HWSW Informatikai Kerekasztal: Ovislink wl-5460ap - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ovislink wl-5460ap végre egy olcso stabil ap-bridge

#101 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 10. 07:10

Nagy a csönd!

Eddig (2 nap) jól működik az ovislink a módosított fw-el (nem az aprouter, hanem a kisebb tudású cucc).
Sikerült beállítani wlan kliensként, pppoe-vel tárcsáz (a titkosítást ki kellett vennem a mikrotikben, mert azzal nem ment), és a lan portokra már natolt hálót ad dhcp-vel. :cool:

Komi

Szerkesztette: KomiZ 2006. 02. 10. 07:11 -kor

#102 Felhasználó inaktív   kobak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:36

Hali!

Jó hogy megtaláltam ezt a fórumot. Olvastam, maileztem, és már a brazil fw van az AP-ben (ingyér licensszel :)). Igaz, nekem nem kellett semmi extra, továbbra is wireless kliensként működik, de a kakaó az kevés volt. Hétfőn tudom tesztelni, hogy a kibővült állítási lehetőség valóban a kívánt eredményt hozza-e.

szerk: nincs valakinek véletlenül chelloja? azt tudom, hogy mac address alapján szűrnek, szóval klónozni kell, de milyen egyéb beállítás szükséges?

Szerkesztette: kobak 2006. 02. 10. 21:38 -kor

#103 Felhasználó inaktív   sephia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 15:57

Sziasztok! Vásároltam egy OvisLink WL-5460-as kütyüt, amire belül 16dB, kívül 18dB van írva. Nekem kissé erősebb tejesítmény kellene./ 1gép lóg a NETEASY-n/-, de igen labilis. A fórumban olvastam, hogy Fw cserével néhányatoknak sikerült megnövelni a teljesítményt, ezért kérném a segítségeteket. Melyik Fw-t ajánljátok ?? Előre is köszi a segítséget . :confused:

#104 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:12

Idézet: sephia - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 16:57

Sziasztok! Vásároltam egy OvisLink WL-5460-as kütyüt, amire belül 16dB, kívül 18dB van írva. Nekem kissé erősebb tejesítmény kellene./ 1gép lóg a NETEASY-n/-, de igen labilis. A fórumban olvastam, hogy Fw cserével néhányatoknak sikerült megnövelni a teljesítményt, ezért kérném a segítségeteket. Melyik Fw-t ajánljátok ?? Előre is köszi a segítséget . :confused:

Ezt ajánljuk :) Van offline beállítófelület, ismerkedj vele :) A srácoknak ha írsz lehet adnak Neked is 1 liszenszet ;)

#105 Felhasználó inaktív   sephia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 19:31

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:12

Ezt ajánljuk :) Van offline beállítófelület, ismerkedj vele :) A srácoknak ha írsz lehet adnak Neked is 1 liszenszet ;)

Köszi a válaszod. A gáz az, hogy én igen kezdő vagyok a dologban, de megpróbálom megérteni.
A másik az, hogy talán nem tudnak a brazilok magyarul :p . Még azt kérdezném, hogy liszenc nélkül nem tudom használni ?? Ha van időd, esetleg kicsit bővebben .Köszi

#106 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:15

Idézet: sephia - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:31

Köszi a válaszod. A gáz az, hogy én igen kezdő vagyok a dologban, de megpróbálom megérteni.
A másik az, hogy talán nem tudnak a brazilok magyarul :p . Még azt kérdezném, hogy liszenc nélkül nem tudom használni ?? Ha van időd, esetleg kicsit bővebben .Köszi

Magyarul nem, de tudnak angolul, portugálul :)

Liszensz nélkül ne tedd fel a firmwaret, mert semmi beállítást nem enged, használhatatlan lesz az AP-d!

Liszensszel viszont plusz teljesítmény, QoS, router, meg mittomén még mi plusz lesz a szerkenytűből.

#107 Felhasználó inaktív   sephia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 20:21

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 21:15

Liszensz nélkül ne tedd fel a firmwaret, mert semmi beállítást nem enged, használhatatlan lesz az AP-d!

Liszensszel viszont plusz teljesítmény, QoS, router, meg mittomén még mi plusz lesz a szerkenytűből.

Kösz a gyors választ. A lányom már fogalmazza az angol nyelvű levelet / próba szerencse / :)  És mégegyszer köszi ...........

#108 Felhasználó inaktív   vargaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 21:16

Sziasztok nekem is van egy ilyen ap-m de én semilyen modon nem tudok belemenni a menübe a 192.168.100.252 ip vel sem, létezik -e olyan beáítás, mikor beálították, átirták vagy letiltották, a belépést? Csak reset után tudok belemenni? Hogy tudnám kimenteni a beálításokat, hogy reset után visszatudjam álítani? Most nekem a szolgáltató lötte be. Ha le, resetelem akkor nem tudok újra csatlakozni, és be kell vigyem az eszközt a szol..hoz, ez az amit nem szeretnék.  A  RTLAPconf program lehoz egy ipt de mikor a Connect to web server katintva behozza a böngészöben az ip-t de nem jön be a menü! További javaslatok? előre is kösz !

#109 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 21:42

Idézet: vargaa - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 22:16

Sziasztok nekem is van egy ilyen ap-m de én semilyen modon nem tudok belemenni a menübe a 192.168.100.252 ip vel sem, létezik -e olyan beáítás, mikor beálították, átirták vagy letiltották, a belépést? Csak reset után tudok belemenni? Hogy tudnám kimenteni a beálításokat, hogy reset után visszatudjam álítani? Most nekem a szolgáltató lötte be. Ha le, resetelem akkor nem tudok újra csatlakozni, és be kell vigyem az eszközt a szol..hoz, ez az amit nem szeretnék.  A  RTLAPconf program lehoz egy ipt de mikor a Connect to web server katintva behozza a böngészöben az ip-t de nem jön be a menü! További javaslatok? előre is kösz !

KATT

#110 Felhasználó inaktív   vargaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:08

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 20:42

Lazarevics: lehet nem értetél meg, először ki szeretném menteni a beálításokat, de bele sem tudok menni. Ha le reset akkor veszik minden!

#111 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:51

Idézet: vargaa - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 23:08

Lazarevics: lehet nem értetél meg, először ki szeretném menteni a beálításokat, de bele sem tudok menni. Ha le reset akkor veszik minden!

Lehet Te nem értettél meg: Ha nem reseteled, soha a büdös életben nem fogsz hozzáférni a http:// felülethez. A Beállításaid vesznek, imho így jártál

#112 Felhasználó inaktív   vargaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 09:26

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 21:51

Lehet Te nem értettél meg: Ha nem reseteled, soha a büdös életben nem fogsz hozzáférni a http:// felülethez. A Beállításaid vesznek, imho így jártál

THX!

#113 Felhasználó inaktív   sephia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 15:12

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 21:15

Hali !!

Megkaptam a brazil srácoktól a liszenszet. Azt szeretném kérdezni, hogy kell-e valamire különösen vigyázni, mert nem szeretném elrontani a kütyüt/ igen csak kezdő vagyok/. Egyébként bocs, hogy ennyit zavarlak és köszi a segítséget.........

#114 Felhasználó inaktív   Otom_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:06

Nos uj olcsobb eszközök a láthatáron 1 RJ 45-el.
AW-6200R AP (WDS, Kliens)  8880+áfa
Ami nagyon jo hogy POE-t tud.

AWAP603 54 MBps AP/Kliens/Bridge 8600+áfa

Ki mit tud ezekröl az eszközökröl?
Most akarok rendelni egy 10db-ot de nem tudom melyiket.
6200-al nagyon szemezek poe miatt.

Üdv
Tomi

#115 Felhasználó inaktív   Otom_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:15

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 12:10

Huh! Köszi Lazarevics, működik! :-) Egyébként nagyon jó a WLINE W3000G, azon kevesek közé tartozik, amik tudnak 100mW-ot (20dBi), és nekem pont erre a kis plusszra volt szükségem, hogy működjön, amiken működnie kell (8km-re van a másik AP). Láttam, hogy valaki kérdezte, hogy minek a 20dBi - hát erre. Az előzőleg próbált AP 18dBi-t tudott, az nem vitte át ugyanezzel az antennával. És a W3000G csak kb. netto 10e Ft. volt.
Robi

Hol vetted a W3000G-t?

Köszi
Tomi
(mindent ki akarok probálni! :) )

#116 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 17:55

Idézet: Otom_ - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 10:15

Hol vetted a W3000G-t?

Köszi
Tomi
(mindent ki akarok probálni! :) )

Azt nemtudom hol vette Robi, de pl. ITT is megvehette.... :)

#117 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 17:56

Idézet: sephia - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 16:12

Hali !!

Megkaptam a brazil srácoktól a liszenszet. Azt szeretném kérdezni, hogy kell-e valamire különösen vigyázni, mert nem szeretném elrontani a kütyüt/ igen csak kezdő vagyok/. Egyébként bocs, hogy ennyit zavarlak és köszi a segítséget.........

Különösen vigyázni? hát nemtom...ha valami rendellenességre gondolsz, akkor én nem tapasztaltam (eddig) semmit sem :)

#118 Felhasználó inaktív   Otom_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 18:00

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 18:55

Azt nemtudom hol vette Robi, de pl. ITT is megvehette.... :)

Aham itt rendeltem is ma 10db-ot holnapra itt van. Mivel van EU adoszámom igy áfa nem terheli.
Azt hittem hogy valahol Magyarországon is kaphato, mert a garanciával gondok lesznek! :(

Tomi

#119 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 18:58

Idézet: Otom_ - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 19:00

Aham itt rendeltem is ma 10db-ot holnapra itt van. Mivel van EU adoszámom igy áfa nem terheli.
Azt hittem hogy valahol Magyarországon is kaphato, mert a garanciával gondok lesznek! :(

Tomi

Máshol én még nem találtam, pedig kerestem. ( Persze ez nem jelenti azt hogy nincs is )

#120 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 16:47

Korábbi kérdésre válaszolva: igen, ott vettem én is. Nagyon jó, de sajnos nem volt hozzá semmilyen leírás, használati utasítás, és a WLINE weboldalán sincsen. Egyébként a taiwani Minitar Corporation gyártja, akik úgy néz ki, sokfelé adják el olyanoknak "cimkézésre", mint a WLINE vagy a fentebb említett AW-6200R AP, ami ránézésre ugyanaz az AP, habár lehet, hogy más firmware-rel.

Nekem hibátlanul működik a WLINE közvezlenül a PC-re dugva, de a DLINK DI-514 routert sehogy sem tudom rávenni, hogy tárcsázza a PPPeE-t rajta keresztül, pedig sok órát és kitépett hajat veszítettem a próbálkozásban... :-(

Ha bárkinek sikerül elérnie, hogy a WLINE 3000G-n keresztül egy router tárcsázza a PPPoE-t, az szóljon, hogyan kell!

Robi

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.