Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 19:15
vipisrac nem akarok sokat kötekedni, de elég szkeptikus vagyok. az LCDket TTL vagy LVDS interfészen át hajtják meg. ahogy nézehgettem/kutakodtam ezek az TTL-ek/LVDS-ek max 60fps-t tesznek lehetővé, persze el bírom képzelni még hogy a prémium osztályban megoldják a 72fps-t, de az hogy a 100-120Hz nem megy az totál biztos, mert ahhoz az adatvonalaknak bőven 200MHz felett kell(ene) ketyegniük...
Gondolj csak arra, hogy a mai modern intel CPUk busta is csak 266MHz-en van clockolva és annak a hossza max 8-10 centi, míg egy ilyen LVDS kábelnek a hossza 30-60 centi...
VGA ügyben powerstrip-pel tudsz hekkelgetni...
Velem nehéz kötekedni, mert gőzöm nincs mi-hogy megy ilyen szinten...

Én csak azt tudom, hogy elvileg léteznek 100/120hz-s LCD TV-k... pl. a Csokis féle Panasonic, aminek emlegetésekor előjött a téma.
De ez mindegy is, mert a TV-ktől, vagy akármilyen megjelenítőtől (és meghajtótól, vagyis vga drivertől) független az én kérdésem... csak lehet, hogy még mindig pontatlanul fogalmaztam.
Tehát ami nekem kellene:
Adott egy 30fps film és vmi olyan ds filter, renderer, stb (tehát egy, a lejátszóba rakható filter!) érdekelne, ami ebből 60fps-t csinál és úgy játssza le. Ezt pedig nyilván úgy éri el, hogy a már dekódolt 30fps képfolyamba köztes, mondjuk a szomszédos frame-ekből kiszámolt extra frame-eket szúr be.
És ez aztán megy a megjelenítő felé, de az már független ettől... ott nem kellene semmi pstrip vagy egyéb varázslat.