Sziasztok!
Adott egy szép új gép, de amikor indul a videókártya rövid csippanása után kis megszakítással egy hosszabb mélyebb csippanást hallat. A gép rendben beindul, bár néha (rapszódikusan bármikor) kékhalállal megáll. Ilyenkor a Kernel Stack Inpage Error üzenet látható.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a gép már három hetes. Én vagyok az oka, hogy ezzel a fura hanggal elhoztam, nem kellett volna. Előttem rakták össze szervizesek, sok gépet vásároltam már ott. Jó viszonyban vagyok velük, de nem tudták a csipogás okát. Ma is jártam a boltban, segítőkészek voltak, de csak tanácsokkal láttak el, rakjam fel a rendszert régi vinyóra, hátha az új a rossz, esetleg a memória...
12 órás memtesten egyszer sem hibázott. Kicseréltem a SATA kábelt is, ma még nem volt kékhalál, néha 8 órát is elmegy tökéletesen. Az a furcsa, hogyha minden eszközt, kártyát is lehúzok az alaplapról, akkor is megvan az a szörnyű indítási hang, még másik memóriával is. A történet része az is, hogy eredetileg Saphire X1900XT- vel vettem a gépet, 2 nap után garanciális csere, majd a második ilyen már csak 1 napot bírt, így lett helyette ASUS ami jó. Mivel eléggé bezárult a kör, szerintem vagy az alaplap, vagy a táp esetleg a processzor a hunyó.
Szerintetek egy rossz videókártya haza tudja vágni az alaplapot?
A gép paraméterei: GigaByte GA-M59SLI-S5, AMD X2 3800 (gyári hűtővel), 2x 1 GB Kingmax DDR2 800MHz RAM, Chieftec 550W, ASUS EAX 1900XT, WD 320GB SATA2, Plextor PX-760SA.
Előre is köszönöm a segítséget