Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass!
Elküldve: 2006. 11. 19. 14:49
Már nagyon ratyi a gépem. 3 napja lett formázva és a bootlogónál 12× ment el a csík.
ma már 1 szokásos dolog történt amikor elkezdtem mozgatni az egeret a kúrzor szaggatva mozgot.
vki nem tudja mi a gond vele?
ilyen gépem van:
ratyi alaplap-erre gondolok
intel p4 2.4ghz
6600gt
200gb samsung vinyó
Elküldve: 2006. 11. 19. 16:21
Idézet: Brolly - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 14:49
Már nagyon ratyi a gépem. 3 napja lett formázva és a bootlogónál 12× ment el a csík.
ma már 1 szokásos dolog történt amikor elkezdtem mozgatni az egeret a kúrzor szaggatva mozgot.
vki nem tudja mi a gond vele?
ilyen gépem van:
ratyi alaplap-erre gondolok
intel p4 2.4ghz
6600gt
200gb samsung vinyó
Mégis milyen alaplap?
Driverek? Chipkészlet, Vga, stb.?
Elküldve: 2006. 11. 19. 17:03
Idézet: AViD - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 16:21
Driverek? Chipkészlet, Vga, stb.?
nem tudok sokat mondani róla de kb 6-7 éves
Elküldve: 2006. 11. 19. 17:16
Idézet: Brolly - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 17:03
6-7 éve nem nagyopn vehettél még p4 lapot. Ha szeretnéd, hogy komolyan vegyük a problémáddal való foglalkozást, legyél szíves tisztelj meg minket egy korrekt leírással.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 11. 19. 18:34
Lenne egy nagy problémám. Beszúrom ide Rodrigez07 hsz-eit a Gigabyte-os topikból, ő már jól körülírta a problémát:
Idézet
Szereztem egy Gigabyte K8NF-9-es deszkát, a PCI-E -re váltás jegyében és nincs vele semmi bajom, mert stabil gyors /bár elvileg ez a nForce4 4X chipset csak a 800 MHZ-es HT sebességet támogatja, nekem megy fullosan 1000-en, biztos mert egy frissebb rev./
A problémám a következő! van egy 3200+ -os Venice-em amit 10 x 240-en használtam az Abit AV8-ban a legnagyobb megelégedéssel. Itt viszont ha tuningolok dettó 10 x 240re akkor újrainduláskor kiírja hogy túlhúzást detektált és hogy ha tuningolni szeretnék előtt nyomjak del-t vagymi, most nemtom pontosan leírni mert nem otthon vagyok. Ha nem nyomok semmit akkor kb. 5 mp múlva újra indul és ez így megy körbe körbe. ha Del-t nyomok akkor bejutok a BIOS-ba /mily meglepő
Az a durva ha csak 1 mhz-el is megemelem az FSB-t akkor jön az üzi hogy:
OVER CPU clock Right NOW! CPU Frequenze: 240
IF System hang on over clocking Please delete key before next time over clock.
ez agyhalál esküszöm, arról nem is beszélve hogy a SMART Fan sem működik. Beállítom a Biosban az értékeket low, medium és high-hoz és a legtöbb amit elértem az az hogy ütemesen fel le bőgeti a venti motorját 1500 és 2000-es fordulat között. A windows-os Easy Tune-al meg semmit nem csinál ha ugyanezeket beállítom.
BIOS a legfrissebb F11-es, a deszka rev. 1.x /már kipróbáltam az összes Biost F2-ig visszamenőleg/
Vazze minden giga lap ilyen kibeba***ttul körülményes?
Abit uGurunál ment mint a veszedelem, meglehet NF4-ből is Abit deszkát kellett volna vennem. Ott inteligensen meg tudták oldani a venti szabályzást is.
Szal Gigabyte tulajok vagy egyéb Xpertek? Tanács, vélemény?
előre is köszi
Idézet
A lap alapórajelen stabil és nagyon gyors ami jó hír. Alapórajelen megyen 5X HTT-vel is.
BIOS legfrissebb gyári: F11-es
TUNING: nagyon úgy néz ki, hogy ez erősen példányfüggő! :confused: Van akinél sosem jön elő az OVER CPU clock Right NOW! probléma, hogy a kiírás után újra indul a gép van akinél 1 mhz-es emelésre is /pl. nálam/. tuninglehetőség mégis kínálkozik
SMARTFAN: nagyon-nagyon nem megyen! Sem BIOS-ból, sem a legfrissebb Easy Tune-al
Tehát az a problémám nekem is, hogy ha a HT frekvenciáján 1MHz-et is húzok, nem indul el a gép, pedig ugyanebben a lapban egy 3700+-os San Diego-t 3200MHz-re is felhúztam vízzel hűtve stabilan, most meg a 4800+ X2-vel semmit nem tudok kezdeni, csak alapon hajlandó menni. Már biost is frissítettem. A konfig az aláírásomban. Ha valaki tud megoldást, azt nagyon szívesen veszem, ha megosztja.
Előre is köszönöm!
Elküldve: 2006. 11. 19. 19:00
Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 17:16
na szal matsonic ms9147c
4× agp és kb 5-6 éves
ennyit tudok róla
Elküldve: 2006. 11. 19. 19:44
Idézet: Szekig - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 11:06
Pedig én még a hűtést is lecseréltem rajta...
Nálam a megoldás az volt ,hogy eladtam a karit, és vettem egy 7600GT-t. Azóta minden tökéletes.
Sőtt a 6600GT is működik hibátlanul. Azt gondolom, hogy nálam az AGP vezérlőt nem szerette a kari. Mostmár ilyen gondom nincs mert PCIX-en nyomom.
Javaslat: Szerintem próbáld ki egy másik gépben, egy másik csipszetes esetleg tipusú lapban is.
(Jah a 3D mark nekem is ment hibátlanul)
Hmmm...inkább gariztatok és rádobok egy 7600GT-re ha úgy alakúl.
Amúgy most leszedtem egy nforce drivert és mintha sokkal jobb lenne.
Felraktam a Call of Juarez-t (most előszőr), az medium beállításokkal meg se reccen. Kipróbáltam a Dark Messiah-t (Altir legyakása a legvégén) High texturával meg GFX-el és sokkal jobb lett! Volt egy-két 1-2mp akadás, de amúgy semmi...azelött ha felnyomtam nagyon nem bírta...
Másik gépbe is berakhatom a vga-t, de mintha az ezelötti gépemben (a7n8x, 2800+ bartonnal, 2x512MB MDT-vel és Aeroccol 350W táppal) is csinálta volna....de még majd megnézem mielött eljutnék odáig, hogy visszaviszem.
Gépház-ba vettem, remélem többet ér a garijuk mint mondjuk a mistralnak.
Elküldve: 2006. 11. 19. 20:00
Idézet: Brolly - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 20:00
4× agp és kb 5-6 éves
ennyit tudok róla
2001-ben volt egy matsonic ms8137c-m via kt266a chipsettel. Még ma is megy sogoromnál egy 1300-as duronnal. A lap egyébként stabilan működött, de semmi extra kivéve, hogy lehetett bele sima sd és ddr266 ramot is tenni (persze nem együtt)...ezzel a lappal váltottam ddr memókra
Ilyen lomhaság, nehézkes bootolás tünetet már sokszor láttam Celeronnál meg egyszer Athlonnál (vagy 1,5-2 percig bootolt)...azt hittük az Athlon esetében, hogy alaplap de ha jól emléxem vinyó okozta....legalábbis annak a cseréjével szűnt meg a gond anno tesómnál.
Szerkesztette: Nurba 2006. 11. 19. 20:01 -kor
Elküldve: 2006. 11. 19. 20:26
Idézet: Nurba - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 20:00
2001-ben volt egy matsonic ms8137c-m via kt266a chipsettel. Még ma is megy sogoromnál egy 1300-as duronnal. A lap egyébként stabilan működött, de semmi extra kivéve, hogy lehetett bele sima sd és ddr266 ramot is tenni (persze nem együtt)...ezzel a lappal váltottam ddr memókra
Ilyen lomhaság, nehézkes bootolás tünetet már sokszor láttam Celeronnál meg egyszer Athlonnál (vagy 1,5-2 percig bootolt)...azt hittük az Athlon esetében, hogy alaplap de ha jól emléxem vinyó okozta....legalábbis annak a cseréjével szűnt meg a gond anno tesómnál.
a servizben nekem is mondták h lehet h a vinyó miatt vannak ezek a bajok.
de mit tegyek ha már kifizettem a samsungért a pénzt akkor nem fogom lecserélni maxtorra inkább veszek karácsonyra alaplapot meg procit. úgy gondoltam h kipróbálom most az amd-t
vki nem tudna ajánlani procit és alaplapot.
50k-t szánok rá...
Elküldve: 2006. 11. 19. 22:54
amikor reggel bekapcsoltam a gépet, és már betöltött a winfos, a vinyó elkezdett pár percig folyamatosan ki/be kapcsolni, és vmi winfos hibaüzi jelent meg (amikor csinálni akartam volna vmit) hogy "unkown hard error".
most meg azt is csinálja, hogy néha állandóan kattog, sztem az olvasófej lehet az, de nemtom hogy miért.
ezt mind ma kezdte el csinálni. mi lehet a baj? :confused:
Szerkesztette: Blackdeath 2006. 11. 19. 22:55 -kor
Elküldve: 2006. 11. 20. 00:43
Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 23:54
amikor reggel bekapcsoltam a gépet, és már betöltött a winfos, a vinyó elkezdett pár percig folyamatosan ki/be kapcsolni, és vmi winfos hibaüzi jelent meg (amikor csinálni akartam volna vmit) hogy "unkown hard error".
most meg azt is csinálja, hogy néha állandóan kattog, sztem az olvasófej lehet az, de nemtom hogy miért.
ezt mind ma kezdte el csinálni. mi lehet a baj? :confused:
sztem kezdj el mentegetni amíg tudsz...lehetőleg másik vinyóra, mert lemezírás nembiztos, hogy rontás nélkül bírni fogja. Nekem nyikorgó vinyóm volt...pár hónapig elnyikorgott, majd kezdtek az adatok tönkremenni...szerencsére voltak mentéseim, meg tesómhoz át tudtam dobni LAN-on a maradékot, mejd becserélték gariba bevizsgálás után....
Ha a vinyó rendellenes hangokat ad, fel kell készűlni a legrosszabra, mert ha behal, akkor már csak Kürti tud neked menteni ha egyáltalán megéri mert nem 2Ft
Elküldve: 2006. 11. 20. 08:58
Idézet: Nurba - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 0:43
Ha a vinyó rendellenes hangokat ad, fel kell készűlni a legrosszabra, mert ha behal, akkor már csak Kürti tud neked menteni ha egyáltalán megéri mert nem 2Ft
de a hard disk sentinel progi szerint nincs semmi baja a vinyómnak. vagy mégis lenne?
ez qrva jó, mert nincs 1.5 éves a vinyó, naon zsír! és ráadásul amcsiból hozattam!
már egy pár hete kiírogattam minden fontosat dvd-re, de nem emiatt, csak mert nem volt elég hely a gépemen. mint általában mindig.
Elküldve: 2006. 11. 20. 10:43
Idézet: Blackdeath - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 8:58
ez qrva jó, mert nincs 1.5 éves a vinyó, naon zsír! és ráadásul amcsiból hozattam!
már egy pár hete kiírogattam minden fontosat dvd-re, de nem emiatt, csak mert nem volt elég hely a gépemen. mint általában mindig.
mit csinaltal vele az utobbi napokabn? milyen progit hasznaltal rajta? gondolom nem csak siman jatek volt rajta aztan jatszottal meg taroltal rajta.. esetleg bt progik ? .)
Elküldve: 2006. 11. 20. 11:31
Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2006. nov. 20., hétfő - 10:43
mi az a bt progi?
Elküldve: 2006. 11. 21. 15:33
Ezt mi okozza? A VGA kártya? Ha elindítok programokat, akkor teljesen jó a kép. Kb minden harmadik indításra történik valami hasonló a képpel (bár pont ilyen még nem volt, hogy az asztal széttöredezett), de pl netezés közben fekete képernyőt kapok és lefagy vagy újraindul a gép, ilyen szokott lenni. Néha még bootolni se tud a gép... Máskor meg (általában ha túléli az első fél-egy órát)megy egy napot folyamatosan akár full terheléssel (torrent meg játék).
Kb egy 3-4 hónapja csinálja elég rendszeresen, előtte 1 évig hibátlan volt (nem volt változás a gépben). Próbáltam más drivert, VGA kártya digitális/analóg kimenetét meg mindent alapon futtatni (CPU, VGA), de azzal is ugyanez van. Mivel mint mondtam néha már az oprendszerválasztó képernyőig sem jut el, ezért szoftveres hiba gondolom kizárva.
Elküldve: 2006. 11. 21. 17:36
Ha terhelés alatt teszi akkor annyi neki,
A helyén van a VGA?
egyenlőre ennyi!
Elküldve: 2006. 11. 21. 23:47
Idézet: jojoando - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 18:36
Ha terhelés alatt teszi akkor annyi neki,
A helyén van a VGA?
egyenlőre ennyi!
Nem, nem kifejezetten jellemző, hogy terhelés alatt csinálja, sőt inkább az elején szokta, mikor bekapcsolom a gépet először, és még nincs "bemelegedve", már ha lehet ilyet mondani...
Szerkesztette: csimpok 2006. 11. 21. 23:48 -kor
Elküldve: 2006. 11. 22. 20:28
-memtest megvolt
-fsb független (160, 200, 250, mindenhol csinálja)
Mindent próbáltam már, de egyszerűen nem tudok rájönni mi baja lehet a gépnek, eddig soha nem fagyott, most meg szionte fél óránként restartol.
Elküldve: 2006. 11. 23. 00:48
Na mar kezd kiboritani ez a bug, valaki szoljon valami okosat mert otletem sincs h mitol lehet!
Adott: P5B Deluxe/Wi-fi, E6300, Patriot DDR2-800
Tuningolom a procit: FSB 433Mhz, 1,45V, PCI 33,33Mhz, PCI-Ex 100Mhz [regebbi BIOSsal mukodott, ujabbakkal mar elojon a PCI-EX 16x @ 1x BUG]
Jatekokban tok stabil, minden OK... egeszen addig amikor el nem inditok egy videot, filmet. Fuggetlenul hogy milyen lejatszoval, egy ido utan [random] egyszercsak a monitor kikapcsol, kiirja hogy NO-SIGNAL es ennyi. Hang megy tovabb es a Windows is fut, ezt hallani a hangfalakbol, normalisan le lehet zarni a gepet. A monitort hiaba kapcsolgatom, huzogatom, nem kapcsol vissza,illetve igen csak kiirja hogy nincs jel...
Gondoltam vegyek vissza a tuningbol.
FSB 400Mhz, 1,425V, Memo automatikus beallitas, PCI 33,33Mhz, PciEx 98Mhz [ez mar ujabb BIOSszal volt, es jelentkezett a bug is]
Egy ido utan hasonlo helyzet all elo, ezuttal a monitor nem kikapcsol, hanem teljesen elfeheredik es vekony fuggoleges lila csikok jelennek meg rajta. Hang tovabbra is megy tovabb a filmnel, es a Windows sem all le.
Mondanom sem kell h tuning nelkul minden faszan mukodik.
Szerintetek mitol van ez? Mivel probaljam stabilizalni a rendszert?
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci

Súgó
A téma zárva.