HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 22:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 21:16

nem létezik. vegyél svideo/komponens/kompozit bemenetű monitort.

Igen, persze körbenéztem a neten, hogy mi a helyzet, és valahol az árat is nagyából jól belőtted. Nem tudom, még hogy lesz, hogy komfort is meglegyen, meg pénz is legyen. :D

Szerkesztette: Socket 2008. 02. 12. 22:26 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1462 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 23:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 23:00

olyan is ...

A scalere hót sz+r, de HDMI-ről vajon megy neki az 1:1 mapping?

#1463 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 23:57

Idézet: bundas - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 23:44

A scalere hót sz+r, de HDMI-ről vajon megy neki az 1:1 mapping?

azcsak 1 tényező. fontos még hogy a backlit mennyire "foltos"/vignettálós, milyen minőségű benne az LCD. nem lepődnék meg, ha 6bites TN lenne, dithering nélkül...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1464 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 00:43

Idézet: Socket - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 21:08

Na nem éppen ide való, de hasonló téma lenne a következő. Van egy monitorom, erre szeretnék rákötni egy set -top boxot aminek vagy scart vagy svideo kimenete van, a monitornak csak d-sub bemenete van. Létezik-e valamilyen "olcsó" módja annak, hogy a set top box segítségével tv-z hessek a monitoron, a meglévő paraméterek melett? Keresgettem kábeleket, átalakítókat, de ezidáig nem találtam érdemelegeset, vagy lehet elsiklottam felette.

Svideo/RGB átalakító kell hozzá. Nem hinném hogy találsz ilyet olcsón. Akkor már érdemesebb valami monitorra köthető külső tunert beszerezni, azokon van SVideo bemenet.

#1465 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 01:32

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 0:43

Svideo/RGB átalakító kell hozzá. Nem hinném hogy találsz ilyet olcsón. Akkor már érdemesebb valami monitorra köthető külső tunert beszerezni, azokon van SVideo bemenet.

Ilyesmi köll az uriembernek :) $100 körül szoktak lenni, száálítás $25-$40 Erre jön még a vám meg az éfa az orczy téren :) olyan $180 ~ 30 ezer lesz a vége.
Valami amígástól lehetne szerezni még PAL line doublert - de lehet hogy a moncsi nem szeretné az 576p-t.
a faroudja-s cuccok tudnak felskálázni 720p-re, 1080i-re, és 1080p-re, XGA-ra 1aránt.

#1466 Felhasználó inaktív   szokeribanc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 14. 17:32

Heló mindenki.
Valaki nem tudja véletlenül a CZ21A083N tipusú samsung tv szervíz menüjének leírását?
Azt tudom, hogy hogyan kell belépni a szerice menübe, de ott 3 betüs röviditések vannak és nem tudom, hogy melyik mit jelent.
Előre is köszi
Szia

#1467 Felhasználó inaktív   peachman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 22:07

Javslom, ha TV-t akartok monitornak használni jól nézzétek meg az utánhúzást, mert nekem is van egy 32-es tv-m és rendesen látszik rajta a gyors váltásoknál a húzás

Gigabyte P35-DS4 rev1.| Q6600@3.6GHz (8*450) | 2x2GB OCZ KIT Reaper 1066 | MSI 8800GTX-OC 768MB PCIE
3x250GB Seagate SATA2 16MB (500GB RAID0 + 250GB) | LG 16x ROM | ASUS DVD+-RW | Vízhűtés | LG L1919S TFT

#1468 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 21:39

Én is újítani akarok monitort. Két samsungot néztem ki idáig, a 2693 kilimanjaro és a 32R84 tv a kiszemelt példányok.
A kilimanjaroval az a bajom hogy a 26 col kicsit kevés, a felbontását meg messze nem tudom kihasználni.
A 32 colos tv-t nem ismerem, nem tudom hogy elég gyors-e játékokhoz.

#1469 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 13:43

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 19:42

Ha már PC. Feltettem itt rég egy kérdést, de akkor még nem jártál erre és nem kaptam választ. :D
Szóval PC-ről lejátszott filmnél van rá mód, hogy vmi motion detection-ös (tehát nem szimpla frame duplázás) technikával dupla fps-sel nyomja ki a képet?

Erre vmi válasz?
SFIJ?

#1470 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 13:49

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 13:43

Erre vmi válasz?
SFIJ?

szia. azért nem válaszoltam mert nem értem a kérdést. frame duplázás és motion detection, nemtom mit akarsz.
vannak olyan tévék amikre ráírják hogy 24p playback, ez a gyakorlatban azt jelenti hogy 72fps-sel dolgozik. van videókari aminek ezt be lehet reszelni és van olyan, mainek nem. ebben a módban minden filmkockát 3x teszünk ki.

#1471 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 18:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 13:49

szia. azért nem válaszoltam mert nem értem a kérdést. frame duplázás és motion detection, nemtom mit akarsz.
vannak olyan tévék amikre ráírják hogy 24p playback, ez a gyakorlatban azt jelenti hogy 72fps-sel dolgozik. van videókari aminek ezt be lehet reszelni és van olyan, mainek nem. ebben a módban minden filmkockát 3x teszünk ki.

A TV témában kicsit off, csak itt merült fel először a 100hz-t TV-k emlegetésekor.

Szóval adott egy 100-120Hz LCD TV. Ezekbe mindenféle okos elektronikát szokás ültetni, ami a kapott 50-60hz képből a dupláját csinálja... kevésbé okosak frame duplázással, a jobbak vmi kötzes frame-et számolnak ki a szomszédos kettőből.

A TV-ktől elvonatkoztatott kérdés pedig, hogy PC-n szoftverből mivel lehetne ilyesmit kihozni.
Tehát egy akárhány fps filmet dupla fps-sel lejátszani úgy, hogy a hiányzó, köztes frameket vmi intelligens (ne sima duplázás) módszerrel számolgassa.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 17. 18:58 -kor

#1472 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 19:12

Közben nézelődtem a hétvégén pár helyen, és úgy asszem jó lesz nekem a 32R8* tv, amit éppen kapok.
Egyébként az egyik helyen láttam kirakva 32M8* példányt, és kiemelkedően a legjobb képe volt. Az összes LG, Pana, Sony stb elbújhat mellette. Az ára elég húzós, az tény. Még gondolkozom rajta hogy megér-e nekem ennyi pénzt az R és az M közötti különbség.

#1473 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 19:15

vipisrac nem akarok sokat kötekedni, de elég szkeptikus vagyok. az LCDket TTL vagy LVDS interfészen át hajtják meg. ahogy nézehgettem/kutakodtam ezek az TTL-ek/LVDS-ek max 60fps-t tesznek lehetővé, persze el bírom képzelni még hogy a prémium osztályban megoldják a 72fps-t, de az hogy a 100-120Hz nem megy az totál biztos, mert ahhoz az adatvonalaknak bőven 200MHz felett kell(ene) ketyegniük...

Gondolj csak arra, hogy a mai modern intel CPUk busta is csak 266MHz-en van clockolva és annak a hossza max 8-10 centi, míg egy ilyen LVDS kábelnek a hossza 30-60 centi...

VGA ügyben powerstrip-pel tudsz hekkelgetni...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 17. 19:17 -kor

#1474 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 19:23

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 19:15

ahogy nézehgettem/kutakodtam ezek az TTL-ek/LVDS-ek max 60fps-t tesznek lehetővé

LVDS? Akkor ez SCSI-s monitor  :Đ
Make love not Wor.

#1475 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 19:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 19:23

LVDS? Akkor ez SCSI-s monitor  :Đ

az LVDS-t nagyon sok helyen használják. pl a telekomban is, kötnek ilyesmivel össze atm cuccosokat, igen használják mereves lemez esetén is. de gondolj bele, a téjefté scalere és a panel között van az a kis szallagkábel ami 3 (vagy 6) bites, és azokon másodpercenként át köll mondjuk préselned 1280x1024x60x8 = 630Mbit-et :D wuxga esetén még csúnyább a helyzet ottmár 1.1GBitet kellene, na ottvan az hogymár nem 3 hanem 6 érpáron megy így megússzák 553Mbps-mal. :) csak megjegyzem, hogy a "határ" vagyis a csillagos ég a WQXGA, 6 érpárral, érpáronként 985Mbps-mal :)

az LCD-k interfészeléséről itt olvashatsz bővebben.

Az első TFT-k még LVDS-sel jöttek, aztán jött csak divatba a HDMi/DVI. de a TFT panelek a mai napig OpenLDI-t használnak.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 17. 19:42 -kor

#1476 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 13:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 19:15

vipisrac nem akarok sokat kötekedni, de elég szkeptikus vagyok. az LCDket TTL vagy LVDS interfészen át hajtják meg. ahogy nézehgettem/kutakodtam ezek az TTL-ek/LVDS-ek max 60fps-t tesznek lehetővé, persze el bírom képzelni még hogy a prémium osztályban megoldják a 72fps-t, de az hogy a 100-120Hz nem megy az totál biztos, mert ahhoz az adatvonalaknak bőven 200MHz felett kell(ene) ketyegniük...

Gondolj csak arra, hogy a mai modern intel CPUk busta is csak 266MHz-en van clockolva és annak a hossza max 8-10 centi, míg egy ilyen LVDS kábelnek a hossza 30-60 centi...

VGA ügyben powerstrip-pel tudsz hekkelgetni...

Velem nehéz kötekedni, mert gőzöm nincs mi-hogy megy ilyen szinten... :)
Én csak azt tudom, hogy elvileg léteznek 100/120hz-s LCD TV-k... pl. a Csokis féle Panasonic, aminek emlegetésekor előjött a téma.

De ez mindegy is, mert a TV-ktől, vagy akármilyen megjelenítőtől (és meghajtótól, vagyis vga drivertől) független az én kérdésem... csak lehet, hogy még mindig pontatlanul fogalmaztam.

Tehát ami nekem kellene:
Adott egy 30fps film és vmi olyan ds filter, renderer, stb (tehát egy, a lejátszóba rakható filter!) érdekelne, ami ebből 60fps-t csinál és úgy játssza le. Ezt pedig nyilván úgy éri el, hogy a már dekódolt 30fps képfolyamba köztes, mondjuk a szomszédos frame-ekből kiszámolt extra frame-eket szúr be.

És ez aztán megy a megjelenítő felé, de az már független ettől... ott nem kellene semmi pstrip vagy egyéb varázslat.

#1477 Felhasználó inaktív   vrolee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 15:14

Sziasztok,

Vettem egy Samsung LE32R82-es tv-t, és a kérdésem az lenne, hogy megéri-e a dupla árat egy DVI-HDMI kábel a VGA-VGA-val szemben?
Ha igen, akkor milyen előnyökkel jár a DVI-HDMI?
Most egy 5m-es Quality VGA-VGA-val van összekötve, és nekem első ránézésre teljesen hibátlannak tűnik.

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv: Roli

#1478 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:58

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 13:12

Ezt pedig nyilván úgy éri el, hogy a már dekódolt 30fps képfolyamba köztes, mondjuk a szomszédos frame-ekből kiszámolt extra frame-eket szúr be.

Ezzel meg egy RV600-at vagy egy nv G92-t is csunyan megizzasztanal. arrol nemis beszelve, hogy legalabb 6-8 frame lag-od lenne azonnal az interpolalo szuro miatt. 30 fps eseten minden kockat 2x teszunk ki az ernyore, es jois van ez igy :)

#1479 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:58

Ezzel meg egy RV600-at vagy egy nv G92-t is csunyan megizzasztanal. arrol nemis beszelve, hogy legalabb 6-8 frame lag-od lenne azonnal az interpolalo szuro miatt. 30 fps eseten minden kockat 2x teszunk ki az ernyore, es jois van ez igy :)

Nem hiszem, hogy annyira macerás lenne köztes frame-et számolni két kockából.
Már csak azért sem, mert enkódolásnál is kb. ez megy, csak több frame-mel.  :think:

6-8 frame lag? Mitől? És miért gond, ha van némi késletetés?
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de... :)

A 30-60 (vagy 25-50)fps között meg elég jelentős a különbség ránézésre.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 19. 19:11 -kor

#1480 Felhasználó inaktív   rolandvida 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 15:12

Az én Samsung LE40-R81-esem, (mivel valaki kérdezte) VGA-VGA-val van gépre kötve és igy nem műxik a MOVIE+, ami miatt nekem szaggatnak HD filmek. Már ezt nézem és nem is a filmeket. :(

Ha DVI-HDMI-s összeköttetésben él a MOVIE+, akkor mindenképp azt javaslom. Az segít!

A framedpuplázás szerintem is megoldás lenne. Ha lenne, vagy lehet, hogy van is, valamilyen szoftver, ami számol köztes képkockákat.

Ebk, ha valaki tudja, hogy él-e a MOVIE+ DVI-HDMI-s Pc összeköttetés esetén, az irja már meg. Köszi.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.