szerkesztette: xgabo 2006. 06. 20. 09:00 -kor

,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »