HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:16

Tönkrement a tápegységem.
Kicseréltem.
Tönkretette a C:\ vinyómat.
Kicseréltem.
A számítógépem ma képtelen felbootolni.
"a hardver monitor problémát észlelt stbstb..."
Mégis, mennyi esély van rá, hogy a szar tápegység megette az alaplapomat is?!?!?!!?
Elindul a gép, 40% ában okét kell nyomni mert hibát észlel, de elindul.....23 msp és kikapcs...

Gyűlölöm Murphyt!!!!!!!

#722 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 15:48

Jó. Minden elképzelhető lehetséges dolgot lehúzem róla.
Az aerocool coolpanel első elemet, a szupi gépházat is, semmi "extra" funkció nem üzemel.
egy DVI és 2 usb van használatban.
A szimptóma ugyan ez.
A win már képtelen elindulni, egy szűk fél perc után kikapcsol a gép. Van teteje más tápegységgel megnéznem? Most vettem nem egész két hete, valami MACRON név díszeleg rajta, de az eladó esküdözött rá. Olyan 10 körül volt az ára is....tápegységnek nem olcsó.
Alaplap, más eszembe sem jut....

comment?
:reklamacio:

Szerkesztette: Pszihopapa 2006. 05. 06. 15:48 -kor

#723 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 06. 20:05

Na jóh, most már télleg elegem van a gépemből...
Asszem le van korlátozva probléma a alaplapra és a procira. Gondolonám, hogy a proci talán már nem hibás, főleg, hogy megigazítottam a ventit és már 48°C a nagyüzemi hőmérséklet. A mem teszt végigment az unchached is, bár a 9-es teszt nem tudom úgy működött-e, ahogy kellene. Nem győztem végigvárni a 90 percet, de ami furcsa, hogy 50 perc elteltével a progress bar nem mozdult előre, tehát minden 0%-on volt, de a gép teljesen jól üzemelt. Előtte is benyomtam a tesztet (alvás alatt :p), de szerintem újraindulhatott a gép, mert 0 volt a passed, 0 volt a failed és vmi 12 perc volt a walltime. Viszont ha újraindult volna a gép, akkor meg nem a 9-es tesztet csinálta volna 12 perc után. Vagy igen?  :think:
Lényeg, hogy nem tud valaki valami jó szervízt?  :confused:

#724 Felhasználó inaktív   hope2b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 06. 20:30

Sziasztok!

Srácok lenne egy olyan gondom, hogy van egy ABIT NF8-V alaplapom 2800+ procival, 200Gb Samsung SATA2 HDD (ami vissza van butitva SATA1-re az Nforce3 chipset miatt) és vettem hozzá egy mobil fiókot aminek a gépben lévő része SATA a fiók része pedíg ATA. Elméletileg kellene mennie a hot swapnak de amikor be akarom kapcsolni a mobil cuccot megfagy a gép... Az egér van de nem lehet vele szinte semmit csinálni és elkezd világítani a gép HDD ledje de csak a gépé a rekké nem....

Volt már valakinek hasonló tapasztalata??
És az is érdekes jelenség, hogy amikor felrakom az nforce-os chipkészletet kezelő cuccost, és feltelepítem az sw nevezetű progit akkor q**va lassan kezd el betölteni az xp... Viszont ha ezt kihagyom akkor megy de nem látja a SATA winyókat eltávolítható HDD-ként....

Segítségeteket előre is köszi!!

#725 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 21:07

Idézet: hope2b - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 21:30

Sziasztok!

Srácok lenne egy olyan gondom, hogy van egy ABIT NF8-V alaplapom 2800+ procival, 200Gb Samsung SATA2 HDD (ami vissza van butitva SATA1-re az Nforce3 chipset miatt) és vettem hozzá egy mobil fiókot aminek a gépben lévő része SATA a fiók része pedíg ATA. Elméletileg kellene mennie a hot swapnak de amikor be akarom kapcsolni a mobil cuccot megfagy a gép... Az egér van de nem lehet vele szinte semmit csinálni és elkezd világítani a gép HDD ledje de csak a gépé a rekké nem....

Volt már valakinek hasonló tapasztalata??
És az is érdekes jelenség, hogy amikor felrakom az nforce-os chipkészletet kezelő cuccost, és feltelepítem az sw nevezetű progit akkor q**va lassan kezd el betölteni az xp... Viszont ha ezt kihagyom akkor megy de nem látja a SATA winyókat eltávolítható HDD-ként....

Segítségeteket előre is köszi!!

ata vinyó nem hotswappes, hacsak nem ku*va drága. itt a gond.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#726 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 21:08

Idézet: Pszihopapa - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 16:48

Jó. Minden elképzelhető lehetséges dolgot lehúzem róla.
Az aerocool coolpanel első elemet, a szupi gépházat is,

ez alaplap lesz barátom...

#727 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 21:23

Akadt 1 kis problem.
Alaplap : ASUS A7V266EX.
proci: AMD Athlon xp 1900+ (palomino :reklamacio: )
RAM! : 3x256DDR 333,266mhz-sek, 266mhz-n hajtva mindet.
A probléma a következő: ha mindhárom ram bentvan, mostwanted pl csont nélkül megy, meg az egyebek...
Viszont a ...CS...1.6..Az olyan ultrabrutálul lefagy, hogy az egér világítása lekapcsol, a vinyó leáll, serceg előtte a hang, és még 1-2 képkockát megy 3-4 mp-n belül, aztán szevasz, újraindul.
Namost, 2x256al megy tökéletesen, nem próbáltam a harmadik rammal mixelve a 2x256ot.
Majd fogom, de az érdekesség az hogy a gép tök jól megy, viszont csnél tuttira lefagy, 5vagy 20 perc alatt, vagy 1 perc..
Táp probléma kizárt, ki lett próbálva a Codegenemmel, ugyanúgy fagyott, és vettem egy UltraPower 400Wattosat, elég jónak tűnik,  ugyanúgy csinálja a fagyást.
Másik érdekesség: Geforce 4 van a gépben, de 3dmark 2001ben amikor a 3 ram bennevolt, akkor 7777et csinált kb, 2 rammal pedig 8800at. Namost..?!
És NFSMW is érezhetően jobban húz 512DDR-el.
És még 1 kérdés! MÁsik lapom 6600GT-vel egy ECSk7s5a.
Abban 512SDram van. Miért van az, hogy a ddr-ramos géppel 512ddrel tökéletes megy most wanted swappelés nélkül (!!), az SD 512-vel pedig swappel mint az őrült néha, pedig minden xar ki van lőve memóból alapból..
Ilyen már volt anno, 80MB EDO ram, UT szaggatott mint disznó (swappelt..), 64Mb SD-vel meg kevésbé.
Az ok hogy sokkal gyorsabb az edonál az sd, az sd-nél a ddr, de attól még nem "több" 512ddr mint 512 sd szvsz...
De már ebben is kezdek kételkedni.
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#728 Felhasználó inaktív   hope2b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 06:03

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 21:07

ata vinyó nem hotswappes, hacsak nem ku*va drága. itt a gond.

Akkor mi a fenéért adnak el ilyen rekket amin fel van tüntetve SATA IDE hot swap... Vagy csak az újabb ATA HDD-k támogathatják és a régiek nem? Ez egy régebbi 80Gb Maxtor... És semmi megoldás nincs rá szerintetek? Valami progi ami lekezelné??

És mi a helyzet a nforce sw program által okozott lassulással?

Szerkesztette: hope2b 2006. 05. 07. 06:09 -kor

#729 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:28

hot swappes ide vinyó ritka. pont. a másik meg hogy maxtor. pont egy ilyentől várod el hogy hot swapes legyen? :smoker:

#730 Felhasználó inaktív   gregpowy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:46

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!

A gondom a következő: utóbbi napokban-hetekben a gépem ismeretlen okokból lefagy és nem tudok rájönni, hogy miért...

A történet a következő: többnyire játék közben fordul elő, egyszer csak olyan mint amikor egy lemezjátszó elkezd lelassulni, a hangok lelassulnak és egyszer csak megáll minden.
Ezt követően csak a reset gomb segít...

Nem tudok rájönni, hogy mi ment tönkre, mert a configom teljessen változatlan. lap: asusA7n8x, proci amd Barton 2500+ no tuning, memóriák: 2 db 512mb(nevét már nem tudom, de márkás), VGA Leadtek 6600GT. Táp: Azona 400w most lett felújitva

Ezen a configon semmit nem változtattam kb. 1 éve és most meg elkezdett fagyni...

Nincs ötletem, valaki segítsen pls. :confused:

Kössz Gregpowy

#731 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 12:47

lehet hogy valami túlmelegszik. mondjuk a vga.

#732 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:16

Idézet: hope2b - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 7:03

Akkor mi a fenéért adnak el ilyen rekket amin fel van tüntetve SATA IDE hot swap... Vagy csak az újabb ATA HDD-k támogathatják és a régiek nem? Ez egy régebbi 80Gb Maxtor... És semmi megoldás nincs rá szerintetek? Valami progi ami lekezelné??

És mi a helyzet a nforce sw program által okozott lassulással?

Az alaplapi vezérlő sem igazán komálja a hot swapet.

#733 Felhasználó inaktív   hope2b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 20:16

Az alaplapi vezérlő sem igazán komálja a hot swapet.

És akkor mi lehet a megoldás? Felejtős ez a hot swap satan??

#734 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:29

felejtős. hacsak nem veszel igazán hot-swap-capable vinyót, mondjuk úgy többször annyiért mint egy normálisat, akkor nem fog működni. attól, hogy a 2800 forintos víájpáwör rekk dobozra rá van írva hogy hot szvepp kapable, attól még nem jelenti azt, hogy k*rva mindegy hogy milyen vinyót teszek bele, az olyan lesz... :smoker:

#735 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:58

Idézet: hope2b - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:23

És akkor mi lehet a megoldás? Felejtős ez a hot swap satan??

Igen, annyi türelem kell hozzá.

monolith: tudtommal az IDE vezérlőnek is tudnia kell a hotswapet, nem csak a winyónak. Egyedül a kábel az, ami maradhat...

#736 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 21:19

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:58

Igen, annyi türelem kell hozzá.

monolith: tudtommal az IDE vezérlőnek is tudnia kell a hotswapet, nem csak a winyónak. Egyedül a kábel az, ami maradhat...

Jól tudod, bizony, és ami tovább ritkítja a dolgot: Soho-bvan és egyáltalán déli hidas integrált vezérlőben tudtommal nem is létezik ilyen, ami elektronikailag fel van készítve erre. Szoftver van, ami meg tudja mkerülni logikailag a dolgot több-kevesebb sikerrel, de az elektronikai oldal miatt erősen ellenjavallt használni. Vinyót IDE csatiról eltávolítani, vagy felcsatlakoztatni csak kikapcsolt állapotban szabályos.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#737 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 21:57

erről beszéltem én is, az volt a lényege, hogy a rendszer mindegyik komponense hot-swap capable kell legyen. ha már egy nemaz, akkor vége a hot-swapnek. :smoker:

#738 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 23:43

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 22:57

erről beszéltem én is, az volt a lényege, hogy a rendszer mindegyik komponense hot-swap capable kell legyen. ha már egy nemaz, akkor vége a hot-swapnek. :smoker:

Biztosan felületesen olvastalak, de csak a winyóról láttalak írni. ;)

Mindegy, ezen nem veszünk össze.

#739 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 06:09

:reszeg:

#740 Felhasználó inaktív   hope2b 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 08. 07:28

Idézet: monolith - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 20:29

felejtős. hacsak nem veszel igazán hot-swap-capable vinyót, mondjuk úgy többször annyiért mint egy normálisat, akkor nem fog működni. attól, hogy a 2800 forintos víájpáwör rekk dobozra rá van írva hogy hot szvepp kapable, attól még nem jelenti azt, hogy k*rva mindegy hogy milyen vinyót teszek bele, az olyan lesz... :smoker:

Hát azért nem 2.800 pénz a rek mert 7.200 nagyker áron! És van is rajta egy plusz chip ami egyéb rekkeken nem szokott lenni... Szóval akkor reménytelen a dolog szerintetek.... Hát jó köszi a segítséget csak azt nem értem még hogy miért lassul be attól a hü***e sw programtól a betöltés... Nem lehet alaplap gond? Vagy nem komálja a SATA2 vinyót (ami SATA1re vissza vgan butítva)??

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.