HWSW Informatikai Kerekasztal: Ovislink wl-5460ap - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ovislink wl-5460ap végre egy olcso stabil ap-bridge

#121 Felhasználó inaktív   Otom_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 20. 19:44

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 20., hétfő - 17:47

Korábbi kérdésre válaszolva: igen, ott vettem én is. Nagyon jó, de sajnos nem volt hozzá semmilyen leírás, használati utasítás, és a WLINE weboldalán sincsen. Egyébként a taiwani Minitar Corporation gyártja, akik úgy néz ki, sokfelé adják el olyanoknak "cimkézésre", mint a WLINE vagy a fentebb említett AW-6200R AP, ami ránézésre ugyanaz az AP, habár lehet, hogy más firmware-rel.

Nekem hibátlanul működik a WLINE közvezlenül a PC-re dugva, de a DLINK DI-514 routert sehogy sem tudom rávenni, hogy tárcsázza a PPPeE-t rajta keresztül, pedig sok órát és kitépett hajat veszítettem a próbálkozásban... :-(

Ha bárkinek sikerül elérnie, hogy a WLINE 3000G-n keresztül egy router tárcsázza a PPPoE-t, az szóljon, hogyan kell!

Robi

Idézet

Ha bárkinek sikerül elérnie, hogy a WLINE 3000G-n keresztül egy router tárcsázza a PPPoE-t, az szóljon, hogyan kell!

Nem probáltam még de pc-n letárcsázva megy!

Idézet

Egyébként a taiwani Minitar Corporation gyártja, akik úgy néz ki, sokfelé adják el olyanoknak "cimkézésre", mint a WLINE vagy a fentebb említett AW-6200R AP, ami ránézésre ugyanaz az AP, habár lehet, hogy más firmware-rel.

Érdekes hogy a weboldalán erre 18dB-t irnak! Jo persze firmware függö is.

Üdv.:
Tomi

#122 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 21:32

Először is köszönet a tippekért.  Az 5460-as egyszerűbb, de ingyenes szoftverét tettem fel, és remekül megy. További kérdésem, hogy van-e valakinek tippe a 1120-ashoz natolós szoftverre?
Lehetőleg angol nyelven, és nem fizetősben érdekelne ha van tipp. Van kb 15-20 ilyen eszközöm, és át kellene őket állítani, mert borzasztó instabil módon eresztik át a dhcp echo csomagokat.
előre is köszi.
www.kevenet.hu

#123 Felhasználó inaktív   Robi36 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 21. 01:27

Otom - igen, PC-ről nekem is kiválóan megy, csak amikor a routerrel próbálom tárcsázni a PPPoE-t, akkor se kép se hang. Érdekel, hogy neked sikerül-e!

Robi

#124 Felhasználó inaktív   Otom_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 08:20

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 2:27

Otom - igen, PC-ről nekem is kiválóan megy, csak amikor a routerrel próbálom tárcsázni a PPPoE-t, akkor se kép se hang. Érdekel, hogy neked sikerül-e!

Robi

Nagyon szivesen kiprobálnám de sajnos nincs készleten 1 router sem. :(

Log-ban mit ir?
Ip tartományra figyelj hogy ne ütközzön és 1tartományban szerepeljen látszolag semmi köze ugye hozzá de volt vele már szivásom! (wline)

Üdv.:
Tomi

#125 Felhasználó inaktív   nif 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 21. 14:31

Hello!
Lehet hogy a szolgaltato szuri a MAC cimeket! Probaltad a routerrel clonozni a szolgaltatonal bejelentett MAC-cimet? Nem minden szolg. engedi az internet megosztast.

#126 Felhasználó inaktív   kovacsattila 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 13:39

Idézet: Robi36 - Dátum: 2006. febr. 21., kedd - 1:27

Robi

Sziasztok!
Ovislink WL-5460-al a probléma nálam is fenn áll. A D-Link DI-624+ routeremről akarok PPPoE-el csatlakozni, de ez nemi igazán sikerül. Ha a laptopomról próbálok semmi gond. MAC address szűrés ha jól tudom nincs, egyébként is a routerem WAN portjának beállítottam ugyanazt mint ami a laptopom hálókártyájáé. A szolgáltató egy wifi-s szolgáltató, szóval  az Ovislink a kliens a wifi hálóhoz, a routerem a kliens a PPPoE hálóhoz. Úgy néz ki, hogy a laptopomon és a routeren futó PPPoE megvalósítás nem teljesen ugyanúgy működik. Egyelőr én is a brazil firmware-el próbálom összehozni, ami a PPPoE-t már az AP-ból megoldja.

#127 Felhasználó inaktív   Otom_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 14:11

Idézet: kovacsattila - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 14:39

Sziasztok!
Ovislink WL-5460-al a probléma nálam is fenn áll. A D-Link DI-624+ routeremről akarok PPPoE-el csatlakozni, de ez nemi igazán sikerül. Ha a laptopomról próbálok semmi gond. MAC address szűrés ha jól tudom nincs, egyébként is a routerem WAN portjának beállítottam ugyanazt mint ami a laptopom hálókártyájáé. A szolgáltató egy wifi-s szolgáltató, szóval  az Ovislink a kliens a wifi hálóhoz, a routerem a kliens a PPPoE hálóhoz. Úgy néz ki, hogy a laptopomon és a routeren futó PPPoE megvalósítás nem teljesen ugyanúgy működik. Egyelőr én is a brazil firmware-el próbálom összehozni, ami a PPPoE-t már az AP-ból megoldja.

Ovislink-et már helyeztem üzembe SMC routerrel és probléma nélkül müködik.
Ovislinket ugy kell beállitani hogy kliens mod és a dhcp-t a szolgálltato adja.

#128 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 16:09

Naszóval, eddig 5 db ovislink 5460-ra tettem fel a moddolt (nem a brazil, hanem a free) fw-t,
először nekem sem sikerült tárcsáztatnom velük pppoe-vel (központ saját mikrotik), de aztán hogy engedélyeztem a központban, hogy titkosítás nélkül is csatlakozhasson a kliens pppoe-vel, már gyönyörűen
betárcsázott az ap (wlan pppoe kliens, router módban).
Egy másik 5460-on a brazil cucc van, 26db -vel  :D  a teljesítménykülönbség láttszik is, de az elején betárcsázott az is pppoe vel (az is titkosítás nélkül), de egy nap múlva már nem kapcsolódott pppoe-vel, csak rádiósan. Egyenlőre átállítottam statikus ip-re, így megy, napokban kerül fel a központra mégegy
szektor, ha azzal jobb lesz a jelszont kipróbálom megint a pppoe-t, de ha nem megy, akkor valószínű nem kell több brazil fw.

üdv: Komi

#129 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 16:14

Ja,

Még annyi, ha bejön másnál is a nem csatlakozik a router, próbálja windó-val, de úgy, hogy a pppoe
beállításoknál tiltja a titkosítást, és ha onnantól nem csatlakozik a win sem, akkor ott is ez a bibi.
Ekkor megoldás lehet egy mikrotik az ap kliens meg a router helyett.

Komi

#130 Felhasználó inaktív   NoXy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 01:53

Idézet: KomiZ - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 16:09

Naszóval, eddig 5 db ovislink 5460-ra tettem fel a moddolt (nem a brazil, hanem a free) fw-t,
először nekem sem sikerült tárcsáztatnom velük pppoe-vel (központ saját mikrotik), de aztán hogy engedélyeztem a központban, hogy titkosítás nélkül is csatlakozhasson a kliens pppoe-vel, már gyönyörűen
betárcsázott az ap (wlan pppoe kliens, router módban).
Egy másik 5460-on a brazil cucc van, 26db -vel  :D  a teljesítménykülönbség láttszik is, de az elején betárcsázott az is pppoe vel (az is titkosítás nélkül), de egy nap múlva már nem kapcsolódott pppoe-vel, csak rádiósan. Egyenlőre átállítottam statikus ip-re, így megy, napokban kerül fel a központra mégegy
szektor, ha azzal jobb lesz a jelszont kipróbálom megint a pppoe-t, de ha nem megy, akkor valószínű nem kell több brazil fw.

üdv: Komi

Szia. Már csak egy kérdés.. merre találom meg az ominózus free firmware-t? Van nekem is ilyen kütyüm és kedvem támadt tesztelni.

Üdv.:NoXy

#131 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 06:45

Idézet: NoXy - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 0:53

Szia. Már csak egy kérdés.. merre találom meg az ominózus free firmware-t? Van nekem is ilyen kütyüm és kedvem támadt tesztelni.

Üdv.:NoXy

Lapozz kicsit vissza, Lazarevics adta meg a választ.

https://forum.hwsw.h...ic=101229&st=78

Komi

#132 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 11:14

Idézet: KomiZ - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 6:45

Lapozz kicsit vissza, Lazarevics adta meg a választ.

https://forum.hwsw.h...ic=101229&st=78

Komi

Komiz!irtam neked egy privit!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#133 Felhasználó inaktív   HA0GPS-Lui 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 14:33

Idézet: Otom_ - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 9:06

Nos uj olcsobb eszközök a láthatáron 1 RJ 45-el.
AW-6200R AP (WDS, Kliens)  8880+áfa
Ami nagyon jo hogy POE-t tud.

AWAP603 54 MBps AP/Kliens/Bridge 8600+áfa

Ki mit tud ezekröl az eszközökröl?
Most akarok rendelni egy 10db-ot de nem tudom melyiket.
6200-al nagyon szemezek poe miatt.

Üdv
Tomi

Helló! Nekem van tapasztalatom az AWAP603-mal. De sajnos az általam eddig ismert -egyetlen?- magyarországi eladójával is.  :confused: Te honnan vennéd? A "wireless.bolt.hu"-tól? ÜDV! Lui

#134 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 20:59

Idézet: uboat - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 10:14

Komiz!irtam neked egy privit!

Ment!

Komi

#135 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 21:01

Idézet: HA0GPS-Lui - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 13:33

Helló! Nekem van tapasztalatom az AWAP603-mal. De sajnos az általam eddig ismert -egyetlen?- magyarországi eladójával is.  :confused: Te honnan vennéd? A "wireless.bolt.hu"-tól? ÜDV! Lui

Hali!

Kiváncsi lettem, mi a gondod a sráccal (www.wireless-bolt.hu)
Eddig korrekt volt velem.

Amugy erre az awap603 ra van valami nagyobb tudású fw?

Komi

#136 Felhasználó inaktív   Quack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:39

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 19:12

Ezt ajánljuk :) Van offline beállítófelület, ismerkedj vele :) A srácoknak ha írsz lehet adnak Neked is 1 liszenszet ;)

Kinek irtatok pontosan, mert nekem nem akar adni a csákó. Csak azt hajtogatja, hogy $13.

#137 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 18:50

Idézet: Quack - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 16:39

Kinek irtatok pontosan, mert nekem nem akar adni a csákó. Csak azt hajtogatja, hogy $13.

Lehet, hogy megunta a sok kunyizast, vegulis nem ingyen dolgoztak.

#138 Felhasználó inaktív   HA0GPS-Lui 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:07

Idézet: KomiZ - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 21:01

Hali!

Kiváncsi lettem, mi a gondod a sráccal (www.wireless-bolt.hu)
Eddig korrekt volt velem.

Amugy erre az awap603 ra van valami nagyobb tudású fw?

Komi

Üdv!

Egészen addig szimpatikusak voltak -a személyes találkozáson feltétlenül-, amíg a többször egyeztett,
telefonban személyesen megígért néhány darabot nem küldték el a futárral. Annyira odafigyeltek az igéretükre, hogy sem azt nem váltották be, se nem jeleztek vissza e-mailben (sem), hogy "Te ... ne várd a futárt, bár mondtad, hogy csak ezért fogsz otthon ülni egész nap!". Aztán amikor rákérdeztem estefele hogy mi van, akkor az öccs ingerülten közölte a telefonba, hogy Ő nem ígért semmit. a főnök meg később még annyit tett hozzá, hogy "elfogyott, így alakult". Arra, hogy mikor lesz, ötlete sincs...

Hát ezek után én levenném az akciós termékek közül!

Amúgy a technika ÁR/SZOLGÁLTATÁS ARÁNYA (is) nagyon jó. Üzemmódjaiban sokrétű.
Egyéb CISCO (kategóriájú) kütyükhöz képest ovis-játék a konfigurálása.
A gyártó honlapján még nincs a 603-hoz új FW, a 602 + szerintem kicsit "túlújitott" ahhoz képest. Bár nem lát(hat)ok bele a firmware különbségekbe.
A vevője kellően érzékeny, az adója kicsit több mint a "hivatalos" 80mW.
Egy igazi antennával meg egészen szuper!
Talán nem is véletlen, hogy a "dipole.pl" meg egy Sk és CZ netbolt is ANTENNÁVAL EGYÜTT akciózza.

Azért egy kérdésem lenne nekem is a csapathoz:
Az "csak" eszközspecifikus, hogy REPEATER üzemmódban az eth-felületen a net nem érhető el?
Szivesebben tenném le valahol úgy átjátszónak, hogy az alatta lakó is használhassa a hálózatot...  :smoker:

Üdv!

Lui

#139 Felhasználó inaktív   Quack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 20:46

Idézet: KomiZ - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:50

Lehet, hogy megunta a sok kunyizast, vegulis nem ingyen dolgoztak.

Hát ja, kunyiztok, kunyiztok, aztán amikor az ember fia sorra jut, neki csipisz!

No elmentem leszedni az SDK-t, csinálok magamnak saját FW-t és nem adom senkinek!
Pedig 3500 MW lesz, meg ingyen internetet csinál magának automata, meg lesz benne egy csomó
négybetűs rövidités, ami senkinek sem kell, de jól hangzik.

Szerkesztette: Quack 2006. 03. 02. 20:52 -kor

#140 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 22:05

Az aw6200r-hez valakinek NAT-olós ötlet nincs?
Szétszedtem, 90%-ban 5460-jellegű. A szoftvereket viszont visszadoálja invalid file-al. Bztos kiszúrja méretet (1M=>1,8M).
Ha valaki szerez hozzá működő szoftvert, tudok kedvezményeket szerezni rá belföldi nagykereskedőtől.
www.kevenet.hu

Téma megosztása:

• (23 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.